pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 17, 2021 19:26:59 GMT 2
Καλησπερα
Το μοντελο φιλε μου δειχνει εξαιρετικο!!
Μονη ενσταση (στα ματια μου τουλαχιστον ), μου φαινεται οτι τα microballons ειναι αρκετα μεγαλα ... Δειχνει πολυ εντονη η αγριαδα!!
Χωρις να εχω δοκιμασει τα texture paints νομιζω οτι θα ηταν λιγο πιο "onscale" Βεβαια εκφερω γνωμη χωρις να το εχω δει απο κοντα, οποτε μην με παιρνετε και πολυ στα σοβαρα!!
|
|
|
Post by gtziaf on May 17, 2021 20:58:02 GMT 2
Καλησπέρα, Παναγιώτη. Σκέψου ότι οι κοντινές φώτο είναι με ζούμ 6Χ - 7Χ, οπότε λογικό να φαίνονται μεγάλα. Αυτό που διακρίνει, περίπου, το μάτι (απειροελάχιστα ορατό στην πράξη) είναι αυτό που βλέπεις στις πιο μακρινές λήψεις. Τα έτοιμα texture paints (π.χ. zero) δίνουν εντελως άλλη υφή, ενώ το σπρέι που χρησιμοποιώ έχει πιο έντονο texture και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παλιότερα αυτοκίνητα ή πιο σαγρέ επιφάνειες. Έχοντας πειραματιστεί χρόνια με διάφορες εκδοχές, των texture τεχνικών, αυτή δίνει το πιο ομοιγενές και on scale αποτέλεσμα. Επίσης, έχει το πλεονέκτημά ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερες κλίμακες (π.χ. 1/20 - 1/24), αρκεί να μείνει λιγότερο χρόνο βουτηγμένο μέσα στα balloons ή να έιναι πιο στεγνό το χρώμα βάσης. Αλλά, όλα αυτά είναι θεωρίες. Δοκιμάστε την στα μοντέλα μας και συζητάμε το feedback, παραλλαγές, προβλήματα, λύσεις κλπ. που είναι το νόημα εν τέλει. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 18, 2021 19:00:05 GMT 2
Οκ Γιωργο μπορει να εχεις δικιο . δεν υπολογισα και το ζοομ
οντως με ζουμ δειχνουν πολυ διαφορετικα , ο φακος αλλαζει πολυ την υφη των πραγματων!!
Καλη συνεχεια !!!
|
|
|
Post by gtziaf on May 23, 2021 18:24:03 GMT 2
Πάμε για άλλο μία ενημέρωση, με την οποία ολοκληρώνεται το εσωτερικό. Αρχικά είχαμε μια εκκρεμότητα με τον λεβιέ τον ταχυτήτων. Η Hiro δίνει έναν για μεταγενέστερες εκδόσεις, οπότε φτιάχτηκε ένας από ετερόκλητα υλικά. Μαζί έγιναν τα ηλεκτρονικά για την ενσύρματη επικοινωνία, για τα οποία δεν είχα ξεκάθαρη φώτο, οπότε αυτοσχεδίασα. Μονό το τελείωμα μοιάζει πιο ακριβές. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα τμήματα του σασί για το πίσω μέρος και το cage. Οι δοκιμές, βοήθησαν να είναι όλα αυτά λίγο πολύ διαδικαστικά, εκτός από τον κλωβό που θέλει προσοχή (από τα πιο περίεργα κομμάτια στα κιτ της hiro). Στη συνέχεια συνδέθηκε η καλωδίωση που είχε μείνει "ορφανή" , κρεμάστηκαν τα σύρματα των ζωνών και μπήκαν τα προστατευτικά του κλωβού. Ύφασμα τοποθετήθηκε κι εκεί που ενώνεται ο κλωβός με τον πίνακα, σύμφωνα με φώτο του πραγματικού. Το ύφασμα είναι το αυτοκόλλητο βελούδο που χρησιμοποίησε και ο Φάνης σε άλλη κατασκευή, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη, όχι μόνο να μου στείλει ένα κομμάτι για δείγμα, αλλά αρκετό υλικό για 30 χρόνια. Σε ευχαριστώ φιλαράκι!!!
|
|
|
Post by gtziaf on May 23, 2021 18:35:04 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 23, 2021 19:51:58 GMT 2
Εντυπωσιακό και ωραιότατο! Το κίτρινο μπαλάκι του λεβιέ από τι είναι; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on May 23, 2021 21:22:59 GMT 2
Πωωωω ρε φίλε, δεν γίνεται να το αφήσεις ανοιχτό (όπως γίνεται στις F1) για να φαίνεται αυτή η εξαιρετικά λεπτομερειακή δουλειά που έχει γίνει;
|
|
|
Post by kyriakos on May 24, 2021 19:46:58 GMT 2
Τρομερή δουλειά φίλε Γιώργο όσο πάει κ παίρνει μορφή σιγά σιγά το τέρας!
|
|
|
Post by gtziaf on May 25, 2021 8:30:01 GMT 2
Καλημέρα, κι ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Κώστα, είναι από κεφάλι καρφίτσας (υπάρχουν 2 ήδη με μικρό και μεγάλο - εγώ χρησιμοποίησα το μικρό). Νεκ, σε γενικές γραμμές τα περισσότερα θα φαίνονται, αφού τα πάνελ, καπό, πόρτες θα ανοίγουν. Προφανώς δεν θα έχεις την άπλετη θέα, όπως πριν τοποθετηθεί η οροφή του σασί για παράδειγμα, αλλά κι αυτό είναι μέσα στο "παιχνίδι" του μοντελισμού. Έτσι βρήκαμε έναν ακόμη ρόλο για τις wip φωτογραφίες, για να μας θυμίζουν λεπτομέρειες που δεν θα ξαναδούμε κοιτώντας το έτοιμο (όταν κι αν) μοντέλο. Κυριάκο, το τέρας περιμένει τα μηχανικά του μέρη, στο πίσω μέρος, εργασίες που θα μας απασχολήσουν το επόμενο μήνα. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on May 30, 2021 10:04:38 GMT 2
Το βράδυ έχει ιντιανάπολη, οπότε η καθιερωμένη ενημέρωση έρχεται νωρίτερα. Σε αυτή τη φάση, ασχολήθηκα με τη βελτίωση της περιοχής πίσω από το firewall, εργασέις που έπρεπε να γίνουν πριν μπει το μοτέρ. Αρχικά, φτιάχτηκε το δοχείο λαδιού, που εμπλουτίστηκε με δύο ανακουφίσεις, ένα βύσμα ρεύματος (λογικά του αισθητήρα πλήρωσης) και weld lines. Οι αναμονές είναι της top studio κι όχι του κιτ, που είναι μεγαλύτερες από ότι πρέπει. Στο τέλος φθάρηκε με μολύβια της ΑΚ, στεγνά και wash. Η τοποθέτηση του μαζί με τα πλαϊνά τριγωνικά πάνελς διαχείρισης των δεξαμενών καυσίμου και τους σωλήνες της βενζίνης, ήταν μια ζόρικη δουλειά, που πήρε πολύ περισσότερο χρόνο από όσο ίσως φαίνεται στις φώτο. Στη συνέχεια, παρακάμπτοντας τις οδηγίες για μια ακόμη φορά, τοποθέτησα το δικτύωμα της βάσης των αμορτισέρ. Αυτό κανονικά τοποθετείτε πάνω στο κιβώτιο, και μαζί του εφαρμόζει στο σασί. Από τις δοκιμαστικές, αντιλήφθηκα ότι το εν λόγω κομμάτι, είναι δομικό στοιχείο του σασί, και καθορίζει την θέση (άνοιγμα) ολόκληρου του πίσω τμήματος. Ο άλλος λόγος για την παράκαμψη αυτή, είναι ότι πάνω του περνάει μεγάλο τμήμα καλωδίωσης, που δύσκολα θα μπορούσε να τοποθετηθεί, με τον κινητήρα - κιβώτιο στη θέση τους. Σε αυτό φτιάχτηκε μια βάση για κάποιους αισθητήρες που απουσιάζουν και στις βάσεις των αμορτισέρ τοποθετήθηκαν οι ρυθμιστές σκληρότητας τους, που επίσης λείπουν. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο σασί και γύρω του "πλέχτηκε" η καλωδιώση που αφορά το μοτέρ αλλά και το υδραυλικό σύστημα που σηκώνει το αυτοκινήτο, στα πιτ. Τέλος, φτιάχτηκαν τα δοχεία λαδιού των αμορτισέρ από μήκη μεταλλικών ράβδων και φύλα πλαστικού και τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους, με βάση το υλικό αναφοράς μου. Αυτά για σήμερα. Στο επόμενο θα ασχοληθούμε με το κιβώτιο. Καλημέρα και καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on May 30, 2021 11:40:09 GMT 2
Μου άρεσε πολύ η εγκάρσια δοκός με τις καλωδιώσεις της κι ακόμα περισσότερο η παράκαμψη των οδηγιών. Μπράβο και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on May 31, 2021 7:36:16 GMT 2
Να είσαι καλά, Κώστα. Καλημέρα
|
|
|
Post by mikys2019 on May 31, 2021 9:06:00 GMT 2
Καλημερα Γιωργο .....πρωτα απο ολα πως παει το χερι ? Προχωρας υπεροχα με φανταστικες πινελιες παντου ....μπραβο . Και μια ερωτηση ...στα δοχεια λαδιου για τα αμορτισερ εβαλες ροδελες απο στυρενιο σε δυο μεγεθη . πως κοβεις τις ροδελες ? Σε ευχαριστω
|
|
|
Post by gtziaf on May 31, 2021 12:02:30 GMT 2
Καλησπέρα, Μιχάλη. Το χέρι πάει σκ@τ@, αφού δεν προσέχω. Τις ροδέλες τις κάνουμε με εργαλεία punch & die. Υπάρχουν μοντελιστικά, κυρίως δια μικρές διατομές (αλλά και εξάγωνα) τα οποία είναι από ακριβά έως πολύυυ ακριβά. Εγώ χρησιμοποιώ ένα απλό σετ για δέρματα το οποίο όπως πρέπει να το "σφυρίσεις" που λέει και ο Βασίλης. Επίσης, πρόσφατα (το είχα δείξει στην caterham), προμηθευτικά κι ένα αντίστοιχο με μηχανισμό, που απλά αλλάζεις μύτες. Δεν είναι τίποτα ντελικάτα εργαλεία, αλλά είναι πολύ απαραίτητα, τόσο για σκρατσοδουλειές, όσο και για δημιουργία μασκών. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by konstantinf on May 31, 2021 12:09:43 GMT 2
Συμπλήρωμα: Και για ροδέλες με διάμετρο μεγαλύτερη από 10 χιλ. χρησιμοποιούμε διαβήτη-κόφτη.
|
|
|
Post by mikys2019 on May 31, 2021 13:34:45 GMT 2
Καλησπερα ....Γιωργο μου αυτα λεγονται ζουμπαδακια ζγρομπιας κ ειχα κ στο μαγαζι μεχρι 4 χιλιοστα (το μικροτερο ) Πιο μικρα δεν ηξερα οτι κυκλοφορουν κ οι τιμη τους δυστυχως ειναι βαση ποιοτητας .επειδη στην ακρη εχουν ενα στρογγυλο κοπτικο και δουλευουν με σφυρι, αυτο για να αντεχει πρεπει να ειναι εξαιρετικης ποιοτητας κ οσο πιο μικρο τοσο κ πιο καλο . Εχω δει σε διαφορες εταιρειες φωτοχαραγμενα με διαφορες διατομες σε στρογγυλες τρυπες η οβαλ .Τα εχεις χρησιμοποιηση καθολου ? Κωστα μου ο διαβητης κοβει ευκολα στυρενιο γιατι ειναι για χαρτονια ?
|
|