|
Post by konstantinf on Nov 9, 2020 8:49:34 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Σπύρο! Θα πάρει λίγο χρόνο, πιθανότατα μέχρι την αρχή της άνοιξης - θα εξαρτηθεί από το πόσο θα με παιδέψει το ξέβαμμα και ξαναβάψιμο της Bburago... Απ' την άλλη, το lockdown παρέχει άνεση χρόνου για ενασχόληση με το χόμπι. Προς το παρόν επομένως δεν κάνω ακριβέστερες προβλέψεις.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 9, 2020 9:04:15 GMT 2
Καλημέρα, Κωνσταντίνε. Όπως είπε και ο Σπύρος, η σύγκριση είναι εξαιρετική Ερωτήσεις. Έχω δει σε πολλές 8C όλο το πλαίσιο με τις ενδιάμεσες δοκούς και πολλές φορές και τα στοιχεία της ανάρτησης, να είναι βαμμένα όλα στο χρώμα τους αμαξώματος. Εσύ βλέπω επέλεξες να τα διαφοροποιήσεις, βάφοντας τις εγκάρσιες δοκούς. Τι ισχύει τελικά και αν υπάρχει υλικό εποχής που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μπούσουλας; Τέλος, ο φίλος σας ο Paul, o Koo γράφει τίποτα επί του θέματος; Γιατί δεν βάζεις την 2η ενδιάμεση πίσω ράβδο στο Italeri, αφού υπάρχει στο pocher και γιατί δεν τρυπάς αντίστοιχα τις εγκάρσιες δοκούς στο pocher (αν φυσικά η Italeri το αναπαριστά σωστά); Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 9, 2020 14:04:00 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για το σχολιασμό Γιώργο! Δυστυχώς μόνο ελάχιστες από τις φωτογραφίες αναφοράς που έχω (ουσιαστικά αυτές της συλλογής του Paul Koo - συνολικά 1000) δείχνουν γυμνό το πλαίσιο, κι αυτές δείχνουν ό,τι συνδυασμό μπορείς να φανταστείς... Ενδεικτικά παραθέτω μερικές από αυτές, όπου όντως οι εγκάρσιες δοκοί είναι κόκκινες, αλλά το εσωτερικό των επιμήκων δοκών είναι είτε κόκκινο είτε γκρι, το δε κάλυμμα του άξονα μετάδοσης σε μια είναι κόκκινο και σε άλλη μαύρο... Πιστεύω ότι ο κάθε κάτοχος στην ουσία αναπαλαίωσε την αντίκα του όπως του άρεσε ή όπως το φαντάστηκε. Δυστυχώς πάλι, όσες φωτογραφίες της εποχής υπάρχουν είναι ασπρόμαυρες και ούτως ή άλλως δεν ασχολούνται με τα εσώψυχα του αυτοκινήτου. Άρα, ποιητική αδεία χρωματίζω όπως μου ταιριάζει καλύτερα στο μάτι. Όπως έγραψα στο update, το θέμα θα ξαναπροκύψει αναφορικά με τις σούστες των αναρτήσεων. Σχετικά με τις τρύπες, δεν ξέρω γιατί το έκανε η Italeri στις πίσω δοκούς. Τα εργοστασιακά σχέδια που έχω (πάλι από την συλλογή του Paul Koo) δείχνουν όντως τρύπες στην μπροστινή εγκάρσια δοκό αλλά όχι στις πίσω (οι οποίες στα σχέδια είναι τρεις και όχι δύο όπως της Italeri και της Pocher).
Υπάρχουν και άλλες διαφορές, π.χ. αμφότερες Italeri και Pocher δίνουν τις πίσω εγκάρσιες δοκούς ως σχήματος Π ενώ τα σχέδια τις δείχνουν ως Ι. Επίσης το άνοιγμα των δοκών Π στην Pocher είναι προς τα κάτω ενώ στην Italeri προς τα πάνω. Και άλλα πολλά παρόμοια (θα τα ξαναπούμε όταν μιλήσουμε για τα ψυγεία). Με δεδομένο αυτό το αλαλούμ, δεν σκοπεύω να κάνω άλλες τέτοιες παρεμβάσεις εξομοίωσης των μοντέλων - εξάλλου όπως είχα πει στην εισαγωγή, ο κύριος σκοπός αυτής της τριπλής κατασκευής ήταν να καταδείξω τα όρια μιας τέτοιας εξομοίωσης ανάμεσα στις κλίμακες και τις εταιρείες.
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 9, 2020 16:48:46 GMT 2
Κωστα μου θυμασαι που μιλουσαμε για τις σουστες ....κοιτα πως πανε τα ακρα ...το ενα πανω το αλλο απο κατω .ετσι τα εχει κ η pocher ομως ο model motorcars τα εχει κ τα δυο απο πανω ... Τους πιασαμε ....χαχαχαχα
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 14, 2020 10:48:14 GMT 2
Πενιχρό το update σήμερα εδώ, μόνο με τη συναρμολόγηση και βάψιμο του ψυγείου:
Περισσότερα όταν ασχοληθώ κι εδώ με τον άξονα.
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 14, 2020 10:57:30 GMT 2
Απιστευτο βαψιμο .....και να σκεφτεις ειναι με σπρευ ....μπραβο
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 14, 2020 11:38:00 GMT 2
Δεν παίζει ρόλο το σπρέι, αυτό που μετράει είναι το μασκάρισμα...
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 21, 2020 9:28:51 GMT 2
Η μπροστινή ανάρτηση της μεσαίας αδελφής δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Οι οδηγίες είναι σαφείς και η συναρμογή τέλεια. Ιδού λοιπόν άνευ ετέρου οι φωτογραφίες από τις φρενόπλακες και της ανάρτησης τελειωμένης:
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 28, 2020 10:45:50 GMT 2
Εξακολουθεί να είναι απροβλημάτιστη η κατασκευή της 1/12... Έτσι ολοκληρώθηκε ο πίσω άξονας, ελατήρια και αμορτισέρ (απομένουν οι φρενόπλακες) και ενώθηκε με το πλαίσιο:
Προσεχώς το μοντάρισμα του κινητήρα.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 30, 2020 17:51:15 GMT 2
Καθαρή δουλειά, Κωνσταντίνε. Οργανωμένος και αποτελεσματικός. Αλλά, μας λείπει η σύγκριση Τις βίδες, τις δίνει η Ιταλέρι? ΥΓ. Άσχετο. Θα πάρεις τελικά το νέο κιτ της 8C; Τι σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις από αυτό;
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 1, 2020 9:25:14 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Σύγκριση (και χορταστική) στο επόμενο... Τις βίδες, τις δίνει η Ιταλέρι? Yes Sir! Όντως έχω κάνει μια προεγγραφή. Η ερώτηση θα έπρεπε να είναι τι θα χρησιμοποιήσω απ' αυτά που έχω φτιάξει ως τώρα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πού στερεώνονται τα φτερά. Αν στερεώνονται στο αμάξωμα, θα χρησιμοποιηθεί το σασί ως έχει με τον κινητήρα και όλα τα υπόλοιπα θα παρθούν από το roadster. Αν τα φτερά στερεώνονται στο σασί, θα χρησιμοποιηθεί μόνο ο κινητήρας/ψυγείο και οι αναρτήσεις/άξονες.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 5, 2020 16:53:46 GMT 2
Ίδια ακολουθία κινήσεων και στην Italeri. Συναρμολογήθηκε ο κινητήρας... ... προστέθηκαν οι διάφορες ράβδοι από κάτω...
... και ιδού και εδώ το αποτέλεσμα:
Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 5, 2020 23:15:07 GMT 2
Εξαιρετικό και εδώ το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 6, 2020 7:53:58 GMT 2
Να 'σαι καλά Νεκτάριε, χαίρομαι που σ' αρέσει!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 6, 2020 10:19:25 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε. Το italeri χρειάζεται λίγο παραπάνω δουλειά από ότι καταλαβαίνω για να δείξει. Μια ιδέα θα ήταν η αντικατάσταση των πλαστικών ράβδων με brass και αντίστοιχα του άξονα του τιμονιού, του λεβιέ κλπ, με μεταλλικά μήκη. Τέλος, σίγουρα τα πλαστικά ανάγλυφα κολάρα, δεν δείχνουν όπως πρέπει. Οπότε μια aftermarket λύση θα αναβάθμιζε το σύνολο. Αυτά αν φτιάξεις ξανά το 2ο κιτ ή για όποιον άλλον που το έχει στα to do.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 6, 2020 11:18:21 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα εποικοδομητικά σχόλια Γιώργο. Ναι, έχεις δίκιο, θα μπορούσα ορισμένες ράβδους να τις αντικαταστήσω με μεταλλικές, ωστόσο αυτές του κιτ είχαν επάνω τους καλουπωμένους τους συνδέσμους, οπότε βελτιστοποίησα τον διαθέσιμο χρόνο. Όπως έχεις ήδη καταλάβει, το κύριο μέλημα μου είναι η Pocher, εδώ προσπαθώ να δώσω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα ΟΟΒ, ενώ στην Bburago τσεκάρω τα όρια των βελτιώσεων σε ένα έτοιμο diecast. Όταν ασχοληθώ με το δεύτερο κιτ (που θα είναι μόνο του στον πάγκο) θα αξιοποιήσω όλες αυτές τις δυνατότητες.
Aftermarket προς το παρόν δεν έχω εντοπίσει... Ίσως στο μέλλον. Όσο για τον άξονα του τιμονιού, δεν μπορεί να αντικατασταθεί διότι έχει στις δύο άκρες διαμορφωμένα πρισματικά μήκη 5 χιλ. για να δένει με το τιμόνι και το κιβώτιο.
|
|