|
Post by konstantinf on Dec 29, 2019 17:51:42 GMT 2
Να 'σαι καλά Βαγγέλη, ευχαριστώ πολύ, αλλά άλλη μια φορά υπερβάλλεις... θα σταθώ στο κρεββάτι διότι μου άρεσε σαν ντεκόρ.Μπορείς να μου πεις τι υλικά χρησιμοποίησες και πως το έφτιαξες? Για το κρεββάτι χρησιμοποίησα: ένα παχύ φύλλο αφρολέξ για το στρωματάκι που τυλίχτηκε με κομμάτι από ένα παλιό άσπρο μαντίλι. Πάλι με 4 φύλλα μαλακό αφρολέξ φτιάχτηκε το μαξιλάρι που μπήκε σε μια θήκη απ' το ίδιο μαντίλι. Το σκέπασμα είναι από κομμάτι τσόχας στο οποίο προστέθηκε στο επάνω μέρος "σεντόνι" από την άκρη του μαντιλιού. Όπου χρειάστηκαν ραφές, χρησιμοποίησα κόλλα για υφάσματα της Bison.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 29, 2019 17:56:44 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε. Πρέπει να πώ ότι έκανα τη θητεία μου στο Ναυτικό, κι εκεί το καλοστρωμένο κρεβάτι και οι τσακίσεις στη στολή είναι εκ των ουκ άνευ... Όσο για την βασική ιδέα, εμπνεύστηκα απ' αυτό που είχες κάνει στο Unimog. Thanks! Πολύ όμορφες λεπτομέρειες, μου άρεσε ιδιαίτερα η απόληξη της εξάτμισης! Γι αυτήν ουδόλως ευθύνομαι, την δίνει το κιτ! Καλή πρωτοχρονιά και σε σένα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 7, 2020 11:26:00 GMT 2
Άντε να τελειώνουμε σιγά-σιγά... Τις μέρες που πέρασαν, εκτός από την περάτωση των γυαλισμάτων, έγιναν οι τελευταίες ψιλοδουλειές: εγκαταστάθηκαν όλες οι καλωδιώσεις και συγκροτήθηκαν οι δύο ομάδες φώτων που προβλέπονταν, δηλ. προβολείς/φώτα θέσης από την μια, αλάρμ από την άλλη. Για τον λόγο αυτό χρειάστηκε ένα τελευταίο αναποδογύρισμα, κατά την εκτέλεση του οποίου - φυσικά - ξεκόλλησαν κάποιες από τις κολλήσεις των LED, ενώ κατά την επαναφορά ξεκόλλησε όλος ο προφυλακτήρας... Τέλος πάντων, όλα διορθώθηκαν - τέλος καλό, όλα καλά! Κια μιας και μιλάμε για ηλεκτρολογικά, στο πάτωμα της καμπίνας προστέθηκαν δύο διακοπτάκια για τα προαναφερθέντα δύο κυκλώματα. Με την ευκαιρία του αναποδογυρίσματος τρίφτηκαν τα πέλματα των ελαστικών για να μην γυαλίζουν τόσο, ελέγχθηκε η ευθυγράμμιση τους και προστέθηκε η μπάρα του συστήματος διεύθυνσης.
Ολοκληρώθηκε το πάτωμα της καμπίνας και συναρμολογήθηκε με το πίσω μέρος της:
Τέλος, συναρμολογήθηκε το μπρος μέρος της καμπίνας με την οροφή και τις πόρτες, προστέθηκε το γείσο και κατασκευάστηκαν οι κουρτινόβεργες και οι κουρτίνες:
Απομένει τώρα η συναρμολόγηση πρόσοψης/οροφής με πάτωμα/πλάτη, το μοντάρισμα του συνόλου με το σασί και η σύνδεση των διαφόρων καλωδίων με τους διακόπτες. Κι αφού γίνουν όλα αυτά, θα προστεθούν οι υαλοκαθαριστήρες, οι καθρέφτες και οι κόρνες στην οροφή. Όσο λοιπόν δεν έρχεται το επόμενο και τελευταίο update, κάτι δεν θα πηγαίνει καλά με τα παραπάνω... Χρόνια Πολλά σ' όλους τους Γιάννηδες της παρέας!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 7, 2020 11:43:20 GMT 2
καλημερα κωνσταντινε ....τελειος ο τρακτορας κ πολυ ωραια τα κουρτινακια ...κ φυσικα το κρεββατι βρηκε την θεση του ...(ηταν κριμα να μην το βαλεις ) ...γινετε παρα πολυ ωραιος ΜΠΡΑΒΟ
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 7, 2020 14:04:11 GMT 2
Να 'σαι καλά Μιχάλη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 7, 2020 15:30:31 GMT 2
Στο πνεύμα των ημερών βλέπω Κωνσταντίνε, ''Φώτα'' χθές update.....φώτων σήμερα.... Επιμελώς φροντισμένες οι ηλεκτρολογικές σου εργασίες όπως και η καμπίνα με όλα τα παρελκόμενα της πολύ καλή, αν και για να είμαι ειλικρινής κάτι μου λείπει ας πούμε.....στα καθίσματα..... Ίσως μια ''περιποίηση'', αν και ξέρω πως είσαι κάθετα αντίθετος σε όλα αυτά ή μία ρετρώ προστασία πλάτης που έβαζαν οι επαγγελματίες οδηγοί ιδίως εκεί στα μακρινά '80s.... Μία λεπτομέρεια που δεν ξέρω με πιό τρόπο μπορεί να γίνει αλλά νομίζω θα πρόσθετε πόντους στο τέλος.
Καλή χρονιά με υγεία και πολλές κατασκευές! Υ.Γ. Και μία ερώτηση από το προηγούμενο σου up....που βρίσκουμε αυτό το μαύρο σκληρό σφουγγαράκι για το γυάλισμα ξύλινων σκαφών....?
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2020 17:32:47 GMT 2
Ωραίος Κωνσταντίνε, αναμένουμε το αποτέλεσμα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 7, 2020 19:05:09 GMT 2
Αλέξη και Γιώργο ευχαριστώ πολύ για το σχολιασμό! Ίσως μια ''περιποίηση'', αν και ξέρω πως είσαι κάθετα αντίθετος σε όλα αυτά ή μία ρετρώ προστασία πλάτης που έβαζαν οι επαγγελματίες οδηγοί ιδίως εκεί στα μακρινά '80s.... Μία λεπτομέρεια που δεν ξέρω με πιό τρόπο μπορεί να γίνει αλλά νομίζω θα πρόσθετε πόντους στο τέλος. Αυτό που όντως θα ταίριαζε, θα ήταν αυτή η πλάτη για μασάζ με τις ξύλινες μπίλιες. Με δεδομένο ότι κάθε μπίλια είναι περίπου 1 με 1,5 εκατοστά διάμετρο, θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί με χάντρες των 1,2 έως 2 χιλιοστών. Πέραν όμως του ότι τώρα είναι πλέον πολύ αργά, δεν νομίζω πως θα είχα την υπομονή να φτιάξω κάτι τέτοιο... Όσο για την "περιποίηση"... Σε μαγαζί που πουλάει υλικά για σκάφη. Συγκεκριμένα στο "Σκαφάτος" στο Παλιό Φάληρο.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 7, 2020 19:19:46 GMT 2
Αυτό που όντως θα ταίριαζε, θα ήταν αυτή η πλάτη για μασάζ με τις ξύλινες μπίλιες.
Αυτό ακριβώς εννοούσα, μάλιστα έψαχνα και σχετική φωτογραφία να σου επισυνάψω.
Σε μαγαζί που πουλάει υλικά για σκάφη. Συγκεκριμένα στο "Σκαφάτος" στο Παλιό Φάληρο.
Σ΄ευχαριστώ για την ενημέρωση!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 7, 2020 19:37:34 GMT 2
αυτο που συζητατε το λενε γυαλοχαρτο scotch βγαινει σε διαφορα χρωματα αναλογα με την σκληροτητα κ ειναι κατι παρομοιο με το σφουγγαρι που εχει η νοικοκυρα στην κουζινα (το πρασινο μερος ) το εβγαλε πρωτη η 3μ κ το βρισκεις ευκολα σε χρωματοπωλεια ειναι σε πλακα περιπου 10εκ χ 20εκ η αρχικη του χρηση ηταν να γυαλιζουν ανοξιδωτα
|
|
|
Post by alex78 on Jan 8, 2020 1:32:06 GMT 2
αυτο που συζητατε το λενε γυαλοχαρτο scotch βγαινει σε διαφορα χρωματα αναλογα με την σκληροτητα κ ειναι κατι παρομοιο με το σφουγγαρι που εχει η νοικοκυρα στην κουζινα (το πρασινο μερος ) το εβγαλε πρωτη η 3μ κ το βρισκεις ευκολα σε χρωματοπωλεια ειναι σε πλακα περιπου 10εκ χ 20εκ η αρχικη του χρηση ηταν να γυαλιζουν ανοξιδωτα Ευχαριστώ Μιχάλη, απλώς θεώρησα ό,τι είναι κάτι άκρως εξειδικευμένο για αυτό και ρώτησα.....
|
|
|
Post by nektarios on Jan 18, 2020 16:42:58 GMT 2
Πολύ όμορφο το ολοκληρωμένο εσωτερικό, και οι καλωδιώσεις σούπερ! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 18, 2020 18:02:40 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, τα τελειώματα στην αμέσως επόμενη ανάρτηση!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 18, 2020 18:19:49 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Έτσι λοιπόν, μετά από ακριβώς τέσσερις μήνες, φτάσαμε αισίως στο τέλος κι αυτής της κατασκευής. Αφού βεβαιώθηκα για την σταθερότητα της συναρμολογημένης καμπίνας, εγκαταστάθηκε αυτή πάνω στο σασί, προστέθηκαν οι καμινάδες εισαγωγής και εξάτμισης, οι κόρνες στην οροφή και συνδέθηκαν τα διάφορα καλώδια. Για τα τελευταία αποδείχτηκαν σωτήρια τα σημαιάκια από ταινία μασκαρίσματος που ξεχώριζαν τα τρία στοιχεία του κυκλώματος: Φώτα, αλάρμ, μπαταρία. Στην τελευταία φάση προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τις αυτοκόλλητες λευκές ταινίες για τον διάκοσμο των πλαϊνών της καμπίνας, ωστόσο αυτές ήταν όντως πολυκαιρισμένες και είχαν την τάση να ξεκολλούν, οπότε εκ των πραγμάτων κατέληξα σε μια πιο λιτή εκδοχή του συνόλου:
Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα φωτογραφημένο στο πάτωμα του καθιστικού λόγω όγκου. Ελπίζω να σας αρέσει...
Όταν φτιάξει ο καιρός θα του φορέσω τις πινακίδες του και θα το βγάλω στο δρόμο για την καθιερωμένη φωτογράφηση στη "φύση" (σας χρωστάω και τις αντίστοιχες φωτογραφίες της Bugatti, δεν το έχω ξεχάσει...)
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 18, 2020 20:12:46 GMT 2
Περιμένω πως και πως special φωτογράφηση στου ''Σαρακάκη'' στην Καβάλας να ψαρώσει ο κόσμος όλος!
|
|
|
Post by pkout on Jan 18, 2020 21:13:57 GMT 2
Καλή χρονιά Κωνσταντίνε!!! Εντυπωσιακό μέγεθος και αποτέλεσμα!! Ιδιαίτερα πετυχημένες και πολύ ρεαλιστικές οι παρεμβάσεις με τα διάφορα καλούδια
|
|