|
Post by nektarios on Dec 24, 2021 23:23:38 GMT 2
Πολύ ωραίο το πάτωμα, με προσεγμένες, λεπτομέρειες, και ακόμη πιο ωραίες οι ζάντες! Κι εγώ χωρίς βερνίκι θα τις άφηνα... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 25, 2021 1:37:00 GMT 2
Καλορίζικο το εργαλείο Νικόλα! Όσο για το αποτέλεσμα μου αρέσουν πολύ οι ζάντες και το πόσο καθαρή είναι δουλειά στο πάτωμα !
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 9, 2022 2:10:33 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 9, 2022 7:12:48 GMT 2
Όντως ωραίο και πολλά υποσχόμενο το εργαλείο Νίκο!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 9, 2022 11:16:19 GMT 2
Ωραίος Νίκο, εύχομαι πολλούς πειραματισμούς και καλή παραγωγή με το νέο σου εργαλείο!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 9, 2022 11:36:21 GMT 2
Πολύ όμορφες οι εκτυπώσεις Νίκο! Όταν βρεις τις σωστές ρυθμίσεις οι εκτυπώσεις σου θα είναι super! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 9, 2022 18:16:52 GMT 2
Μια χαρά, Νίκο. Ωραία τα πατούμενα, φουλ jdm.
|
|
|
Post by nektarios on Jan 13, 2022 22:43:40 GMT 2
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 22, 2022 1:29:09 GMT 2
Γεια σας και ελπίζω να είστε όλοι καλά ! Αυτή θα είναι λογικά η τελευταία ενημέρωση πριν την ολοκλήρωση του μοντέλου, αφού σχεδόν όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα παρμπρίζ και το trim είναι έτοιμα. Ξεκινάω με όσα είχα αφήσει στην μέση. Σήμερα πέρασα βερνίκι τον diffuser και splitter αφού τα είχα αφήσει να στεγνώσουν δύο μέρες από τις χαλκομανιες carbon. Ειλικρινά δεν έχω ξανά κάνει κάτι πιο δύσκολο στην ζωή μου. Ξεκίνησα με το splitter που είναι επίπεδο χωρίς πολλές γωνίες και περίεργα κομμάτια. Παρόλαυτα κατάφερα να χαλάσω το αρχικό κομμάτι που το είχα περάσει και μάλιστα σε δύο κομμάτια αλλά το έφτιαξα έτσι ώστε να μην φαίνεται. Το πίσω από την άλλη... Είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. 😭 Συνολικά το έκανα 6 κομμάτια, στην αρχή πήγαινα για 4 αλλά όλο χαλούσε και όλο πρόσθετα κομμάτια 🙄. Το αποτέλεσμα πριν το βερνίκι είναι αυτό: Και μετά το βερνίκι: Νομίζω ότι για πρώτη φορά καλά πήγε. Το χειρότερο απ' όλα όμως (ναι ακόμα και από το άλλο) ήταν η αεροτομή!!! Ορκίστηκα να μην ξανά ντύσω κάτι με carbon χωρίς να το έχω βάψει πρώτα μαύρο χρώμα (θα είναι νόμος για μένα πλέον !!) Όπου μου ξέφευγε λίγο το αυτοκόλλητο η δεν έκανε σωστή ένωση το πάνω κομμάτι με το κάτω φαινόταν πολύ άσχημα ... Μετά από πολλές "ευχές" και νεύρα κάτι κάναμε αλλά δεν είναι και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα. (Θα ανεβάσω φωτογραφία αύριο το πρωί διότι ξέχασα να βγάλω, αχνό φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία κάτω δεξια). Το εσωτερικό δεν με παιδεψε πολύ, μόνο στην αρχή λίγο που προσπαθούσα να βρω την σωστή απόχρωση του εσωτερικού ενός R34. Δυστυχώς η περισσότερες φωτογραφίες απειραχτων R34 V-Spec είναι ή κακής ποιότητας ή είναι νύχτα και φαίνεται μαύρο ! Όμως η Tamiya συμβουλεύει στις οδηγίες να χρησιμοποιηθεί xf-63 (German grey), το οποίο ναι μεν είναι κοντά στο εργοστασιακο χρώμα αλλά είναι ένα τσακ πιο ανοιχτό. Τελικά αποφάσισα ότι ίσως με το να έχει και κάποιες ανοιχτές λεπτομέρειες να φαίνεται πιο ορθό. Έγινε φυσικά το καθιερωμένο πλέον flocking και τα υπόλοιπα βάφτηκαν στο χέρι. Σκέφτηκα να προσθέσω και ζώνες αλλά δεν έχω εκτυπώσει ακόμα πόρπες και κλιπ. Τέλος τύλιξα τις ζάντες με μονωτική ταινία ώστε να τις κάνω λίγο πιο χοντρές και να μην γλιστράνε τα λάστιχα που παρείχε το κιτ, με αυτό τον τρόπο δεν κάνουν και πολύ μπαμ τα δαχτυλίδια που προεξέχουν (από την μέσα μεριά) όταν κοιτάς το αμάξι από πίσω.
Αυτά για την ώρα νομίζω, ελπίζω η επόμενη ενημέρωση να έρθει με την ολοκλήρωση του και όλα να πάνε καλά ! Διότι μέχρι στιγμής πολύ μου αρέσει το πως πάει το build !
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 22, 2022 8:08:14 GMT 2
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τις δυσκολίες και τις αστοχίες Νίκο... Έτσι αποκτάται η πείρα, έτσι μαθαίνουμε τι και πώς να αποφεύγουμε την επόμενη φορά! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 22, 2022 11:53:57 GMT 2
Ωραίος Νικολί! Στις χαλκομανίες, πολύ βοηθητικό είναι να τις "ζεσταίνεις" με πιστολάκι μαλλιών, μετά την εφαρμογή και τα ζουμιά. Αν το κάνεις, αγνόησε το μήνυμα Για το εσωτερικό, προσπάθησε να αποφευγείς τη χρήση ματ χρωμάτων, σε καθίσματα, ταμπλό κλπ. Αρχικά γιατι η ηφή τους είναι δεν είναι ματ στα πραγματικά, αλλά και για πρακτικούς λόγους, αφου τα ματ χρώματα είναι πολυ ευάισθητα σε σημάδια, λερώματα κ.α. ΥΓ. Πολύ καλή ιδέα με τη ζάντα! Μπράβο Καλά κλεισίματα
|
|
|
Post by alex78 on Jan 22, 2022 19:28:16 GMT 2
Κάθε κιτ που βάζουμε στον πάγκο μας αποτελεί πρόκληση και προπομπό καινούργιων καταστάσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι.
Με την τριβή και τους πειραματισμούς έρχεται η εμπειρία και το θεμιτό αποτέλεσμα. Συνέχισε έτσι Νίκο, είσαι στο σωστό δρόμο.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 23, 2022 8:09:11 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Νίκο. Με την εξασκηση (ακολούθησε την συμβουλή του Γιώργου με το πιστολάκι μαλλιών) οι καρμπόν χαλκομανίες θα εφαρμόζουν ευκολότερα, αν και είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν όλες οι μικρό ατέλειες, ειδικά σε πολύπλοκες επιφάνειες. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 26, 2022 2:08:10 GMT 2
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα καλά λόγια, άντε να περάσει η κακοκαιρία να κατέβω στο υπόγειο να τελειώσει !!
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 26, 2022 16:09:28 GMT 2
Νίκο με γεια ο εκτυπωτής και μπράβο για το σύνολο των εργασιών! Μαύρη gloss βάση πριν τα καρμπον ντεκαλς,ζουμακια πιστολάκι ένα καθαρό πανί για το στρώσιμο των decals με το δάχτυλο σου και μπατονετες,και μερικές μέρες αναμονής πριν βερνικωσεις!
|
|