|
Post by mikys2019 on Aug 14, 2020 17:19:46 GMT 2
Σπυρακο τελειο το κιτρινακι .......και τωρα βουρ για διακοπες ...φιλε να περασεις τελεια .
|
|
|
Post by ViL27 on Aug 14, 2020 19:27:20 GMT 2
Ήδη έπιασα παραλία μαγκες Γιώργο και εγώ εκεί εντοπίζω την αδυναμία του μοντέλου μου, κατά κύριο λόγο στα φιλέτα που δεν έκανα καλή δουλειά,ίσως λόγω και βιασύνης αλλά και τον χαζό λόγο ότι μάσκαρα πριν το γυαλισμα(για δοκιμή) οπότε οταν έπεσαν οι αλοιφές έφαγα το μαύρο και έπιασα μετά και συμπλήρωσα με edding λόγω έλλειψης χρόνου. Κατα τα λοιπά το γυαλισμα μου βγήκε φανταστικό και ειμαι πολύ χαρούμενος γι αυτο😍 Επίσης το σκριμπαρισμα μου δεν είναι αρκετά καλό τον τελευταίο καιρό, από τη στιγμή που πήρα scriber και σταμάτησα να χρησιμοποιώ την ανάποδη του hobby knife. Θα δω πως μπορώ να το βελτιωσω
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 14, 2020 20:48:14 GMT 2
Πολύ όμορφο Σπύρο! Μπραβο! Το γυάλισμα όλα τα λεφτά! Για κάποιες βελτιώσεις στα σιρίτια και στο σκριμπάρισμα στα επισήμαναν τα παιδιά ήδη. Μετά από μερικά μοντέλα και εξάσκηση θα είναι όλα μια χαρά. Με την ευκαιρία, στο σκριμπάρισμα, παίζει σημασία πόσο καλό είναι το scriber και η λεπίδα, αν δεν χρησιμοποιεις τα παραδοσιακά εργαλεία (βελόνα, λεπίδα κτλ). Προσωπικά, θεωρώ το νέο scriber της Tamiya με της λεπίδες το καλύτερο από ότι έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Ειδικά η 0.2mm είναι πιστεύω η κατάλληλη για τα αυτοκίνητα. Το μειονέκτημα τους, πολύ ακριβές λεπίδες, και αν δεν προσέξεις όταν το ακουμπάς στον πάγκο σου, αν ξεχαστείς και δεν το κουμπώσεις στο καπάκι του, θα σπάσει η μύτη της λεπίδας (παθών )! Καλές διακοπές και καλή ξεκούραση!
|
|
|
Post by ViL27 on Aug 15, 2020 11:16:44 GMT 2
Πολύ όμορφο Σπύρο! Μπραβο! Το γυάλισμα όλα τα λεφτά! Για κάποιες βελτιώσεις στα σιρίτια και στο σκριμπάρισμα στα επισήμαναν τα παιδιά ήδη. Μετά από μερικά μοντέλα και εξάσκηση θα είναι όλα μια χαρά. Με την ευκαιρία, στο σκριμπάρισμα, παίζει σημασία πόσο καλό είναι το scriber και η λεπίδα, αν δεν χρησιμοποιεις τα παραδοσιακά εργαλεία (βελόνα, λεπίδα κτλ). Προσωπικά, θεωρώ το νέο scriber της Tamiya με της λεπίδες το καλύτερο από ότι έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Ειδικά η 0.2mm είναι πιστεύω η κατάλληλη για τα αυτοκίνητα. Το μειονέκτημα τους, πολύ ακριβές λεπίδες, και αν δεν προσέξεις όταν το ακουμπάς στον πάγκο σου, αν ξεχαστείς και δεν το κουμπώσεις στο καπάκι του, θα σπάσει η μύτη της λεπίδας (παθών )! Καλές διακοπές και καλή ξεκούραση! Ευχαριστώ πολύ Φανή! Μέχρι πριν 3 κατασκευές χρησιμοποιούσα το hobby knife από την ανάποδη, μετά πήρα ένα scriber της trumpeteer(δεν θυμάμαι πάχος) αλλά από τότε έχω αυξήσει λίγο τα λάθη μου, και όποτε βγαίνει εκτός γράμμωσης το scriber κάνει πιο βαθιές χαρακιές
|
|
|
Post by czt on Aug 15, 2020 11:43:47 GMT 2
Πολύ όμορφο Σπύρο! Μπραβο! Το γυάλισμα όλα τα λεφτά! Για κάποιες βελτιώσεις στα σιρίτια και στο σκριμπάρισμα στα επισήμαναν τα παιδιά ήδη. Μετά από μερικά μοντέλα και εξάσκηση θα είναι όλα μια χαρά. Με την ευκαιρία, στο σκριμπάρισμα, παίζει σημασία πόσο καλό είναι το scriber και η λεπίδα, αν δεν χρησιμοποιεις τα παραδοσιακά εργαλεία (βελόνα, λεπίδα κτλ). Προσωπικά, θεωρώ το νέο scriber της Tamiya με της λεπίδες το καλύτερο από ότι έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Ειδικά η 0.2mm είναι πιστεύω η κατάλληλη για τα αυτοκίνητα. Το μειονέκτημα τους, πολύ ακριβές λεπίδες, και αν δεν προσέξεις όταν το ακουμπάς στον πάγκο σου, αν ξεχαστείς και δεν το κουμπώσεις στο καπάκι του, θα σπάσει η μύτη της λεπίδας (παθών )! Καλές διακοπές και καλή ξεκούραση! Ευχαριστώ πολύ Φανή! Μέχρι πριν 3 κατασκευές χρησιμοποιούσα το hobby knife από την ανάποδη, μετά πήρα ένα scriber της trumpeteer(δεν θυμάμαι πάχος) αλλά από τότε έχω αυξήσει λίγο τα λάθη μου, και όποτε βγαίνει εκτός γράμμωσης το scriber κάνει πιο βαθιές χαρακιές θελει απολυτη προσοχη και απαλα αλλιως οι ''τσαμπουκαδες'' ερχονται. Το αποτελεσμα ειναι καλυτερο απο το χομπι μαχαιρο. Της ταμιγια το εχω δει διαδικτυακά και η τιμη του θα ελεγα πολυ αλμυρη. Εχει καποια καλα χαρακτηριστικα αλλα αλλα
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 15, 2020 11:57:37 GMT 2
Γεια σου Σπύρο! Το scriber της Trumpeter, άστο στην άκρη (δεν κάνει για αυτοκίνητα, σε 1:24, 1:20) και χρησιμοποίησε το αν το παίξεις Τζιαφας Jr και ξεκινήσεις κανα άρμα!
|
|
|
Post by czt on Aug 15, 2020 12:43:11 GMT 2
Γεια σου Σπύρο! Το scriber της Trumpeter, άστο στην άκρη (δεν κάνει για αυτοκίνητα, σε 1:24, 1:20) και χρησιμοποίησε το αν το παίξεις Τζιαφας Jr και ξεκινήσεις κανα άρμα! γιατι φανη με στεναχωρεις? νομιζω ανοιγει μεγαλη συζητηση
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 15, 2020 13:01:44 GMT 2
Γεια σου Σπύρο! Το scriber της Trumpeter, άστο στην άκρη (δεν κάνει για αυτοκίνητα, σε 1:24, 1:20) και χρησιμοποίησε το αν το παίξεις Τζιαφας Jr και ξεκινήσεις κανα άρμα! γιατι φανη με στεναχωρεις? νομιζω ανοιγει μεγαλη συζητηση Τι είναι αυτό που σε στεναχώρησε φίλε?
|
|
|
Post by czt on Aug 15, 2020 14:23:01 GMT 2
Θέλω να μου πεις γτ να αφήσουμε το σκραιμπερ της τρομπέτας . Πιστεύω πολύ το χρησιμοποιούμε. Εγώ είμαι ένας από αυτούς και είμαι ευχαριστημένος . Της ταμιγια μου αρέσει αλλά είναι αλμυρό όπως έγραψα πιο πάνω και θα πω υπερβολικά αλμυρό εκτός αν έχεις βρει άκρη τότε πας μας
|
|
|
Post by mikys2019 on Aug 15, 2020 15:31:08 GMT 2
Παιδια 35 ευρω (+ τα μεταφορικα ) για να κανεις γραμμωσεις νομιζω ειναι παρα πολλα λεφτα .....και δεν εχουν να τα δωσουν ολοι .....οποτε νομιζω πρεπει να προτεινουμε φτηνες λυσεις οπως ο Σπυρος .
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 15, 2020 15:53:29 GMT 2
Κωνσταντίνε, Μιχάλη, To είχα αναφέρει και παλαιότερα σε θέμα του Άλεξ, θα το γράψω και εδώ, μια και το έφερε η συζήτηση. Το θέμα με το scriber είναι το τι θελουμε να πετύχουμε! Η απάντηση γνωστή σε όλους: εμβάθυνση των panel lines. Δυστυχώς, τα περισσότερα scribers, εκτός από αυτό, δημιουργούν και την διαπλάτυνση των panel lines! Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν πλατιές λεπίδες και επομένως τα panel lines, ιδιαίτερα στις κλιμακες που δουλεύουμε, φαίνονται τεράστια και δυστυχώς χαλάνε την συνολική δουλειά που κάνουμε! Επίσης, δεν είναι όλα τα panel lines στην ίδια διάσταση, αλλά στα καπό/πόρτες, αλλά στα φιλετάκια, κτλ. Οπότε, πολλές φορές, χρειαζόμαστε διαφορετικές λεπίδες για να πετύχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα! Οπότε, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε scriber, δείτε την λεπίδα του και θα καταλάβετε αν θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ή όχι στην συγκεκριμένη δουλειά. Στις πλείστες των περιπτώσεων, με το πίσω μέρος της λεπίδας του xacto ή μιας βελόνας μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το να χρησιμοποιήσεις τα κλασσικό scriber της Trumpeter ή το παλιό scriber της Tamiya, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω! Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 15, 2020 16:03:22 GMT 2
Και μια φθηνή λύση (δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη). Πρόσφατα παρήγγειλα το παρακάτω σετακι από το ebay, €6-7 μαζί με τα ταχυδρομικά από Κίνα! Ελπίζω να φθάσει, να δω αν κάνει την δουλειά που θέλω και αν είναι βολικό στο κράτημα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Aug 15, 2020 16:18:39 GMT 2
Φανη μου αυτο ειλικρινα που με στεναχωραει αφανταστα και δεν υπηρχε παλια ειναι οτι ο μοντελισμος εχει γινει πολυ ακριβο χομπυ και τα μοντελα και ολα τα εργαλεια τα σωστα ειναι απαγορευτικα για τον ποιο πολυ κοσμο και το χομπυ οδευει προς την εξαφανισει πολυς τελειωσουν οι δεινοσαυροι που ακομα ασχολουνται .. (Και λιγο χιουμορ ...εχω φιλο κολλητο που εμπορευεται βιδες ...και βρεθηκαμε κ του λεω ....γιαννη θελω κατι ...αμεσως μιχαλη μου οτι θες ...θελω βιδες 1 - 1,6 - 2 χιλιοστα με παξιμαδια με παξυμαδια τυφλα ..σταματαει με κοιταει κ μου λεει ....αυτες ειναι μοντελιστικες ...ΚΑΙ του λεω και ? αυτοι ειναι τρελοι και πληρωνουν χρυσαφι για να φτιαξουν κατι και τα πουλανε πολυ ακριβα ...με χαμογελο στα χειλη και καλα κανουν )
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 15, 2020 18:10:58 GMT 2
Τέλεια κατασκευή Σπύρο - μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου με ήσυχη συνείδηση!!!
|
|
|
Post by czt on Aug 15, 2020 19:04:02 GMT 2
Και μια φθηνή λύση (δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη). Πρόσφατα παρήγγειλα το παρακάτω σετακι από το ebay, €6-7 μαζί με τα ταχυδρομικά από Κίνα! Ελπίζω να φθάσει, να δω αν κάνει την δουλειά που θέλω και αν είναι βολικό στο κράτημα! Η στεναχωρια οπω κατλαβες αγαπητε φιλε ειναι οτι στη παρουσα φαση δεν θα ηθελα να επενδυσω σε ενα τοσο ακριβω εργαλειο. Αυτο που αναφερεις ειναι ορθο ειδικα στη διαπλατυνση η οποια γινεται. Με βαση τη φωτο που εχεις αυτες οι λεπιδες θα μπαινουν αραγε και σε παρομοια εργαλεια η μονο στις ταμιγια?
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 15, 2020 19:49:30 GMT 2
Κωνσταντίνε, αυτές οι 3 λεπίδες, δεν μπαίνουν σε κανένα εργαλείο, τις κρατάς όπως είναι και σκριμπάρεις!
|
|