|
Post by konstantinf on Dec 6, 2021 8:40:11 GMT 2
Ωραία προχωράει Νίκο. Πάνω σε γυμνό μέταλλο το χρώμα απευθείας θα δείχνει ότι έπιασε, αλλά σε πρώτη ευκαιρία θα ξεφλουδίσει. Πρέπει το μέταλλο να ασταρωθεί με αστάρι μετάλλου (εγώ χρησιμοποιώ το Mr. Metal Primer σε σπρέι ή από μπουκαλάκι με πινέλο) το οποίο είναι ελαφρά διαβρωτικό και εκτραχύνει μικροσκοπικά την επιφάνεια ώστε μετά να δέσει καλύτερα επάνω το χρώμα.
Και χρόνια πολλά, με υγεία και ωραία μοντέλα για την σημερινή σου γιορτή!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 6, 2021 9:21:24 GMT 2
Χρόνια πολλά, Νίκο. και μεγιά τον αερογράφο... (σωστός; ) Χαίρομαι που διορθώθηκε, μπράβο
|
|
|
Post by nikostheo on Dec 6, 2021 12:06:18 GMT 2
Σας ευχαριστώ για τις ευχές, οπότε Κωνσταντίνε λέω να κάνω μια δοκιμή με άσπρο ασταρι σε ένα κουτάλι και να βάψω από πάνω x-12 να δούμε πως θα βγει. Και αναλόγως πράττω... Πάντως είναι αρκετά τραχιά η επιφάνεια ήδη αλλά καταλαβαίνω τι λες.
Γιώργο σε ευχαριστώ για τις συμβουλές πήγε πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ περίμενα να είναι αυτή η επόμενη μου αγορά(αερογραφος) όμως η τύχη τα έφερε αλλιώς τα πράγματα και η back Friday ευνόησε την αγορά άλλου πράγματος που ενώ το περίμενα σήμερα με βάση τον αριθμό αποστολής αυτό θα έρθει σε δύο δόσεις και έτσι δεν μπορώ να το αποκαλύψω ακόμη 😭😇
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 6, 2021 12:31:58 GMT 2
Μια χαρά η διόρθωση Νίκο! Πολύχρονος! Καλημέρα!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 6, 2021 14:04:58 GMT 2
Πολύχρονος Νίκο και μπράβο για το ''επαγγελματικό'' σώσιμο!
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 6, 2021 14:41:13 GMT 2
Χρόνια πολλά Νικόλα, να χαίρεσαι το όνομά σου! Με το καλό να παραλαβεις και το δώρο σου !!
|
|
|
Post by nikostheo on Dec 7, 2021 22:33:49 GMT 2
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές το εκτιμώ πολύ !
|
|
|
Post by nektarios on Dec 7, 2021 23:20:00 GMT 2
Χρόνια πολλά φίλε και από μένα για την ονομαστική σου εορτή, έστω και... ελαφρώς εκπρόθεσμα! Η επιδιόρθωση πήγε πραγματικά πολύ καλά! Για το βάψιμο των ζαντών δεν έχω να πω κάτι, γιατί δεν διαθέτω ανάλογη εμπειρία. Εύχομαι όμως καλή επιτυχία, και γενικότερα καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nikostheo on Dec 18, 2021 0:23:37 GMT 2
Χρόνια πολλά φίλε και από μένα για την ονομαστική σου εορτή, έστω και... ελαφρώς εκπρόθεσμα! Η επιδιόρθωση πήγε πραγματικά πολύ καλά! Για το βάψιμο των ζαντών δεν έχω να πω κάτι, γιατί δεν διαθέτω ανάλογη εμπειρία. Εύχομαι όμως καλή επιτυχία, και γενικότερα καλή συνέχεια! Να είσαι καλά Νεκτάριε τώρα το είδα σε ευχαριστώ πολύ!!
|
|
|
Post by nikostheo on Dec 18, 2021 1:48:33 GMT 2
Μου πήρε καιρό αλλά η επόμενη ενημέρωση για το R34 επιτέλους είναι εδώ. Σε αυτό το update θα εστιάσουμε στο πάτωμα και ότι έχει να κάνει με αυτό. Από "συνήθεια" και καθώς αστάρωνα όλα τα εξαρτήματα του πατώματος (από ψαλίδια μέχρι δισκόφρενα ) με το διάφανο αστάρι πλαστικού που έχω, πέρασα και το πάτωμα με το ίδιο. Και λέω από συνήθεια διότι κανονικά θα έπρεπε να το κάνω και αυτό με το ζόρι αστάρι της tamiya ώστε να είναι ακριβώς ίδια απόχρωση με το αμάξι. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα είναι ωραίο να έχει μια μικρή αντίθεση, και έτσι προχώρησα με το βάψιμο του. Όπως είχα προβλέψει βγήκε λίγο πιο σκούρο (αφού το χρώμα του πλαστικού είναι γκρί). Στην συνέχεια έβαψα με πινέλο διάφορες λεπτομέρειες όπως θόλους και ντεπόζιτο με flat black, το ίδιο χρησιμοποίησα και ως βάση για το σασμάν και το transfer πριν τα περάσω με Vallejo aluminium. Τα περισσότερα εξαρτήματα είναι βαμμένα παραδόξως με το Mr hobby surfacer black 1500 αφού μετά από δοκιμή σε κουτάλι και σε σύγκριση με το semi gloss black της tamiya είναι πάρα πολύ παρόμοιο! Στην συνέχεια έπρεπε να προσαρμόσω τον diffuser του V-Spec ώστε να "κάτσει" σε συνδιασμό με τα rear sputs του z tune. (Αν θυμάστε η Nismo θυσίασε τον diffuser ώστε να κάνει χρήση δύο ξεχωριστών oil coolers το αναφέρω στην αρχή ) οπότε είδα που "βρίσκει" και αφαίρεσα τις δύο γωνίες ώστε να μπορέσει να μπει στην θέση που έχει ετοιμάσει η Tamiya. ( Z-Tune και V spec μοιράζονται το ίδιο πάτωμα σαν Κιτ). Τα αμορτισέρ βάφτηκαν ώστε να μοιάζουν με tein ανάρτηση. Και οι δαγκάνες μπλε αν και δεν είναι απόχρωση που προσπαθούσα να βγάλω αλλά δεν με πειράζει. Το μπροστά spoiler και το πίσω diffuser θα ντυθούν με καρμπον. Έχω ένα decal softener και το set της microsol οπότε πιστεύω ότι τα καταφέρω με υπομονή και πολύ χρόνο στην διάθεσή μου. Το ερώτημα μου είναι να τα περάσω μετά βερνίκι; Η με το set θα είναι οκ; Εχω μόνο gloss βερνίκι... Οι ζάντες μετά από πολύ σκέψη για το ποια είναι η ορθή διαδικασία βαψίματος τους σε χρυσό. Αποφάσισα να ξεκινήσω με το να τρίψω τα κέντρα με scotch brite ώστε να φύγουν ότι ατέλειες είχαν, στην συνέχεια πλύθηκαν καλά και ασταρώθηκαν με άσπρο αστάρι της tamiya (δεν είχα γκρί αλλά δεν είχε και σημασία). Αφού τα άφησα να στεγνώσουν καλά τις πέρασα με Vallejo aluminium αφού μετά από δοκιμές σε κουτάλι (χώρισα το κουτάλι σε τρία μέρη το ένα το πέρασα flat black, το άλλο aluminium και το τελευταίο το άφησα άδειο) πρόσεξα ότι έστρωνε πολύ ωραία το x-12 πάνω από το aluminium. Αραιωμένο λοιπόν το x-12 με μια-δυο σταγόνες με καθαριστικό τζαμιών ξεκίνησα με το μικρότερο μου πινέλο απλά να περνάω κάθε πλευρά κάθε αντίκας, δεν με ένοιαζε να καλύπτει πλήρως το aluminium το μόνο που με ένοιαζε ήταν να το έχω περάσει. Γενικά έχω παρατήσει ότι το x-12 θέλει το χρόνο του την ώρα που το περνάς κυριολεκτικά φαίνεται απαίσιο και ότι δεν απλώνει η ότι κάτι πάει λάθος. Αλλά με καλό ανακάτεμα (φορητό μιξερακι του Nescafé for the win), λίγο αραίωμα και αρκετό χρόνο ανάμεσα στα χέρια βγαίνει πολύ ωραίο και καλά στρωμένο. Αφού στέγνωσε καλά το χρώμα για δύο μέρες ( δεν είχα χρόνο έτσι κι αλλιώς) έβαλα και τα αυτοκόλλητα που μου παρείχε η scale production και με έναν μεγεθυντικο φακό και μια οδοντογλυφίδα πέρασα όλες τις βίδες με black της Vallejo. Να τις περάσω όμως βερνίκι (το gloss που λέγαμε) ;Η θα γίνουν πολύ γυαλιστερές σε σχέση με τις πραγματικές ; Αυτά για την ώρα και πολλά είναι νομίζω πάλι, ελπίζω να μην σας κούρασα ! Κάθε σχόλιο και κριτική είναι βοήθεια οπότε μην ντρέπεστε!!! Καλό βράδυ Υ.Γ Παραλίγο να το ξεχάσω ! Say hello to my little friend !! Χάρις την τελευταια black friday κατάφερα να εξασφαλίσω έναν anycubic photon mono, έναν 2k resin printer! Ξέρω προείχε ο αερογραφος αλλα δεν άντεξα και κυρίως με τσάτισε το τελωνείο που έκανε 2 μήνες(!!!!) το δέμα μου με τα 3D printed αξεσουάρ από τον Καναδα να έρθει ( τον έναν τον πέρασε μέσα στο τελωνείο να περιμένει την σειρά του), και η ειρωνεία είναι ότι έφτασε μερικές ήμερες πριν έρθει ο 3d printer μου
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 18, 2021 6:44:47 GMT 2
Πολύ ωραία και καθαρή δουλειά στο πάτωμα και στις ζάντες Νίκο! Συνέχισε έτσι! Και μεγειά τον εκτυπωτή!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 18, 2021 9:15:50 GMT 2
Πολύ όμορφα έστρωσε το Χ-12 Νίκο. Το gold leaf της Tamiya είναι από τα δυσκολότερα χρώματα, με αερογράφο ακόμη χειρότερα, δεν ψεκάζεται! Καλορίζικος ο resin printer. Αγόρασες resin για να τον χρησιμοποιήσεις; Αν τυπώσεις κάτι δείξε μας το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 18, 2021 14:33:40 GMT 2
Πολύ προσεγμένα και σαφώς βελτιωμένα τα βαψίματα σου Νίκο. Προσωπικά τις ζάντες θα τις άφηνα ως έχουν (αβερνίκωτες). Καλοδούλευτο το νέο σου απόκτημα, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 20, 2021 9:18:18 GMT 2
Μπράβο, Νικολί. Ωραίο το πάτωμα και μεγεία ο εκτυπωτής. Τα μεταλλικά χάνουν σε υφή όταν βερνικώνονται, οπότε άσε τις ζάντες όπως είναι. Καλημέρα
|
|
|
Post by nikostheo on Dec 22, 2021 17:49:50 GMT 2
Σας ευχαριστώ και για την βοήθεια και για τα καλά λόγια. Σήμερα έχει γυάλισμα και ελπίζω να πάνε όλα καλά !! 🤞🏻 Εκτύπωσα το αρχείο που έρχεται στο στικάκι του εκτυπωτή και βγήκε πάρα πολύ καλό αγόρασα και ένα αρχείο με ζάντες που θέλω να βάλω στο evo που το χω αχτι απ' όταν το ξεκίνησα!! Όταν τις εκτυπώσω θα ενημερωθεί και το thread του !! (Επιτέλους βρήκα τρόπο να ανεβάζω από το κινητό φωτογραφίες!!! )
|
|
|
Post by kyriakos on Dec 23, 2021 20:57:14 GMT 2
Πολύ ωραία προχωράει το εργαλείο Νίκο μπράβο κ καλορίζικος ο εκτυπωτής πολύ καλή αγορά!!
|
|