|
Post by konstantinf on Apr 17, 2022 6:50:51 GMT 2
Περιμένοντας να μπορέσω να συνεχίσω και να τελειώσω το Fiat 806, καταπιάστηκα με ένα κιτ που περιμένει εδώ και κάμποσα χρόνια στο στοκ μου, το Nissan Skyline GT-R της Fujimi στην 1/12. Πρόκειται για το Skyline 3ης γενιάς που κυκλοφόρησε μεταξύ 1989 και 1994. Δοθέντος ότι το αυτοκίνητο αυτό έχει κατασκευαστεί και παρουσιαστεί επανειλημμένως σ’ αυτό το φόρουμ σε άλλες κλίμακες και εκδοχές, παραλείπω την οποιαδήποτε κατατοπιστική εισαγωγή και περνάω κατ’ ευθείαν στο κιτ. Ιδού κατ’ αρχήν το κουτί και τα περιεχόμενά του: Η πρώτη εντύπωση δεν με ενθουσιάζει. Υπάρχει μπόλικο φλας και mold lines και η εφαρμογή (τουλάχιστον στον κινητήρα που βάσει των οδηγιών ξεκίνησα πρώτο) παρουσιάζει ατέλειες και χρειάζεται αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις. Η συνέχεια θα δείξει… Προς το παρόν αυτά είναι τα μέχρι στιγμής επιτευχθέντα: Να έχετε όλοι μια καλή Κυριακή και μια καλή Μεγαλοβδομάδα! ΥΓ. Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στις χαλκομανίες που δίνει η Fujimi; Στις οδηγίες περιγράφει πώς πρέπει να κολληθούν τα «decals», στη λίστα των κομματιών ωστόσο τις αναφέρει ως «stickers». Πρόκειται όντως για αυτοκόλλητα;
|
|
|
Post by czt on Apr 17, 2022 15:15:01 GMT 2
Καλο ξεκινημα συνονόματε! Οσα κιτ εχω κανει φουτζιμι εχω καλη αποψη για τις χαλκιμανιες αλλα και για τα κιτ. Ανεβασε καποια φωτο απο τις χαλκομανιες για να δουμε περι τινος προκειται.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 17, 2022 16:57:08 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Στο μεταξύ είδα σε σχετική ανάρτηση στο YouTube ότι όντως πρόκειται για αυτοκόλλητα και όχι για χαλκομανίες...
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 17, 2022 20:31:05 GMT 2
Καλή επιτυχία, Κώστα. Το κιτ (την αγωνιστική έκδοση) την είχα ξεκινήσει, αλλά πήγε πίσω λόγω παραγγελιών που έπρεπε να προηγηθούν. Μιλάμε απαιτείται πολύ καθάρισμα στα κομμάτια. Όσο αφορά τα stickers/decals, το nissan που τοποθέτησες στην κυλινδροκεφαλή τι ήταν; Και γενικά, γιατί να χρειάζεσαι το youtube για να δεις τι είναι. Μπροστά σου τα έχεις... Καλό βράδυ
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 18, 2022 5:52:18 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο κι ευχαριστώ πολύ! Μιλάμε απαιτείται πολύ καθάρισμα στα κομμάτια. Το διαπίστωσα, ανάλογα και με το χρώμα του πλαστικού... Γιατί νομίζεις μου πήρε μια βδομάδα για να φτάσω τον κινητήρα σ' αυτό το ημιτελές σημείο; Δεν ήθελα να το πιστέψω πως ήταν αυτοκόλλητα... Ακόμα και στις οδηγίες, για την εφαρμογή του εν λόγω NISSAN, λέει "apply decal". Οπότε το βούτηξα στο νερό κι όταν το χαρτί μούλιασε, ούτε γλίστραγε σαν χαλκομανία ούτε ξεκόλλαγε σαν αυτοκόλλητο, αλλά έπαιρνε μαζί στην πίσω όψη ίχνη χαρτιού. Οπότε κολλήθηκε στην κεφαλή με απλή κόλλα. Τώρα ξέρω...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2022 21:23:34 GMT 2
Χαίρομαι που σε βλέπω σε κάτι πιο σύγχρονο από τα συνηθισμένα σου. Αν δεν απατώμαι έχει επανεκδοθεί πρόσφατα με φωτοχαραγμένα και τα σχετικά, αλλά για να το έχεις χρόνια στο στοκ λογικά θα έχεις το παλιό. Χρωματικά πως προσανατολίζεσαι να κινηθείς?
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 19, 2022 10:29:10 GMT 2
Ναι Αλέξη, το παλιό έχω, αλλά δεν πειράζει... Χρωματικά λέω να κάνω κάτι πιο εκκεντρικό, θα δοκιμάσω μπλε περλέ σκούρο και ανοιχτό (πρώτα σε κουτάλι!) και θα αποφασίσω.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 19, 2022 14:41:45 GMT 2
Καλη επιτυχία Κωνσταντίνε! Δεν ξέρω τι θα φαίνεται, αλλά τα πτερύγια του ανεμιστήρα ήθελαν τρίψιμο να λεπτύνουν αρκετά πιστεύω. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 19, 2022 17:15:46 GMT 2
Αν δεν απατώμαι έχει επανεκδοθεί πρόσφατα με φωτοχαραγμένα και τα σχετικά, αλλά για να το έχεις χρόνια στο στοκ λογικά θα έχεις το παλιό. Ναι Αλέξη, το παλιό έχω, αλλά δεν πειράζει... Κώστα, αν το κουτί που δείχνεις την εισαγωγή είναι από το πάγκο σου κι όχι από το διαδίκτυο, πρόκειται για την επανέκδοση του 2018 και όχι το αρχικό κιτ των 90'ς. Επίσης, ποτέ δεν κυκλοφόρησε με φωτοχαραγμένα, ούτε στην παλιά ούτε στη νέα έκδοση. Οι εκδόσεις Nismo είχαν/έχουν μικτά decals και sticker, ενώ οι αγωνιστικές κλασσικά decals. Ελπίζω να αποσαφηνίστηκε. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 19, 2022 19:55:21 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Δεν ξέρω τι θα φαίνεται, αλλά τα πτερύγια του ανεμιστήρα ήθελαν τρίψιμο να λεπτύνουν αρκετά πιστεύω. Και να φανταστείς ότι τρίφτηκαν... Αλλά δίνονται σε ένα περίεργο πλαστικό που δεν λιμάρεται εύκολα, αλλά κάνει ξέφτια. Το καλό είναι ότι, αν κρίνω από τις φωτογραφίες αναφοράς, ο χώρος του κινητήρα είναι τόσο παστωμένος που ο ανεμιστήρας δεν θα φαίνεται.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 19, 2022 19:58:21 GMT 2
Κώστα, αν το κουτί που δείχνεις την εισαγωγή είναι από το πάγκο σου κι όχι από το διαδίκτυο, πρόκειται για την επανέκδοση του 2018 και όχι το αρχικό κιτ των 90'ς. Επίσης, ποτέ δεν κυκλοφόρησε με φωτοχαραγμένα, ούτε στην παλιά ούτε στη νέα έκδοση. Οι εκδόσεις Nismo είχαν/έχουν μικτά decals και sticker, ενώ οι αγωνιστικές κλασσικά decals. Ευχαριστώ για την αποσαφήνιση Γιώργο! Από τον πάγκο μου είναι η φωτογραφία, άρα είναι το καινούργιο. Και περιέχει αποκλειστικά και μόνο stickers.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 30, 2022 19:11:37 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους! Στο σημείο που τελείωνε το προηγούμενο update έπρεπε βάσει των οδηγιών να συνεχίσω με το λίκνο του κινητήρα. Το οποίο πρέπει να βαφτεί στο χρώμα του αμαξώματος (αν και όχι γυαλισμένο). Πλην όμως, καθώς σκοπεύω να βάψω το αμάξωμα σε ένα από τα μπλε περλέ της Tamiya (TS-85 ή TS-89) - γιατί όχι; - ήθελα προηγουμένως να τα δοκιμάσω κατά τα ειωθότα πάνω σε κουτάλι. Κι ενώ είχα κάνει όλες τις προετοιμασίες... ...ανακάλυψα, ότι τα κουτάλια μου είχαν τελειώσει... Μια βόλτα στα supermarket της περιοχής έδειξε ότι η περιβαλλοντική συνειδητοποίηση έχει κάνει το θαύμα της - υπάρχουν μόνο ξύλινα μιας χρήσης! Ευτυχώς βρήκα στο διαδίκτυο περιβαλλοντικά ασυνείδητους προμηθευτές και μπόρεσα ν' ανανεώσω το κουταλοστόκ μου. Plastic Alert λοιπόν, τσεκάρετε το στοκ σας και τρέξτε να πάρετε, όσο ακόμα υπάρχουν!
Αναμένοντας την άφιξη της παραγγελίας, ασχολήθηκα με επιμέρους κομμάτια. Έτσι, φτιάχτηκαν το ψυγείο, το intercooler και τα μπροστινά αμορτισέρ:
Στη συνέχεια πέρασα στο ταμπλό. Τίποτα το αξιοσημείωτο εδώ εκτός από την προσθήκη στο πολυόργανο ενός τζαμιού από διαφανές στυρένιο (κόπηκε στο σωστό σχήμα χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο από το sticker σαν πατρόν) και τζαμιών διαμέτρου 4 mm για τα όργανα της κονσόλας, που κόπηκαν από το διαφανές μέρος του φύλλου με τα αυτοκόλλητα. Η φωτογραφία με το ταμπλό στη μπανιέρα είναι ενδεικτική της θέσης (ούτε καν dry fit):
Τέλος ασχολήθηκα με τα μπροστινά καθίσματα. Εδώ κατ' αρχήν προστέθηκε η ροδέλα ανάκλισης (από φύλλο στυρενίου) και αντικαταστάθηκαν τα αυτοκόλλητα που δίνει το κιτ για το μπλε μέρος των καθισμάτων με απ' ευθείας βάψιμο (AS-19). Το υπόλοιπο των καθισμάτων βάφτηκε με Gun Metal (#53) της Humbrol που δίνει μια κάπως πιο σαγρέ υφή, ενώ η πλάτη με TS-4. Κι εδώ οι φωτογραφίες στη μπανιέρα είναι ενδεικτικές της θέσης: Αυτά για σήμερα. Να έχετε μια καλή Κυριακή και μια χαρούμενη Πρωτομαγιά!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 30, 2022 19:46:07 GMT 2
Μ' έκανες να ψάχνω βραδιάτικα κουτάλια Κωνσταντίνε, ευτυχώς υπάρχουν μπόλικα από δαύτα στο ντουλάπι.... Εντάξει ζούμε λίγο το θέατρο του παραλόγου με όλους αυτούς τους περιβαλλοντικούς υστερισμούς, αλλά δεν θα επεκταθώ άλλο την παρούσα φάση.... Το βάψιμο των καθισμάτων εξαιρετικό! Το Ts-85 αν θυμάμαι σωστά είναι το Bright Mica Red...
|
|
|
Post by konstantinf on May 1, 2022 6:10:19 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Το Ts-85 αν θυμάμαι σωστά είναι το Bright Mica Red... Πολύ καλά θυμάσαι. Το Pearl Blue Light είναι το TS-58... Απλό σαρδάμ στο πληκτρολόγιο!
|
|
|
Post by gtziaf on May 1, 2022 9:03:24 GMT 2
Και μετά λένε εμένα πολυβόλο... Ωραίος, Κώστα. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on May 1, 2022 11:20:25 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Απλά, οι δικές σου ριπές είναι πολύ πιο εύστοχες...
|
|