|
Post by konstantinf on May 4, 2020 6:39:35 GMT 2
Σπύρο, Γιώργο ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια, να 'στε καλά.
# Σπύρο, γιατί δεν είναι της θεματολογίας σου; Τέσσερις ρόδες δεν έχει κι αυτό;
# Γιώργο, συγγνώμη για τον πονοκέφαλο, απλώς θυμήθηκα τα μαθήματα Θεωρίας Μηχανισμών που έκανα πριν 50 χρόνια...
|
|
|
Post by Φάνης on May 4, 2020 8:02:44 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά Κωνσταντίνε, όλα προσεγμένα! Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2020 8:38:44 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by ViL27 on May 4, 2020 9:54:25 GMT 2
Κωνσταντινε πολυ δυσκολα θα εφτιαχνα οχημα πισω απο την δεκαετια του '60!Απο εκει και περα εμπνεομαι απο το design των καποιων οχηματων οπως οι Dino και Miura που εχω φτιαξει
|
|
|
Post by Sakis on May 4, 2020 12:21:28 GMT 2
Αγαπημένο κομμάτι της κατασκευής η μελέτη και ο προγραμματισμός (τι πρωτότυπο...) των εργασιών που συνήθως αποκλίνουν από την πρόταση των οδηγιών. Γίνεται πολύ όμορφο!
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2020 12:35:33 GMT 2
Κωνσταντινε πολυ δυσκολα θα εφτιαχνα οχημα πισω απο την δεκαετια του '60!Απο εκει και περα εμπνεομαι απο το design των καποιων οχηματων οπως οι Dino και Miura που εχω φτιαξει Στο τσακ σου ξέφυγε λοιπόν η Citroën, μιας και σταμάτησε να βγαίνει το 1954...
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2020 12:37:26 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σάκη, να' σαι καλά! Αγαπημένο κομμάτι της κατασκευής η μελέτη και ο προγραμματισμός (τι πρωτότυπο...) των εργασιών που συνήθως αποκλίνουν από την πρόταση των οδηγιών. Εδώ δεν ήταν κυρίως η μελέτη και ο προγραμματισμός όσο οι μνήμες από το τι είχα τραβήξει στην πρώτη κατασκευή...
|
|
|
Post by Φάνης on May 9, 2020 12:49:00 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Σχετικά με το αυτοκόλλητο βελούδο, νομίζω ότι ως προς το "πέλος" του θα ταίριαζε. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι το πάχος (περίπου 1 mm) που στην 1:24 ίσως να προκαλέσει πρόβλημα συναρμογής. Ούτως ή άλλως, είναι πάμφθηνο υλικό από Κίνα (AliBaba), οπότε το πιο απλό είναι να παραγγείλεις μια φορά και να το δοκιμάσεις. Το κιτ, ναι, είναι αυτό που είδαμε στην βιτρίνα - το δικό μου είναι "γνήσιο" Heller, από την εποχή που η εταιρεία λειτουργούσε κανονικά, αυτό που είδαμε, αν θυμάμαι καλά, έγραφε επάνω Hornby. Πάντως το βρίσκεις πολύ πιο φτηνά στο διαδίκτυο... Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Τώρα που αρχίζει να ξανακινείται το ταχυδρομείο ίσως κάνουμε καμιά παραγγελία από το ebay !
|
|
|
Post by konstantinf on May 10, 2020 12:20:31 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Την εβδομάδα που πέρασε τελείωσαν πια όλες οι μηχανικές εργασίες. Στο κάτω μέρος του πατώματος προστέθηκαν τα συρματόσχοινα και οι σωληνώσεις των φρένων και οι εξατμίσεις:
Στο πίσω άξονα προστέθηκαν οι φρενόπλακες και τα ταμπούρα...
...το ίδιο και στις μπροστινές αναρτήσεις, αφού πρώτα συναρμολογήθηκαν τα ημιαξόνια:
Τέλος συναρμολογήθηκε το ψυγείο και οι σωληνώσεις ψύξης καθώς και το φίλτρο αέρα, με το μηχανικό σύνολο να είναι αυτό:
Οπότε, και αφού καλώς εχόντων των πραγμάτων τελείωσαν τα αναποδογυρίσματα, περάσαμε ξανά στα του αμαξώματος. Πρώτα συναρμολογήθηκαν τα μπροστινά καθίσματα και τοποθετήθηκε πρόχειρα στη θέση του το ταμπλό (αφού η τοποθέτηση του θα ήταν πιο δύσκολη με τοποθετημένη την οροφή):
Σειρά πήραν μετά οι πόρτες. Σε πρώτη φάση πάρθηκε πατρόν για τις εσωτερικές επενδύσεις με δέρμα. Προς τούτο τα κομμάτια φωτογραφήθηκαν κατακόρυφα (παρέα με ένα υποδεκάμετρο για έλεγχο των πραγματικών διαστάσεων)...
...xαράχτηκε το περίγραμμά τους με το ελεύθερο λογισμικό Paint.Net...
...κι αφού σμικρύνθηκαν στις σωστές διαστάσεις μέσω PowerPoint τυπώθηκαν και κόπηκαν σε χαρτί μειώνοντας το περίγραμμα κατά 1 mm για να πάρει το πάχος του δέρματος:
Περισσότερα σε μια βδομάδα. Ως τότε να 'στε καλά και να χαίρεστε τις μαμάδες σας και τις μαμάδες των παιδιών σας!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 10, 2020 14:16:53 GMT 2
Κωστα μου γινετε απιστευτο κ συ για μια ακομα φορα κεντας σαν ταπετσερης που εισαι τοση ομορφη λεπτομερεια που την εκρυβε ενα heller εχω μεινει ειλικρινα αφωνος κ απο τους δυο σας .
|
|
|
Post by konstantinf on May 10, 2020 16:38:44 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Μιχάλη! τοση ομορφη λεπτομερεια που την εκρυβε ενα heller εχω μεινει ειλικρινα αφωνος κ απο τους δυο σας . Νομίζω ότι η Heller είναι μια παρεξηγημένη εταιρεία... Αν έχεις φτιάξει στη ζωή σου το ιστιοφόρο Soleil Royal με πάνω από 2300 πλαστικά κομμάτια χώρια τα άρμενα και τα παλαμάρια, ξέρεις τι αξίζει πραγματικά. Στην περίπτωση της Citroën, αυτό που χτυπάει στο μάτι είναι κυρίως για μένα το λεπτό πάχος των "λαμαρινών" - σχεδόν στη σωστή κλίμακα. Με αντίστοιχη δυσκολία στο χειρισμό τους...
|
|
|
Post by ViL27 on May 10, 2020 18:52:21 GMT 2
Αν δεν υπηρχε το φοντο της καθε φωτογραφιες,θα νομιζα οτι ο κινητας ειναι αληθινος!Ομορφα πραγματα Κωνσταντινε καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on May 10, 2020 19:03:40 GMT 2
Να 'σαι καλά Σπύρο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 10, 2020 20:07:34 GMT 2
Κωστα με εχει τρελανει η λεπτοτητα κ η φινετσα τις citroen και ειναι κατι που εχω να το δω παρα πολλα χρονια σε μοντελο ...μπορει ισως σε λεπτοτητα καλυτερα και απο pocher.
|
|
|
Post by alex78 on May 10, 2020 22:12:40 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά Κωνσταντίνε τόσο στο κατασκευαστικό, όσο και στο σχεδιαστικό κομμάτι, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on May 11, 2020 11:00:07 GMT 2
Σας ευχαριστώ πολύ Μιχάλη, Αλέξη, να 'στε καλά!
# Μιχάλη, για να καταλάβεις, το πάχος των εσωτερικών πλαϊνών του κινητήρα, που θα δείτε σε μια από τις προσεχείς αναρτήσεις, είναι μισό χιλιοστό...
|
|