|
Post by mikys2019 on Mar 27, 2020 18:08:27 GMT 2
φανη μου τι σειρα x kαι xf την δουλευω σιγουρα 30 χρονια ...ποτε δεν βαζαμε ασταρι ... τι να πω ...ισως ξερετε καλυτερα Το θεμα ειναι σας ετυχε ποτε να ξεφλουδιζει tamiya μπογια η να μην καλυπτε η να μην εβαφε ?κ μιλαμε παντα για πλαστικα μοντελα ...
|
|
|
Post by andouan on Mar 27, 2020 18:09:04 GMT 2
ΑΝΤΩΝΗ παρα πολυ ωραια δουλεια κ πολυ καλο το βαψιμο σου .. το σπρευ το morris συμπαθητικο ( ποσο το πηρες ) σε νικελ πολυ καλο ειναι τις dupli k tis motip (τιμη 8-9 ευρω ) αλλα δεν βαφεις οπως τα κανονικα σπρευ ψεκαζεις ψιτ ψιτ κ αυτο δουλευει μονο του κ κανει μια επιφανεια λεια (το αναποδο απο τον υδραργυρο ) Ευχαριστώ πολύ!!! Άμα θυμάμαι καλά το είχα πάρει 6€. Motip και dupli ξέρουμε που μπορούμε να τα βρούμε στη Θεσσαλονίκη?
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 27, 2020 18:10:18 GMT 2
Άμα θυμάμαι καλά το είχα πάρει 6€. ΤΕΛΕΙΟ Κ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Κ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 27, 2020 20:37:34 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 27, 2020 20:44:37 GMT 2
Δυο φωτο απο την θεα του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ παγκου σημερινη μαζι με ολην την παρεα απο ufo
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 27, 2020 20:54:59 GMT 2
ΚΑΙ τωρα ΒΟΗΘΕΙΑ ......... ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ εχω τεραστιο προβλημα κ θελω βοηθεια .. Μπηκαν οι χαλκομανιες η μια μερια τελεια η αλλη κοπτοραπτικη ..οκ μπηκαν Στην τελευταια φωτο πανω στο καπω υπαρχει η χαλκομανια του καπω που απλος την εχω ακουμπησει ολη η υπολοιπη μουρη πρεπει να βαφτει μαυρη ... Πρεπει να βρω ενα τροπο να μονωσω τις χαλκομανιες των φτερων μπροστα στην μουρη για να την κανω μαυρη .. φοβαμαι εαν βαλω πανω χαρτοταινια θα μου την ξηλωσει ολην Μια σκεψη να βαλω στην ακρη μασκα που βαζαμε στα κρυσταλα κ στα τζαμια του κοτπιτ Αλλη σκεψη αναποδη χαρτοταινια κ απο πανω ενα χαρτι ... ΑΚΟΥΩ ΙΔΕΕΣ ..ευχαριστω
|
|
|
Post by nektarios on Mar 27, 2020 22:11:04 GMT 2
Φίλοι μου Δημήτρη, Κωνσταντίνοι, Γιώργο και Αλέξη, σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια! Το αίτημα για "καλλιτεχνική" βάση είναι ομόφωνο, οι ιδέες σας εξαιρετικές, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο η υλοποίησή τους από εμένα είναι εφικτή... Τέλος πάντων, ας τελειώσει με το καλό το κιτ, και βλέπουμε... Για τον μεντεσέ, ασφαλώς έχετε δίκαιο, δυστυχώς όμως δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο, γιατί ο,τιδήποτε με μικρότερη διάμετρο και να έβαζα θα ήταν απλώς δώρο άδωρο, καθώς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Αφιέρωσα ένα ολόκληρο απόγευμα κάνοντας δοκιμές με τους 2 μεντεσέδες... Όμως η κατάσταση θα είναι πιστεύω αρκετά καλύτερη όταν θα βαφεί ο μεντεσές και θα είναι ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο μοντέλο, ενώ επίσης θα καλύπτεται εν μέρει και από την πινακίδα κυκλοφορίας. Τέλος, έκανα μια προσπάθεια να απαλείψω το εσωτερικό "σκαλοπάτι" με στοκάρισμα: Γιώργο, σχετικά με την ανάρτηση των φωτογραφιών σε μια σειρά, αυτό είναι ασφαλώς το σωστό, απλώς στο συγκεκριμένο update κάθε 2-3 φωτό είχαν και ένα διαφορετικό αντικείμενο και δεν ήθελα να τις ανακατέψω... Επίσης, μια που ο λόγος περί "χασίματος της μπάλας", νομίζω οτι η "όλα σε ένα" παρουσίαση δημιουργεί μια κατάσταση μπάχαλο, καθώς οι απαντήσεις ανακατεύονται μεταξύ τους και στο τέλος αυτός που τα διαβάζει θα πρέπει να ανατρέχει πάνω-κάτω το κείμενο για να βρει πού είναι οι "συνέχειες" αυτού που θέλει να παρακολουθήσει... Επίσης, είναι πολύ μπερδεμένη διαδικασία και η απάντηση σε όσους έχουν σχολιάσει μια ανάρτηση. (Εγώ για αυτό το ποστ χρειάστηκα περίπου 20 λεπτά προετοιμασίας και αρκετές σημειώσεις...) Κωνσταντίνε (μικρέ) καλή αρχή με το νέο κιτ, και κοίτα βάλε τα δυνατά σου γιατί είναι από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα! Αντώνη (andouan), πολύ πετυχημένα και λεπτομερειακά τα βαψίματα, ειδικά τα δισκόφρενα μου άρεσαν πολύ! Φάνη, όντως το αποτέλεσμα με τα PL είναι εντυπωσιακό! Βλέπω να προμηθεύομαι μερικά μόλις καταφέρω να βγω από το σπίτι μου! (Δυστυχώς στην Βεβαίωση τύπου Β' δεν υπάρχει εξαίρεση για επίσκεψη σε μοντελιστικά καταστήματα...) Μιχάλη, δεν ξέρω αν θα προτείνω βλακεία, αλλά εγώ θα περνούσα όλο το μοντέλο ένα χέρι βερνίκι ώστε να σταθεροποιηθούν τόσο οι χαλκομανίες όσο και το χρώμα, και μετά θα συνέχιζα.. Καλή συνέχεια σε όλους!
|
|
|
Post by pkout on Mar 27, 2020 22:11:21 GMT 2
Καλησπέρα αγόρια Φωτιά έχετε πάρει με τον εγκλεισμό στο σπίτι, δεν σας προλαβαίνω λέμε!! Η δικιά μου συμμετοχή είναι τούτο το πράγμα της hasegawa Άρχισα από πέρυσι να το επεξεργάζομαι αλλά ορκιστηκα να τελειώσω κάποια από τα ανοιχτά μοντέλα πριν το ξεκινήσω. Το μόνο που εύχομαι είναι οι καταστάσεις που ζούμε να τελειώσουν πολύ πολύ πιο γρήγορα από όσο θα κάνω να το βάλω βιτρίνα
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 27, 2020 22:29:37 GMT 2
Μιχάλη, δεν ξέρω αν θα προτείνω βλακεία, αλλά εγώ θα περνούσα όλο το μοντέλο ένα χέρι βερνίκι ώστε να σταθεροποιηθούν τόσο οι χαλκομανίες όσο και το χρώμα, και μετά θα συνέχιζα..
Σωστη ιδεα κ γω την σκεφτηκα ομως μετα πανω στο βερνικι θα πιασει το μαυρο ?
|
|
|
Post by andouan on Mar 27, 2020 22:36:14 GMT 2
Μιχάλη, δεν ξέρω αν θα προτείνω βλακεία, αλλά εγώ θα περνούσα όλο το μοντέλο ένα χέρι βερνίκι ώστε να σταθεροποιηθούν τόσο οι χαλκομανίες όσο και το χρώμα, και μετά θα συνέχιζα.. Σωστη ιδεα κ γω την σκεφτηκα ομως μετα πανω στο βερνικι θα πιασει το μαυρο ? Νομίζω άμα χαιδεψεις το βερνίκι με 2500 γυαλοχαρτο νερού θα κάτσει το χρώμα... Έτσι θα έκανα εγώ τουλάχιστον...
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 27, 2020 23:10:06 GMT 2
Γιώργο, σχετικά με την ανάρτηση των φωτογραφιών σε μια σειρά, αυτό είναι ασφαλώς το σωστό, απλώς στο συγκεκριμένο update κάθε 2-3 φωτό είχαν και ένα διαφορετικό αντικείμενο και δεν ήθελα να τις ανακατέψω... Επίσης, μια που ο λόγος περί "χασίματος της μπάλας", νομίζω οτι η "όλα σε ένα" παρουσίαση δημιουργεί μια κατάσταση μπάχαλο, καθώς οι απαντήσεις ανακατεύονται μεταξύ τους και στο τέλος αυτός που τα διαβάζει θα πρέπει να ανατρέχει πάνω-κάτω το κείμενο για να βρει πού είναι οι "συνέχειες" αυτού που θέλει να παρακολουθήσει... Επίσης, είναι πολύ μπερδεμένη διαδικασία και η απάντηση σε όσους έχουν σχολιάσει μια ανάρτηση. (Εγώ για αυτό το ποστ χρειάστηκα περίπου 20 λεπτά προετοιμασίας και αρκετές σημειώσεις...) Δεν αναφερόμουν σε εσένα Νεκ. Εσύ τις βάζεις ανά σειρά και ομαδοποιημένες ανά εργασία. Αναφέρομαι στους συναδέλφους που ανεβάζουν 2, 3-4 φώτο την μία είναι κάτω απ΄ την άλλη.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 28, 2020 0:12:21 GMT 2
# Αντώνη σούπερ τα δισκόφρενα, τα pe γιατί περάστηκαν με ντουκόχαρτο και οινόπνευμα?
# Φάνη εξαιρετικό βάψιμο, τα LP στην ουσία είναι ''ενισχυμένα'' Tamiya?
# Μιχάλη θα συμφωνήσω με τον Νεκτάριο, ένα γενναίο χέρι βερνίκι θα σε σώσει από τυχόν αβαρίες, τουλάχιστον για αρχή...
# Παύλε θεματάρα, θα παίξεις after market decals?
|
|
|
Post by nektarios on Mar 28, 2020 0:59:42 GMT 2
Παύλε καλή επιτυχία κι από μένα! Από τα αγαπημένα μου non-Honda αυτοκίνητα! Επειδή το έχω φτιάξει κι εγώ (στο πλαίσιο του 6ου GB), αν θέλεις πριν ξεκινήσεις ρίξε μια ματιά, όλο και κάτι χρήσιμο θα βρεις (στα σχόλια και τις προτάσεις αυτών που το παρακολούθησαν).
|
|
|
Post by andouan on Mar 28, 2020 1:22:01 GMT 2
# Αντώνη σούπερ τα δισκόφρενα, τα pe γιατί περάστηκαν με ντουκόχαρτο και οινόπνευμα? # Κάπου διάβασα ότι είναι καλό να γίνεται αυτό γιατί με το τρίψιμο γυαλίζει ακόμα περισσότερο το pe και οινόπνευμα γιατί ίσως έχουν λαδακι καθαρά για θέμα τυχόν διάβρωση... Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αλλά μια λογική την έχει...
|
|
|
Post by pkout on Mar 28, 2020 9:20:43 GMT 2
# Παύλε θεματάρα, θα παίξεις after market decals? Χαχαχαχαχα Η σωστή ερώτηση είναι αν θα παίξω decals...... γενικώς Παύλε καλή επιτυχία κι από μένα! Από τα αγαπημένα μου non-Honda αυτοκίνητα! Επειδή το έχω φτιάξει κι εγώ (στο πλαίσιο του 6ου GB), αν θέλεις πριν ξεκινήσεις ρίξε μια ματιά, όλο και κάτι χρήσιμο θα βρεις (στα σχόλια και τις προτάσεις αυτών που το παρακολούθησαν). Είδα, και χαζεύω ακόμα, όλες τις δέλτα που παρουσιάστηκαν εδώ, και κανά δύο από ένα ιταλικό φόρουμ και ξεσηκωνω ιδέες. Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Mar 28, 2020 9:51:07 GMT 2
Κάπου διάβασα ότι είναι καλό να γίνεται αυτό γιατί με το τρίψιμο γυαλίζει ακόμα περισσότερο το pe και οινόπνευμα γιατί ίσως έχουν λαδακι καθαρά για θέμα τυχόν διάβρωση... Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αλλά μια λογική την έχει... Ok δεν το γνώριζα για αυτό και ρώτησα, καλημέρα! Χαχαχαχαχα Η σωστή ερώτηση είναι αν θα παίξω decals...... γενικώς
Διαφορετικά......''τα αγωνιστικά.....αλλιώς''!!
|
|