RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 15, 2019 14:04:56 GMT 2
Σκεφτόμουν, βλέποντας τις φώτο του πίνακα, ότι πολλές φορές τα όργανα που δίνουν οι εταιρείες είναι ρηχά. Έχω δει ότι κάποιοι τα αντικαθιστούν με τορναρισμένα ή εκτυπωμένα. Αν δεν έχεις τέτοιες τεχνολογίες διαθέσιμες όμως, μια ιδέα θα ήταν το τρύπημα τους και δημιουργία νέας κυκλικής πατούρας (με punch & die), κολλημένη στο πίσω μέρος του πίνακα. Τι λέτε; Θα συμφωνήσω μαζί σου Γιώργο! Προσωπικά, στην 1/12 έχω υιοθετήσει αυτή τη βελτίωση. Στα δίτροχα ο πίνακας οργάνων είναι εμφανέστατος, και η βελτίωση είναι άμεσα ορατή. Η όλη διαδικασία είναι σχετικά εύκολη με τα κατάλληλα εργαλεία. Ίσως ακόμη και στην 1/20 να ήταν εφικτή αυτή η βελτίωση με ικανοποιητικά αποτελέσματα, πόσο μάλλον στις πιο μπαμπάτσικες κλίμακες...
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 15, 2019 16:43:21 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Γιώργο! Σκεφτόμουν, βλέποντας τις φώτο του πίνακα, ότι πολλές φορές τα όργανα που δίνουν οι εταιρείες είναι ρηχά. Έχω δει ότι κάποιοι τα αντικαθιστούν με τορναρισμένα ή εκτυπωμένα. Αν δεν έχεις τέτοιες τεχνολογίες διαθέσιμες όμως, μια ιδέα θα ήταν το τρύπημα τους και δημιουργία νέας κυκλικής πατούρας (με punch & die), κολλημένη στο πίσω μέρος του πίνακα. Η ιδέα πολύ καλή για προσεχείς κατασκευές. Γι αυτήν εδώ, πολύ αργά... Ωστόσο, κοιτάζοντας την φωτογραφία από το διαφημηστικό φυλλάδιο της Volvo, δεν βλέπω τα μικρά όργανα να είναι τόσο ρηχά. Αυτό που χτυπάει στο μάτι και όντως εξέχει είναι η στεφάνη του ταχογράφου.
Θα δώ αν και πώς μπορώ να φτιάξω κάτι σχετικό και θα σας ενημερώσω...
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 15, 2019 16:47:55 GMT 2
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Αποστόλη! Δε σου κρύβω, πως απ' όλες τις ... κατασκευές σου το Volvo είναι η αγαπημένη μου!!! Ε, τι να γίνει... Όλοι κρύβουμε ένα μικρό νταλικέρη μέσα μας...
|
|
|
Post by alex78 on Dec 15, 2019 23:05:49 GMT 2
Όμορφη δουλειά με την μερίδα του λέοντος να ανήκει στο ταμπλό!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 15, 2019 23:48:26 GMT 2
Δηλαδή τα πόμολα στις πόρτες θα έχουν λειτουργικούς μηχανισμούς;;; Το ταμπλώ πραγματικά μεταμορφώθηκε! Τους μεντεσέδες τους έδινε το κιτ ή είναι aftermarket; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 16, 2019 7:28:16 GMT 2
Αλέξη και Νεκτάριε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια! Δηλαδή τα πόμολα στις πόρτες θα έχουν λειτουργικούς μηχανισμούς;;; Ναι, όπως σε όλα τα Pocher... Από το κιτ είναι. Θα βαφτούν κόκκινοι.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 16, 2019 19:07:58 GMT 2
Ορμώμενος από τα σχόλια σας περί βάθους οργάνων έφτιαξα μια στεφάνη ταχογράφου. Προς τούτο καννιβάλισα ένα τζαμάκι από τους προβολείς της Bentley Blower που είχε την ίδια διάμετρο με το ταχύμετρο, αφαίρεσα το εσωτερικό και κοτσάρισα στην στεφάνη που απέμεινε ένα κύκλο διαφανούς πλαστικού από πίσω κι ένα κομματάκι σωλήνα αλουμινίου (για την κλειδαριά) από μπρος. Και ιδού η στεφάνη και το βελτιωμένο (; ) ταμπλό:
|
|
|
Post by alex78 on Dec 16, 2019 19:14:14 GMT 2
Σαφώς καλύτερο Κωνσταντίνε, μπράβο που το βελτίωσες.....
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 21, 2019 17:29:11 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Μπήκα σε μια περίοδο της κατασκευής χωρίς ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον, ήτοι τα τελειώματα της καμπίνας: Βάψιμο και γυάλισμα μέσα-έξω και προσθήκη των διαφόρων εξαρτημάτων. Έτσι, η φωτογράφηση περιορίζεται για τα επόμενα update σ' αυτά και σε όποιες σκρατσιές μέχρι το τελικό στήσιμο που προβλέπεται κάπου μέσα στον Γενάρη. Έτσι ανοίχτηκαν τρύπες στους ανακλαστήρες των μπροστινών προβολέων για να μπουν οι λάμπες και προστέθηκαν πάτοι στις οπές του πίσω στελέχους του προφυλακτήρα για να στερεωθούν τα φώτα θέσεως. Στο μπροστινό στέλεχος προστέθηκε μεταλλική ράβδος στην κοιλότητα του συρματόσχοινου που δεν δίνονταν στο κιτ (επιτέλους χρησιμοποίησα τα σωληνάκια μου από τις καννιβαλισμένες κεραίες ραδιοφώνου!).
Στο πίσω μέρος της καμπίνας προστέθηκε ο μηχανισμός ασφάλισης της ανάκλισης και ο προβολέας εργασίας (επίσης καλωδιωμένος με LED) και στο εσωτερικό του ίδιου κομματιού η μοκεταρισμένη πάνω κουκέτα που θα μείνει ανασηκωμένη, ενώ στο πίσω μέρος της οροφής προστέθηκε ένα στρόφαλο πόρτας της Bugatti με βάση από κομμάτι πλαστικού για να κρατάει την κουκέτα σ' αυτήν τη θέση:
Αυτά για σήμερα. Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους για χαρούμενα Χριστούγεννα μαζί με όλους όσους αγαπάτε, και τον ερχόμενο χρόνο με υγεία, εκπλήρωση των ονείρων σας και επαγγελματικές επιτυχίες!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 22, 2019 22:38:33 GMT 2
Καλά Χριστούγεννα, Κωνσταντίνε και καλή συνέχεια στο F12. Το αμάξωμα είναι μεταλλικό και δίνεται βαμμένο, όπως στα σύγχρονα ποχέρ;
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 22, 2019 23:16:28 GMT 2
Ευχαριστώ για τις ευχές και αντεύχομαι Γιώργο! Όχι, το αμάξωμα είναι πλαστικό όπως σ' όλα τα παλιά Pocher...
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 28, 2019 19:27:45 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου Ενώ συνεχίζεται το τρίψιμο/γυάλισμα της καρότσας έγιναν και μερικές τελευταίες μικροδουλειές και σκρατσιές που αναμένουν την εγκατάσταση τους με τον καινούργιο χρόνο. Έτσι, ετοιμάστηκε η άκρη της εξάτμισης με την κλαπέτα εξαγωγής...
... στην καμινάδα εισαγωγής προστέθηκε "φίλτρο" (από μαύρο σκληρό σφουγγαράκι για γυάλισμα ξύλινων σκαφών)... ... ετοιμάστηκε το γείσο της οροφής με τα αλεξήλια...
... ετοιμάστηκαν τα μπροστινά φτερά με τα μαρσπιέ...
... ολοκληρώθηκαν οι πόρτες με τα στηρίγματα των καθρεφτών και ετοιμάστηκαν οι καθρέφτες...
... προστέθηκε το παρμπρίζ (ακόμα με την προστατευτική του μεμβράνη) και τα φώτα οροφής... ... στη μάσκα με τους προβολείς προστέθηκαν ανακλαστήρες από αυτοκόλλητη αλουμινοταινία και ανοίχτηκαν τρύπες για τα φώτα, ενώ στα καλύμματα των φλας/φώτων θέσης τοποθετήθηκαν χωρίσματα από φύλλο στυρενίου για να χωρίζουν τις δύο λειτουργίες:
Τέλος, σε μια έξαρση σκρατσομανίας ετοιμάστηκαν κλινοσκεπάσματα για την κουκέτα του οδηγού (δεν ξέρω αν θα μπουν τελικά, αλλά η κατασκευή είχε πλάκα!):
Χαρούμενη Πρωτοχρονιά σε όλους και το 2020 να φέρει υγεία, προκοπή, εκπλήρωση των προσδοκιών και μοντελιστικό ενθουσιασμό, κυρίως σ' αυτούς που τον τελευταίο καιρό δεν δείχνουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι!
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 28, 2019 21:30:48 GMT 2
Καλησπερα δασκαλε ...κ χρονια πολλα κ καλα ουτε στον στρατο τετοιο στρωσιμο κρεβατιου....χαχαχα αψογο με τελειες σκρατσιες ..μπραβο
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 29, 2019 10:45:51 GMT 2
Να 'σαι καλά Μιχάλη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Dec 29, 2019 11:54:21 GMT 2
Καλημέρα και χρόνια πολλά Κωνσταντίνε!!! Μου άρεσει όλη η κατασκευή (και εξάλλου σου το εχω πει οτι μαζί με τον Γιώργο τον Τζιαφά και τον Απόστολο Κωστόπουλο ειστε μακράν οι καλύτεροι στα τροχοφόρα σε όλη την Ελλάδα και δεν το λέω για γλύψιμο γιατί δεν ειναι ο τύπος μου αλλά από αυτά που βλέπω)αλλά θα σταθώ στο κρεββάτι διότι μου άρεσε σαν ντεκόρ.Μπορείς να μου πεις τι υλικά χρησιμοποίησες και πως το έφτιαξες?Φτιάχνω και εγώ φορτηγά αλλά τουλάχιστον 5 κλάσεις κατώτερα από τα δικά σου. Πιάνει πολύ το χέρι σου και το γνωρίζεις και εσύ αυτό.Μοιάζεις λίγο με Ιάπωνα μοντελιστή στο πως κατασκευάζεις και παρουσιάζεις τα μοντέλα σου!!!Τι να πω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 29, 2019 12:17:43 GMT 2
Φάκελος, υποφάκελος, όλα άψογα! Σε βλέπω προτεινόμενο για τιμητική έξοδο! Πολύ όμορφες λεπτομέρειες, μου άρεσε ιδιαίτερα η απόληξη της εξάτμισης! Καλή Πρωτοχρονιά!
|
|