|
Post by nektarios on Oct 25, 2023 20:23:42 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε, χαίρομαι που σου αρέσει. Το κουκλόσπιτο είναι 1/24, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τίποτα.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2023 20:36:48 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε, χαίρομαι που σου αρέσει. Το κουκλόσπιτο είναι 1/24, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τίποτα. Φυσικά, το κατάλαβα αυτό, απλώς μου έκανε εντύπωση ότι υπάρχουν κουκλόσπιτο σε 1:24 γιατί όταν είχα ψάξει με την κόρη μου που ήταν μικρότερη όσα βρίσκαμε ήταν σε κλίμακα 1:12. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 27, 2023 8:59:59 GMT 2
Απίθανες ιδέες και υλοποίηση, Νεκ. Έχεις χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, ή είναι νωρίς ακόμη; Καλημέρα
|
|
|
Post by nektarios on Oct 27, 2023 17:28:27 GMT 2
Ευχαριστώ, αρχηγέ! Τα απίθανα (συχνά στο όριο της παραξενιάς...) είναι η ειδικότητά μου! 😃 Για χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δεν μπορώ να πω, αλλά είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Υπολόγιζα να έχω ολοκληρώσει τα εξωτερικά βαψίματα μέχρι την αλλαγή τής ώρας, και το κατάφερα σήμερα (στο 89'...). 🙂 Η παρουσίασή τους προγραμματίζεται να είναι το μεθεπόμενο update. Θα προηγηθεί η συναρμολόγηση του χώρου διαμονής, όπου όλα τα εξαρτήματα είναι έτοιμα για τοποθέτηση, ο χώρος όμως χρειάζεται επένδυση του πατώματος και των τοίχων. Αν ασχοληθώ στα σοβαρά (αλλά έχω και την Porsche, το NSX και το Jazz...), πιστεύω οτι το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί...
|
|
|
Post by nektarios on Dec 23, 2023 0:26:29 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Στο τελευταίο μου σχόλιο είχα γράψει οτι υπολόγιζα να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή μέχρι τα Χριστούγεννα, τελικά όμως διάφορες καθυστερήσεις στα υπόλοιπα w.i.p. έχουν - για μια ακόμη φορά - εκτροχιάσει το χρονοδιάγραμμα του πολύπαθου project... Τέλος πάντων όμως, κάλλιο αργά παρά αργότερα... Εξάλλου, το σημερινό update θα έπρεπε κατά λογική σειρά να είναι αφιερωμένο στη συναρμολόγηση του εσωτερικού τού χώρου διαβίωσης, ωστόσο επειδή αυτό δεν είναι ακόμη εφικτό, θα σας παρουσιάσω τα εξωτερικά βαψίματα. Πριν από όλα τα βαψίματα, έγινε αντιληπτό ότι το παράθυρο της πόρτας τού χώρου διαβίωσης έπρεπε να μικρύνει λίγο, καθώς ο αρχικός του σχεδιασμός δημιουργούσε θέμα στο εξωτερικό βάψιμο, και έτσι έγινε η σχετική μικροτροποποίηση… Οι εσωτερικές πλευρές τής «βεράντας» (δηλαδή τού προσβάσιμου χώρου που θα βρίσκεται πάνω από το ταβάνι τού χώρου διαβίωσης), καθώς και όλες οι «εσωτερικές εξωτερικές» επιφάνειες (δηλαδή αυτές που θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους τού οχήματος αλλά δεν θα είναι εξωτερικές επιφάνειες) βάφηκαν με το αγαπημένο μου μεταλλικό σιελ [χρώμα αυτοκινήτου από το πρώτο μου Jazz (κωδικός Β-506 Μ)]. Ακολούθησε αστάρωμα. Στη συνέχεια βάφηκε το πρώτο από τα 2 εξωτερικά χρώματα (Tamiya TS 58 Candy Lime Green [μεταγγισμένο από spray και ψεκασμένο με αερογράφο], παλιά χορηγία του gtziaf). Και ακολούθησε το δεύτερο από τα 2 εξωτερικά χρώματα (Tamiya LP 41 Mica Blue). Τέλος, βάφηκαν οι μαύρες λεπτομέρειες των εξωτερικών επιφανειών, δηλαδή το bull bar και τα περιγράμματα των παραθύρων (με Tamiya X18 satin), και στη συνέχεια μασκαρίστηκαν τα μαύρα περιγράμματα και βερνικώθηκαν τα πάντα (με το διάσημο Β 513). Κατά το ξεμασκάρισμα του παρμπρίζ, με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς η ταινία μασκαρίσματος είχε θαμπώσει τμήμα τού διαφανούς πλαστικού… Όμως, έχοντας πρόσφατη ανάλογη τραυματική εμπειρία από το παρμπρίζ τού Scania (τότε είχα γλιτώσει στο τσακ το εγκεφαλικό, με την πολύτιμη βοήθεια του Αντμίν!), με λίγη προσπάθεια πέτυχα ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 23, 2023 22:55:14 GMT 2
Είναι από τις unique κατασκευές αυτής της ομάδας... Θα μείνει στην ιστορία - και σίγουρα θα πάρει χρυσό σε μια από τις προσεχείς εκθέσεις! Καλή συνέχεια Νεκτάριε!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 24, 2023 0:00:02 GMT 2
Και από τις πιο τρελές κατασκευές επίσης... Ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο φίλε! Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατασκευή, το πιο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 24, 2023 12:11:02 GMT 2
Καλημέρα, Νεκ. Τελικά ο συνδυασμός των χρωμάτων με άρεσε παρόλο που αρχικά είχα τις αμφιβολίες μου. Πάμε γερά για την ολοκλήρωση. Χρόνια Πολλά
|
|
|
Post by nektarios on Dec 24, 2023 13:23:59 GMT 2
Ήμουν σίγουρος οτι τελικά ο τρελιάρικος χρωματικός συνδυασμός θα σε κέρδιζε! Η ψυχή δεν γερνάει! 😋 Ευχαριστώ πολύ φίλε για τη συνεχή στήριξη, τόσο για την ηθική όσο και για την υλική! [Εξάλλου και το lime δική σου χορηγία ήταν!] 😉 Καλά Χριστούγεννα και σε σας, αλλά και σε όλη την παρέα!
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 25, 2023 2:25:26 GMT 2
Τρελιαρικος ο χρωματικός συνδυασμός,στο πνεύμα όλης της κατασκευής!Μήπως δεν εννοουσες τα φετινά Χριστούγεννα για την ολοκλήρωση της κατασκευής??😝 Καλά κλεισίματα φίλε,μετά από 3,5 χρόνια wip η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση θα είναι τεράστια!Νομίζω το ξεκίνησες ακριβώς τον ίδιο μήνα που γράφτηκα στο φόρουμ!!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 26, 2023 0:27:55 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Εκείνος ο μήνας είχε 2 κοσμοϊστορικά γεγονότα! Έχεις δίκαιο, η όλη κατασκευή μια μούρλα την έχει... Επίσης, είναι πού σωστή και η παρατήρηση για τα Χριστούγεννα... ΄Έπρεπε να έχω πει γενικά για Χριστούγεννα και όχι για τα συγκεκριμένα... Όμως υπάρχει μια δικαιολογία, καθώς ήθελα πρώτα να ολοκληρώσω τις 3 άλλες εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του χρόνου (εννοώ του 2023 ), στόχος που πιθανότατα θα επιτευχθεί, και μετά να ασχοληθώ αποκλειστικά με το Simba. Και επίσης μού έτυχαν και αρκετές στραβές με τα μοντέλα που ήθελα να ολοκληρώσω, χάνοντας πολύ πολύτιμο χρόνο...
|
|
|
Post by czt on Dec 28, 2023 3:38:49 GMT 2
Νεκτάριε αυτή η Οδύσσεια θα έχει ένα ευχάριστο τέλος με ένα ευχάριστο αποτέλεσμα που περιμένουμε να το βρούμε όλοι πως και πως! Είμαστε μαζί σου και όσο πιο τρελιάρικα χρώματα βαλεις τόσο πιο ώραιο θα γίνει
|
|
|
Post by nektarios on Dec 29, 2023 1:48:46 GMT 2
Μακάρι φίλε να είναι ευχάριστο το τέλος, καθώς οι δυσάρεστες εκπλήξεις καραδοκούν σε κάθε βήμα... Χαίρομαι που σου αρέσει!
|
|
|
Post by czt on Jan 2, 2024 17:52:28 GMT 2
Νεκταριε να ερθω απο εκει να δωσω ενα χερι ενα ποδι να τα τελειωνουμε να χαλαρωσεις και εσυ βρε αδερφε
|
|
|
Post by alex78 on Jan 3, 2024 19:38:51 GMT 2
Σα να μην πέρασε μέρα Νεκτάριε, όταν πρωτοξρκίνησε μιλούσαμε για covid, ακόμη για covid μιλάμε και ακόμα να τελειώσει το πρότζεκτ. Πέρα από τα αστεία έχει πέσει πολλή μελέτη και δουλειά και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει στο τέλος. Ως λάτρης των μπλέ αποχρώσεων, δεν με χάλασε καθόλου η επιλογή σου φίλε.
Πές μας αν θές εν συντομία την τεχνική ''ξεθαμπώματος'' διάφανων μερών.
Εύχομαι από καρδιάς να έχεις μια δημιουργική και ευλογημένη χρονιά για εσένα και την οικογένειά σου.
|
|
|
Post by nektarios on Jan 3, 2024 21:40:40 GMT 2
Αυτό φίλε Αλέξη είναι το μεγάλο στοίχημα: Ποιό θα τελειώσει πρώτο, ο covid ή το Simba; Η αλήθεια είναι οτι έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο (και αρκετό χρήμα, τουλάχιστον για τα δικά μου μέτρα...), αλλά το αποτέλεσμα εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να είναι αβέβαιο, καθώς όλα αυτά τα ιδιοκατασκευασμένα - και από ετερόκλητα υλικά - κομμάτια πρέπει και να συναρμολογηθούν... Ευχαριστώ για τη συνεχή στήριξη! Η τεχνική ξεθαμπώματος των διαφανών μερών είναι πολύ πιο απλή από όσο συνήθως φανταζόμαστε. Όταν μου έτυχε πρώτη φορά (στο Scania "Zeus", με το παρμπρίζ ήδη τοποθετημένο και το μοντέλο βαμμένο και γυαλισμένο, και χωρίς ούτε καν δυνατότητα αφαίρεσής του) κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Τότε επενέβη ο ψύχραιμος αλλά κυρίως γνώστης αντμίν και έδωσε τη λύση, που είναι εξαιρετικά απλή: προσεκτικό κυκλικό τρίψιμο με γυαλόχαρτο (εγώ ξεκινάω με καινούριο 2000 σφουγγαράκι της Tamiya και ολοκληρώνω με χρησιμοποιημένο και φθαρμένο 2000 σφουγγαράκι της Tamiya), με συνεχείς οπτικούς ελέγχους μέχρι να καταλάβεις οτι το θάμπωμα έχει φύγει, και μετά γυάλισμα με τις 3 αλοιφές της Tamiya. Το κακό είναι οτι η διαδικασία είναι πολύ πιο επίπονη και επίσης δεν έχει το ίδιο ποσοστό αποτελεσματικότητας σε περιπτώσεις vacform επιφανειών, οπου μπορεί να παιδεύεσαι με τις ώρες και να μην καθαρίσει εντελώς... (τουλάχιστον έτσι έπαθα εγώ...). Καλή και ευλογημένη χρονιά και σε σένα!
|
|