|
Post by Φάνης on May 11, 2020 11:08:27 GMT 2
Η χαρά του μοντελιστή όταν δουλεύει σε τέτοια κλίμακα με τόση πολύ λεπτομέρεια και εξαιρετικές εργασίες. Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε. Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 11, 2020 11:24:28 GMT 2
Κωνσταντινε βλεποντας τις φωτογραφιες καταλαβαινεις ποσο εντυπωσιακο θα δειχνει απο κοντα λογω της κλιμακας του !!! Και εχεις κανει πολυ ωραιες εργασιες και στα μηχανικα αλλα και στις ταπετσαριες του
Τωρα για το soleil royal το εχεις φτιαξει? Γιατι το εχω αγορασει εδω και πανω απο 20 χρονια και εχει μεινει αφτιαχτο!! εχουν γινει καποιες εργασιες βεβαια αλλα ακομα θελει πολυ πολυ δουλεια!!! φοβαμαι οτι δεν θα καταφερω να το φτιαξω ποτε, δυστηχως βαβαια γιατι ειναι ενα παρα πολυ ωραιο κιτ και μοντελο!!
|
|
|
Post by konstantinf on May 11, 2020 11:36:19 GMT 2
Η χαρά του μοντελιστή όταν δουλεύει σε τέτοια κλίμακα με τόση πολύ λεπτομέρεια και εξαιρετικές εργασίες. Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Όντως, οι δυνατότητες που προσφέρει η 1/8 είναι πολλές. Άσε που βοηθάει όταν η όραση εξασθενεί...
|
|
|
Post by konstantinf on May 11, 2020 11:48:43 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, να 'σαι καλά! Τωρα για το soleil royal το εχεις φτιαξει? Γιατι το εχω αγορασει εδω και πανω απο 20 χρονια και εχει μεινει αφτιαχτο!! εχουν γινει καποιες εργασιες βεβαια αλλα ακομα θελει πολυ πολυ δουλεια!!! φοβαμαι οτι δεν θα καταφερω να το φτιαξω ποτε, δυστηχως βαβαια γιατι ειναι ενα παρα πολυ ωραιο κιτ και μοντελο!! Ναι το έχω φτιάξει... Η κατασκευή ξεκίνησε περί το 1976-77 και τελείωσε κάπου στο 1991-92, με μακροχρόνιες παύσεις ενδιάμεσα. Υποθέτω ότι με συνεχή ενασχόληση, το μοντέλο χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο για να κατασκευαστεί. Το βάψιμο έγινε όλο με πινέλο, με τα εξαιρετικά χρώματα της Heller, που δυστυχώς δεν βρίσκονται σήμερα. Επίσης δυστυχώς, όταν τελείωσε το μοντέλο, δεν φρόντισα να το τοποθετήσω σε κουτί, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πολύ και ανεπιστρεπτί σκονισμένο (τα άρμενα δεν επιτρέπουν το ξεσκόνισμα). Πάντως, για έναν μοντελιστή είναι έργο ζωής. Βάλτο μπροστά, όσο έχεις γερά μάτια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 11, 2020 12:07:46 GMT 2
Πολυ ωραια Κωνσταντινε θα σε ρωταω για οτι αποριες εχω. Εχω φτιαξει ολα τα κανονια του και εχω βαψει τα μπλε και τα χρυσα του, τα χρυσα στις καμπινες τα περασες με ματ βερνικι μετα το βαψιμο ή τα αφησες να γυαλιζουν? Εχουν γινει και αλλες εργασιες βεβαια αλλα το γενικο βαψιμο καρινας και καταστρωματα δεν εχουν γινει για να ξεκινησει η συναρμολογηση! Ευελπιστω οτι θα το ξαναπιασω συντομα! Ισως βγαλω και μερικες φωτο για να δεις τι εχω κανει!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 11, 2020 12:28:33 GMT 2
Κωστα ειλικρινα ξεψαχνιζω την καθε φωτο .. 1) το ημιαξονιο μαζι με τους συνδεσμους κ τα ακρομπαρα ποσα κομματια ηταν ? γιατι βλεπω ολα δουλευουν 2) ειναι το πρωτο μπροσθοκινητο παραγωγης ...? (εγω νομισα οτι ηταν πισωκινητο ) 3) ο σωληνας που βγανει απο το κεντρο του ψυγειου πια η χρηση του ?
Ενα τεραστιο σχολειο πως ηταν τα παλια αυτοκινητα μαζικης παραγωγης .
|
|
|
Post by konstantinf on May 11, 2020 12:35:17 GMT 2
Πολυ ωραια Κωνσταντινε θα σε ρωταω για οτι αποριες εχω. Εχω φτιαξει ολα τα κανονια του και εχω βαψει τα μπλε και τα χρυσα του, τα χρυσα στις καμπινες τα περασες με ματ βερνικι μετα το βαψιμο ή τα αφησες να γυαλιζουν? Ρώτα με Παναγιώτη, αλλά μην ξεχνάς ότι 1) η κατασκευή αυτή τελείωσε 30 χρόνια πριν. 2) Ήμουν αμαθέστατος μοντελιστής τότε και απλά έκανα βουτιά στα βαθιά, οπότε 1) πολλά τα έχω ξεχάσει και 2) ό,τι θυμάμαι δεν είναι υποχρεωτικά παράδειγμα προς μίμηση... Τώρα για τα χρυσά, σίγουρα ξέρω ότι δεν τα πέρασα βερνίκι, απλά διότι τότε δεν ήξερα καν την ύπαρξη βερνικιών... χα, χα! Οπότε όλα τα χρυσά είναι ό,τι έδινε το χρώμα της Heller.
|
|
|
Post by konstantinf on May 11, 2020 12:42:29 GMT 2
Κωστα ειλικρινα ξεψαχνιζω την καθε φωτο .. 1) το ημιαξονιο μαζι με τους συνδεσμους κ τα ακρομπαρα ποσα κομματια ηταν ? γιατι βλεπω ολα δουλευουν 2) ειναι το πρωτο μπροσθοκινητο παραγωγης ...? (εγω νομισα οτι ηταν πισωκινητο ) 3) ο σωληνας που βγανει απο το κεντρο του ψυγειου πια η χρηση του ? 1) Νομίζω ότι το είχα αναφέρει στην προηγούμενη ανάρτηση, κάθε ημιαξόνιο αποτελείται από 20 κομμάτια. 2) Ναι. Κι αν νόμιζες το αντίθετο, σημαίνει ότι δεν διάβασες προσεκτικά την εισαγωγή μου, όπου αναφέρομαι σ' αυτό... 3) Στις οδηγίες (όπου τα περισσότερα κομμάτια ονοματίζονται ως προς την χρήση τους) δεν λέει τίποτα σχετικό. Υποθέτω ότι πρόκειται για ένα πρωτόγονο σύστημα θέρμανσης της καμπίνας, μιας και η απόληξη του σωλήνα βρίσκεται πάνω από τα πεντάλ.
|
|
|
Post by mikys2019 on May 11, 2020 16:12:25 GMT 2
μου αρεσε πολυ το heller k λεω λες να εχει κ αλλα 1/8 ....αλλα μονο αυτο δυστυχως κ βρηκα τον κινητηρα φωτο
|
|
|
Post by mikys2019 on May 11, 2020 16:14:27 GMT 2
ο σωληνας αυτος ειναι βιδωμενος πανω στο διαφορικο ...μηπως εκανε κ χρηση μιζας χειρος ?
|
|
|
Post by konstantinf on May 11, 2020 18:21:30 GMT 2
Αν λες για το ματσούκι που πετάει προς τα μπρος, αυτό είναι η υποδοχή της μανιβέλας...
|
|
|
Post by konstantinf on May 11, 2020 18:24:49 GMT 2
μου αρεσε πολυ το heller k λεω λες να εχει κ αλλα 1/8 ....αλλα μονο αυτο δυστυχως Δεν είναι το μόνο... Η Heller έχει βγάλει και 6 μηχανές στην 1/8, εκ των οποίων έχω φτιάξει τις 4 (Laverda, Norton, BMW, Honda). Η επόμενη αμέσως μετά το παρόν πρότζεκτ: Kawasaki ή Yamaha, δεν έχω αποφασίσει ακόμα... Επίσης έχει βγάλει την Citroën DS (βάτραχο) στην 1/16.
|
|
|
Post by nektarios on May 11, 2020 22:56:57 GMT 2
Κωνσταντίνε, έχω χάσει αρκετά "επεισόδια" το διάστημα που έλειπα, οπότε θα χρειαστεί χρόνος για να παρακολουθήσω όλα όσα συνέβησαν στο μεταξύ. Όμως το μάτι μου έπεσε στον... "Ηλιο"! Είσαι πραγματικά τυχερός που έχεις ένα τέτοιο μοντέλο στη συλλογή σου, και χαρά στο κουράγιο σου για τη συναρμολόγησή του! Θυμάμαι πριν από περίπου 30 χρόνια, τότε που ήμουν κι εγώ νέος, υπήρχε ένα μοντελιστικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που το είχε στη βιτρίνα του φτιαγμένο [σ.σ.: Γιώργο, εσύ πρέπει να το θυμάσαι σίγουρα, αν και τότε μόλις είχες τελειώσει το νηπιαγωγείο... ] και είχα περάσει αρκετές ώρες χαζεύοντάς το... Τελικά, για μένα παρέμεινε όνειρο... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on May 12, 2020 12:02:39 GMT 2
Με την ησυχία σου Νεκτάριε, δεν βιαζόμαστε... Μέχρι τέλος Μαΐου - μέσα Ιουνίου, εδώ θα είναι ακόμα... Όσο για τον "Ήλιο", είναι αλήθεια ότι τον έφτιαξα στο ηλικιακό διάστημα 28 - 42 περίπου, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται, οπότε, αν σου περισσεύει λίγο ρευστό, αγόρασέ το και στήσε το σε μιαν άκρη, κι όποτε θες να χαλαρώσεις, φτιάχνεις 1-2 κανόνια, ζωγραφίζεις 1-2 ανάγλυφα, περνάς 1-2 σχοινιά από τους μακαράδες και σε 10 χρόνια θα το 'χεις και θα χαίρεσαι να το βλέπεις. Σημείωση: Με διαστάσεις χοντρικά 70 x 70 x 70 εκ. το κουτί από πλεξιγκλάς που θα χρειαστεί για να το προστατεύσεις, θα κοστίσει όσο το ίδιο το κιτ...
|
|
|
Post by gtziaf on May 13, 2020 9:01:37 GMT 2
Κωνσταντίνε, πραγματικά εντυπωσιακή πρόοδος και το σασί - κινητήρας και παρελκόμενα είναι τόσα πολύπλοκα που θέλει ώρες να εξερευνήσεις όλες τις λεπτομέρειες Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on May 13, 2020 11:24:06 GMT 2
Ευχαριστώ αρχηγέ για τα καλά σου λόγια! το σασί - κινητήρας και παρελκόμενα είναι τόσα πολύπλοκα που θέλει ώρες να εξερευνήσεις όλες τις λεπτομέρειες Ξεπίτηδες το έκανα τόσο πολύπλοκο για να βαρεθείτε να ψάχνετε για ατέλειες... Χα, χα!
|
|