|
Post by alex78 on Oct 19, 2021 20:09:11 GMT 2
Φάνη μαζί με τον Σπύρο βρίσκεστε σε κομβικό σημείο όσον αφορά το ''σώσιμο'' των decals σας και ακολουθείτε βίους (κατασκευαστικούς) παράλληλους. Εσύ το εφάρμοσες αναραίωτο και πινελάτο, ο Σπύρος αραιωμένο και ψεκαστό. Αναμένουμε τα αποτελέσματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 21, 2021 11:23:21 GMT 2
Καλημέρα στην όμορφη παρέα, Βρήκα λίγο χρόνο και προχώρησα πάνω στην yzr-r1. 1. Έκανα κάποιες έξτρα χρωματικές παρεμβάσεις σε κάποια κομμάτια που είχα δουλέψει προηγούμενως (βασικά έβαψα από μια 1 μικρή βίδα και τα άκρα στα χερούλια με το Chrome της Vallejo - η διαφορά στο χρώμα στις μανέτες είναι λόγω φωτό, τη σωστή απόχρωση είναι όπως φαίνεται στο δεξί - και τις 2 hex βίδες στην βάση και τις κορυφές με XF-16) και πέρασα 2 κολιεδάκια στο σωλήνα χρησιμοποιώντας (αν και είχα PE κολιέδες) πολύ λεπτό σύρμα. 2. Επίσης έφτιαξα τα φλας το οποία δεν μου αρέσει όπως βγήκε το clear orange, αλλά αποφάσισα να τα αφήσω δεν είναι τελείως χάλια. 3. Αφιέρωσα χρόνο στην εξάτμιση. Καταρχάς, άλλαξα το δέσιμο στο στήριγμα, μικραίνοντάς το και γεμίζοντας τις τρύπες, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Αν και είχα πάρει πατρόν για το καρμπόν, αποφάσισα να ψεκάσω μείγμα Χ-18/XF-56 (90/10), και στην συνέχεια του έριξα gloss βερνίκι. Τα καψίματα έγιναν με alclad clear colors (μην νομίζεται ότι ήξερα τι έκανα, στο περίπου δηλαδή από κάποια βιντεάκια που είχα παρακολουθήσει - σε κάποια φάση ένα ψέκασμα έγινε πιο κοντά από όσο έχω έπρεπε και άφησε σημάδι αφού αλλοίωσε το υπάρχον χρώμα, αλλά δεν θα φαίνονται πολλά με τα fairings επάνω). Ήταν η πρώτη φορά που το επιχείρησα και σίγουρα πιστεύω θα βελτιωθώ με εξάσκηση ! Μένει να ντυθεί το στήριγμα με bare metal foil, και να ενσωματωθούν τα PE bolts. 4. Συναρμολόγησα και τον πίσω τροχό, αλλά χρειάζομαι να του ενσωματώσω και το φτερό (το οποίο είναι ήδη βαμένο στο βασικό χρώμα αλλά χρειάζεται βερνίκι-γυάλισμα) για να βιδωθεί μετά όλο το κομμάτι πάνω στο βασικό κορμό τον οποίο έχω συναρμολόγηση σε προηγούμενη ανάρτηση. Η επόμενη ενημέρωση όταν θα ασχοληθώ με τα decals (αφού περιμένω να στεγνώσουν καλά μετά την εφαρμογή του liquid decal film). Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 22, 2021 8:11:36 GMT 2
Ωραίος Φάνη και στα φλασάκια μια χαρά είναι το clear orange. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 24, 2021 18:40:58 GMT 2
Σήμερα ήταν από τις εκείνες τις ημέρες μοντελισμού που καταλαβαίνεις από το ξεκίνημα ότι τα πράγματα δεν θα πάνε και τόσο καλά … Είπα να τοποθετήσω με τα decals, και ξεκίνησα με κανα 2 δοκιμαστικά, που δεν θα τα χρειαζόμουν. Το decal film δεν έκανε τίποτα (το αισθανόμουν και το είχα αναφέρει για τα συγκεκριμμένα) - το πρόβλημα λογικά είναι στο χαρτί που τα συγκρατεί αφού όση ώρα και να τα αφήσεις, μετακινούνται με παρά πολύ δυσκολία και με την παραμικρή κίνηση σπάνε! Μετά από τόση δουλειά σκέφτηκα να την βάλω στην άκρη μπας και κάποια στιγμή βρω αλλά decals, αλλά ίσως τότε να μην έχω την διάθεση να ξανα ασχοληθώ μαζί της …. Την άφησα στην άκρη, ασχολήθηκα με την Lotus Europa, και μετά πήρα την απόφαση ότι εάν καταφέρω να τοποθετήσω τα 2 decals στο καντράν, έστω και σε κομμάτια, να την συνεχίσω χωρίς livery, διαφορετικά να την αφήσω. ‘Οπως βλέπετε, κάτι κατάφερα (έχω περάσει και X-22 για το glass εφέ) - ένα μικρό κομματάκι πάνω δεξια στο αριστερό λείπει, και στο δεξιό δεν έχει κάτσει όπως έπρεπε (αφού δεν μπορούσε να μετακινηθεί γιατί θα διαλυόταν!), αλλά τουλάχιστον κάτι είναι. Οπότε λογικά, θα βερνικώσω γυαλίσω τα βασικά κομμάτια (χωρίς livery ) και θα την συναρμολογήσω να ολοκληρωθεί και να ασχοληθώ με κάποια άλλη μηχανή που θέλω να ξεκινήσω! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 27, 2021 15:57:19 GMT 2
Κρίμα Φανή,δυστυχώς αυτά συμβαίνουν με τις χαλκομανιες...πάντως το κομματάκι που λείπει από το καντράν δεν φαίνεται ιδιαίτερα.Γνωμη μου ακόμα και χωρίς decals να την ολοκληρώσεις.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 27, 2021 17:20:02 GMT 2
Κρίμα Φανή,δυστυχώς αυτά συμβαίνουν με τις χαλκομανιες...πάντως το κομματάκι που λείπει από το καντράν δεν φαίνεται ιδιαίτερα.Γνωμη μου ακόμα και χωρίς decals να την ολοκληρώσεις. Ναι Σπύρο, θα το ολοκλήρωνα ούτως ή άλλως και χωρίς χαλκομανίες, έχω ρίξει και σε αυτό αρκετή δουλειά. Δεν έχουν μείνει πολλά, εκτός από το βερνίκι/γυάλισμα των βασικών κομματιών και η τελική συναρμολόγηση. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε οκ μέχρι την ολοκλήρωση της!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 28, 2021 11:58:45 GMT 2
Συνέχισα την πρόοδο στην yzf-r1. 1. Πέρασα bare metal foil στο στήριγμα (το οποίο είχα τροποποιήσει σε προηγούμενα βήματα), και εφάρμοσα PE bolts στα άκρα του σιγαστήρα (με οδηγό τις τρύπες που είχα ανοίξει όταν είχα αφαιρέσει τα ανάγλυφα επίσης σε προηγούμενες εργασίες). 12 PE bolts το σύνολο, 6 σε κάθε άκρη! Σκόνισα λίγο κάποια σημεία με pigments, και έβαψα με semi-gloss black το εσωτερικό της απόληξη του σιγαστήρα. Πριν τοποθετηθεί, θα προσθέσω σε εκείνο το σημεία black pigment για να ματάρει και να δώσει το εφέ που θέλω. Μια από τις αγαπημένες μου PE κόλλες είναι η deco princess (gel type) την οποία χρησιμοποιούν έχω δει για να τοποθετούν Swarovski χάντρες σε διαφορά υλικά. Θέλει χρόνο να στεγνώσει, αλλά μετά έχει δυνατό δέσιμο (επίσης, προτού σφίξει, τα υπολλείματα καθαρίζονται με μια μπατονέτα, χωρίς να αλλοιώσει το χρώμα από κάτω!). Επίσης, πάνω από 1Κ, 2Κ, τα υπολλειματα καθαρίζονται εύκολα με ζιπέλαιο! 2. Βερνικώσαμε και τα βασικά κομμάτια (με 1Κ βερνίκι, ΕΧ-03 της Gaia Notes, 40/60 η αναλογία βερνίκι/διαλυτικό, το γνωστό Leveling Thinner). 2 ελαφρά χέρια στην αρχή και 2 γεμάτα αργότερα. Υπάρχει orange peel, ως συνήθως, δύσκολο να αποφευχθεί νομίζω με 1K βερνίκια.
θα στεγνώσει καλά για 72 ώρες και μετά θα τριφτεί ξεκινώντας νομίζω με 4000. Τείνω να μην ρίξω αλλά χέρια βερνίκι, οπότε λογικά θα συνεχίσω το τρίψιμο μέχρι 12000 και μετά θα προχωρήσω με το γυάλισμα, ώστε σιγά-σιγά να μπούμε στα τελικά βήματα της συναρμολόγησης Καλή συνέχεια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Oct 29, 2021 11:48:27 GMT 2
Ωραια δουλεια Φανη !!
Τωρα για την κολλα, οντως ειναι τοσο καλή ?? Και για το βερνικι της Gaia το εχεις απο παλια, η παραγγελνεις ακομα απο ανατολη, γιατι ευρωπη δεν υπαρχει!!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 29, 2021 19:26:39 GMT 2
Ωραια δουλεια Φανη !! Τωρα για την κολλα, οντως ειναι τοσο καλή ?? Και για το βερνικι της Gaia το εχεις απο παλια, η παραγγελνεις ακομα απο ανατολη, γιατι ευρωπη δεν υπαρχει!! Ευχαριατώ πολύ Παναγιώτη! 1. Ναι είναι καλή, την χρησιμοποιώ, όπως και άλλες διάφορες, και για τα clear parts, αφού και αυτή στεγνώνει crystal clear. Όπως ανέφερα το βασικό είναι ότι είναι gel type, σου δίνει αρκετό χρόνο να τοποθετήσεις και να μετακινήσεις το κομμάτι εκεί που τελικά θέλεις, και τα υπολλείματα καθαρίζονται εύκολα με μπατονέτα, στεγνή ή νοτισμενη, με απαλές κινήσεις. Χρειάζεται χρόνο να σφίξει, για αυτό και δεν πρέπει αγγίζεις τα αντικείμενα που έχεις κολλήσει, αφού θα μετακινηθούν. Όταν στεγνώσει-σφίξει, έχει καλό δεσμό. Ακόμη και όταν σφίξει, τυχόν υπολλείματα καθαρίζονται πάνω από lacquer χρώματα, 1Κ-2Κ βερνίκια με enamel thinner ή ζιπελαιο. 2. Το EX-03 το είχα αγοράσει φθηνά πριν πολύ καιρό από Κίνα (2 μπουκάλια) τότε που έστελναν, και μάλιστα και αφορολόγητα αφού ήταν κοντά στα €17 (ατο αφορολόγητο όριο στην Κυπρο). Τώρα δυστυχώς δεν το έχω βρει, δεν ξέρω αν το στέλνουν, και φυσικά θα φορολογηθεί….Μου έχει μείνει μισό μπουκαλάκι οπότε σύντομα θα μου τελειώσει ….. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 8, 2021 12:44:43 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Nov 8, 2021 15:50:41 GMT 2
Φανταστικό αποτέλεσμα Φάνη, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 8, 2021 20:28:39 GMT 2
Φανταστικό αποτέλεσμα Φάνη, καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Άλεξ! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προβώ σε καμία παλαβομάρα εδώ, όπως την Lotus Europa, και όλα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι την ολοκλήρωση! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 13, 2021 22:33:46 GMT 2
Πολύ όμορφο το χρώμα, όπως επίσης και οι λεπτομέρειες της εξάτμισης (από το προηγούμενο ποστ). Κρίμα για τις χαλκομανίες, αλλά και χωρίς αυτές το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 15, 2021 23:39:04 GMT 2
Πολύ οργανωμένη δουλειά Φάνη, άντε να το δούμε και όρθιο το εργαλείο !
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 16, 2021 6:50:23 GMT 2
Πολύ όμορφο το χρώμα, όπως επίσης και οι λεπτομέρειες της εξάτμισης (από το προηγούμενο ποστ). Κρίμα για τις χαλκομανίες, αλλά και χωρίς αυτές το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό! Καλά τελειώματα! Ευχαριστώ φίλε! Μου αρέσει και εμένα το χρώμα όπως είναι, οπότε δεν με απασχολούν πια οι χαλκομανίες! Καλημέρα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 16, 2021 6:52:39 GMT 2
Πολύ οργανωμένη δουλειά Φάνη, άντε να το δούμε και όρθιο το εργαλείο ! Ευχαριστώ Νάσο! Έχω προγραμματίσει να δουλέψω πάνω της τις επόμενες ημέρες οπότε ελπίζω να ανεβάσω την πρόοδο μου σύντομα! Καλημέρα!
|
|