|
Post by gtziaf on Mar 29, 2021 17:37:07 GMT 2
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Φάνη, ναι το μαύρο αστάρι και το clear gloss της MRP. Αναλογίες δεν βλέπω ούτε μετράω ποτέ. Όλα γίνονται με το μάτι κι ανάλογα με το τι θέλω να πετύχω. Δυστυχώς η top studio, δεν έχει μεγαλύτερα ρίβετς από 1.3mm και τα washers που έχω (από το σετ με βίδες για ρολόγια) αρκετά μεγαλύτερα. Κώστα, χρησιμοποίησα το λεπτότερο διαθέσιμο πάχος και το έτριψα κιόλας στο όριο της διάλυσης. Καλή συνέχεια σε όλους
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 4, 2021 17:41:43 GMT 2
Καλησπέρα στην ομάδα και πάλι. Έχοντάς περάσει πλέον στη πιο δημιουργική φάση της κατασκευής, οι εργασίες συνεχίστηκαν με κομμάτια που αποτελούν το εσωτερικό. Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούσαν τα ποδωστήρια, τα πλαϊνά πάνελ, την κρεμαγιέρα και την κονσόλα κάτω από τον πίνακα οργάνων. Στις πλαϊνές κονσόλες πρόσθεσα κεφάλια από rivets της top studio. Η αριστερή καλύφτηκε με CF, λεπτότερης πλέξης, από το υπόλοιπο εσωτερικό, όπως στο πραγματικό. Στα ποδωστήρια το "χρυσό" είναι διαφανές κίτρινο πάνω από το γυμνό μέταλλο. Επίσης, προστέθηκαν οι άξονες ενεργοποίησης και οι φούσκες τους από θερμοσυστελόμμενα διαφορετικής διατομής. Με ένα eye-ball της rbmotion έφτιαξα τη βάση για τη ντίζα του γκαζιού, που πέρασε από την τρύπα που είχα ανοίξει στο σασί σε προηγούμενο στάδιο. Στην κρεμαγιέρα άνοιξα την σύνδεση τύπου "Π", που η Hiro δίνει χυτές, και δεν είναι ρεαλιστικές. Μερικά ρίβετς εδώ κι εκεί συμπλήρωσαν την εικόνα. Το πιο ευχάριστο τμήμα της μέχρι τώρα κατασκευής, ήταν κονσόλα που βρίσκεται στα δεξιά του κόκπιτ. Σε προηγούμενα βήματα είχε διορθωθεί το σχήμα της και είχα ανοίξει τις οπές για τα μπουτόν - διακόπτες. Όταν το μείγμα μαύρου - βερνικιού με το οποίο είχα σφραγίσει το κάρμπον στέγνωσε, ξεκίνησα την τοποθέτηση των διακοπτών και το βάψιμο τους με βάση το πραγματικό. Προς τιμή της χίρο, δίνονται όλες οι ενδείξεις σε χαλκομανία ενώ και η πιστότητα στο πραγματικό είναι αρκετή καλή. Στο τέλος όλα τα παραπάνω προστέθηκαν στη μπανιέρα του κόκπιτ. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν τα ηλεκτρονικά και οι πρώτες καλωδιώσεις. Καλή εβδομάδα σε όλους
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 4, 2021 17:52:41 GMT 2
Απίστευτη δουλειά και λεπτομέρεια!! Ανυπομονώ για το αποτέλεσμα
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 4, 2021 18:31:38 GMT 2
Καλησπερα Γιωργο κ καλο μηνα . Ο μοντελισμος κ γενικα η συναρμολογησει μοντελων ειναι ομορφο πραγμα κ σε κανει κ χαρουμενο κ δημιουργικο . Εσυ αγορι μου εχεις ξεφυγει απο αυτο ....και ποια δινεις Ζωη σε οτι φτιαχνεις κ τελειοτητα και η πλακα ειναι.... το κανεις να φαινεται παρα πολυ ευκολο ....Μπραβο σου Το σετ D τις tamiya που σου χρειαστηκε ?(Το εχεις πανω στον παγκο σου )
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 4, 2021 18:36:21 GMT 2
Η κονσόλα all the money! Μπράβο και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 4, 2021 19:34:29 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό, κύριοι.
#Νίκο, έχουμε πολύ ακόμη για το αποτέλεσμα. Σίγουρα ένα εξάμηνο κ βλέπουμε.
#Μιχάλη, έκανα στεγνό πινέλο στα λαστιχένια τμήματα του πίνακα με τη χακί απόχρωση απ΄ το σετ.
#Κώστα, όντως απ΄τα καλύτερα κομμάτια της hiro, που έχω δουλέψει από παρεχόμενη λεπτομέρεια. Με την καλωδίωση, ελπίζω να δείξει περισσότερο.
Καλό βράδυ.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 4, 2021 20:23:29 GMT 2
Πολύ όμορφα Γιώργο! Αρχίζει και παίρνει μορφή η μπανιέρα! 1. Τι είναι το eye-ball της rbmotion; 2. Τα μπουτόν-διακόπτες τα δίνει όλα η χιρο; Καλή συνέχεια!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 5, 2021 1:54:52 GMT 2
Η κονσόλα είναι πολύ ρεαλιστική. Τρομερή λεπτομέρεια! Καλή δύναμη.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 5, 2021 8:34:26 GMT 2
Καλημέρα. #Φάνη, να είσαι καλά. Η επιστομονική ονομασία τους είναι "Banjo fittings" και πρόσφατα κυκλοφόρησαν και από την Top Studio (μπορείς να τα δεις στο καρμπυρατερ του Caterham). Το κιτ έδινε σχεδόν τα πάντα από μπουτόν - διακόπτες. Απλά κάποιοι διαφέρουν στο πραγαμτικό και αλλάχτηκαν με τους αντίστοιχούς της Decalcas. #Αντώνη, ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 5, 2021 14:14:14 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Τα resin προϊόντα της decalcas είναι πράγματι πολύ όμορφα! Είχα παραγγείλει και εγώ κάποια σετάκια, που ήταν στο δέμα της top studio που δεν έφθασε δυστυχώς!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 5, 2021 19:37:01 GMT 2
Φάνη, επ' ευκαιρίας τα προϊόντα τις decalcas έχουν πολύ ωραία αποτυπωμένη λεπτομέρεια, αλλά είναι ελαφρώς εκτός κλίμακας (μεγαλύτερα). Αναφέρομαι στα μπουτόν, τους διακόπτες, τις βαλβίδες και τους διακόπτες διακοπής παροχής, τα οποία σετ έχω στο στοκ. Στις βαλβίδες μάλιστα το μέγεθος ξενίζει (προσωπική άποψη). Σε ένα dashboard 2-3 μπουτόν διάσπαρτα, η διαφορά στο μεγέθους στην ουσία δεν ενοχλεί. Στην Mclaren όμως που έχει δεκάδες δίπλα - δίπλα, σαφώς και επηρεάζει. Για αυτό χρησιμοποίησα 2-3 μόνο, σε θέσεις που και στο πραγματικό ήταν μεγαλύτερα. Για τους διακόπτες ειδικά, τα σετ της top studio παραμένουν τα καλύτερα σε σχέση με τα decalcas και τα MFH. Αναφέρομαι στα ακόλουθα:
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 6, 2021 8:24:38 GMT 2
Ευχαριστώ για την πληροφορία Γιώργο. Δεν έχω δει από κοντά αυτά της decalcas, οπότε δεν μπορώ να τα συγκρίνω με αυτά τις top studio που έχω, αλλά εσύ που τα έχεις μπορείς να δεις αυτές τις διάφορες. Παρόλα αυτά, όπως λες, και τα κάπως μεγαλύτερα είναι βολικά κάποιες φορές, οπότε χρήσιμα θα είναι πάλι. Αυτά της top studio, συμφωνώ ένα τα καλύτερα μέχρι στιγμής, όχι μόνο για το μέγεθος, αλλά και από πλευράς ποιότητας, stainless steel - Δεν χρειάζονται τίποτα, ούτε βάψιμο (εκτός αν θέλεις να τα βάψεις μαύρα), απλώς τα κολλάς και τελείωσες. Επίσης αρκετά φθηνά για τα 20 που υπάρχουν σε κάθε πακέτο, τόσο για τα 12αρια όσο και για τα 20-24αρια που έχουν. Το μόνο «μειονέκτημα» αν δεν κάνω λάθος, είναι ότι βγαίνουν μόνο σε όρθια θέση, δεν υπάρχουν με τους διακόπτες ανεβασμένους-κατεβασμένους, σωστά; Ελπίζω να εμπλουτίσει την γκάμα τους η top studio σε διακόπτες-buttons, θα είναι πολύ καλό. Οσο για MFH, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, ξέρω είναι συνήθως white metal, δεν ξέρω την ποιότητα τους (όχι ιδιαίτερα φθηνά), και αν είναι καλύτερα σε σχέση με τα resin της decalcas. Εσύ, τι πιστεύεις; Ευχαριστώ.
Καλημέρα!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 6, 2021 8:38:04 GMT 2
Καλημέρα, Φάνη.
Τα MFH είναι αρκετά καλά αλλά προφανώς το cast δεν μπορεί να φτάσει την ποιότητα του turned aluminium της top. Σε σχέση με τα decalcas είναι πιο φίνα στην κλίμακα, αλλά το κυριότερο είναι ότι τοποθετούνται πιο εύκολα σε δύσκολα σημεία (απαιτείται πολύ πιο μικρή τρύπα). Από την άλλη, χρειάζονται ένα επιπλέον φωτοχαραγμένο για να αναπαρασταθεί η βάση τους (δεν δίνεται - εγώ χρησιμοποιώ top studio από το γνωστό σετ).
Τα top studio μπορούν να τοποθετηθούν με κάποια κλίση, μεγαλώνοντας την τρύπα τοποθέτησης. Αλλά είναι ήσσονος σημασίας, λεπτομέρεια της λεπτομέρειας.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 6, 2021 16:12:06 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου, θα αξιοποιηθούν καταλλήλως!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 7, 2021 20:14:49 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου, θα αξιοποιηθούν καταλλήλως! Δεν κάνει τίποτα, Φάνη. Η μοντελοκουβέντα πάντα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά προπάντων χρήσιμη.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 11, 2021 21:34:29 GMT 2
Η κονσόλα της προηγούμενης ενημέρωσης, ήταν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της κατασκευής, μέχρι σήμερα..., που ασχολήθηκα με τα ηλεκτρονικά που υπάρχουν στο κόκπιτ, εργασία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Ο λόγος ότι τα περισσότερα έγιναν απ΄ το μηδέν και γιατί εμπεριέχεται αρκετή καλωδίωση, που ξέρετε ότι είναι απ΄ τα αγαπημένα μου τμήματα σε μια κατασκευή. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Η τριθέσια διάταξη της GTR βόλευε στο να τοποθετηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών στην καμπίνα με θετικό αντίκτυπο στην κατανομή βάρους και την προσβασιμότητα. Έτσι σε όλες οι GTR η καμπίνα κατακλύζεται από καλωδίωση, ενώ στις 2-3 πρώτες του 1995 εκτός των ηλεκτρονικών υπάρχει εκτεθειμένη σε κοινή θέα και η ασφαλειοθήκη, που κρύφτηκε στα μεταγενέστερα αυτοκίνητα, σε ένα κουτί, εμπρός από την κονσόλα. Τα παραπάνω ιστορικά, ήταν απαραίτητα για να αντιληφθώ τι πραγματικά "παίζει" με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου και να προβώ στις κατάλληλες ενέργειες στο κιτ. Ο λόγος είναι ότι η MFH επέλεξε να δώσει τα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούν οι μεταγενέστερες (1996) εκδόσεις. Αυτά δίνονται στη σωστή θέση, αλλά για τα αυτοκίνητα του '96. Τα πράγματα διαφέρουν όμως αρκετά στα προηγούμενα, όπως προαναφέρθηκε. Για να γίνουν αυτά που λείπουν χρησιμοποιήθηκαν φύλλα πλαστικού της evergreen και κάποια κομμάτια από τα spare. Στην ασφαλειοθήκη χρησιμοποιήθηκαν και κάποια φωτοχαραγμένα για τις βάσεις των ασφαλειών από τα 43άρια της feeling. Από την ίδια πηγή, είναι και τα κομμάτια που αναπαριστούν τις φίσες (χωρίς το καπάκι) στο εμπρός από τα δίδυμα κουτιά των ηλεκτρονικών. Δεν θυμάμαι τι αναπαριστούσαν στο πρωτότυπο kit, αλλά όταν έψαχνα για κάτι που να μοιάζει, μου έκαναν κλικ και τα χρησιμοποίησα. Στο τέλος οι γνωστές φωτοχαραγμένες βίδες, κάποια rods και 2-3 χαλκομανίες πρόσθεσαν στην λεπτομέρεια τους. Η καλωδίωση κούμπωσε στις αναμονές με τη βοήθεια θερμοστυλόμενων, ενώ με το πινελάκι έγινε η σχετική χαρακτηριστική σήμανση του πραγματικού. Στη συνέχεια τα κουριά των ηλεκτρονικών κολλήθηκαν στις θέσεις τους και με βάση τις φωτογραφίες του πραγματικού, τα καλώδια τακτοποιήθηκαν και κατευθύνθηκαν στα σημεία που πρέπει. Στο δεξί μέρος ένα καλώδιο αφέθηκε "ελεύθερο", με βάση φώτο της πραγματικής. Παράλληλα προστέθηκε ο πυροσβεστήρας, για τον οποίο δεν έχω φτιάξει ακόμη το κόκκινο κουτάκι που καταλήγουν οι αισθητήρες του. Προφανώς, όλα αυτά, ιδίως με τόσα πράγματα φτιαγμένα από το μηδέν, δεν μπορεί να είναι 100% ακριβή σε σχέση με το 1-1, αλλά η προσπάθεια να προσεγγίζεις το πραγματικό, όσο αυτό είναι εφικτό, βασιζόμενος στις δικές σου δυνάμεις, είναι που διπλασιάζει την ευχαρίστηση. Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι σε σχέση με προηγούμενες δουλειές μου, σε πιο παλιά αυτοκίνητα, τα καλώδια έπρεπε να είναι πιο τακτοποιημένα ενώ και η εφαρμογή τους πάνω στην κάρμπον επιφάνεια, μηδενίζει την ανοχή σε λάθος, καταλαβαίνετε γιατί χάρηκα αυτό το update, περισσότερο από την κονσόλα με τους διακόπτες. Αυτά για σήμερα. Στο επόμενο θα ασχοληθώ με το κάθισμα και τις ζώνες ασφαλείας. Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα
|
|