|
Post by ViL27 on May 11, 2020 19:13:17 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on May 11, 2020 22:16:43 GMT 2
Σπύρο πολύ όμορφη η απόχρωση! Η αλήθεια είναι ότι ψάχνω εναλλακτικό χρώμα για τη δική μου Alfa 155 DTM Jagermeister αλλά με βλέπω να καταλήγω στης Zero.
|
|
|
Post by nektarios on May 11, 2020 22:18:28 GMT 2
Οι χαλκομανίες όντως φαίνονται να εφάρμοσαν εξαιρετικά! Για το βερνίκωμα όμως που προγραμματίζεις για αύριο, θα πρότεινα να το καθυστερήσεις λίγο ακόμη, ώστε οι - αρκετά μεγάλου μεγέθους - χαλκομανίες να στεγνώσουν καλύτερα. Τέλος, για τα χρώματα της Tamiya που με ρώτησες, χρησιμοποιώ τα ακρυλικά, τα οποία αραιώνω με το lacquer thinner της ίδιας εταιρίας, με αναλογία χρώματος/διαλυτικού περίπου 60/40 (ανάλογα βεβαίως και με την πυκνότητα του χρώματος σε κάθε συγκεκριμένο μπουκαλάκι και σε κάθε συγκεκριμένη χρονική στιγμή). Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on May 11, 2020 22:32:59 GMT 2
Σακη να σου πω την αληθεια ακομα δεν ειμαι σιγουρος οτι εκανα καλα που εβαψα πανω απο γκρι ασταρι,ισως επρεπε να περασω 2 χερια λευκο ασταρι πριν το χρωμα για να γινει λιγο πιο φωτεινο.Ρωτησα τη γυναικα πως της φαινεται και μου λεει "ωραιο αυτο το πορτοκαλοκοκκινο"
Νεκταριε πραγματικα τοσο καλοφτιαγμενες χαλκομανιες δεν εχω ξαναδουλεψει!ισως εχεις ενα δικιο για το βερνικι,ισως το καθυστερησω για το βραδακι η για αλλη μερα.Χρησιμοποιησα χτες το x-1 αραιωμενο με lacquer thinner εμποριου περιπου στην αναλογια που λες και εστρωσε καλα.
Καλο βραδυ!
|
|
|
Post by alex78 on May 11, 2020 23:39:10 GMT 2
Σπύρο πολύ καλή η εφαρμογή των decals, όπως είπε και ο Νέκ καλύτερα μην βιαστείς το βερνίκωμα, ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το ''513'' που είναι και λίγο δυνατό.
|
|
|
Post by ViL27 on May 12, 2020 0:10:05 GMT 2
Σπύρο πολύ καλή η εφαρμογή των decals, όπως είπε και ο Νέκ καλύτερα μην βιαστείς το βερνίκωμα, ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το ''513'' που είναι και λίγο δυνατό. Οκ Αλεξ θα περιμενω,ουτως η αλλως δεν υπαρχει λογος να βιαστω!Παντως το ψεκαζω με αερογραφο το 513,θεωρητικα πεφτει λιγοτερο "καυτο" απ οτι αν ψεκαζα απ το σπρει
|
|
|
Post by alex78 on May 12, 2020 0:14:49 GMT 2
Οκ Αλεξ θα περιμενω,ουτως η αλλως δεν υπαρχει λογος να βιαστω!Παντως το ψεκαζω με αερογραφο το 513,θεωρητικα πεφτει λιγοτερο "καυτο" απ οτι αν ψεκαζα απ το σπρει Όντως δεν έχεις άδικο φίλε, με την μετάγγιση και χωρίς πλέον το προωθητικό αέριο θα έχει ''ξεθυμάνει'' κάπως η κατάσταση....
|
|
|
Post by ViL27 on May 15, 2020 12:05:15 GMT 2
Δυστυχως ειχα ατυχημα σημερα...Ξεκινησα το βερνικωμα,και οπως συνηθιζω απο χερι σε χερι κλεινω το οχημα ενδιαμεσα σε ενα υφασματινο κουτι για να μην πιανει σκονη.Ενω τελειωνω το δευτερο βαρυ wet χερι και πηγα να κλεισω την μπεμπα μεσα στο κουτι,ακουμπησα κατα λαθος με το κουτι το πορτ μπαγκαζ με καταστροφικο αποτελεσμα... Δεν εχω σκοπο να παω σε ξεβαμμα οποτε θα το αφησω να στεγνωσει και θα παλεψω τοπικα να το διωρθωσω.Το κακο ειναι οτι εχει αλλοιωθει και λιγο το χρωμα και εχει πιασει και τριχες,το καλο ειναι οτι εκει μπαινει και η αεροτομη και θα κρυψει πραγματα.Ιδωμεν
|
|
|
Post by konstantinf on May 15, 2020 12:22:18 GMT 2
Πρώτα ο Φάνης, μετά εσύ Σπύρο, γκαντεμιά φαίνεται να πέφτει, και κυκλοφορεί ακόμα και ο κορωνοϊός... Για να φυλαγόμαστε... Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην επιδιόρθωση και φτύνω στον κόρφο μου, μιας και πλησιάζω κι εγώ στα τελειώματα...
|
|
|
Post by ViL27 on May 15, 2020 16:33:02 GMT 2
Ευχαριστω Κωνσταντινε!Πηγα για shopping therapy κ συνηλθα!
|
|
|
Post by gtziaf on May 15, 2020 17:07:33 GMT 2
Δυστυχως ειχα ατυχημα σημερα...Ξεκινησα το βερνικωμα,και οπως συνηθιζω απο χερι σε χερι κλεινω το οχημα ενδιαμεσα σε ενα υφασματινο κουτι για να μην πιανει σκονη.Ενω τελειωνω το δευτερο βαρυ wet χερι και πηγα να κλεισω την μπεμπα μεσα στο κουτι,ακουμπησα κατα λαθος με το κουτι το πορτ μπαγκαζ με καταστροφικο αποτελεσμα... Δεν εχω σκοπο να παω σε ξεβαμμα οποτε θα το αφησω να στεγνωσει και θα παλεψω τοπικα να το διωρθωσω.Το κακο ειναι οτι εχει αλλοιωθει και λιγο το χρωμα και εχει πιασει και τριχες,το καλο ειναι οτι εκει μπαινει και η αεροτομη και θα κρυψει πραγματα.Ιδωμεν Σπύρο, είναι πράγματα που συμβαίνουν. Κι εγώ το ακούμπησα με το γάντι το βερνικωμένο καπό της Μπέτα, πριν λίγες μέρες. Δεν χρειάζεται κανένα ξέβαμμα, θα τρίψεις το πίσω καπό προσεκτικά επιμένοντας τοπικά. Αν χρειαστεί με πινελάκι θα αποκαταστήσεις το χρώμα και θα ξαναβερικώσεις μόνο το καπό. Πιθανόν θα χρειαστεί άλλη μια επανάληψη τις ίδιας διαδικασίας.
|
|
|
Post by ViL27 on May 15, 2020 23:26:55 GMT 2
Την Beta και τα ματια σου Γιωργο!!! Αυτο θα κανω κ βλεπουμε τι αποτελεσμα θα παρω.Αυτη η ελλειψη προσοχης που δειχνω ωρες ωρες με σκοτωνει.Ο μοντελισμος δυστυχως δεν ειναι χομπι χαλαρωσης,σε θελει 100% εκει
|
|
|
Post by czt on May 15, 2020 23:26:58 GMT 2
καλο ξεκινημα αλλα και τελειωματα γιατι βλεπω παρα την ατυχια πας τραινο!!!!! οπως λεει ο συνονοματος επεσε ματι!!!! Θα προσθεσω οτι ξεκινησε με εμενα και το μποξτερ και μετα φανη και σε εσενα πρεπει να καψουμε σηματα BMW για να φυγει το κακο φταιει η εταιρεια κανει μπαμ!!!! χαχαχαχα
|
|
|
Post by ViL27 on May 15, 2020 23:34:04 GMT 2
Φιλε η Bmw θα αργησει ακομα αρκετα για εχω ασχοληθει μονο με το καπακι και δεν εχω βαψει τιποτα αλλο.Η Ferrari εχει προχωρησει αρκετα θα δωσω κανα update μεχρι την δευτερα ισως
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 25, 2020 14:48:18 GMT 2
Επιστροφη στην μπεμπα μετα απο 1+ μηνα,τωρα θα παει τρενο μεχρι το τελειωμα της,με εξαιρεση τις προεργασιες που θα κανω στη δουλεια σημερα και αυριο στο καινουριο προτζεκτ που θα ξεκινησω.Πιθανον σημερα να κανω και την παρουσιαση του νεου προτζεκτ. Στα του αμαξωματος,αρχικα τριφτηκε το βερνικι με 2000 και 4000 micromesh.Επεμεινα αρκετα στο πορτ μπαγκαζ πισω οπου ειχα και το προβλημα,αλλα αρκετα σκουπιδακια παρεμειναν και μαζι οι 2 "τρυπες" που δημιουργηθηκαν.Σημερα περασα σε εκ νεου βερνικωμα του οχηματος,2 βαρια wet χερια,που μελωσαν αρκετα και εδωσαν αρκετα γυαλιστερες και ομορφες επιφανειες.Φωτο δεν τραβηξα πολλες απο το αμαξωμα καθως βιαζομουν να υο εναποθεσω στο κουτι στεγνωματος,καθως ο παγκος μου ηταν αρκετα σκονισμενος σημερα. Το πορτμπαγκαζ πιθανοτατα θα ξαναπεραστει ενα χερι βερνικι,αφου πρωτα το βαψω ελαφρα στις "τρυπες" που εχει. Οι ζαντες ασταρωθηκαν,περαστηκαν με black gloss της tamiya και εν συνεχεια με brilliant silver της zero Το σασσι,το εσωτερικο και το roll cage βαφτηκαν στο χρωμα του αμαξωματος.Στο σασσι δοκιμασα το pink primer της zero για να δω τι χρωμα θα μου δωσει μετα το βαψιμο.Το αποτελεσμα τελειως διαφορετικο απο τα μερη του εσωτερικου που ειχαν περαστει με grey primer. Εντυπωσιακη διαφορα στην αποχρωση,που φυσικα δεν με ενοχλει καθως το σασσι δεν θα φαινεται. Κατα τα λοιπα εχουν ασταρωθει τα υπολοιπα κομματια του κιτ,εχει βαφτει η εξατμιση και οι δαγκανες σε burnt iron της gunze και τα p.e. παιρνουν θεση για ασταρωμα και βαψιμο
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 25, 2020 16:56:44 GMT 2
Σημαντική πρόοδος Σπύρο! Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στα μερεμέτια του πορτμπαγκάζ!
|
|