|
Post by konstantinf on Oct 10, 2020 17:56:08 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Δεύτερο μέρος της τριλογίας, δεύτερο Ιταλικό κιτ. Το οποίο έχει συζητηθεί εκτενώς πριν ακόμα την εμφάνιση του στην αγορά, οπότε τα πολλά λόγια περιττεύουν εδώ. Η κατασκευή θα γίνει ΟΟΒ, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν βελτιωτικά στην αγορά πλην των τροχών του Fernando Pinto. Η παρουσίαση του W.I.P. θα είναι συνοπτική, καθώς οι λεπτομέρειες φαίνονται καλύτερα στην κατασκευή της 1/8 (και για να μην επαναλαμβανόμαστε) και θα επικεντρωθεί σε σκρατσιές και διαφορές σε σχέση με την 1/8.
Η ποιότητα του κιτ είναι γενικά καλή έως πολύ καλή, αν και η χύτευση εμφανίζει αρκετές ραφές και sink marks, που δεν θα περίμενε κανείς σε πρόσφατο κιτ, προϊόν σύγχρονων τεχνολογιών. Επίσης τα σωληνάκια που δίνονται είναι αφάνταστα εκτός κλίμακας (αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τα μπουζοκαλώδια έχει διάμετρο 1,06 χιλ. αντιστοιχεί δηλ. σε μπουζοκαλώδιο 1/1 σχεδόν 13 χιλ. !). Η παρεχόμενη λεπτομέρεια είναι ωστόσο πολύ καλή (το κιτ περιέχει 351 κομμάτια και 87 βίδες) και η συναρμογή των κομματιών μέχρι τώρα απροβλημάτιστη.
Στον κινητήρα, η σύνδεση των μπουζί με τα μπουζοκαλώδια έγινε με περιέλιξη του καλωδίου στην κορυφή του μπουζί (αντί για απ' ευθείας εισαγωγή του καλωδίου στον προβλεπόμενο γι' αυτό ακροδέκτη) και τα τεράστια καλώδια του κιτ αντικαταστάθηκαν με λεπτότερο κίτρινο συρματάκι):
Για την σήτα της εισαγωγής αέρα στο καρμπιρατέρ το κιτ παρέχει είτε καλουπωμένο συμπαγές κομμάτι είτε την δυνατότητα κατασκευής "ρεαλιστικότερης" από φωτοχαραγμένο πλέγμα συγκράτησης και πλαστική σήτα. Φρονίμως ποιών ο κατασκευαστής δίνει την δυνατότητα για δύο δοκιμές κατασκευής. Η καλύτερη μου είναι αυτή στις φωτογραφίες, που πάντως αποδείχθηκε τεράστια και κατά την γνώμη μου άχρηστη (οπότε κατέληξα στο πλαστικό κομμάτι):
Αν ωστόσο κάποιος στο μέλλον θέλει να χρησιμοποιήσει το φωτοχαραγμένο, συνιστώ να μην ακολουθήσει τις οδηγίες (πρώτα λύγισμα του μεταλλικού πλέγματος στην σωστή καμπυλότητα και μετά εισαγωγή της σήτας) αλλά πρώτα κόλλημα του πλέγματος πάνω στη σήτα με κυανοακρυλική και μετά λύγισμα του συνόλου. Τα λάστιχα της σύνδεσης των σωλήνων ψύξης μεταξύ τους δίνονται καλουπωμένα. Βάφτηκαν κεραμιδιά για προσομοίωση με την 1/8 και προστέθηκε ένα ακόμα στην έξοδο της αντλίας νερού από θερμοσυστελλόμενο. Οι κολλιέδες βάφτηκαν με ασημί μαρκαδοράκι 780 της Edding ή είναι λεπτές λωρίδες αλουμινοταινίας.
Στην αριστερή πλευρά προστέθηκαν μίζα, δυναμό και κόρνα και ολοκληρώθηκαν οι κεφαλές των κυλίνδρων (οι αναμονές των καλωδίων θα χωθούν αργότερα στον σωλήνα διανομής, που εδώ δίνεται στο κιτ):
Και το σύνολο της μέχρι τώρα δουλειάς είναι αυτό:
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
|
|
|
Post by kyriakos on Oct 10, 2020 20:48:16 GMT 2
Ώραια δουλίτσες φίλε μου εύχομαι καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 10, 2020 21:20:53 GMT 2
Καλη αρχη ....πολυ ομορφο γινετε ...μπραβο .
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 10, 2020 21:28:09 GMT 2
Κυριάκο και Μιχάλη ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 10, 2020 22:50:08 GMT 2
Καλή αρχή και στην δεύτερη κλίμακα Κωνσταντίνε!Ερωτήσεις δεν έχω με κάλυψες με την παρουσίαση σου!Πραγματικά τσαπατσουλικο να περιλαμβάνουν τόσο πολύ έκτος κλίμακας καλώδια. Θύμισε μου, το diecast έχει και αυτό μοτέρ και αν ναι θα προχωρήσεις σε αυτό μετά την ολοκλήρωση του italeri μοτέρ?καλό σ/κ!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 11, 2020 7:06:26 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο! Ναι, το diecast έχει μοτέρ. Εκεί οι παρεμβάσεις θα είναι κυρίως χρωματισμός, άντε και κανένα καλώδιο όπου μας παίρνει. Το πρόβλημα είναι πόσο προσβάσιμο θα είναι το μοτέρ (δηλ. πόσο θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κομμάτια κατά την διάλυση του μοντέλου). Περισσότερα επ' αυτού σε καμιά βδομάδα!
|
|
|
Post by czt on Oct 11, 2020 18:32:59 GMT 2
Καλή αρχή Κωνσταντίνε. στην αρχή νόμισα ότι κάποιο λάθος έχει γίνει αλλά μετά διαπίστωσε ότι είναι άλλη εταιρεία άλλη κλίμακα. Γενικά ότι είναι εκτός κλίμακας μας χαλάει αλλά πάντα βρίσκεις τον τρόπο να τα φέρεις εντός κλίμακας και να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα στην οθόνη μας
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 12, 2020 7:00:09 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ συνονόματε. Δεν τα καταφέρνω κι εγώ πάντα να είμαι εντός κλίμακας - πολύ συχνά μας εμποδίζει απλά το πάχος του πλαστικού - δες και τους διαχύτες του Σπύρου...
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 13, 2020 19:58:20 GMT 2
Καλή επιτυχία, Κωνσταντίνε. Τα μπουζί πολύ ανώτερα σε σχέση με την κλασσική λύση, του να τα βάλεις μέσα στις τρύπες απλώς. Για την σήτα της εισαγωγής, αξίζει μία προσπάθεια ακόμη, νομίζω. Χρησιμοποίησε πολύ λεπτά αλουμινόφυλλα αντί του φωτοχαραγμένου και βάψε την με πινέλο για να μην μπουκώσουν οι τρύπες. Τα καλώδια στο δυναμό - μίζα, πρέπει να έχουν ίδιο πάχος με τα μπουζοκαλώδια ή πιο λεπτά; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 14, 2020 8:12:22 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Γιώργο! Πάντα εποικοδομητικά και ευπρόσδεκτα. Για την σήτα της εισαγωγής, αξίζει μία προσπάθεια ακόμη, νομίζω. Χρησιμοποίησε πολύ λεπτά αλουμινόφυλλα αντί του φωτοχαραγμένου και βάψε την με πινέλο για να μην μπουκώσουν οι τρύπες. Too late... Ουσιαστικά έκανα αυτή την αναφορά για προειδοποίηση όσων ασχοληθούν μελλοντικά με το μοντέλο. Πρέπει να πω ότι προσπάθησα να προσθέσω πλέγμα συγκράτησης στην σήτα του 1/8 χρησιμοποιώντας πολύ λεπτό συρματάκι (βλ. φωτό αναφοράς) χωρίς να έχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα και σοβαρή αύξηση της ρεαλιστικότητας του μοντέλου... Σημειωτέον ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για πλέγμα στήριξης (κάτω από την σήτα) και όχι συγκράτησης... Από μίζα και δυναμό φεύγουν διάφορα καλώδια. Για κάθε συσκευή το ένα από αυτά είναι συνδεδεμένο με την μπαταρία (από και προς αντίστοιχα) και προορίζεται να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ενέργειας με ελάχιστες απώλειες - εξ ου και η σχετικά μεγάλη διατομή του. Τυπικά, τα καλώδια αυτά έχουν διάμετρο γύρω στα 10 χιλ. ενώ τα μπουζοκαλώδια έχουν τυπική διάμετρο 6-7 χιλ. Τα υπόλοιπα καλώδια είναι πολύ λεπτότερα και πηγαίνουν σε ρελαί και στο ταμπλό.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 16, 2020 7:16:20 GMT 2
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τη σήτα και την καλωδίωση, Κωνσταντίνε. Θα αξιοποιηθούν. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 16, 2020 9:43:13 GMT 2
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τη σήτα και την καλωδίωση, Κωνσταντίνε. Θα αξιοποιηθούν. Καλημέρα Καλημέρα και welcome!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 16, 2020 9:45:28 GMT 2
Γενικά η Italeri έχει ένα πρόβλημα με το πάχος των καλωδίων που προσφέρει σε όλα τα 1:12 κιτ. Αλλά δεν είναι η μόνη. Όπως και να έχει, ο κινητήρας με την δουλειά σου δείχνει πολύ όμορφος Κωνσταντίνε! Καλή συνέχεια με τις εργασιές!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 16, 2020 10:47:14 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Έχεις δίκιο, αλλά τελικά κάθε εταιρεία έχει τα καλά της και τα κακά της... Το καλό της Italeri όπως είπα είναι η καλή συναρμογή.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 16, 2020 17:26:01 GMT 2
Καλησπέρα πέρα ως πέρα! Τις περασμένες μέρες προχώρησα τον κινητήρα της Italeri. Προστέθηκε ο υπερσυμπιεστής, οι μοχλοί των πεντάλ, ζωγραφίστηκαν μαύρες βούλες στα μπουζοκαλώδια και συνδέθηκαν διάφορα επιπλέον καλώδια, ντίζες και σωληνάκια. Όταν στο τέλος ήρθε η στιγμή της συναρμολόγησης της αντλίας νερού, αυτή είχε γίνει άφαντη... Μοιάζει να είχε σπάσει από το sprue, να έμεινε μέσα στην πλαστική σακούλα, κι αυτή να πετάχτηκε ερήμην μου σε κάποια φάση συγυρίσματος του δωματίου... Ευτυχώς το κιτ είναι φρέσκο, η Italeri έχει ανταλλακτικά και μου υποσχέθηκαν να στείλουν το κομμάτι δωρεάν έναντι 4 Ευρώ για τα ταχυδρομικά. Περιμένοντας λοιπόν να το παραλάβω, διέκοψα εδώ και πέρασα στην Bburago, όπως θα δείτε σε καινούργιο thread λίαν προσεχώς. Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 16, 2020 21:37:10 GMT 2
Μια χαρά Κωνσταντίνε, πειστικοτατη και η δουλειά σου και το μοτέρ της Ιταλερι.Σωστη η Ιταλερι και στον after market τομέα.Καλο βράδυ και καλό Σαβ/κο!
|
|