|
Post by mikys2019 on Apr 26, 2020 11:07:33 GMT 2
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ η κατασκευη προχωραει αψογα ....μπραβο σου μια συμβουλη ...εαν εχεις χρησιμοποιηση super glue να ξερεις ο εχθρος της ειναι το ασετον και οπου την εχεις βαλει την εξαφανιζει ..μονο λιγο προσοχη με το πλαστικο .
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 26, 2020 11:47:07 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη! Δεν χρησιμοποίησα super glue, απλή Contacta έβαλα και ελπίζω να μην χρειαστώ ασετόν ή οποιοδήποτε άλλο ξεκολλητικό...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 26, 2020 11:50:54 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε. μου άρεσαν ιδιαίτερα τα εφέ σε εξάτμιση και ψυγείο, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 26, 2020 12:56:10 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 27, 2020 8:33:37 GMT 2
Πλούσιο update, Κωνσταντίνε και ποιοτικό. Οι εξατμίσεις πολύ καλές, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι έγιναν με σπρέι. Επίσης, πολύ χρήσιμη η πληροφορία για το υλικό του ψυγείου, την οποία προσωπικά αγνοούσα. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 27, 2020 9:47:13 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τους επαίνους Γιώργο! Επίσης, πολύ χρήσιμη η πληροφορία για το υλικό του ψυγείου, την οποία προσωπικά αγνοούσα. Είναι γιατί το οικογενειακό αυτοκίνητο που βλέπετε στο avatar μου (Ford Anglia του 1963) υπερθερμαινόταν, οπότε η προσωπική μου επαφή με το ψυγείο για συμπλήρωση νερού ήταν πολύ συχνή...
|
|
|
Post by Sakis on Apr 27, 2020 13:53:46 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρον update Κωνσταντίνε! Μου άρεσαν κι εμένα ιδιαίτερα οι εξατμίσεις. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 27, 2020 15:57:38 GMT 2
Να 'σαι καλά Σάκη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 27, 2020 20:25:14 GMT 2
Εξαιρετικό update και υπέροχη δουλειά στη εξάτμιση και στο ψυγείο Κωνσταντίνε! Η αντικατάσταση στο σωληνάκι υπερχείλισης στο ψυγείο είναι καλάι;
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 27, 2020 22:39:15 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Τι εννοείς καλάι; Καλωδιάκι του 1 mm είναι. Κράτησα μόνο την τάπα απ' αυτό που έδινε το κιτ.
|
|
|
Post by konstantinf on May 3, 2020 10:03:11 GMT 2
Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα με μικρή καθυστέρηση! Την περασμένη εβδομάδα άφησα για λίγο την καρότσα και επέστρεψα στα μηχανικά μέρη. Πρώτα συναρμολογήθηκε ο άξονας του τιμονιού με το κιβώτιο διεύθυνσης και το σύνολο τοποθετήθηκε στη θέση του μαζί με το χειρόφρενο, τις μπροστινές εσωτερικές επενδύσεις και τα ραφάκια κάτω από το ταμπλό:
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στη θέση τους η μπαταρία και ο κινητήρας και έγιναν όλες οι συνδέσεις με καλώδια, σωληνώσεις και ντίζες που ως τώρα κρέμονταν ορφανά:
Κατόπιν πέρασα στην αποπεράτωση των μπρος και πίσω αναρτήσεων: Ετοιμάστηκαν τα μπροστινά ημιαξόνια (με 4 βαθμούς ελευθερίας, 3 περιστροφής και 1 ολίσθησης κατά μήκος του άξονα - 20 επιμέρους κομμάτια το καθένα...) και βάφτηκαν τα μπρος και πίσω ταμπούρα:
Τέλος σε μια στιγμή χαλάρωσης ετοιμάστηκαν τα εργαλεία που δίνει το κιτ: γρύλλος, μπουζόκλειδο και μανιβέλα:
Επιτρέψτε μου εδώ ακόμη μια παρατήρηση σχετικά με την φιλοσοφία της κατασκευής: Εσκεμμένα έχω ακολουθήσει μια σειρά συναρμολόγησης διαφορετική από αυτή που αναφέρεται στις οδηγίες. Συγκεκριμένα, πριν την τοποθέτηση του κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης θα έπρεπε σύμφωνα με τις οδηγίες να έχει τοποθετηθεί η οροφή και κατόπιν να έχουν συναρμολογηθεί τα καθίσματα. Υποψιάζομαι ότι η σειρά συναρμολόγησης των οδηγιών ακολουθεί λίγο-πολύ την σειρά συναρμολόγησης στο εργοστάσιο - πολύ διδακτικό από μηχανολογικής άποψης, ελάχιστα πρακτικό στο επίπεδο του μοντέλου... Δυο παραδείγματα: 1) για να τοποθετήσει τις μπροστινές επενδύσεις και τα ραφάκια που προανέφερα, ο εργάτης στο εργοστάσιο μπαίνει ο ίδιος μέσα στο αυτοκίνητο και κάνει τη δουλειά του. Στο επίπεδο του μοντέλου, αν έχει μπει η οροφή, η εργασία αυτή πρέπει να γίνει απ' έξω μέσα από τα ανοίγματα των πορτών με μακριές λαβίδες. 2) πέρα από παρόμοια δυσκολία για την τοποθέτηση των μπροστινών καθισμάτων, λόγω της συγκράτησης τους από 4 μικρά σημεία κολλήματος το καθένα, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν λόγω του μη αμελητέου βάρους τους όταν το μοντέλο αναποδογυριστεί για να τοποθετηθούν τα συρματόσχοινα του χειρόφρενου, οι εξατμίσεις και οι σωληνώσεις των πίσω φρένων κάτω από το πάτωμα... Περισσότερα για την φάση αυτή σε μια βδομάδα!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 3, 2020 12:38:11 GMT 2
Kαλημερα Kωστα μου ....γινετε υπεροχο και ο κινητηρας σαν ζωντανος ειναι ..μπραβο . θα ηθελα παρα πολυ οταν τελειωσει να δουμε κ την παλια κατασκευει κ ολες τις τεραστιες διαφορες μεσα στα δυο heller .
|
|
|
Post by konstantinf on May 3, 2020 16:49:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη, να 'σαι καλά! θα ηθελα παρα πολυ οταν τελειωσει να δουμε κ την παλια κατασκευει κ ολες τις τεραστιες διαφορες μεσα στα δυο heller . Εδώ μπροστά μου την έχω και την βλέπω. Αν και απορώ πώς μπόρεσα και το έφτιαξα τότε αυτό το κιτ όντας εντελώς άπειρος, είναι η μέρα με τη νύχτα: Κατ' αρχήν ό,τι είναι μαύρο εκτός του εξωτερικού της καρότσας έμεινε άβαφτο. Όπου βάφτηκε, χρησιμοποιήθηκε πινέλο και τα σμάλτα της Humbrol, πάλι με εξαίρεση του εξωτερικού της καρότσας όπου χρησιμοποιήθηκε σπρέι της Tamiya χωρίς όμως αστάρι (και το οποίο, παραδόξως, "κάθησε" και βλέπεται). Φυσικά μηδέν σκρατσιές και, καθώς ακολουθήθηκαν ευλαβικά οι οδηγίες, τα κολλήματα στα δύσκολα σημεία έγιναν όπου και όπως έφτανε η λαβίδα (βλέπε σημερινή ανάρτηση). Κόλλα χρησιμοποιήθηκε πινελάτη υγρή της UHU (!!!) με αποτέλεσμα σήμερα διάφορα κομμάτια να φεύγουν με ένα απαλό φύσημα. Και έτσι καταλαβαίνετε γιατί αποφάσισα να το ξαναφτιάξω - θα είναι δύσκολο να μην υπάρξει κάποια - έστω ελάχιστη - βελτίωση...
|
|
|
Post by ViL27 on May 3, 2020 19:44:57 GMT 2
Αν και δεν ειναι της θεματολογιας μου,μου κινησε το ενδιαφερον η κατασκευη σου!Πολλα μπραβο Κωνσταντινε για την εξαιρετικη δουλεια και για την υπομονη και μεθοδολογια σου!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 3, 2020 19:47:45 GMT 2
χαχαχαχα ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤΤΤΤΤΤΤ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ .. ΚΩΣΤΑ πριν ποσα χρονια το εφτιαξες ? οπου φοβασαι βαλε κολλα tamiya την thin (πρασινη )κ δεν θα φαινεται τιποτα
|
|
|
Post by gtziaf on May 3, 2020 20:21:44 GMT 2
Εκεί στους βαθμούς ελευθέριας, έκανα διάλειμμα για ντεπόν. Ωραίος, Κωνσταντίνε
|
|