|
Post by nektarios on May 23, 2022 22:06:24 GMT 2
Κωνσταντίνε, χρόνια πολλά και από μένα, και "επίσημα"! Είχα καιρό να παρακολουθήσω την κατασκευή, και οι ρυθμοί είναι πολύ γρήγοροι! Μου άρεσαν ο εσωτερικός χρωματικός συνδυασμός, οι λεπτομέρειες του κινητήρα αλλά και τα βαψίματα στο σασί. Καλή επιτυχία και στα γυαλίσματα!
|
|
|
Post by konstantinf on May 25, 2022 5:49:10 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Νεκτάριε και χαίρομαι που μέχρι τούδε σου αρέσει! Καλή σου μέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 4, 2022 17:55:45 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου, κάτω από ένα μαύρο σύννεφο από την πυρκαγιά στο Πανόραμα Βούλας! Την (κατά τα άλλα ηλιόλουστη) εβδομάδα που πέρασε, ασχολήθηκα κατά κύριο λόγο με το γυάλισμα του αμαξώματος. Ομολογώ πώς είμαι για πρώτη φορά αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, που (τώρα που το βλέπω) αδικείται από τις φωτογραφίες: Ευτυχώς, κατά το βερνίκωμα, είχα θυμηθεί το ρηθέν υπό του αρχηγού ότι "όταν νομίζεις ότι έχεις πετύχει μια καλή επιφάνεια, ρίξε άλλο ένα χέρι βερνίκι!". Θα ακολουθήσει το φινίρισμα του αμαξώματος με τα λάστιχα των τζαμιών, προσθήκη διαφανών και φώτων και τελική συναρμολόγηση, οπότε σε 1-2 βδομάδες θεωρητικά τελειώσαμε. Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 4, 2022 19:28:10 GMT 2
Ευτυχώς, κατά το βερνίκωμα, είχα θυμηθεί το ρηθέν υπό του αρχηγού ότι "όταν νομίζεις ότι έχεις πετύχει μια καλή επιφάνεια, ρίξε άλλο ένα χέρι βερνίκι!".
Βέβαια τα ρηθέν και οι τεχνικές του αρχηγού, γίνονται ανώνυμες σοφιστείες όταν εμφανίζονται σε FB και MC. Πραγματικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να φοβάσαι, ότι θα διαγράψουν από το MC, εξαιτίας ακούσματος του ονόματος μου. Νομίζω δηλαδή... ΥΓ. Μπράβο για το φινίρισμα. Το καλύτερο σου
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 5, 2022 7:10:16 GMT 2
Μπράβο για το φινίρισμα. Το καλύτερο σου Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 5, 2022 17:54:20 GMT 2
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα, καλό φινάλε.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 6, 2022 6:16:08 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη, ελπίζω να αποφευχθεί η στραβή της τελευταίας στιγμής...
|
|
|
Post by czt on Jun 9, 2022 18:38:40 GMT 2
Πολύ ωραίο φινίρισμα !
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 9, 2022 19:53:05 GMT 2
Να 'σαι καλά συνονόματε, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 11, 2022 10:39:23 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν οι τελευταίες εργασίες στο αμάξωμα. Με προσεκτικό μασκάρισμα βάφτηκαν τα λάστιχα των τζαμιών με XF-85: Τα μαύρα πλαίσια του παρμπρίζ και των πλαϊνών τζαμιών βάφτηκαν με XF-1 χρησιμοποιώντας ως οδηγό για το μασκάρισμα τα πλαίσια από αυτοκόλλητο βινύλιο που δίνει το κιτ και αποφεύγοντας έτσι τα προβλήματα της κόλλησης (σκονίτσες, φούσκες αέρα κλπ.):
Προστέθηκαν τα μπρος και πίσω φώτα και η μάσκα...
... και έγινε η τελική συναρμολόγηση με αυτό το αποτέλεσμα:
Περισσότερες φωτογραφίες στα τελειωμένα. Σας ευχαριστώ όλους για την παρακολούθηση της κατασκευής και τα εποικοδομητικά σχόλια! Να έχετε ένα καλό τριήμερο!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 11, 2022 17:54:25 GMT 2
Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση του Skyline Κωνσταντίνε! Όμορφη προσθήκη στην βιτρίνα σου. Ως καλοπροαίρετη κριτική, νομίζω τα φιλετάκια δεν έχουν βαφτεί καλά αντιλαμβάνομαι ότι τα έβαψες με πινέλο (?) γιατί φαίνεται κάπως τραχύ το χρώμα, ενώ σε κάποια σημεία φαίνεται ότι θέλει επιπλέον πέρασμα (σε κάποιες γωνιές φαίνεται το χρώμα του αμαξώματος) και σε κάποια αλλά σημεία καθάρισμα. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 12, 2022 17:29:34 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη, να 'σαι καλά! νομίζω τα φιλετάκια δεν έχουν βαφτεί καλά αντιλαμβάνομαι ότι τα έβαψες με πινέλο (?) γιατί φαίνεται κάπως τραχύ το χρώμα, ενώ σε κάποια σημεία φαίνεται ότι θέλει επιπλέον πέρασμα (σε κάποιες γωνιές φαίνεται το χρώμα του αμαξώματος) και σε κάποια αλλά σημεία καθάρισμα. Σωστή παρατήρηση, ευτυχώς ένα επιπλέον πέρασμα στα εν λόγω σημεία γίνεται εύκολα... Κατά τα άλλα, φυσικά και έγινε με πινέλο, καθώς δεν αερογραφώ, θα έπρεπε να το μασκάρω ολόκληρο για να βαφτούν τα λάστιχα με σπρέι για να είναι λιγότερο τραχύ το χρώμα, και ομολογουμένως βαριόμουνα.
|
|
|
Post by thierry on Jun 24, 2022 22:55:39 GMT 2
superb
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 26, 2022 9:59:55 GMT 2
Merci Thierry, c'est bien gentil!
|
|