|
Post by nikostheo on Nov 6, 2021 19:12:59 GMT 2
Για ρίξε μια ματιά και στο Humbrol 19 Νίκο... σε ευχαριστώ κωσταντινε αλλά το είχα ήδη παραλάβει, γενικά δεν θυμάμαι ποτέ την humbrol
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 8, 2021 7:01:46 GMT 2
Ήρθαν τα πράγματα και σιγά σιγά πρέπει να πάρουμε μπρος. Αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι ένα από τα barrels των bbs δεν είναι ακριβώς στρογγυλό, έχοντας ως αποτέλεσμα όταν βάζω το κέντρο να "χασκει" και να μην κάθεται ωραία.. πως το διορθώνουμε τώρα αυτό; Μήπως να τους στείλω email ? Καλημέρα Νίκο, Εγώ θα τους έστελνα ένα email με την φωτό από το πρόβλημα και θα τους ζητούσα να μου την αντικαταστήσουν. Καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 11, 2021 15:54:24 GMT 2
Ήρθαν τα πράγματα και σιγά σιγά πρέπει να πάρουμε μπρος. Αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι ένα από τα barrels των bbs δεν είναι ακριβώς στρογγυλό, έχοντας ως αποτέλεσμα όταν βάζω το κέντρο να "χασκει" και να μην κάθεται ωραία.. πως το διορθώνουμε τώρα αυτό; Μήπως να τους στείλω email ? Καλημέρα Νίκο, Εγώ θα τους έστελνα ένα email με την φωτό από το πρόβλημα και θα τους ζητούσα να μου την αντικαταστήσουν. Καλή εβδομάδα! Φανη καλησπερα εστειλα και μου απαντησαν (τρομερη εξυπηρετηση), περιμένουμε απάντηση απο τον κατασκευαστή τώρα.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2021 7:57:54 GMT 2
Ωραία Νίκο. Ελπίζω να έχεις απάντηση/αντικατάσταση σύντομα! Καλημέρα!
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 19, 2021 19:33:59 GMT 2
Οι κατασκευες προχωράνε λίγο αργά αλλά σταθερά δεν εχω να δείξω κάποια φωτογραφία διότι το μόνο που εχω κανει στο αμαξωμα ειναι τρίψιμο των mold lines και ένα χερι ελαφρύ αστάρι για να μου δείξει τις ατέλειες απλα ηθελα να μοιραστω την απαντηση της scale production η οποια ηταν η εξής: "I don`t know whats wrong, I see there no problem, that are 0,1-0,2mm, the metal cast wheel inserts are not 100% in a circle, that is the production method. The same with resin or 3D printed inserts....they are also not 100% in a circle I`ve sold over the last 10+ years so many wheels with metal inserts, that is the first "problem". " Ολα αυτα βεβαια ειπώθηκαν με μεσάζοντα την spot model η οποια ηταν και ο πωλητης οπου στην συνεχεια είπε "We think you are both right, but we also think that there is a simple solution. In our scale modeler opinion, the fit will be perfect once you throw in both the primer and the paint on the core of the rim, since that will add enough material to the core to slightly increase the diameter and fill up the outer rim completely. Please proceed to do so and let us know what you think about the results" Εδω θελω να πω οτι η spot model ειναι αψογη μιας και υπηρχε θεμα με τα στοιχεια αποστολης μου ( το google auto fill εκανε λαθος στα πεδια της παραγγελιας μου) και επικοινώνησε αμέσως μαζι μου με τις ανησυχίες τις οτι ισως το δεμα να παει σε λαθος διευθυνση. Οποτε τωρα θα δειξει οταν ερθει η ωρα να δουλεψω τις ζαντες τι θα γινει... Εδω να προσθέσω και την προσθήκη ενός νέου εργαλείου στον πάγκο μου το οποίο μετα απο την "ευλογία " ενός μέλους αγόρασα. Ο πρωτεύων λογος που αγοράστηκε ειναι για να κανει την ζωη μου πιο ευκολη στην μετατροπη διαφορων αξεσουαρ (ζαντες, εξατμισεις, bodywork κλπ ). Δεν προκειται να γυαλισω τωρα στα κοντα κατι με το ταχυτροχο διοτι δεν μου εχω εμπιστοσυνη αλλα ισως θα μπορουσα να δοκιμασω για αρχη στα barrels των BBS, πειτε μου και εσεις την γνωμη σας...
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 21, 2021 8:05:55 GMT 2
Με γεια Νίκο, δεν θα το μετανοιώσεις που το αγόρασες...
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 28, 2021 23:20:15 GMT 2
Με γεια Νίκο, δεν θα το μετανοιώσεις που το αγόρασες... Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 28, 2021 23:52:16 GMT 2
Γεια σε όλους ! Σήμερα θα σας δείξω τι έκανα τις τελευταίες μέρες με το r34 και θα χρειαστώ και την βοήθεια σας σε κάποια θέματα. Έως τώρα ήταν το πιο καθαρό αμάξωμα που είχα φτιάξει χωρίς περιττές γρατσουνιές και άλλες ατέλειες παρακάτω όμως θα δούμε τι έγινε ... Αφού ασταρωθηκε ελαφρώς όπως είχα αναφέρει για να δείξει τις ατέλειες του και εφόσον διορθώθηκαν το άφησα μερικές μέρες μέχρι να κάνει καλή μέρα για να βαφτεί. Σήμερα ήταν αρκετά καλή απλώς με το να δουλεύω το μεσημέρι ότι έκανα έπρεπε να γίνει από τις 5 μέχρι 7 που θα ξανά έφευγα για δουλειά. Έτσι λοιπόν αφού πλύθηκε και στέγνωσε με μπόλικο αέρα και το σπρέι μας ήταν ζεστό και καλά χτυπημένο πάτησα την βαλβίδα! Από την πρώτη στιγμή τα πράγματα πήγαν λάθος, δεν ξέρω το λόγο και ούτε θα τον μάθω ποτέ αλλά στο πρώτο ψέκασμα του σπρέι εκείνο έφτυσε πετώντας δύο μεγάλες χοντρές πιτσιλιά στην πόρτα του οδηγού. Το παρεβλεψα και είπα θα κάνω ένα ελαφρύ χέρι όλο το αμάξι και ύστερα που θα στεγνώσει θα την περιλάβω. Έλα σου όμως που ξανά έκανε το ίδιο πίσω αριστερά στον προφυλακτήρα. Έχοντας ήδη σηκώσει θερμοκρασία λέω θα το τελειώσω και ύστερα τα υπόλοιπα... Φτάνω λοιπόν μπροστά και δεξιά όπως το κοιτάμε και συνειδητοποιώ ότι μια γρατζουνιά που είχε δημιουργηθεί από το scriber καθώς παιρνουσα τα panel gaps του προφυλακτήρα δεν έχει καλό τριφτει και κάνει καραμπαμ !!\ Εκεί ήταν που τα παράτησα το άφησα μέχρι να ηρεμήσω έπρεπε να φύγω κιόλας και γενικά δεν ήθελα να το βλέπω !!! Αφού γύρισα από την δουλειά το βράδυ είπα θα το φτιάξω και θα το κάνω σωστό !! Έτσι λοιπόν ξεκίνησα με 3200 micromesh να σβήσω τις πιτσιλιές δεν έφευγαν με τίποτα και έτσι χαμήλωσα στο 2000 όπου φυσικά με λίγη προσπάθεια εξαφανίστηκαν. Το ίδιο έγινε σε όλα τα μέρη και στην γρατζουνιά όπου εξαφανίστηκε αφού έφτασα στο πλαστικό δυστυχώς είχε περάσει κάτω από το ασταρι... Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ πωωωως συνεχίζουμε από εδώ και πέρα ; Είμαι αρκετά σίγουρος ότι το μπροστά φτερό κατά 90% πρέπει να χαμηλώσει να φτάσω ασταρι και ύστερα να το πλακωσω ελαφριά ελαφριά χέρια μέχρι να έρθει να γίνει σωστό. Τα υπόλοιπα όμως ; Επισης αυτο τι ειναι δεν εγινε οταν εριχνα το χρωμα και πριν βαψω ειχα κανει ελαφρυ wetsand Όποιος μπορεί να βοηθήσει καλοδεχούμενη η συνδρομή του, καλό σας βράδυ
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 29, 2021 7:54:21 GMT 2
Με σπρέι ή με αερογράφο, για να αποφύγουμε κατά το δυνατόν τα φτυσίματα, αρχίζουμε να ψεκάζουμε έξω από το μοντέλο και μετά πλησιάζουμε την δέσμη πάνω από την επιφάνεια του μοντέλου. Επίσης, για να διατηρούμε το μπεκ του σπρέι καθαρό, ρίχνουμε μια ριπή χρώμα με αναποδογυρισμένη την φιάλη όταν τελειώσουμε. Πέρα από αυτό, εκτός από τις μικροατέλειες που εντόπισες, το βασικό πρόβλημα που έχεις είναι το έντονο orange peel που φαίνεται στις φωτογραφίες σου. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στην δεύτερη προσπάθεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 29, 2021 9:35:40 GMT 2
Καλημέρα, Νίκο. Τα σημάδια προήλθαν από υλικό που έμεινε στο μπεκ από το σπρέι, το οποίο θέλει συχνό καθάρισμα. Ενημερωτικά το ίδιο ισχύει και για όταν βάφεις με αερογράφο, σε πολύωρα βαψίματα.
Για αυτό που σου έγραψε ο Κωνσταντίνος, αν σκοπεύεις να ρίξεις βερνίκι, το orange peel δεν πρέπει να σε ανησυχεί.
Αναγκαστικά, πρέπει να ρίξεις αστάρι, τοπικά (όσο αυτό είναι εφικτό με το σπρέι γίνεται) στο φτερό (μην μασκάρεις - με ελεύθερο χέρι), στη συνέχεια τρίψε το με 2000 και ρίξε χρώμα τοπικά. Τρίψε πάλι με 3200 ή 3600 και ρίξε άλλο ένα χέρι χρώμα σε όλο το μοντέλο αυτή τη φορά.
Το σημαντικό είναι να προσπαθείς, να βάφεις σε απαλά χέρια και να "χτίζεις" το φινίρισμα χέρι - χέρι. Το μπαμ κι έξω, δεν δίνει ποιότητα, δημιουργεί προβλήματα, ενώ ο κίνδυνος της αστοχίας ελοχεύει.
Καλή επιτυχία στην αποκατάσταση.
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 29, 2021 12:05:40 GMT 2
Καλημέρα, Νίκο. Τα σημάδια προήλθαν από υλικό που έμεινε στο μπεκ από το σπρέι, το οποίο θέλει συχνό καθάρισμα. Ενημερωτικά το ίδιο ισχύει και για όταν βάφεις με αερογράφο, σε πολύωρα βαψίματα. Για αυτό που σου έγραψε ο Κωνσταντίνος, αν σκοπεύεις να ρίξεις βερνίκι, το orange peel δεν πρέπει να σε ανησυχεί. Αναγκαστικά, πρέπει να ρίξεις αστάρι, τοπικά (όσο αυτό είναι εφικτό με το σπρέι γίνεται) στο φτερό (μην μασκάρεις - με ελεύθερο χέρι), στη συνέχεια τρίψε το με 2000 και ρίξε χρώμα τοπικά. Τρίψε πάλι με 3200 ή 3600 και ρίξε άλλο ένα χέρι χρώμα σε όλο το μοντέλο αυτή τη φορά. Το σημαντικό είναι να προσπαθείς, να βάφεις σε απαλά χέρια και να "χτίζεις" το φινίρισμα χέρι - χέρι. Το μπαμ κι έξω, δεν δίνει ποιότητα, δημιουργεί προβλήματα, ενώ ο κίνδυνος της αστοχίας ελοχεύει. Καλή επιτυχία στην αποκατάσταση. Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Το orange peel δεν με απασχολεί τόσο διότι θα γίνει wetsand πριν πέσει το βερνίκι ούτως ή άλλως. Η αλήθεια είναι ότι πριν το αμάξι είχα κάνει το πάτωμα και ίσως προέρχονται από εκεί τα υπολείμματα!! Επειδή δεν θέλω να τα κάνω σαλάτα μου λες να μασκαρω πίσω να ρίξω ασταρι και ύστερα να τριφτει σωστά; Ενώ αντίθετα το φτερό δεν θα το μασκαρω θα ρίξω το ασταρι θα το κατεβάσω και ύστερα χρώμα σωστά; Με έχει ξαφνιάσει η καλυπτικότητα του ts-49 ειδικά ερχόμενος από το κίτρινο του εβο το οποίο ήταν σαν διάφανο...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 29, 2021 19:20:26 GMT 2
Επειδή δεν θέλω να τα κάνω σαλάτα μου λες να μασκαρω πίσω να ρίξω ασταρι και ύστερα να τριφτει σωστά; Ενώ αντίθετα το φτερό δεν θα το μασκαρω θα ρίξω το ασταρι θα το κατεβάσω και ύστερα χρώμα σωστά; Με έχει ξαφνιάσει η καλυπτικότητα του ts-49 ειδικά ερχόμενος από το κίτρινο του εβο το οποίο ήταν σαν διάφανο... Αν μπορείς να μασκάρεις πίσω, στα όρια των panel lines, ναι κάντο. Αλλιώς εφάρμοσε ότι σου έγραψα για το φτερό. Γενικά εκεί που φάνηκε το πλαστικό, χρειάζεσαι αστάρι. Προσοχή στο ψέκασμα, γιατί αν ρίξεις πολύ αστάρι, σε ένα σημείο, θα αντιδράσει με το πλαστικό. ΥΓ. Τα κίτρινα, γενικά θέλουν αρκετά χέρια. Καλή εφαρμογή
|
|
|
Post by nikostheo on Dec 3, 2021 18:24:01 GMT 2
Καλησπέρα λοιπόν με άλλο ένα update για το R34! Ευτυχώς όλα πήγαν καλά δεν περίμενα να δουλέψει τόσο καλά η όλη διαδικασία διόρθωσης του βαψίματος αλλά τα κατάφερα! Το orange peel όμως είναι υπερβολικό αλλά δεν με ενοχλεί διότι θα πέσει αρκετό wetsand (στις μεγάλες και επίπεδες επιφάνειες μόνο όμως !!!). Δεν έχω αποφασίσει όμως με τι νούμερο μιας και πάντα ξεκινάω με πολύ ψηλό νούμερο και αναλόγως το feedback αποφασίζω πως θα συνεχίσω. (Εσείς τι προτείνετε; ). Σε άλλα νέα οτιδήποτε έχει να κάνει με το πάτωμα είναι έτοιμο αλλά δεν θα το ανεβάσω τώρα για να μην γίνει τεράστιο και σας μπερδέψω. Αφού είναι όλα έτοιμα ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τις ζάντες του. Να υπενθυμίσω ότι έχουμε ένα σετ bbs lm 19 της scale production οι οποίες είναι όλο αλουμίνιο. Τα barrells θα μείνουν ως είναι, αυτό που θα βάψω είναι τα κέντρα και πιο συγκεκριμένα με x-12 gold leaf ακρυλικό της tamiya με πινέλο. Το ερώτημα μου όμως είναι τι κάνω στο θέμα αστάρι/ base coat ; Βάφω επάνω στην τραχιά επιφάνεια του αλουμινίου κατευθείαν; Χρειάζεται κάποιο ασταρι πριν; Δυστυχώς έχω μόνο άσπρο και ροζ (συν ένα χρωματοπωλείου που ειναι για πλαστικα και το χρησιμοποιώ στα υπόλοιπα μέρη του μοντελου πριν βάψω με πινέλο εκτός του αμαξώματος φυσικά) δεν ξέρω ποιο βοηθάει το χρυσό να μοιάζει περισσότερο με της φωτογραφίας. Πείτε μου την γνώμη σας ! Αυτά για την ώρα. ΥΓ. Επίσης εγινε μια απρόσμενη αγορά στην black friday που θα αλλάξει πολλά πράγματα στην ενασχολια μου με το χομπυ, την οποια θα σας αποκαλύψω στο σωστο section οταν παραλάβω!!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 3, 2021 20:52:39 GMT 2
Για κάποιο λόγο δεν μου ανοίγει καμία φωτό! Έχει και άλλος το ίδιο πρόβλημα;
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 3, 2021 23:32:13 GMT 2
Οκ, τώρα μου ανοίγουν!
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 5, 2021 23:45:50 GMT 2
Καλησπέρα Νίκο, οι συμβουλές του @gtziaf για την επιδιόρθωση δείχνει να απέδωσαν Είμαι σίγουρος πως μετά το wet-sanding και καμιά αλοιφούλα θα είναι ακόμα πιο σούπερ το αποτέλεσμα !
|
|