|
Post by gtziaf on Dec 6, 2020 11:25:17 GMT 2
Aftermarket προς το παρόν δεν έχω εντοπίσει. Μιλάω για Aftermarket κολάρα, που σίγουρα υπάρχουν.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 19, 2020 9:56:00 GMT 2
Στην Italeri πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες για το πάτωμα και το πυρόφραγμα - πάντα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στο πάτωμα προστέθηκε η βάνα που ανέφερα στο update της Pocher και η μπαταρία που δεν δίνεται στο κιτ και που φτιάχτηκε με βάση τις διαστάσεις του αντίστοιχου κομματιού της Pocher: Ετοιμάστηκε το πυρόφραγμα και το ταμπλό. Στο τελευταίο προστέθηκαν αναμονές για τις ντίζες των στροφομέτρων που θα γίνουν με χορδή κιθάρας και όχι με το σωληνάκι σιλικόνης που προτείνει το κιτ:
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν ένα άτεχνο dry fit των ανωτέρω πάνω στο πλαίσιο. Καθώς περιμένω την άφιξη της εκδοχής roadster για να συνεχίσω την κατασκευή με φτερά και φανάρια όπως ήθελα από την αρχή και δεν ξέρω κατά πόσον μπορώ να χρησιμοποιήσω το σασί ως έχει, όλα τα μέχρι τώρα τελειωμένα κομμάτια θα πρέπει να μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα - άρα δεν κολλούνται:
Η κατασκευή της Italeri μπαίνει λοιπόν στον πάγο μέχρι να έρθει η roadster (την βλεπω μετά τις γιορτές με δεδομένη την υπερφόρτωση των μεταφορέων παγκοσμίως) - ούτως ή άλλως θα έχω αρκετή δουλειά με τις άλλες δύο. Καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 19, 2020 10:33:15 GMT 2
Ωραία πρόοδος και πολύ καθαρή δουλειά. Δείχνει να μην έχει σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, σωστά; Δύο ερωτήσεις, ωφελιμιστικού χαρακτήρα . Το μέγεθος της μπαταρίας στην 1/12 και τη διάμετρο των χορδών κιθάρας (αν δείξεις και τη συσκευασία θα ήταν ακόμη καλύτερα γιατί έχει 300 είδη και μεγεθή). Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 19, 2020 10:54:08 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Δείχνει να μην έχει σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, σωστά; Ακριβώς έτσι είναι! Η συναρμογή είναι πολύ προσεγμένη. Κάθε κουτάκι έχει ύψος 15 mm και βάση 9 x 7 mm. Η απόσταση ανάμεσα στα δύο κουτιά είναι 2,35 mm. Τα καπάκια έχουν διαστάσεις ελάχιστα μεγαλύτερες από τη βάση (ίσα-ίσα να διακρίνονται ότι ξεχωρίζουν) και ύψος 1,5 mm. Τα δύο κουτάκια πατούν πάνω σε δύο λωρίδες στυρενίου πλάτους 2,5 mm που από κάθε μεριά εξέχουν τόσο ώστε να χωράνε ΡΕ παξιμάδια 1,5 mm της Top Studio. Οι χορδές που έχω δεν είναι από συσκευασία, μου τις έδωσε κάποτε ένας πιτσιρικάς που ροκάριζε... Έχω δύο διαμέτρους που βολεύουν: 1,0 και 1,5 mm. Στην 1/12 χρησιμοποίησα την λεπτότερη.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 3, 2021 19:56:26 GMT 2
Εδώ είμαστε πάλι! Έπειτα από διακοπή δύο ακριβώς μηνών και αφού παρέλαβα το δεύτερο κιτ της Italeri, ξανάπιασα την κατασκευή της 1/12. 'Ο,τι περισσέψει από τα δύο κίτ θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της αγωνιστικής εκδοχής στο πλαίσιο ενός προσεχούς πρότζεκτ. Σε πρώτη φάση λοιπόν ξεμονταρίστηκαν από το μισοφτιαγμένο μοντέλο κινητήρας και αναρτήσεις για να ελεγχθεί κατά πόσον το σασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το roadster. Ευτυχώς απεδείχθη ότι στο σασί υπήρχαν οι ενδείξεις για την θέση όπου πρέπει να ανοιχτούν τρύπες για τους βραχίονες των φτερών και για την βάση της ρεζέρβας, πράγμα που αποδεικνύει ότι η Italeri σχεδίαζε από την αρχή την έκδοση του δεύτερου κιτ... Αφού λοιπόν ανοίχτηκαν οι αναγκαίες τρύπες στις επιμήκεις δοκούς του πλαισίου... ... ξαναμονταρίστηκαν κινητήρας, αναρτήσεις, και πάτωμα και συνδέθηκαν στις τελικές τους θέσεις κάθισμα, καλώδια και ντίζες του ταμπλό, πυρόφραγμα, ράβδοι φρένων και μπουζοκαλώδια: Κατά την τοποθέτηση των τελευταίων συνέβη ένα "μικρό ατύχημα" στον σωλήνα διανομής, οπότε κατασκευάστηκε εν τάχει αντικατάσταση από σωλήνες και ράβδους αλουμινίου: Η τελική μορφή του πλαισίου με τα μηχανικά μέρη είναι λοιπόν αυτή:
Στη συνέχεια περάσαμε στην τελική φάση, την ετοιμασία του αμαξώματος με το βάψιμο των κύριων κομματιών της καρότσας και της εξάτμισης:
Έχει ήδη αρχίσει το γυάλισμα, οπότε σε 1-2 βδομάδες πρέπει να έχουμε τελειώσει. Καλό βράδυ σε όλους, και φυσικά χαίρομαι αφάνταστα που είμαστε πάλι εδώ. Μπράβο στην διαχειριστική ομάδα για τη δουλειά τις δύο τελευταίες εβδομάδες!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 3, 2021 20:04:05 GMT 2
Μια χαρά προχωράει Κωνσταντίνε! Καλά τελειώματα! Με τον έξτρα τροχό τι θα κάνεις; ‘Εχες 5 του FP?
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 3, 2021 20:45:23 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη, ευχαριστώ πολύ! Είχα πάρει 4 στην αρχή και μου έστειλε άλλον έναν (που έκανε 50 μέρες να 'ρθει από Πορτογαλία...)
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 4, 2021 19:07:13 GMT 2
Καλά τελειώματα, Κώστα.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 4, 2021 21:29:13 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 5, 2021 6:44:55 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη, ευχαριστώ πολύ! Είχα πάρει 4 στην αρχή και μου έστειλε άλλον έναν (που έκανε 50 μέρες να 'ρθει από Πορτογαλία...) Το ότι έφτασε έστω και μετά από τόσο διάστημα είναι αυτό που μετράει Κωνσταντίνε! Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 6, 2021 10:37:20 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Μικρό update για να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας (κανονική κατασκευή το ΣΚ, GB τις Τετάρτες).
Το γυάλισμα ξεκίνησε με τις μπρος και πίσω ποδιές και την ουρά, όπου προστέθηκαν και τα σύρματα ασφαλείας:
Στη συνέχεια γυαλίστηκαν τα φτερά και η μάσκα στην οποία προστέθηκαν η σχάρα, τα εμβλήματα και το καπάκι του ψυγείου, καθώς και σύρματα ασφαλείας:
Στα ενδιάμεσα ετοιμάστηκαν οι ρόδες, όπου χρησιμοποιήθηκαν τα aftermarket του FPP. Αριστερά, μια σύγκριση των ζαντών του κιτ με αυτές του FPP:
Μένει το γυάλισμα των στοιχείων του καπό και του κυρίως σώματος της καρότσας και η προσθήκη της ρεζέρβας και διαφόρων μικρολεπτομερειών ακόμα - προοπτική για τελείωμα 1-2 εβδομάδες ακόμα. Καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 7, 2021 22:27:21 GMT 2
Πολύ όμορφο είναι Κωνσταντίνε! Και οι ζάντες του Fernando αξίζουν τα λεφτά τους! Ελπίζω να ξεκινήσω και εγώ μια από τις δύο 8C 2300 της Italeri τον Σεπτέμβριο αν είμαστε καλά (και έχει τελειώσει μέχρι τότε η 179!) Καλά τελειώματα και καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 8, 2021 7:43:42 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Είμαι σίγουρος πως όταν τις ξεκινήσεις, θα το 'φχαριστηθείς...
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 8, 2021 9:14:22 GMT 2
Κωνσταντίνε, το ρύγχος με τη σήτα και το φωτοχαραγμένο σήμα της Alfa, όλα τα λεφτά.
Αντίθετα δεν μου άρεσε το βάψιμο στις ζάντες. Κάτι πιο ματ ίσως τις αναδείκνυε καλύτερα και ήταν πιο ομοιόμορφο.
Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 8, 2021 10:24:10 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Το βάψιμο στις ζάντες έγινε με ένα χέρι TS-14 πάνω σε ένα χέρι B504 (όπως και στην περίπτωση της Pocher). Το πρώτιστο μέλημά μου ήταν να μην καταστραφεί η λεπτότητα των ακτίνων από το πάχος αλλεπάλληλων στρωμάτων ασταριού και μπογιάς. Οπότε το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι ως προς την ομοιομορφία και την γυαλάδα, αλλά ως προς το ζητούμενο με ικανοποιεί.
|
|
|
Post by Sakis on Mar 8, 2021 10:39:44 GMT 2
Η σίτα πράγματι είναι το highlight σε αυτό το update. Σε ό,τι αφορά στις ζάντες νομίζω πως το gloss τις αδικεί. Από την άλλη βέβαια όπως κρίνει ο δημιουργός πράττει και αντίστοιχα. Καλή συνέχεια!
|
|