|
Post by gtziaf on Apr 19, 2021 13:43:37 GMT 2
Καλησπέρα... #Κυριάκο, ναι όντως το έκανα με τα τελευταία ενός παλιού alclad black base primer, που έχω για αυτή τη δουλειά. Το ψέκασμα έγινε με πάτα - άσε και από πολύ κοντά. #Δημήτρη, δεν το ξέρω ακριβώς. Από αυτά που βρήκα διαβάζοντας ο Ιαπώνας (Sekiya) είχε μεγάλη διαφορά σωματικού όγκου με τους Λέτο - Νταλμάς. Το να ρυθμίζουν τις ζώνες θα ήταν χρονοβόρο, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε (πιθανόν δεν ήταν εύκολο να το βάζουν - βγάζουν, εξαιτίας της θέσης του καθίσματος) το κλασσικό πρόσθετο κάθισμα που είναι σύνηθες σε αγώνες αντοχής. #Κώστα, μετά την δραματοποίηση θα ακολουθήσει το δράμα. Ας γελάσουμε τώρα, πριν τα πράγματα δυσκολέψουν εξαιρετικά.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 19, 2021 15:43:39 GMT 2
Φανταστική παρουσίαση, θύμισε παλιότερες εποχές στο φόρουμ με ''καμήλες'' και άλλα τέτοια χαρούμενα και ωραία!
Για την μπανιέρα τώρα τι να πώ, στέκεται άνετα και μόνη της ως μοντέλο!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 19, 2021 18:18:34 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρον Γιώργο! Μια από τις υπέροχες στιγμές του μοντελισμού, όταν ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα σχετικά την κατασκευή σου (που θέλεις να αναπαραστάσεις όσο πιο πιστά μπορείς) για τα οποία ίσως και να μην έδινες ποτέ σημασία κάτω από άλλες συνθήκες..... Αν δεν το ανέφερες/έφτιαχνες, ούτε θα είχα ιδέα για αυτή την.... εφευρετικότητα της ομάδας της McLaren! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 21, 2021 18:03:54 GMT 2
#Αλέξη, το παλεύουμε... Πέρα από τις όποιες τεχνικές και τεχνοτροπίες, ο μοντελισμός πρέπει να είναι διασκέδαση. Και τα κόμικ, οι καμήλες, ο Υάκινθος, οι διάλογοι έξω από το Κέμπριτζ, οι Καζαμίες, κλπ μας βοηθούν να το θυμηθούμε. #Φάνη, ούτε εγώ το είχα παρατηρήσει ποτέ, μέχρι να ξεκινήσω να μελετώ πιο διεξοδικά τις φωτογραφίες. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 25, 2021 21:17:09 GMT 2
Οι εργασίες συνεχίστηκαν με το μπροστινό τμήμα του μονοκό. Αυτό περιέχει αρκετά πράγματα ενώ προστέθηκαν και οι σωληνώσεις που απουσιάζουν. Αρχικά, γέμισαν με "υγρό" τα δοχεία. Αυτό έγινε με διαφανές χρώμα, ψεκασμένο με τον αερογράφο μετά από προσεκτικό μασκάρισμα. Το σβήσιμο έγινε με μολύβια ακουαρέλας. Ακολούθησε το airbox, στο οποίο προστέθηκε ένα φιλέτο. Αμφότερα καλύφτηκαν με cf decals, διαφορετικού πάττερν, όπως στο πραγματικό. Στο μπροστά μέρος μπήκαν rivets από τα γνωστά solder balls, και κάρμπον στο σκελετό, αλλά όχι στο σώμα, μετά από έρευνα (θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για αυτό σε επόμενο στάδιο της κατασκευής). Οι σωληνώσεις των ψυγείων απέκτησαν μια δίοδο ανακούφισης από μεταλλικό rod και βάφτηκαν με μεταλλικό γαλάζιο, για BMW, που πλησιάζει πολύ αυτό των πραγματικών. Η βάση τούς έγινε με μίξη διάφορων αποχρώσεων, για να ταιριάξει με το ιδιαίτερο χρώμα, αυτής που έβλεπα στις φώτο. Ο μηχανισμός ανύψωσης του αυτοκινήτου, όταν αυτό είναι στα πιτ, απέκτησε σωλήνα από braided line πάνω σε αναμονή της top studio, που συνδέθηκε στην έξοδο που δίνει το κιτ. Παράλληλα, με βάση τα αξεσουάρ της top studio, ετοιμάστηκαν οι σωλήνες του κυκλώματος των φρένων - συμπλέκτη, καθώς και οι αναμονές τους πάνω στο master cylinder, που απουσιάζουν. Στο τέλος κολλήθηκαν στο σασί.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 25, 2021 21:21:42 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 26, 2021 6:39:07 GMT 2
Αχ αυτά τα σωληνάκια και οι δέστρες... No comment και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 26, 2021 12:04:28 GMT 2
Καλημερα Γιωργο ....τι υπεροχη δουλεια κ δυστυχως οι αεραγωγοι τα εκρυψαν ολα. Και μια ερωτηση γιατι το διαφραγμα στο εμπρος μερος ειναι κιτρινωπο κ οχι μαυρο η ανθρακονημα ?
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 26, 2021 16:25:37 GMT 2
Κώστα και Μιχάλη, ευχαριστώ για την κατάθεση του σχολίου σας. #Μιχάλη, ναι είναι χαρακτηριστικό των πιο σύγχρονων αυτοκινήτων, η κάλυψη - απόκρυψη πολλών από τα μηχανικά μέρη και του μεγαλυτέρου μέρους της καλωδίωσης. Κάνοντάς σπόιλερ για τα παρακάτω, ο κινητήρας της F1 GTR, δεν έχει καν εμφανή μπουζοκαλώδια. Η τουλάχιστον δεν τα έχω εντοπίσει, εγώ, ακόμη. Το υλικό του διαφράγματος δεν ξέρω τι είναι, ούτε γιατί είναι έτσι βαμμένο. Η έρευνα δεν απέδωσε καρπούς κι έτσι απλά το αντέγραψα χρωματικά, σε σχέση με τις φώτο που είχα απ΄το πραγματικό. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 26, 2021 16:44:47 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο πραγματικά δεν εχω λογία, ελπιζω να εχεις βγαλει καλες φωτογραφιες απο τις εσωτερικες λεπτομερειες γιατι πραγματικα ειναι κριμα να χαθουν κατω απο αλλα μεγαλυτερα κομματια!! Οποτε μηπως πρεπει αν φτιαξεις κατι σαν αφισα πισω απο το μοντελο οταν με το καλο το τελειωσεις με μερικες φωτογραφιες απο τις λεπτομερειες (Just a thought) καλή συνέχεια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 26, 2021 17:19:01 GMT 2
Γιωργο εξαιρετικος οπως παντα!!
Τα δοχεια των υγρων τα δινει ο χιρο? η ειναι σκρατς?
Φοβερο το βαψιμο τους!!!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 26, 2021 22:54:02 GMT 2
Πολύ όμορφη δουλειά! Εξαιρετική! Η ερώτηση μου Γιώργο αφορά τις δέστρες. Είναι ιδιοκατασκευή ή κάποιο detail set; Εάν είναι το πρώτο από τι υλικό τις φτιάχνεις και πως τις δουλεύεις; Εάν πρόκειται για κάποιο έξτρα σετ, θα μπορούσες να αναφέρεις εταιρία, τύπο κτλ. Καλό βράδυ.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 27, 2021 8:32:21 GMT 2
Καλημέρα κι ευχαριστώ για τα σχόλια σας. #Νίκο, είναι νωρίς ακόμη να σκεφτόμαστε πως θα τη δείξουμε στη βιτρίνα. Μας περιμένουν αρκετοί μήνες, απαιτητικών εργασιών ακόμη. Όπως και να έχει όλα τα καπό είναι αφαιρούμενα, οπότε οι λεπτομέρειες, θα είναι προσβάσιμες, μέχρι σε ένα σημείο. #Παναγιώτη, ας δώσει κάτι και η χίρο Το βάψιμο έγινε εξωτερικά, δεν το ανέφερα στο αρχικό ποστ. #Αντώνη, τις δέστρες τις δίνει το κιτ, στο πλαίσιο με τα φωτοχαραγμένα. Φυσικά, δεν είναι πάντα αρκετές ή δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για αυτό χρησιμοποιώ τα binder της CTM (κωδ. 24081) και τα zip-tie strap bands της MFH (P1089 & P1088). Στην κατασκευή της caterham, ιδίως στα πρώτα στάδια (αρχικές σελίδες) έχω δείξει τα περισσότερα από τα υλικά που χρησιμοποιώ για detailing. Βρίσκονται σε παράθεση μέσα στις εικόνες της προόδου. Καλημέρα και πάλι.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 27, 2021 10:00:33 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο. Μόλις τσέκαρα όλη την πρόοδο της Caterham και τα βρήκα όλα. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
|
|
|
Post by kyriakos on Apr 27, 2021 20:55:58 GMT 2
Εύγε Γιώργο τα δοχεία τα ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που τα είδα πριν ανοίξω την φωτό ,πολύ εντυπωσιακά.καλη συνέχεια φίλε μου
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2021 8:04:19 GMT 2
Ωραία, Αντώνη. Χαίρομαι να βοηθάνε τα wip. Κυριάκο, σε ευχαριστώ. Καλημέρα
|
|