|
Post by nikostheo on Nov 19, 2021 19:05:38 GMT 2
Παααρα πολυ ωραια η εξελιξη του charger και πραγματικα ανυπομονώ να δω κι αλλα πραγματα, konstantinf αυτο που λες θα ηταν σωστο αν ο "Dom ειχε ξυλωσει απλα τις ταπετσαριες" εδω ομως εχουμε αντικατάσταση των εργοστασιακών με κατι πιο "ελαφρυ" απλο και μονο με τα απαραίτητα (χερουλια).
|
|
|
Post by nektarios on Nov 20, 2021 19:25:53 GMT 2
Σπύρο και Νίκο, σας ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σας αρέσει! Νίκο, δεν σου κρύβω οτι τα εσωτερικά ήταν ίσως το πιο δύσκολο "στοίχημα", γιατί δεν ήξερα αν αυτό που ήθελα να κάνω θα είχε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα... Τελικά, κάτι έγινε... Έρχονται κι άλλες πατέντες...
|
|
|
Post by nektarios on Dec 5, 2021 22:48:43 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Μετά από αρκετό καιρό, δεύτερο - και μικρό - update για το Charger.. Σε όλες τις ταινίες της σειράς, το όχημα έχει ανοιχτά τα μπροστινά φώτα, αντί αυτά να καλύπτονται από τα καπάκια - σήμα κατατεθέν των Charger 1968-70. Δυστυχώς όμως το κιτ όχι μόνον δίνει τη μάσκα με τα καπάκια κλειστά, αλλά δεν δίνει ούτε καν εναλλακτικά εξαρτήματα ώστε τα φώτα να μπορούν να γίνουν ανοιχτά, τρυπώντας τη μάσκα. Τα φώτα συνεπώς έπρεπε οπωσδήποτε να γίνουν ανοιχτά, επειδή όμως βαριόμουν να τρυπήσω τη μάσκα, εφάρμοσα μια πατέντα - οφθαλμαπάτη, με το παρακάτω αποτέλεσμα: Στη συνέχεια, και αφού το σκάφος ασταρώθηκε και βάφηκε, και με δεδομένο ότι δεν μπορώ να πετύχω με τίποτα αποτέλεσμα νίκελ, αποφάσισα να πάρω το ρίσκο και να φτιάξω τα περιγράμματα των παραθύρων με φύλλο αλουμινοταινίας. Το ρίσκο δεν αφορά τόσο στο ενδεχόμενο αποτυχίας τής εφαρμογής, όσο στο να σταματήσει να μου μιλάει ο Αντμίν, που είναι κάθετα αντίθετος στη χρήση τής μεθόδου αυτής και εξακολουθεί να θεωρεί ότι με περισσότερη προσπάθεια και προσοχή θα καταφέρω κάποτε να πετύχω αποτέλεσμα νίκελ, όπως κάνουν όλοι οι σοβαροί μοντελιστές… Τέλος πάντων, μετά από αρκετό χρόνο και κόπο, το αποτέλεσμα είναι αυτό: (Στην πραγματικότητα οι ατέλειες δεν φαίνονται τόσο πολύ, αλλά όπως ξέρετε ο φωτογραφικός φακός είναι μεγάλος μαρτυριάρης…). Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 6, 2021 0:26:04 GMT 2
Νεκτάριε μια χαρά πήγε το μαγικό με τα φώτα! Όσο για την αλουμινοταινία δεν φαίνεται άσχημη, αλλά και ο admin έχει τα δίκια του.. χαχαχα
Καλή συνέχεια ;-)
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 6, 2021 1:52:31 GMT 2
Παρα πολυ ωραιο ιδεα για τα φωτα Νεκταριε ....μπραβο Πολυ ωραια η αλουμινοταινια αλλα και μεγαλος ρουφιανος ο φωτογραφικος φακος . Ψηφιζω να τον καταργησουμε ...χαχαχαχα
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 6, 2021 9:23:39 GMT 2
Ωραία η πατέντα, Νεκ. ΥΓ. Για τα πλαίσια δεν σχολιάζω..., δημόσια.... Ετοιμάσου για ατομική επίπληξη και κατα(κραυγή) Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 6, 2021 12:35:57 GMT 2
Ωραία η πατέντα με τα φωτα Νεκ! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 6, 2021 13:38:29 GMT 2
Τα τζάμια των προβολέων πού τα βρήκες Νεκτάριε; Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα πάντως! Για τα πλαίσια εγώ δεν είμαι φανατικός κατά της αλουμινοταινίας. Αλλά όταν λες "αλουμινοταινία", τι πάχος εννοείς; Μήπως το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα καλύτερο με BMF; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 6, 2021 13:57:37 GMT 2
Καταρχήν πολύ ωραίο το βάψιμο του δύστροπου μαύρου πάνω στο αμάξωμα! Πως και δεν βερνίκωσες? Η πατέντα -οφθαλμαπάτη στη μάσκα εναλλακτική και πετυχημένη. Αλουμινοταινία δεν έχω δουλέψει, εντούτοις νομίζω ότι δεν προσδίδει το αποτέλεσμα του BMF. Παρολαυτά έδωσε ένα αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια φίλε.
|
|
|
Post by nikostheo on Dec 7, 2021 22:36:02 GMT 2
Ωραίες ιδέες ειδικά για τα όργανα και τα φανάρια, η αλουμινοταινια ναι μεν ωραία σαν ιδέα αλλά δεν θα είναι πολύ χοντρή; Δεν ξέρω δεν μπορώ να καταλάβω από τις φωτό
|
|
|
Post by nektarios on Dec 7, 2021 23:00:47 GMT 2
Αγαπητοί φίλοι, Νάσο, Μιχάλη, Γιώργο, Φάνη, Κωνσταντίνε, Αλέξη και Νίκο [με την ευκαιρία σού εύχομαι χρόνια πολλά και ευλογημένα για τη χθεσινή ονομαστική εορτή σου!!], σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα θετικά σχόλια! Ως προς το θέμα της αλουμινοταινίας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί φυσικά να συγκριθεί με ένα καλομασκαρισμένο και προσεγμένο βάψιμο, ωστόσο την χρησιμοποίησα ως λύση ανάγκης, καθώς η γυαλάδα τού νίκελ στο συγκεκριμένο όχημα είναι must - που εγώ ποτέ δεν θα μπορούσα να επιτύχω με βάψιμο - , σε συνδυασμό με το γεγονός οτι το κιτ δίνει όλα τα υπόλοιπα νίκελ εξαρτήματα (προφυλακτήρες, χερούλια κ.λπ.) ήδη βαμμένα, και δεν ήθελα ούτε να υπάρχει "διχρωμία" ανάμεσα σε αυτά τα εξαρτήματα και στα πλαίσια που θα έβαφα, αλλά ούτε και να βάψω τα ήδη πολύ όμορφα εξαρτήματα, υποβαθμίζοντάς τα. Επίσης, να αναφέρω οτι η ταινία που χρησιμοποίησα (και που έχω χρησιμοποιήσει και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις, αλά όχι τόσο "τρανταχτές") δεν είναι μοντελιστική και συνεπώς δεν έχει τις ανάλογες προδιαγραφές (όπως λ.χ. μειωμένο πάχος), συνεπώς δεν μπορεί να συγκριθεί λ.χ. με BMF, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχω ποτέ χρησιμοποιήσει... Κωνσταντίνε, τα τζάμια των προβολέων προέρχονται από προβολιέρα φορτηγού (από το spare box). Αλέξη, το σκάφος είναι βερνικωμένο (με Β513), αλλά δεν είναι γυαλισμένο, και πιθανότατα θα παραμείνει έτσι, καθώς φοβάμαι μην τυχόν με το γυάλισμα ξηλωθεί κανένα περίγραμμα...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 11, 2022 23:38:55 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Καταρχήν εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά για όλους, με υγεία και κάθε τι καλό για εσάς και τις οικογένειές σας! Τρίτο - σύντομο - update για το Charger… 1) Συναρμολογήθηκε το εσωτερικό. 2) Η σημαντικότερη έλλειψη του κιτ, και σίγουρα η πλέον ακατανόητη, είναι η πλήρης ανυπαρξία εξατμίσεων (!!!) [Δεν μου έχει ξανατύχει σε κιτ…]. Έτσι λοιπόν κατασκευάστηκαν αναγκαστικά εκ του μηδενός… (Οι κυλινδρικές ράβδοι προέρχονται από τους γνωστούς μας στυλεούς rapid test, ενώ οι απολήξεις από ένα είδος ηλεκτρολογικής κλέμας). 3) Τέλος, αντικαταστάθηκαν τα ελαστικά. Όπως είχα αναφέρει και στην εισαγωγή, το κιτ, αν και υποτίθεται ότι αναπαριστά το όχημα της 1ης ταινίας, εντούτοις φέρει και κάποια στοιχεία από το όχημα της 4ης, που είναι εντελώς παράταιρα, όπως για παράδειγμα το «drag στήσιμο», που περιλαμβάνει χαμηλωμένο μπροστά και υψωμένο πίσω μέρος, καθώς και εντελώς διαφορετικά ελαστικά για εμπρός και πίσω άξονα. Για να «διορθωθεί» αυτό, αφενός δεν τοποθετήθηκαν τα επιπλέον εξαρτήματα που έδινε το κιτ για να ψηλώσει το πίσω μέρος, και αφετέρου αντικαταστάθηκαν όλα τα ελαστικά με τέσσερα όμοια (με ευγενική χορηγία του Γιώργου - many thanks, φίλε!). Επειδή όμως οι μπροστινές ζάντες ήταν πιο στενές, εφαρμόστηκε μια πατέντα με την προσθήκη επεξεργασμένων μηκών χοντρού tree στα εσωτερικά των ομφαλών, ώστε οι μπροστινές ζάντες να έρθουν στην ίδια ευθεία με τις πίσω. (Η περιφέρεια των ζαντών δεν χρειάστηκε να διαπλατυνθεί, όπως αρχικά φοβόμουν, καθώς τα νέα ελαστικά είναι συμπαγή και «κάθονται» μια χαρά, παρά τις κατά πολύ στενότερες ζάντες.) Στη μεσαία από τις παρακάτω φωτό φαίνεται η διαφορά μεταξύ των αρχικών (αριστερά) και των τελικών (δεξιά) ελαστικών. Αυτά τα ολίγα για σήμερα… Η επόμενη ενημέρωση θα είναι και η τελευταία. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 12, 2022 10:03:37 GMT 2
Καλημέρα, Νεκ. Ωραίες οι εξατμίσεις, αλλά σίγουρα λίγο κάψιμο το θέλουν... Πολύ έξυπνη η λύση στους τροχούς! Καλά κλεισίματα
|
|
|
Post by alex78 on Jan 12, 2022 16:24:14 GMT 2
Η φαρμακευτική στην υπηρεσία του μοντελιστή! Πράγματι αδιανόητη η γκάφα της Revell με την έλλειψη των εξατμίσεων. Παρόλαυτά τις αναπαρέστησες πολύ πιό καλά. Επίσης αξιομνημόνευτη η εργασία στους τροχούς, καλά τελειώματα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 12, 2022 17:19:41 GMT 2
Ολίγα, αλλά ουσιαστικά και επιμελώς/επιτυχώς κατασκευασμένα!!! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 12, 2022 20:58:34 GMT 2
Ωραία πράγματα Νεκτάριε μια χαρά πήγαν οι εξατμίσεις αν κ παράξενο που δεν υπήρχαν κ τα λάστιχα κάτσανε πολύ ωραία,καλή συνέχεια εύχομαι!
|
|