|
Post by nektarios on Mar 21, 2024 16:01:56 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Όσο ολοκληρώνεται, αρχίζει σιγά σιγά να μου αρέσει! 😄 Μέχρι την ολοκλήρωση υπολογίζω 3 ή 4 updates, ανάλογα με το πόσες ιδέες τής τελευταίας στιγμής θα μου προκύψουν... 😉
|
|
|
Post by kyriakos on Mar 21, 2024 19:42:00 GMT 2
Φανταστική δουλειά φίλε μου πολλά μπράβο καλη συνέχεια εύχομαι!!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 21, 2024 23:14:50 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Χαίρομαι που σου αρέσει!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 28, 2024 20:23:32 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Mar 29, 2024 20:02:59 GMT 2
Φοβερές προσθήκες Νεκτάριε, ειδικά η κεραία πολλή δημιουργική, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by nektarios on Mar 29, 2024 20:24:11 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Η αλήθεια είναι οτι η κεραία αποτελείται από 2 τμήματα: από ένα πολύ δημιουργικό και από ένα καθόλου δημιουργικό!... 😆
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 29, 2024 22:41:51 GMT 2
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Άλεξ, Νεκ. Καλό ΣΚ φιλέ
|
|
|
Post by nektarios on Mar 29, 2024 23:38:25 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, αρχηγέ! Καλό Σ/Κ και σε σένα!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 30, 2024 12:08:55 GMT 2
Φοβερές σκρατσιές Νεκτάριε! Chapeau!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 30, 2024 13:21:14 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε για το θετικό σχόλιο! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι πατέντες μου...
|
|
|
Post by ViL27 on Apr 3, 2024 19:55:43 GMT 2
Πολύ ωραίες εργασίες Νεκτάριε,highlight το βαρέλι και φυσικά η επιλογή σου να χρησιμοποιήσεις και lego😆
|
|
|
Post by nektarios on Apr 3, 2024 22:16:18 GMT 2
Φίλε, υπάρχει ένα είδος παράδοσης: σε όλες τις ιδιοκατασκευές μου, θα πρέπει να υπάρχουν και μερικές "πινελιές" από εξαρτήματα παιδικών παιχνιδιών... Ευχαριστώ για το σχόλιο!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 8, 2024 15:25:18 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Στο σημερινό update θα σας παρουσιάσω διάφορες εργασίες στον χώρο πίσω από το διαμέρισμα του κινητήρα, όπου μεταφέρεται το buggy. Πριν όμως από αυτό, ιδού το πιο «τρελό» στοιχείο τής όλης σύνθεσης, που είναι η τοποθέτηση του σκάφους θαλάσσης στην οροφή τού οχήματος, και μάλιστα μαζί με το trailer μεταφοράς του… Και δυο πατέντες που προέκυψαν από ιδέες τής τελευταίας στιγμής… Προστέθηκε προστατευτική μπάρα για την δορυφορική κεραία. Προστέθηκε αναδιπλούμενη κεραία ασυρμάτου. Και πάμε στο διαμέρισμα μεταφοράς του buggy… Αρχικά τοποθετήθηκε ο τεράστιος ανεμιστήρας τού κινητήρα. Παράλληλα τοποθετήθηκαν και οι τροχοί, προκειμένου το όχημα να έρθει στο «σωστό» ύψος για την τοποθέτηση και ρύθμιση ύψους τής πλήρως λειτουργικής ράμπας φορτοεκφόρτωσης και μεταφοράς τού buggy, που θα παρουσιαστεί στο επόμενο update. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα πλαίσια των πλαϊνών τοιχωμάτων του χώρου, που είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, καθώς το δεξί είναι ένα απλό τοίχωμα ενώ το αριστερό αποτελεί συγχρόνως και ανακλινόμενη ράμπα για την φορτοεκφόρτωση του buggy. Ταυτόχρονα τοποθετήθηκε και η δεξιά εξωτερική πλαϊνή επιφάνεια. Παράλληλα τοποθετήθηκε σκάλα (περίπου στη θέση όπου βρισκόταν η αριστερή από τις 2 σκάλες τού αρχικού πυροσβεστικού οχήματος, αλλά σημαντικά εκτεταμένη προς τα κάτω). Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 9, 2024 6:29:19 GMT 2
Ωραίες δουλειές και πατέντες Νεκτάριε - ως συνήθως! Ωστόσο κάτι που δεν μου κόλλαγε εδώ και λίγο καιρό, συγκεκριμενοποιήθηκε από την φωτογραφία του ανεμιστήρα πίσω από το πλέγμα: Το άνοιγμα είναι ένα καθαρό ορθογώνιο, κάτι που δεν συναντάμε σε μηχανικές κατασκευές και που έχει να κάνει με τη δημιουργία εσωτερικών τάσεων στις γωνίες. Γι' αυτό και όλα τα ανοίγματα έχουν τις γωνίες στρογγυλεμένες. Κι από εκεί το μυαλό μου πήγε στη συνολική εικόνα του θηρίου που κι αυτή είναι πολύ τετραγωνισμένη. Δες π.χ. τις τελευταίες φωτογραφίες για τον χώρο του buggy. Γίνεται να "μαλακώσεις" λίγο τις ακμές; Μιας και είναι στυρένιο, λιμάρονται εύκολα. Αν γίνεται, η συνολική εικόνα θα κερδίσει. Αλλά κι έτσι το σύνολο παραμένει εντυπωσιακό. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 9, 2024 8:04:22 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Η παρατήρησή σου είναι σωστή. Ωστόσο, στο σημείο που έχει φτάσει η κατασκευή, είναι αδύνατο να επέμβω σε ό,τι έχει ήδη γίνει. Το μόνο που θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει θα ήταν να προσθέσω 4 γωνίες βαμμένες στο χρώμα τού τοίχου, ώστε να βελτιωθεί κάπως η εικόνα. Και αυτό όμως εξαρτάται από το αν θα καταφέρω να φτάσω μέχρι εκεί, καθώς αυτός ο τοίχος βρίσκεται περίπου 10 εκατοστά πιο μέσα από τον εξωτερικό... Κάτι σαν συναρμολόγηση πλοίου μέσα σε μπουκάλι δηλαδή...
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 9, 2024 9:35:47 GMT 2
ΩΩΩ, εντυπωσιακό και θηριώδες. Αν σε αυτό το τριγωνικό τμήμα του αμαξώματος: δεν τοποθετηθεί κάτι από πάνω, βάλε πηχάκια πλαστικού για να μην φαίνονται οι ενώσεις. Άντε έφθασε η ώρα
|
|