pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Mar 8, 2021 11:53:22 GMT 2
Καλημερα Κωνσταντινε
πολυ ωραιες εργασιες !!! κουκλα θα βγει!!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 8, 2021 17:23:14 GMT 2
να 'σαι καλά Παναγιώτη! Το ελπίζω κι εγώ...
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 8, 2021 17:27:19 GMT 2
Η σίτα πράγματι είναι το highlight σε αυτό το update. Σε ό,τι αφορά στις ζάντες νομίζω πως το gloss τις αδικεί. Ευχαριστώ για τα σχόλια Σάκη! Ως προς την σήτα και το λογότυπο ευθύνεται το κιτ που τα δίνει σε ΡΕ. Όσο για τις ρόδες, τώρα πια που κόλλησαν από πίσω τα ταμπούρα, δεν σηκώνει επιπλέον χέρι semi-gloss. Και ούτως ή άλλως, ο φωτισμός δεν πέφτει ποτέ από το πλάι ώστε να γυαλίζουν...
|
|
|
Post by nektarios on Mar 8, 2021 22:14:02 GMT 2
Πανέμορφη η μάσκα, αλλά και τα υπόλοιπα δεν πάνε πίσω! Επίσης, μου αρέσουν πολύ οι λεπτομέρειες με τα σύρματα ασφαλείας! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 9, 2021 10:18:10 GMT 2
Να 'σαι καλά Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by kyriakos on Mar 10, 2021 16:50:06 GMT 2
Τρομερές εργασίες φίλε Κωσταντίνε κ σύμφωνο με τον Σάκη η σιτα όλα τα λεφτά!καλή συνέχεια εύχομαι!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 11, 2021 11:06:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο! Αν πάνε όλα καλά, η συνέχεια δεν θα 'ναι πια μεγάλη...
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 13, 2021 11:14:34 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Ήλπιζα ότι η ανάρτηση του περασμένου Σαββατοκύριακου θα ήταν το τελευταίο update, τελικά όμως ήταν το προτελευταίο, καθώς η ετοιμασία των τελευταίων λεπτομερειών αποδείχτηκε πιο χρονοβόρα απ' ό,τι έδειχνε. Όπως και να 'χει, γυαλίστηκαν τα τελευταία κομμάτια, τουτέστιν κύριο σώμα της καρότσας και στοιχεία του καπό. Στα τελευταία προστέθηκαν διάφορα άγκιστρα και δέστρες:
Οι ταινίες πάνω στο κύριο σώμα της καρότσας είναι για να προσδιορίσουν την θέση των δύο παρμπρίζ. Τα οποία ετοιμάστηκαν βάφοντας το πλαίσιο τους (το πλαίσιο είναι ένα κομμάτι με το τζάμι...) και προσθέτοντας τα στηρίγματα από ΡΕ του κιτ:
Επίσης ετοιμάστηκαν ο χαλινός της ρεζέρβας, τα φανάρια και η περιέλιξη με σχοινί της εξάτμισης:
Τέλος συναρμολογήθηκε στο κάτω μέρος το ψυγείο λαδιού και συνδέθηκε με το κάρτερ με τις αντίστοιχες σωληνώσεις:
Απομένουν τώρα τα σύρματα ασφαλείας στην πίσω ποδιά και στην ένωση καρότσας-ουράς και η τελική συναρμολόγηση. Καλό τριήμερο σε όλους και καλή Σαρακοστή!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 13, 2021 17:00:15 GMT 2
Καλά τελειώματα Κωνσταντίνε. Μου άρεσε πολύ η δέστρα της ρεζέρβας. Από την άλλη, τα τζαμάκια φαίνονται πολύ χοντρά (αν και καθαρότερα από αυτά που είχες στην Pocher - είχαν αρκετές γρατζουνιές από ότι θυμάμαι στις φωτό που ανέβασες στα ολοκληρωμένα) - δεν μπορούσες να τα αλλάξεις με acetate (αν και ξέρω ότι είναι ενιαία κομμάτια με το πλαίσιο)? Επίσης, κοίταξε λίγο το ασημένιο χρώμα που έβαψες τις ενώσεις στα 2 μισά του καπό. Ακόμη και κλειστό σε κάποια σημεία έχει φύγει από πάνω και στα πλαγιά το χρώμα, οπότε διόρθωσε τα με λεπτό πινέλο! Καλό 3ήμερο!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 13, 2021 18:04:45 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη για τα σχόλια! Για τα τζαμάκια, ούτε να το συζητάς... Δεν επιχειρώ τέτοια εγχείρηση με τίποτα! Τις διορθώσεις στους μεντεσέδες του καπό θα τις τσεκάρω πριν τη συναρμολόγηση.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 14, 2021 10:23:21 GMT 2
H δέστρα είναι εξαιρετική. Γενικά και επ' ευκαιρίας οι λεπτομέρειες πριν το κλείσιμο είναι αυτές που καθορίζουν την εικόνα του μοντέλου μας στο τέλος. Οπότε καλό είναι να τους δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο όσο και αν ανυπομονούμε να δούμε το μοντέλο στη βιτρίνα μας. Καλημέρα και καλά κλεισίσματα
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 14, 2021 11:15:29 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλά! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχετικά με τη βιασύνη που επέρχεται μερικές φορές στο τέλος και ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω. Το γεγονός ότι έχω παράλληλα και την F1 στον πάγκο, μου επέτρεψε / με ανάγκασε αυτή τη φορά να πάρω τον απαιτούμενο χρόνο για να αποφευχθούν τυχόν στραβές. Εξ ου και η καθυστέρηση σε σχέση με την προβλεφθείσα περάτωση.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 16, 2021 12:30:23 GMT 2
Με την περάτωση σήμερα και της μεσαίας Monza, ολοκληρώθηκε το πρότζεκτ που ξεκίνησε πριν 6 και κάτι μήνες. Στην τελευταία φάση προστέθηκαν σύρματα ασφαλείας στην μπρος και πίσω ποδιά και στην ένωση κυρίως σώματος της καρότσας με την ουρά: Εγκαταστάθηκαν φτερά, τροχοί και ρεζέρβα...
... καθώς και φανάρια, τιμόνι, παρμπρίζ και καπό:
Και τέλος οι καθιερωμένες φωτογραφίες στο κουτί της (προσωρινό, ένα φτηνιάρικο πλαστικό για 1/18, απλά για προστασία):
Περισσότερες φωτογραφίες σύντομα (όταν πέσει ο αέρας) στα τελειωμένα, μαζί με μια συγκριτική παρουσίαση των τριών μοντέλων και αξιολόγηση των κιτ σε ξεχωριστό thread. Πολλά ευχαριστώ για το συνεχές ενδιαφέρον και τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις σας όλο αυτό το διάστημα, να 'στε όλοι καλά!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 18, 2021 9:53:26 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε, Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση μιας ακόμη όμορφης 8C 2300! Αντιλαμβάνομαι δεν θα είναι η τελευταία (εκτός της Bburago) που θα φτιάξεις, έτσι δεν είναι; Καλή συνέχεια! ΥΣ. Ας ελπίσουμε η Italeri να συνέχισει να μας προσφέρει όμορφα μοντέλα (καινούργια καλούπια) στην 1:12, με κλασσικά αυτοκίνητα.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 18, 2021 11:39:42 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη, να 'σαι καλά! Όντως, δεν θα είναι η τελευταία, αφού με τα υπόλοιπα των δύο κιτ θα φτιαχτεί κάποια στιγμή (μάλλον εντός του 2022) η αγωνιστική εκδοχή. Όσο για τα καινούργια καλούπια της Italeri, η μέχρι τώρα εμπειρία μου με την RE20 μου λέει ότι και τα παλιά μια χαρά είναι!
|
|