|
Post by Φάνης on Aug 20, 2020 8:09:40 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, Καλή αρχή! Ωραία τα σκριμπαρισματα, βλέπω επένδυσες στο scriber της Τamiya. Ποια λεπίδα/δες έχεις; Να κάνουμε και λίγο πλάκα, μας βάζεις τις ωραίες φωτό, όχι αυτές που σου ξεφεύγει το scriber και γδέρνει το πλαστικό έτσι δεν είναι; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 20, 2020 9:09:02 GMT 2
Καλημέρα παίδες... @Μιχάλη, κατά βάση ναι. Στις κυκλικές γραμμώσεις (π.χ. τάπα βενζίνης) και σε μερικές καμπύλες υποβοήθησα τη διαδικασία με το homemade scriber μου (βελόνα + Χ-acto). @Κωνσταντίνε, είμαι από αυτούς που η προετοιμασία - scribing κλπ είναι από τις αγαπημένες μου εργασίες. Αν θες δώσε μου μια διεύθυνση - link - φώτο για να ξέρω που-πως να ψάξω. @Φάνη το έχω πολύ καιρό. Πάνω από 10-12 μήνες. Νομίζω το είχα αναφέρει ξανά σε παλιότερη κουβέντα για scriber, αλλά δεν θυμάμαι που. Μόνο την 0,2 πήρα. Οι φώτο είναι κονσέρβα . Στις περιπτώσεις που αναφέρεσαι θα ανεβάζω ηχητικό. Θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό νομίζω
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 20, 2020 10:54:26 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 20, 2020 11:33:22 GMT 2
Υπερευχαριστώ!
|
|
|
Post by czt on Aug 20, 2020 12:19:30 GMT 2
Πολυ προσεκτικη δουλεια ! Η σκεψη ωραια για τους καθρεφτες. Τις τρυπες τις κανεις μετα το ασταρωμα? Στα ττελευταια ποστ γινεται θεμα για εργαλεια κατι που ειναι ευχάριστο η επενδυση σε εργαλεια ειναι μαστ!
Κωνσταντινε σε ευχαριστουμε για το λινκ αλλα και για την πολυ ωραια ιδεα!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 21, 2020 19:12:09 GMT 2
Ευχαριστώ, Κωστή. Πολυ προσεκτικη δουλεια ! Η σκεψη ωραια για τους καθρεφτες. Τις τρυπες τις κανεις μετα το ασταρωμα? Ναι, φυσικά πριν το αστάρωμα. Μπορείς να δεις τη δοκιμή τους στην τελευταία εικόνα του ποστ. Γενικά προσπαθούμε, όσο αυτό είναι εφικτό, να μην αφήνουμε "εκκρεμότητες" πριν το αστάρωμα βάψιμο.
|
|
|
Post by czt on Aug 21, 2020 21:47:22 GMT 2
Ευχαριστώ, Κωστή. Ναι, φυσικά πριν το αστάρωμα. Μπορείς να δεις τη δοκιμή τους στην τελευταία εικόνα του ποστ. Γενικά προσπαθούμε, όσο αυτό είναι εφικτό, να μην αφήνουμε "εκκρεμότητες" πριν το αστάρωμα βάψιμο. Ευχαριστω πολυ Γιωργο!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 22, 2020 10:32:37 GMT 2
Η συνέχεια της κατασκευής, κατά τα καθιερωμένα, αφορούσε τα βαψίματα. Εδώ, επ' ευκαιρίας του χαλαρού του πράγματος, έκανα μια από τις δοκιμές που είχα προγραμματισμένες. Αυτή αφορούσε τη χρήση κόκκινου ασταριού (αυτά που χρησιμοποιούν οι αρματάδες - Βασίλη, ακούς ) κάτω από το κόκκινο χρώμα. Τα αποτελέσματα ήταν αυτά που περίμενα πάνω-κάτω, με το χρώμα να είναι βγαίνει πιο σκούρο και "πλούσιο". Η δοκιμή έγινε για κάποια από τα επερχόμενα project , σε μεγαλύτερες κλίμακες. Για την ιστορία το αστάρι ήταν της Morris και ακολούθησε το κόκκινο της Tamiya (σειρά LP), για να ξεφύγουμε λίγο από τα Zero. Το ταλαιπώρησα λίγο είναι αλήθεια, ψεκάζοντας το σε 35 βαθμούς και βιαστικά, λόγω μικρού διαθέσιμου χρονικού περιθωρίου, χωρίς τα γυναικόπαιδα, στο σπίτι. Ακολούθησε το βερνίκωμα με 513, με τον αερογράφο, κατά τα γνωστά. Ένα μιστ για αρχή, 2 wet και 2 wet on wet με ολίγον από αραίωση (leveling thinner), τα τελευταία. Καλημέρα και καλό ΣΚ
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 22, 2020 11:57:31 GMT 2
Πολύ όμορφα Γιώργο! Ως παλιός αρματάς, έχουμε και από αυτό το αστάρι στην συρταριέρα μας! Βλέπω το τρίψιμο-γυάλισμα θα έχει ενδιαφέρον με τις ακμές και τα διάφορα πάνελς στο αμάξωμα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 22, 2020 12:03:04 GMT 2
@Φάνη το έχω πολύ καιρό. Πάνω από 10-12 μήνες. Νομίζω το είχα αναφέρει ξανά σε παλιότερη κουβέντα για scriber, αλλά δεν θυμάμαι που. Μόνο την 0,2 πήρα. Οι φώτο είναι κονσέρβα . Στις περιπτώσεις που αναφέρεσαι θα ανεβάζω ηχητικό. Θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό νομίζω Γεράματα Γιώργο! Ξεχνάω! Εγώ έχω την 0.1. Είχα κάποτε και την 0.2 αλλά....την έσπασα Για το ηχητικό δεν χρειάζεται, σε καταλαβαίνω, έχω αρκετά δικά μου! Η γυναίκα μου έχει μάθει και μόλις με ακούσει μου φωνάζει...πάλι το έγδαρες!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 22, 2020 12:35:12 GMT 2
Όμορφο αποτέλεσμα και ενδιαφέρουσα διαδικασία! Στο δεξί φτερό (στο ύψος του ανακλινόμενου προβολέα) διακρίνεται ένα σκουπιδάκι ή είναι ιδέα μου? Καλά γυαλίσματα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Aug 22, 2020 12:44:05 GMT 2
Γιωργο φοβερο βαψιμο .... Παιδια κοκκινο ασταρι σε σπρευ δεν υπαρχει αυτο που κυκλοφορει ειναι κεραμιδι ...ειναι ιδιο χρωμα με το ασταρι μεταλου του κιλου . Πως σου φανηκε το Morris ?
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 22, 2020 13:12:33 GMT 2
Βλέπω το τρίψιμο-γυάλισμα θα έχει ενδιαφέρον με τις ακμές και τα διάφορα πάνελς στο αμάξωμα! Φάνη, να σου πω την αλήθεια η αρχική μου σκέψη ήταν να μην τρίψω καθόλου, απλά να κάνω μια αλοιφή κι ένα wax. Έτσι το πέρασα αλοιφή στο εμπρός τμήμα για να δω τι γίνεται. Τελικά όμως, αποφάσισα να δοκιμάσω να τρίψω μόνο με 8000 και 12000, και μετά αλοιφές. Οπότε με τις ακμές δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Το πιο επίφοβο σημείο είναι τα πανλεπτα a-pillars. Ευχαριστώ για το σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 22, 2020 13:15:33 GMT 2
Όμορφο αποτέλεσμα και ενδιαφέρουσα διαδικασία! Στο δεξί φτερό (στο ύψος του ανακλινόμενου προβολέα) διακρίνεται ένα σκουπιδάκι ή είναι ιδέα μου? Καλά γυαλίσματα! Ευχαριστώ Άλεξ. Δεν βλέπω τίποτα, αλλά αν θες δείξε μου πιο συγκεκριμένα πάνω στη φώτο. Σκόνες έχει όπως και υπολείμματα από την αλοιφή που έβαλα για δοκιμή στο εμπρός μέρος.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 22, 2020 13:19:31 GMT 2
Γιωργο φοβερο βαψιμο .... Παιδια κοκκινο ασταρι σε σπρευ δεν υπαρχει αυτο που κυκλοφορει ειναι κεραμιδι ...ειναι ιδιο χρωμα με το ασταρι μεταλου του κιλου . Πως σου φανηκε το Morris ? Ναι Μιχάλη, σωστά κεραμιδί είναι. Το γκρι Morris δεν μου άρεσε. Το ιταλικό που χρησιμοποιώ είναι πολύ ανώτερο. Το κεραμίδι αντίθετα είναι πολύ καλύτερο, αλλά μοιάζει περισσότερο με χρώμα, κι όχι αστάρι. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by alex78 on Aug 22, 2020 13:39:41 GMT 2
Δεν βλέπω τίποτα, αλλά αν θες δείξε μου πιο συγκεκριμένα πάνω στη φώτο. Σκόνες έχει όπως και υπολείμματα από την αλοιφή που έβαλα για δοκιμή στο εμπρός μέρος.
Στην 1η φωτό Γιώργο πρίν το βερνίκι, φαίνεται κάτι σαν μπιμπίκι, αλλά όπως είπες πιθανότατα νσ πρόκειται για υπολείμματα αλοιφής....
|
|