|
Post by gtziaf on May 2, 2021 18:36:28 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 2, 2021 19:05:09 GMT 2
Βλέπω τα φωτοχαραγμένα να ετοιμάζονται να ξεκολλήσουν... Πρόσεξέ τα...
|
|
|
Post by kyriakos on May 3, 2021 8:56:12 GMT 2
Χρήστος Ανέστη κ χρόνια πολλά φιλε μου οι εργασίες σου τρομερές όπως πάντα!!
|
|
|
Post by gtziaf on May 4, 2021 8:57:04 GMT 2
Βλέπω τα φωτοχαραγμένα να ετοιμάζονται να ξεκολλήσουν... Πρόσεξέ τα... Κι έλεγα τι με ενόχλησε στο στομάχι... Χρήστος Ανέστη κ χρόνια πολλά φιλε μου οι εργασίες σου τρομερές όπως πάντα!! Αληθώς, Κυριάκο. Ευχαριστώ για τις ευχές. Αντεύχομαι τα καλύτερα Καλημέρα
|
|
|
Post by nikostheo on May 5, 2021 11:47:14 GMT 2
Χρίστος Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους. Τις θερμότερες ευχές μου και πάνω από όλα υγεία. Χρόνια πολλά σε όλους ελπίζω να περάσατε όλοι καλά και να είστε καλά
|
|
|
Post by gtziaf on May 5, 2021 16:49:05 GMT 2
Χρόνια πολλά, Νίκο. Αντεύχομαι τα καλύτερα
|
|
|
Post by nektarios on May 5, 2021 22:14:12 GMT 2
Αληθώς Ανέστη ο Κύριος! Μπορεί να έχω χάσει όλα τα προηγούμενα updates λόγω της γενικότερης δίμηνης απουσίας μου, είναι όμως σίγουρο οτι πέτυχα το πιο ουσιαστικό και... "ζουμερό"! Μόλις βρω λίγο (ή μάλλον αρκετό..) χρόνο, θα απολαύσω την σίγουρα μαγική κατασκευή που προηγήθηκε...
|
|
|
Post by gtziaf on May 6, 2021 9:14:28 GMT 2
Αυτό είναι που με ανησυχεί, Νεκ. Ότι εμφανίστηκες μόλις μύρισε τσίκνα και σουβλιστά... (αν το ήξερα θα έβαζα και μανιτάρια στη σούβλα group build ) Ενόψει βέβαια του ανοίγματος των μετακινήσεων (με την εστίαση ήδη ανοιχτή), και με τις ευκόλως εννοούμενες συνέπειες, για κάποιους επονομαζόμενους, φαγανούς, Βόρειους. Με τα μοντελιστικά ποιος ασχολείται, όταν υπάρχει (καλό) φαγητό. Ας είμαστε σοβαροί Καλημέρα
|
|
|
Post by nektarios on May 6, 2021 17:09:56 GMT 2
First things first, φίλε, που έλεγε και η γιαγιά μου στο χωριό... Ο τρόπος που αναλύεις τη μοντελιστική επικαιρότητα (επαναλειτουργία εστίασης κ.λπ.) και θέτεις τους επόμενους στρατηγικούς στόχους τού φόρουμ όλο και βελτιώνεται! Επιπρόσθετα, η μινιμαλιστική προσέγγισή σου προς τους αποκαλούμενους "φαγανούς" χαράσσει με αποφασιστικότητα τον δρόμο προς ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον!... Κάπως έτσι δημιουργούνται οι μεγάλοι εμπνευστές τού μοντελισμού! Τώρα όμως εκείνα τα μανιτάρια τι ήθελες και τα ανέφερες; Ορίστε, πάλι μου άνοιξες την όρεξη, πάνω που - μετά τις πασχαλινές "ατασθαλίες" - είχα αρχίσει να εξασκούμαι στην εγκράτεια...
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2021 19:01:01 GMT 2
Μετά την υποχρεωτική αγρανάπαυση, λόγω Πάσχα επανερχόμαστε στη ρουτίνα και τις ενημερώσεις της F1 GTR. Μόνο που εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι πλέον ρουτίνα. Ο λόγος ένα μυικό πρόβλημα στο δεξί χέρι που εξελίχτηκε (μετά από μια άγαρμπη κίνηση ) σε σοβαρό πρόβλημα κινητικότητας από τον ώμο μέχρι τα δάχτυλα, εμπλουτισμένο με πόνο ανάλογο του ΛεΠα όταν τραγουδάει κλαψοτράγουδα. Οι κλασσικές θεραπείες δεν βοήθησαν, οπότε πάμε για πιο hardcore πράγματα, ελπίζοντας να αποφύγουμε την εγχείριση. Αυτά όμως, με το ιατρικό ανακοινωθέν... Πάμε στην πρόοδο, που υποχρεωτικά είναι αργή αλλά υπαρκτή και αφορούσε το εμπρός μέρος, την ανάρτηση και τα ψυγεία. Αρχικά τα ψαλίδια έπρεπε να αποκτήσουν το ιδιαίτερο χρώμα αυτών του πραγματικού αυτοκινήτου. Έτσι με βάση το titanium gold και λίγο clear yellow από πάνω, επιτεύχθηκε το αποτέλεσμα σε ικανοποιητικό βαθμό χωρίς άπειρες δοκιμές. Παράλληλα προετοιμάστηκαν τα αμορτισέρ και οι σωλήνες ψύξης των φρένων, πριν τοποθετηθούν στο εμπρός μέρος του σασί, μαζί με τα υπόλοιπα περιφερειακά της ανάρτησης. Η εικόνα της ανάρτησης συμπληρώθηκε με διάφορα rivets, στις "αρθρώσεις" της και φυσικά τις αναμονές για το κύκλωμα των φρένων. Ακολούθησαν τα ψυγεία. Ίσως δεν έπρεπε να τα τοποθετήσω ακόμη, αλλά ΟΚ, θα πρέπει να προσέχω περισσότερο όταν χειρίζομαι το σασί. Από φωτογραφίες, διαπίστωσα ότι τα ψυγεία ήταν αρκετά ταλαιπωρημένα στην πραγματική, οπότε τους φέρθηκα ανάλογα. Δεν έγιναν πολλά, κάποιες βίδες, δέστρες και λίγο θερμοσυστελλόμενο στα κολάρα και τοποθετήθηκαν στη θέση τους. Αυτά για σήμερα, λίγο διαδικαστικά (οι δοκιμαστικές έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, όπως καταλαβαίνετε) αλλά επιφυλάσσομαι για το επόμενο. Καλή εβδομάδα και υγεία για όλους
|
|
|
Post by Sakis on May 9, 2021 21:17:21 GMT 2
Δυστυχώς όλο αυτόν τον καιρό απέχω παντελώς από τα πάντα λόγω υπεραξημένου φόρτου εργασίας που θα συνεχιστεί σίγουρα και στις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με ό,τι ανέλαβα μέσα στο ΣΚ. Δεν θέλω να πω πολλά για τη δουλειά σου μιας και τα ξέρεις. Το μόνο όμως που θέλω να τονίσω είναι ότι ναι μεν φαίνονται (και είναι) φανταστικά όλα, ναι μεν τα κιτ που φτιάχνεις είναι πανάκριβα, αλλά στον πυρήνα οι τεχνικές προέρχονται από απλή σκέψη, σωστή αντίληψη και πειραματισμούς τόσο διανοητικά όσο και στην πράξη. Όπως σου έχω πει πολλές φορές στις κουβέντες μας, αυτή είναι η μαγεία του μοντελισμού και η εφαρμογή αυτής της σκέψης και οπτικής κάνει παπάδες από το ταπεινότερο Heller μέχρι το ακριβότερο Hiro. Ελπίζω να καταφέρω να επανέλθω ξανά!
|
|
|
Post by nektarios on May 9, 2021 21:41:56 GMT 2
Θα συμφωνήσω απολύτως με τον Σάκη... ως προς τα περί απουσίας! Κυρίως όμως ως προς την πραγματικά σημαντική ικανότητα να μπορεί κάποιος να επιτυγχάνει εντυπωσιακά (τόσο από αισθητική όσο και από πρακτική άποψη) αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας απλά και μη "εξωτικά" υλικά αλλά και μη εξειδικευμένες μεθόδους κατασκευής. Και η απόλυτη τελειότητα σε αυτή τη διαδικασία είναι το να μπορεί στη συνέχεια να μεταφέρει τις γνώσεις που έχει αποκτήσει στην "πραγματική" καθημερινή ζωή, βρίσκοντας λύσεις σε πρακτικά ζητήματα εύκολα και γρήγορα, εκεί που οι υπόλοιποι ή θα σηκώσουν ψηλά τα χέρια ή θα αναγκαστούν να τα βάλουν βαθιά στην τσέπη... Ως προς τα του update, ίσως το περιεχόμενό του να μη φαίνεται τόσο εντυπωσιακό όσο συνήθως, ωστόσο έρχεται να προσθέσει μερικές ακόμη "πινελιές" σε ένα ήδη πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Ειδικά βλέποντας για πρώτη φορά τις επικαλύψεις με carbon, με έπιασε ένα δέος... Επίσης, έμαθα και οτι μπορούμε πάνω από ένα πολύ ευαίσθητο χρώμα (π.χ. Zero) να ψεκάσουμε άλλης εταιρίας χρώμα, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Χρήσιμο! Καλή συνέχεια, φίλε! Και πρωτίστως στο θέμα τής υγείας, βεβαίως βεβαίως, με ταχύτατη ανάρρωση και επανάκαμψη στους γνωστούς καταιγιστικούς ρυθμούς! Υ.Γ.: Και μην ξεχνάς, άφησες και μια... αερομαχία στη μέση!
|
|
|
Post by konstantinf on May 9, 2021 22:39:55 GMT 2
Περαστικούλια και σύντομα κατ' αρχήν. Και μπράβο για την διατήρηση της ποιότητας της κατασκευής παρά την μειωμένη κινητικότητα! Οι κόκκινοι σπειροειδείς σωλήνες στα φρένα δίνονται στο κιτ;
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2021 22:53:41 GMT 2
Σάκη και Νεκτάριε, ευχαριστώ για τον μεστό σχολιασμό. @Σάκη προφανώς η απλή σκέψη και η γνώση είναι η βάση όλων των εργασιών στο χόμπι. Ο συνδυασμός τους όμως είναι η ομορφιά του. Και προφανώς πρέπει όλα αυτά να κατανοηθούν και εφαρμοστούν, όπως έγινε και στην περίπτωση μου, σε πιο απλά ή φθηνά κιτ, πρώτα. Και μπορεί για να φτιάξεις ένα τέτοιο κιτ να απαιτούνται αρκετά ακόμη πράγματα, αλλά π.χ. όταν φτάσεις να βάψεις τα ψαλίδια, είτε στο κιτ της hiro, είτε στη mclaren της fujimi, η τεχνική βαψίματος που πρέπει να επινοήσεις και ακολουθήσεις είναι ακριβώς ίδια. Για αυτό το λόγω μοιράζομαι τις ιδέες μου. Άλλοτε πετυχημένες, άλλοτε όχι και τόσο. Μακάρι να επιστρέψεις και μακάρι να είμαστε υγιείς να συνεχίσουμε να μοντελάρουμε, να αλλάζουμε απόψεις και να μοιραζόμαστε τεχνικές. Για να σε παρηγορήσω και για με΄να ακολουθεί μια διαβολοβδομάδα στη δουλειά. @Νεκ, αρχίζοντας με τα πεζά και τα 2 χρώματα αραιώθηκαν με λεβελινγκ θίννερ. Η συμβατότητα των διαφόρων χρωμάτων φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα : Αν τον έχεις χάσει Επίσης, τα zero δεν τα λες και ευαίσθητα. Ο διαμοιρασμός των ιδεών αυτών, αποτελεί μέρος της ουσιας αυτού του φόρουμ. Δεν θα είχε νόημα διαφορετικά παρά το ότι η αξιοποίηση τους μπορεί να ποικίλει από άτομο σε άτομο (λόγω διαφορετικών εμπειριών, τεχνοτροπιών ακόμη και αντίληψης κάποιων πραγμάτων). Στο επόμενο θα έχει πιο ενδιαφέροντα πράγματα νομίζω. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2021 22:56:39 GMT 2
Ευχαριστώ, Κώστα. Αν πηγαίνεις σαν χελώνα, προσέχεις περισσότερο. Δυστυχώς ακόμη και η απάντηση στο φόρουμ είναι τραγικά επίπονη, πλέον. Θα δούμε, ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση. Οι κόκκινοι σπειροειδείς σωλήνες στα φρένα δίνονται στο κιτ; Ναι, είναι από λευκό μέταλλο. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by konstantinf on May 10, 2021 6:17:49 GMT 2
Οι κόκκινοι σπειροειδείς σωλήνες στα φρένα δίνονται στο κιτ; Ναι, είναι από λευκό μέταλλο. Κι όμως φαίνονται σαν από εύκαμπτο ελατήριο με κόκκινο πλαστικό από πάνω...
|
|