|
Post by Φάνης on Jan 13, 2022 8:05:35 GMT 2
Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά Νεκ! Μικρό το κακό οι εξατμίσεις, φαντάσου να βρεις σε κιτ ότι σου λείπει το αμάξωμα! Σίγουρα λίγο κάψιμο στις εξατμίσεις χρειάζεται, όπως είπε και ο Γιώργος, αν δεν βαριέσαι …. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 13, 2022 23:18:16 GMT 2
Αγαπητοί μου Γιώργο, Αλέξη, Κωνσταντίνε, Κυριάκο και Φάνη, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Γιώργο και Φάνη, έχετε δίκαιο για το κάψιμο. Η αλήθεια είναι οτι, μέσα στην αγωνία μου για το αν θα τα καταφέρω με την κατασκευή και την τοποθέτησή τους, το κάψιμο ούτε καν μού πέρασε από το μυαλό... Θα δω αν μπορώ να κάνω κάτι τώρα, καθώς απαιτείται πολύ προσεκτικό μασκάρισμα... Φάνη, υπάρχει λύση και για την περίπτωση που λείπει το αμάξωμα... Διόραμα με το όχημα παρκαρισμένο σε πλημμυρισμένο δρόμο μετά από νεροποντή!
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 14, 2022 0:55:11 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια νεκταριε! Ακομα απορω πως γινεται να μην ειχε εξατμισεις το αυτοκινητο, ειναι απιστευτο ... οσο για το καψιμο δες μηπως μπορεις να "δανειστεις" τιποτα απο τα καλλυντικα της γυναικας κατι στα χρωματα του μπλε/χρυσου/μωβ κλπ εννοω
|
|
|
Post by nektarios on Feb 7, 2022 22:39:14 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Τελευταίο και πολύ σύντομο update, καθώς δεν υπάρχουν και πολλές διαθέσιμες φωτό. Οι τελευταίες εργασίες αφορούσαν τον κινητήρα, με το οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο, αφού ένα μέρος του θα φαίνεται, και επιπλέον έχει και αφαιρούμενο καπώ. Όμως Γιώργο μη βιαστείς να χαρείς, δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο, μόνον τα εξής λίγα: - Πρώτα απ’ όλα, δεν τοποθετήθηκαν αρκετά από τα εξαρτήματα του κινητήρα (π.χ. ο ανεμιστήρας και η μίζα), καθώς ήταν αδύνατη η τοποθέτησή τους λόγω κακού σχεδιασμού τού τρόπου και της σειράς τοποθέτησης που προέβλεπαν οι οδηγίες. Στη μια από τις παρακάτω φωτό φαίνεται η «μέθοδος» που χρησιμοποιήθηκε ώστε να χωρέσει τουλάχιστον το ψυγείο… - Το κομμάτι του κινητήρα που προεξέχει από το καπώ ψήλωσε λίγο ακόμη (με προσθήκη 2 βάσεων από μικρές λωρίδες φύλλου πλαστικού), καθώς έτσι ήταν στην πρώτη ταινία. - Αντικαταστάθηκε ο ένας από τους ιμάντες (αυτός που προεξέχει από το καπώ) με βαμμένη μεταλλική λωρίδα (από ιμάντα ζώνης ασφαλείας από σετ τής Dreamwork). - Προστέθηκαν μπουζοκαλώδια (και πολλαπλασιαστής, που δεν έδινε το κιτ). - Προστέθηκαν μερικά ακόμη καλώδια, κυριολεκτικά «στο περίπου», αφού οι φωτό αναφοράς που είχα στη διάθεσή μου δεν βοηθούσαν και πολύ… Όλα αυτά σε - αφύσικα πολύ λίγες - φωτό…. Μετά και από αυτά, τοποθετήθηκαν τα τελευταία μικροεξαρτήματα περιμετρικά τού οχήματος, και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Αναλυτική φωτογράφηση στα Ολοκληρωμένα… scalewheels-gr.com/thread/3291/doms-charger-1970-fast-furious Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 8, 2022 13:33:35 GMT 2
Τέλος καλό, όλα καλά... Τι κιτ του πρωκτού είναι αυτό που λείπουν οι εξατμίσεις, δεν χωράει το ψυγείο και άλλα ωραία που δεν μας είπες; Να ξέρουμε δηλαδή να το αποφύγουμε... Όσο για το συνολικό αποτέλεσμα, μια χαρά φαίνεται - ίσως το γυάλισμά του να ήθελε ακόμα λίγη δουλίτσα. Αλλά το ξέρω το συναίσθημα, όταν το κιτ έχει ελλείψεις, χαλάει γενικότερα το κέφι. Ελπίζω το MacGyver να σου προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατασκευής! Αλήθεια, το Simba τι γίνεται;
|
|
|
Post by nektarios on Feb 8, 2022 23:50:28 GMT 2
Ευχαριστώ, Κωνσταντίνε! Το κιτ είχε πράγματι αρκετές προκλήσεις (τις περισσότερες τις είδαμε.. παρέα κατά την κατασκευή), ωστόσο το μέτριο τελικό φινίρισμα είναι ευθύνη τού κατασκευαστή του και μόνον... Το τζιπ του MacGyver πάει πολύ καλύτερα, Tamiya γαρ... Βέβαια, ούτε κι εκείνο γλίτωσε από τα χέρια μου, και έχετε να δείτε μερικές ακόμη πατέντες, αλλά τουλάχιστον εκεί το αποτέλεσμα αναμένεται πολύ καλύτερο. Είναι πλέον κι εκείνο στα τελειώματα. Τέλος, το Simba (πού το θυμήθηκες αυτό βρίσκεται σε τέλμα. Όχι κατασκευής αλλά προγραμματισμού. Εκείνο το μοντέλο είναι χαρακτηρισμένο - όπως κάποια φαγητά! - ως "χειμερινό", που σημαίνει οτι οι εργασίες πραγματοποιούνται την περίοδο της χειμερινής ώρας, που οι μέρες είναι μικρότερες και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν το εξωτερικό βάψιμο. Φέτος όμως, λόγω κακού προγραμματισμού τού χρονοδιαγράμματος των κατασκευών μου, κάποιων μοντέλων που προέκυψαν ως "σφήνες" και τελικά των 2 απανωτών GB, η κατάσταση έχει ξεφύγει σε τέτοιο σημείο, ώστε να έχω τουλάχιστον 5 ανοιχτά "μέτωπα" (χώρια η Rolls, την οποία ουσιαστικά δεν έχω ούτε καν ανοίξει, έχω μόνο ψάξει τα ιστορικά στοιχεία της...), με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνω ούτε καν να παρακολουθήσω και να σχολιάσω τις δουλειές σας... Μια από τις συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι και το οτι φέτος δεν ασχολήθηκα καθόλου με το Simba, και η πρόοδός του πιθανότατα πάει - Θεού θέλοντος - για τον επόμενο χειμώνα...
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 9, 2022 7:26:41 GMT 2
Καλά να 'σαι, κι έχει ο Θεός!
|
|