|
Post by gtziaf on Aug 8, 2020 12:26:27 GMT 2
Αφού τα κύρια πρότζεκτ για τη νέα σεζόν πρέπει να περιμένουν να γίνει εκκαθάριση του πάγκου από τα ημιτελή και τις παραγγελίες, είναι ευκαιρία για μια ακόμη χαλαρωτική κατασκευή στο πολύ δυνατό summer gb του φόρουμ μας. Αυτή θα αφορά παλιό καλό Honda NSX της Tamiya, στην 1/24. Εμπνευσμένος από τη νέα περιπέτεια του θρύλου Alex Zanardi, επιλέχτηκε να φτιαχτεί η ομώνυμη edition του αυτοκινήτου. O Alessandro Zanardi κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών στο αμερικάνικο πρωτάθλημα CART IndyCar το 1997 και το 1998 με την ομάδα του Chip Ganassi, έχοντας στο πίσω μέρος του μονοθέσιου του κινητήρα της Honda. Έτσι, η τελευταία για να το γιορτάσει έβγαλε στην αγορά την συγκεκριμένη έκδοση του NSX. Η παραγωγή του NSX Zanardi Edition περιορίστηκε σε 51 αυτοκίνητα, με το #1 να το έχει στην κατοχή του ο Ιταλός οδηγός. Όλα ήταν βαμμένα σε κόκκινο (New Formula Red) χρώμα, που αντανακλούσε το ίδιο που είχε το αγωνιστικό του μονοθέσιο. Η ειδική έκδοση αποσκοπούσε αποκλειστικά στην αγορά των Η.Π.Α., αλλά τελικά κάποια κατέληξαν σε συλλέκτες στη Ευρώπη (χωρίς τους αναγκαστικούς περιορισμούς των αμερικάνικων εκδόσεων, όπως το πανάσχημο τιμόνι με τον αερόσακο ή οι πλαϊνοί ανακλαστήρες). Το NSX Zanardi Edition ήταν σχεδόν ίδιο με το NSX Type S, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας, με τις μόνες ορατές διαφορές να ήταν η θέση οδήγησης (αριστερά το τιμόνι στο Zanardi Edition, δεξιά το Type S) και τέλος μια πλακέτα από βουρτσισμένο αλουμίνιο με χαραγμένο το λογότυπο της Acura, την υπογραφή του Zanardi και αύξοντα αριθμό του αυτοκινήτου, που βρισκόταν πίσω από τα καθίσματα. Το βάρος του αυτοκινήτου ήταν μειωμένο κατά 67,5 κιλά, χάρη στην τοποθέτηση κλειστής/σταθερής οροφής, ελαφρύτερης πίσω αεροτομής, λεπτότερου πίσω τζαμιού, ζάντες ελαφριού κράματος της BBS, ελαφρύτερης και μικρότερης μπαταρίας και μηχανικού συστήματος διεύθυνσης, αντί για ηλεκτρικά υποβοηθούμενου. Κάτω από το καπό φορά τον V6 3,2-λίτρο κινητήρα απόδοσης 294 ίππων με 304 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 8, 2020 12:43:19 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Aug 8, 2020 13:15:42 GMT 2
Τιμιοτατο κιτακι, καλή κατασκευή Γιώργο! Προμηθευτηκες ζάντες?Σίγουρα οι BBS θα αναδείξουν το μοντέλο καθώς οι βασικές του πέφτουν "λίγες", όπως και στο πραγματικό αυτοκίνητο. Περιμένουμε σκρατσια την μεταλλική ταμπελα με τον αύξοντα αριθμό και την πραγματική υπογραφή του Ζαναρντι😂😂😂. Φήμες λένε ότι ο Νεκτάριος θα ανοίξει μπουκάλι στη συνάντηση σας για να γιορτάσει το πρώτο σου Honda😁😁
|
|
|
Post by nektarios on Aug 8, 2020 14:14:48 GMT 2
Πίστευα ότι ο μόνος που είχε "αλλοτριωθεί" από τη συμμετοχή του στο φόρουμ ήμουν εγώ, που ξαφνικά βρέθηκα να φτιάχνω ακόμη και... Φερράρι! 😊 Αλλά το να φτιάξει ο Αντμίν Χόντα, πραγματικά με ξεπερνάει!... 😀 Αυτό απαιτεί όχι απλώς μπουκάλι αλλά ολονύκτιο πάρτυ (αλλά ας όψεται ο κορωνοιός...). Γιώργο, καλή αρχή στη νέα σελίδα τής μοντελιστικής πορείας σου 😋 και αν κάπου δυσκολευτείς μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως αναφορά την αντίστοιχη δική μου κατασκευή, είναι σίγουρο οτι θα σου φανεί πολύ χρήσιμη! 😁 (Λέμε και καμιά βλακεία να γίνει μεγαλύτερο το ποστ)... 😀
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 8, 2020 15:41:54 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Γιώργο και καλή επιτυχία (λέμε τώρα... Tamiya και Tziafas, τι μπορεί να στραβώσει !
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 8, 2020 17:48:01 GMT 2
@Σπύρο, οι ζάντες παραγγέλθηκαν ήδη και τις περιμένω. Το συγκεκριμένο (R) το δίνει η tamiya με 17άρες από το κουτί, οπότε η διαφορά δεν θα είναι μεγάλη. Σίγουρα παίρνει για παραπάνω ίντσες, αλλά χαλάνε τη ρετρίλα. Την υπογραφή θα την πλαστογραφήσουμε, μην ανησυχείς. @Νεκ, νιώθω σαν ψάρι σε ξένα χωρικά ύδατα. Όταν λες για αλλοτρίωση, σκέψου ότι μου πέρασε η ιδέα να γίνει full open, με ανοιχτά όλα τα καπό, πόρτες κλπ, αλλά ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική. @Κωνσταντίνε, αρχικά τα a-pillars... Γενικά, έχει θέματα που θέλουν προσοχή (π.χ. διαφανή μέρη) και τα a-pillars είναι από τα πιο ευαίσθητα που υπάρχουν. Όπως και να έχει, όλα τα κιτ απαιτούν σεβασμό και προσοχή γιατί πολλά μπορεί να πάνε στραβά. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 8, 2020 20:13:28 GMT 2
Καλή αρχή Γιώργο! Εύχομαι μια ευχάριστη και ξεκούραστη κατασκευή να έχεις!
|
|
|
Post by czt on Aug 8, 2020 22:56:22 GMT 2
Καλο ξεκινημα Γιωργο ! Κακος πρυτάνευσε η λογική νομιζω οτι θα ηταν οτι πιο ωραιο να βλεπαμε κατι τετοιο ειδικα σε μια τετοια εκδοση αυτοκινητου. Μη ξεχνας θα ειναι το Νο 52. Το χρωμα να υποθεσω κοκκινο? Επισης τη αλλη εταιρεια αυτοκινητου δεν εχεις κανει?
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 9, 2020 22:49:19 GMT 2
@Ευχαριστώ, Φάνη. Για αυτό το ξεκίνησα και για να έχω κάτι ακόμη στο πάγκο εκτός από παραγγελίες. Επίσης, θέλω να δοκιμάσω 2-3 πράγματα που τα χρειάζομαι για πιο σοβαρά μοντέλα, που είναι στα σκαριά. @Κωστή, έχοντας αλλάξει τις μοντελιστικές μου προτεραιότητες το τελευταίο διάστημα, είναι αδύνατον να βρεθεί χρόνος για μετατρέψω το πολιτικό NSX σε αγωνιστικό, Προτιμώ στο ίδιο διάστημα να φτιάξω κάτι τύπου beta (τόσος περίπου χρόνος απαιτείται για μια λεπτομερή και ακριβή μετατροπή). Πολλές μάρκες δεν έχω φτιάξει, πάρα πολλές για την ακρίβεια. Μια είναι η audi για παράδειγμα. Αλλά, θα το διορθώσω με το R8 GT3 που θα μπει στο πάγκο κάποια στιγμή. Καλό βράδυ και ευχαριστώ για την υποδοχή.
|
|
|
Post by alex78 on Aug 10, 2020 16:55:13 GMT 2
Πολύ ωραίο θέμα και τίμιο κίτ, ότι πρέπει για να εμπλουτίσεις την συλλογή σου στην βιτρίνα!
|
|
|
Post by czt on Aug 12, 2020 9:09:39 GMT 2
Πίστευα ότι ο μόνος που είχε "αλλοτριωθεί" από τη συμμετοχή του στο φόρουμ ήμουν εγώ, που ξαφνικά βρέθηκα να φτιάχνω ακόμη και... Φερράρι! 😊 Αλλά το να φτιάξει ο Αντμίν Χόντα, πραγματικά με ξεπερνάει!... 😀 Αυτό απαιτεί όχι απλώς μπουκάλι αλλά ολονύκτιο πάρτυ (αλλά ας όψεται ο κορωνοιός...). Γιώργο, καλή αρχή στη νέα σελίδα τής μοντελιστικής πορείας σου 😋 και αν κάπου δυσκολευτείς μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως αναφορά την αντίστοιχη δική μου κατασκευή, είναι σίγουρο οτι θα σου φανεί πολύ χρήσιμη! 😁 (Λέμε και καμιά βλακεία να γίνει μεγαλύτερο το ποστ)... 😀 Μη φοβασαι θα κανουμε πριβε παρτυ χωρις θεματα και με μοντελα!!!!
|
|
|
Post by czt on Aug 12, 2020 9:12:01 GMT 2
@Κωστή, έχοντας αλλάξει τις μοντελιστικές μου προτεραιότητες το τελευταίο διάστημα, είναι αδύνατον να βρεθεί χρόνος για μετατρέψω το πολιτικό NSX σε αγωνιστικό, Προτιμώ στο ίδιο διάστημα να φτιάξω κάτι τύπου beta (τόσος περίπου χρόνος απαιτείται για μια λεπτομερή και ακριβή μετατροπή). Πολλές μάρκες δεν έχω φτιάξει, πάρα πολλές για την ακρίβεια. Μια είναι η audi για παράδειγμα. Αλλά, θα το διορθώσω με το R8 GT3 που θα μπει στο πάγκο κάποια στιγμή. Καλό βράδυ και ευχαριστώ για την υποδοχή. Να πω την αληθεια δεν περιμενα να ειναι παρα πολλες φυσικα ειναι και η δυνατοτητα που δινεται μεσω τον κιτ γιατι πολλες εταιρειες δεν υπαρχουν η υπηρχαν τα κιτ αλλα δε βγαινουν πια σε παραγωγη. Αλλα πιστευω θα δουμε πολλες εταιρειες απο τα χερακια σου.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 19, 2020 21:27:21 GMT 2
Ευχαριστώ, Άλεξ. Κάτι για να κλείσουμε ένα περίεργο καλοκαίρι. Κωστή, ναι είναι αρκετές. Μια μάρκα που δεν φτιάξει μέχρι τώρα, θα τη δείτε μέσα στον Σεπτέμβριο. Επίσης, Land rover και μίνι δεν είχα φτιάξει πριν.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 19, 2020 22:12:56 GMT 2
Οι εργασίες στο νου σου ξου έχουν ξεκινήσει αλλά το βεβαρημένο πρόγραμμα καθυστέρησε την πρώτη ενημέρωση. Ως είθισται ξεκίνησα απ΄το από το αμάξωμα. Αρχικά κολλήθηκαν σε σταθερή, κλειστή, θέση τα φώτα και αφαιρέθηκαν όλα τα ανάγλυφα φλας, κλειδαριές κλπ. Η συνέχεια αφορά το σκριμπάρισμα. Πέρα από τα καθιερωμένα πόρτες, καπό κλπ το κιτ έχει αρκετά εγχάρακτα πάνελ, που στο κιτ δεν δίνονται χαραγμένα. Έτσι το σκριμπάρισμα τους γίνεται αρκετά δύσκολο, τόσο γιατί η δουλειά πρ΄πει να γίνει με ακρίβεια χωρίς να υπάρχει οδηγός για αυτό, όσο και γιατί το σχήμα τους είναι καμπύλο. Πιο πολύ προσοχή απαιτείται στο πλαίσιο γύρω απ΄ τις γρίλιες εξαερισμού του κινητήρα και τις πλαϊνές εισαγωγές αέρα. Πιο εύκολα είναι τα πράγματα στον εμπρός προφυλακτήρα, τον διαχύτη και το πλαίσιο του παραθύρου. Τέλος χαράχτηκε εσωτερικά η χειρολαβή της πόρτας για να δοθεί βάθος και πρόσθεσα ένα μήκος, από σπασμένο στέλεχος τρυπανιού, στη βάση από τους καθρέπτες (για σταθερότερη και καθαρότερη κόλληση, όταν έρθει η ώρα). Αυτά για τώρα. Τα λέμε σύντομα. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by mikys2019 on Aug 19, 2020 22:31:44 GMT 2
Καλοριζικο το nsx ......ωραια επιλογη .... Γιωργο ...για τις γραμμωσεις χρησιμοποιησες παντου την ιδια μυτη ?
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 20, 2020 6:05:18 GMT 2
Μονότονες, απαιτητικές, αλλά απαραίτητες εργασίες Γιώργο. Και ως συνήθως άψογα εκτελεσμένες! Για να μην περιμένεις να σπάσει ένα τρυπανάκι για να έχεις πίρους στερέωσης/ευθυγράμμισης, μπορείς να βρεις πάμφθηνα στα εργαλειάδικα ατσαλόβεργες διαφόρων διαμέτρων. Εγώ έχω ένα μάτσο από 0,4 έως 1,0 χιλ. και τις χρησιμοποιώ για παρόμοιες δουλειές... Καλή συνέχεια!
|
|