|
Post by ViL27 on Jun 27, 2020 4:27:36 GMT 2
Ενα αυτοκινητο που δεν χρειαζεται πολλες συστασεις,ισως το διασημοτερο Mazda ολων των εποχων.Κυκλοφορησε στις αρχες τις δεκαετιας του 90,φυσικα με περιστροφικο κινητηρα Wankel που στην απλη εκδοση απεδιδε 255 αλογα.Πανεμορφο αυτοκινητο για την εποχη του,κυκλοφορησε ελαχιστα στην Ελλαδα και γι αυτο αγγιζε τα ορια του μυθου.Θυμαμαι πιτσιρικας που ο κολλητος μου τοτε απο Ζακυνθο ειχε δει ενα Rx7 σε καποια παραλια τις Ζακυνθου να κανει παντιλικια σε ρηχη αμμο και ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο.Φυσικα το λιωσαμε στο Gran Turismo στην πορεια των χρονων,το ειδαμε στη tv κωλοφτιαγμενο να κανει κοντρες,,αλλωστε ειναι απο τα αυτοκινητα που απασχολησαν τους οικους βελτιωσης οσο λιγα. Το κιτ ειναι η βασικη εκδοση του Rx7 σε εκτελεση Tamiya,και μετραει κοντα 30 χρονια απο την πρωτη φορα που κυκλοφορησε.Παρ ολα αυτα παραμενει ενα αξιολογο κιτ με καλες εφαρμογες,tamiya γαρ,αναλογικα αρκετα κομματια και με dispayable κινητηρα.Δυστυχως τα πλαστικα ειναι ολα σε μαυρο χρωμα οποτε θα χρειαστει μπολικα χερια ασταρι για να καλυφθει καλα σε περιπτωση που αποφασισω καποιο ανοιχτοχρωμο χρωμα(δεν εχω αποφασισει ακομα) Η εκτελεση θα ειναι out of the box φυσικα αλλα αμα βρω στο στοκ μου καμια πιο ομορφη αεροτομη μπορει να την χρησιμοποιησω.Αμα βρω καποιο αλλο πεδιο πειραματισμου στο κιτ μπορει να το τσιγκλησω λιγο,να μαθουμε και κατι και απο αυτην την κατασκευη ρε παιδι μου. Η προεργασια ηταν λιγο δυσκολη λογω του μαυρου πλαστικου και του ελλιπους φωτισμου που εχω στη δουλεια.Εγιναν οι γνωστες εργασιες(panel lines,mould lines,τριψιμο αμαξωματος,καθαρισμος κομματιων και καποια test fit).Τα mold lines πιθανον να χριαστουν περεταιρω τριψιμο μετα το ασταρι καθως ηταν εντονα και υπηρχαν σε διαφορα σημεια(μπρος πισω προφυλακτηρες,οροφη) Με το τελος της προεργασιας το κιτ θα αραξει σε μια ακρη και θα περιμενει να τελειωσω την M3,οποτε ισως αργησω να το ξαναπιασω καθως εχω και επαγγελματικο 10ημερο ταξιδι. Καλημερα
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 27, 2020 6:22:33 GMT 2
Καλό ξεκίνημα και καλό ταξίδι Σπύρο! Ωραίο αυτοκίνητο στην 1/1 όντως...
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 27, 2020 8:26:43 GMT 2
Καλή επιτυχία, Σπύρο. Ωραίο θέμα. Κάντο κίτρινο, να γουστάρει ο czt
|
|
|
Post by alex78 on Jun 27, 2020 9:20:06 GMT 2
Καλή επιτυχία Σπύρο! Κάντο κίτρινο, να γουστάρει ο czt
+1000
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 27, 2020 9:22:24 GMT 2
Καλημερα Σπυρο .....το ομορφοτερο mazda ever ....κ ακομα εχει τρομερη αξια ... φυσικα το χρωμα του πιστευω ,μονο το κοκκινο δειχνει την ομορφια του .
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 27, 2020 15:02:14 GMT 2
Καλησπερα παιδια!Δεν σας κρυβω οτι το κιτρινο ειναι μια ισχυρη πιθανοτητα😉 αλλα θα το σκεφτω αρκετα πριν αποφασισω.Αλλωστε ταιριαζει αρκετα με το carbon fiber καπο που σκεφτομαι να κανω. Μιχαλη το κοκκινο παροτι ταιριαζει πολυ στο οχημα,με 5 Φερραρι στο στοκ και καμποσα κοκκινα αγωνιστικα που εχω,δυσκολο να το κανω γιατι μου αρεσει η πολυχρωμια στην βιτρινα μου😀 Κωνσταντινε(Czt) για πες μας την αποψη σου!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 27, 2020 15:47:56 GMT 2
Καλή αρχή Σπύρο! Ρίξε ένα χέρι γκρι αστάρι και ξανακοιταξε τις ραφές, αλλά και τα σκριμπαρισματα, ειδικά στα φιλετάκια. Μετά τρίψε το όλο να φύγει γιατί έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν sink marks (low points) που θα φανούν στο τρίψιμο να τα καλύψεις, ίσως και με λίγο στοκάρισμα. Το κίτρινο τέλειο, σίγουρα θα συμφωνήσει και ο Κωνστανττίνος (czt), το αγαπημένο του!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 27, 2020 16:15:30 GMT 2
Καλή αρχή Σπύρο! Ρίξε ένα χέρι γκρι αστάρι και ξανακοιταξε τις ραφές, αλλά και τα σκριμπαρισματα, ειδικά στα φιλετάκια. Μετά τρίψε το όλο να φύγει γιατί έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν sink marks (low points) που θα φανούν στο τρίψιμο να τα καλύψεις, ίσως και με λίγο στοκάρισμα. Το κίτρινο τέλειο, σίγουρα θα συμφωνήσει και ο Κωνστανττίνος (czt), το αγαπημένο του! Ευχαριστω Φανη για την προσεκτικη παρατηρηση του μοντελου!Εννοειται θα τσεκαριστουν ολα διεξοδικα μετα το πρωτο χερι ασταρι,τωρα δεν μπορουν να βγουν πολλα συμπερασματα ακομα καθως ειναι και ακαθαρτο απο τα τριψιματα.Που διεκρινες low points?Νομιζω δεν ειδα καποιο στην πραξη αλλα δεν βοηθαει καικαι υο μαυρο πλαστικο.Η αληθεια ειναι οτι στο σκριμπαρισμα του φιλετου του παρμπριζ μου εκανε τρυπα το σκραιμπερ χωρις να πιεζω πολυ μαλιστα,ηταν αρκετα λεπτο το πλαστικο σε αυτο το σημειο.Μικρο το κακο βεβαια με λιγη cement διορθωνεται
|
|
|
Post by Sakis on Jun 28, 2020 21:30:52 GMT 2
Όπως σου είπε και ο Φάνης δώσε λίγη προσοχή στις γραμμώσεις (ένα πέρασμα με quick dry κόλλα Tamiya ή άλλη διώχνει τυχόν μικρά γρέζια). Επίσης ένα καλό μπανάκι με νερό σαπούνι και μια οδοντόβουρτσα είναι εκ των ουκ άνευ. Θυμάμαι τον Αγάπιο που το είχε φτιάξει χρόνια πριν και είχε παραπονεθεί για το μαλακό πλαστικό. Έχεις εντοπίσει κάτι τέτοιο;
|
|
|
Post by czt on Jun 28, 2020 21:56:28 GMT 2
κατ αρχην Σπυρο καλο ξεκινημα θεματαρα με κιτ πολυ αξιολογο!!! Επειδη βλεπω συζητήθηκα για το χρωμα ειδικα για το απαισιο τρισαθλιο κιτρινο που θα σε ελεγα μονο σε λαμποργκινι και παλι με το ζορι. Θα προτεινω μαυρο η καλυτερα ασπρο με καρμπον χοοντ η οροφη. Τα κιτρινα ειναι για του αρρωστους ανθρωπους που δυστυχως ταλαιπωρουνται! Αρα ΟΧΙ !!!!!!! κιτρινο αυτο το αθλιο χρωμα! Επισης ενα φαστ & φιουριους θα σε βοηθησει για επιλογη!
Το μοναδικο κιτρινο που ειναι ωραιο ειναι η μουσταρδα και το λεμονι!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 29, 2020 10:15:39 GMT 2
Όπως σου είπε και ο Φάνης δώσε λίγη προσοχή στις γραμμώσεις (ένα πέρασμα με quick dry κόλλα Tamiya ή άλλη διώχνει τυχόν μικρά γρέζια). Επίσης ένα καλό μπανάκι με νερό σαπούνι και μια οδοντόβουρτσα είναι εκ των ουκ άνευ. Θυμάμαι τον Αγάπιο που το είχε φτιάξει χρόνια πριν και είχε παραπονεθεί για το μαλακό πλαστικό. Έχεις εντοπίσει κάτι τέτοιο; Το μπανακι εννοειται ειναι standard procedure😉Εχοντας δουλεψει αρκετα tamiya kits της δεκαετιας του '90(επανεκδοσεις φυσικα) στην συντομη μοντελιστικη μου πορεια,οχι δεν μπορω να πω οτι το πλαστικο ηταν πιο μαλακο απ οτι εχω συνηθισει,μια χαρα ηταν. Για την χρηση της quick dry κολλας εννοεις τα σημεια που ξεφυγε το scriber εκτος γραμμωσης αν καταλαβα καλα? Κωνσταντινε δεν ειχα καταλαβει οτι σε τρολλαρανε οι αλλοι που ειπαν για το κιτρινο😀ωστοσο παραμενει ισχυρη η πιθανοτητα να το κανω αρρωστιαρικο λεμονομουσταρδοκιτρινιαρικο😛
|
|
|
Post by Sakis on Jun 29, 2020 11:04:12 GMT 2
Για την χρηση της quick dry κολλας εννοεις τα σημεια που ξεφυγε το scriber εκτος γραμμωσης αν καταλαβα καλα? Αν περάσεις με το πινελάκι της κόλλας (χωρίς πολύ υλικό πάνω βεβαίως) θα εξαφανίσεις τυχόν ξέφτια που επιμένουν και θα καθαρίσεις τη γράμμωση. Ένα πέρασμα είναι αρκετό.
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 29, 2020 11:28:22 GMT 2
Το πιασα Σακη ευχαριστω,δεν την ηξερα την τεχνικη🙂
|
|
|
Post by czt on Jun 29, 2020 20:18:31 GMT 2
Κωνσταντινε δεν ειχα καταλαβει οτι σε τρολλαρανε οι αλλοι που ειπαν για το κιτρινο😀ωστοσο παραμενει ισχυρη η πιθανοτητα να το κανω αρρωστιαρικο λεμονομουσταρδοκιτρινιαρικο😛
Μη το κανεις αυτο το λαθος στο καημενο το κιτ!!!!
Θελουν να κανεις ασχημο το κιτ αλλαξε γνωμη εχεις τη δυναμη!!!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 29, 2020 20:45:46 GMT 2
Η αουνταρα μου δεν σ αρεσει? Ειχα ρωτησει τη γυναικα τι μαρκα και χρωμα αμαξι θελει να της φτιαξω,ζητησε κιτρινο Αουντι😀
|
|
|
Post by czt on Jun 30, 2020 8:02:14 GMT 2
Η αουνταρα μου δεν σ αρεσει? Ειχα ρωτησει τη γυναικα τι μαρκα και χρωμα αμαξι θελει να της φτιαξω,ζητησε κιτρινο Αουντι😀 Πω και κιτρινο και αουντι πωωωω χειροτερος συνδυασμος γινεται? Κοια το νσχ ποσο ωραιο το εχεις κανει τη σαουμπερ τη λαντσια και αλλα ποσα.
πιστευω οτι δε σε αρεσει απλα το εκανες για να μη σε λεει τιποτα η γυναικα
|
|