|
Post by nektarios on Nov 17, 2019 23:46:17 GMT 2
Πολύ ωραία η λεπτομέρεια στο συγκρότημα με τα σπιράλ κ.λπ.! Η τελευταία από τις 5 φωτό θα μπορούσε άνετα να ανήκει και σε.. 1/1! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 18, 2019 7:39:35 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά!
|
|
spisi
Kart Driver
|
Post by spisi on Nov 21, 2019 20:19:04 GMT 2
Καλοφαγωτο!!!
|
|
|
Post by czt on Nov 25, 2019 17:12:00 GMT 2
μετα το πηγασο και τις πανεμορφες κατσκευες πιστευω πρεπει να το εκθεσεις στο κοινο διοτι και οι διαστασεις για μοντελο μοναδικες αλλα και τετοιου ειδους μοντελα δεν κατεβαινουν στους διαγωνισμους και εχει μεγαλο ενδιαφερον
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 25, 2019 19:16:54 GMT 2
Σε ποιο κοινό βρε Κωνσταντίνε; Τα εξέθεσα στην Αθήνα, τα εξέθεσα και στη νύμφη του Θερμαϊκού, δεν θα πάρω τώρα σβάρνα τις απανταχού της επικρατείας εκθέσεις μπας και πετύχω κανέναν που να μην τα έχει δει... Άσε που είναι μεγάλος μπελάς το φόρτωνε - ξεφόρτωνε. Είμαι σπίτι τώρα και δεν νοιώθω το σώμα μου απ' την κούραση...
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 25, 2019 19:28:54 GMT 2
Με μικρή καθυστέρηση και λιγότερο διαθέσιμο χρόνο για δουλειά λόγω απουσίας στην Θεσσαλονίκη για την έκθεση του Πήγασου, ιδού τα έργα της βδομάδας που πέρασε. Στο σώμα του κινητήρα προστέθηκαν όλες οι σωληνώσεις και καλωδιώσεις που δίνει το κιτ κι αυτές που δεν δίνει... Και αφού συναρμολογήθηκε και το κιβώτιο βγήκαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες του ολοκληρωμένου κινητήρα:
Τέλος, πριν τοποθετηθεί ο κινητήρας στο πλαίσιο προστέθηκαν στο εσωτερικό της επιμήκους δοκού οι σωληνώσεις που πάνε από τα δοχεία πεπιεσμένου αέρα στο σύστημα ελέγχου που βρίσκεται κάτω από την καμπίνα:
Αυτά για σήμερα, καλή βδομάδα σε όλους!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 29, 2019 10:05:37 GMT 2
Ωραίες οι καλωδιώσεις - σωληνώσεις, Κωνσταντίνε. Καλημέρα και καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 29, 2019 17:00:23 GMT 2
Να 'σαι καλά Γιώργο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 30, 2019 17:50:17 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Με την συναρμολόγηση του κινητήρα και των υπολειπόμενων κομματιών πάνω στο σασί τελείωσε ουσιαστικά την εβδομάδα που μας πέρασε η κατασκευή του μηχανικού μέρους του τράκτορα (μένει ακόμα η καμινάδα εισαγωγής...) :
Κι έτσι μπήκαμε αισίως στο τελευταίο στάδιο αυτής της κατασκευής - την καμπίνα. Σε μια πρώτη φάση βάφτηκαν τα εμφανή μέρη του πατώματος (με την καμπίνα στη θέση της ή σηκωμένη) με Flat Black της Humbrol και ξεκίνησε η διαδικασία ταπετσαρίσματος. Χρησιμοποιήθηκε αυτοκόλλητη "μοκέτα" εκ Κίνας:
Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό (η σανίδα της κάτω κουκέτας είναι σε dry fit):
Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν τα καθίσματα (το "δέρμα" με Light Sand TS-46 της Tamiya) και μονταρίστηκαν οι ζώνες που είχα φτιάξει την εβδομάδα σκρατσικής δημιουργικότητας:
Και ιδού το αποτέλεσμα (με καθίσματα και ταμπλό σε dry fit):
Προσθήκες εκτός κιτ εδώ, το δερμάτινο κάλυμμα της βάσης του λεβιέ ταχυτήτων (από μένα), η χαλκομανία με τις θέσεις των ταχυτήτων (του Paul Koo) και ο πυροσβεστήρας (εκ Κίνας):
Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 2, 2019 10:30:30 GMT 2
Εξαιρετική η εικόνα του έτοιμου σασί με τον κινητήρα, Κωνσταντίνε. Νομίζω το πιο πλήρες αποτέλεσμα που μας έχεις δείξει. Εξακολουθώ να βλέπω τους τροχούς να γέρνουν προς τα μέσα και τους μπροστινούς να μοιάζουν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Δες αν μπορείς να κάνεις κάτι. Πολύ ελπιδοφόρα και τα πρώτα βήματα στο εσωτερικό. Καλή και δημιουργική εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 2, 2019 13:27:32 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και τα σχόλια Γιώργο! Εξακολουθώ να βλέπω τους τροχούς να γέρνουν προς τα μέσα και τους μπροστινούς να μοιάζουν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Δες αν μπορείς να κάνεις κάτι. Όπως το βλέπω τώρα εγώ μπροστά μου, δεν διακρίνω πρόβλημα με τις ρόδες. Το μόνο που είναι εμφανές, είναι ότι το σασί κάνει σούζα μπροστά. Αυτό είναι ηθελημένο για να αντέξει το βάρος της καμπίνας. Αν μετά την τοποθέτηση της καμπίνας δεν "καθίσει", τότε θα χρειαστεί μικροεπέμβαση στα μπροστινά ελατήρια. Κρίμα που δεν είσαι πιο κοντά να το βλέπαμε από κοντά μαζί και να διαπιστώναμε τις τυχόν ατέλειες που δεν είναι θέμα του φακού...
|
|
|
Post by nektarios on Dec 4, 2019 23:24:48 GMT 2
Το ολοκληρωμένο σασί είναι όντως πολύ εντυπωσιακό, αλλά και η ταπετσαρία μού άρεσε πολύ! Πιστεύω οτι με την αυτοκόλλητη ταπετσαρία δεν θα έχεις προβλήματα που αρκετές φορές προκύπτουν με άλλα υλικά, όπως δερματίνες κ.λπ. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 5, 2019 10:06:56 GMT 2
Να 'σαι καλά Νεκτάριε! Όχι, έχω χρησιμοποιήσει αυτοκόλλητο βελούδο σε πολλά μοντέλα και δεν έχει ξεκολλήσει κανένα... Η δερματίνη, λόγω της υφασμάτινης βάσης έχει έντονες εσωτερικές τάσεις και τείνει να ανακτήσει την επίπεδη κατάσταση της. Σκέτο γνήσιο δέρμα και αυτοκόλλητο βελούδο δεν έχουν αυτό το πρόβλημα - στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα...
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 14, 2019 12:01:34 GMT 2
Καθυστερημένο και ωστόσο μικρό αυτό το update λόγω απουσίας... Τι έγινε στο μεσοδιάστημα: Τοποθετήθηκαν οι μηχανισμοί των πόμολων στις πόρτες, βάφτηκε το εσωτερικό τους (Humbrol #93 Desert Yellow) και δοκιμάστηκε σε dry fit με το εξωτερικό τους:
Ετοιμάστηκε το ταμπλό και η κολόνα του τιμονιού. Στα όργανα του ταμπλό αντί για τις ασπρόμαυρες (!) χαλκομανίες του κιτ χρησιμοποιήθηκαν έγχρωμες φωτογραφίες του Paul Koo. Στα κουμπιά τοποθετήθηκαν χαλκομανίες του ίδιου. Στα λεβιεδάκια της κολόνας του τιμονιού που δίνονται γυμνά στο κιτ προστέθηκαν μαύρες λαβές από μήκη πλαστικού σωλήνα και κολλήθηκαν επάνω τους (στα κουτουρού) χαλκομανίες από τα κουμπιά της Huracan:
Τέλος συναρμολογήθηκε σε dry fit η καμπίνα με το πάτωμά της και δοκιμάστηκε πάνω στο πλαίσιο. No problems so far...
Καλό ΣΚ σε όλους!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 15, 2019 11:16:36 GMT 2
Καλημέρα, Κωνσταντίνε. Όμορφες λεπτομέρειες και οι χαλκομανιούλες από τη χουρακάν προσθέτουν πόντους στον πίνακα. Σκεφτόμουν, βλέποντας τις φώτο του πίνακα, ότι πολλές φορές τα όργανα που δίνουν οι εταιρείες είναι ρηχά. Έχω δει ότι κάποιοι τα αντικαθιστούν με τορναρισμένα ή εκτυπωμένα. Αν δεν έχεις τέτοιες τεχνολογίες διαθέσιμες όμως, μια ιδέα θα ήταν το τρύπημα τους και δημιουργία νέας κυκλικής πατούρας (με punch & die), κολλημένη στο πίσω μέρος του πίνακα. Τι λέτε; Μπράβο και πάλι
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 15, 2019 13:56:17 GMT 2
Χαίρομαι πολύ με την πρόοδο, και την επιτυχία της κατασκευής σου Κωνσταντίνε!!! Δε σου κρύβω, πως απ' όλες τις (εντυπωσιακές) κατασκευές σου το Volvo είναι η αγαπημένη μου!!!
Καλή συνέχεια!!!
|
|