|
Post by gtziaf on Oct 21, 2019 14:18:04 GMT 2
Κατα αρχην απο μοντελιστικοσαδομαζοχιστικης αποψεως, ευγε και μπραβο, για την επιμονη, υπομονη να το πριτσινωσεις Σχετικα με το μεγεθος, και λιγο πιο μεγαλα να ειναι, δε με προβληματιζουν, δινουν ενα αισθητικο ενδιαφερον στα πανελς. Το γενικο προβλημα των πριτσινιων ειναι οτι πρεπει να αποδωθει ταυτόχρονα τοσο το εξόγκωμα, όσο και η τρυπα στη μέση. Οποτε απο τη μια κερδιζεις στο πρωτο, χανεις στο δευτερο. Στην δε 1/20 αυτο δεν παιζει, διαλεγεις ή το ενα ή το αλλο. Εννοειται πως δεν θα εκανα ποτε κατι τετοιο γιατι θα βαραγα ενεσεις, απο την αλλη αν με εβαζες με το ζορι να πριτσινωσω, τοτε θα κολαγα τα πριτσινια σε τιποτα μπλουτακ, θα τα εβαφα και θα τα περναγα μετα για να γλυτωσω οχι τοσο το προβλημα του γυαλισματος αλλα του βερνικιου που τηνει να μαζευεται γυρω απο τετοια εξογκωματα. Εν πασει περιπτωση, οτι και να γινοταν, το μοντελο προχωραει μια χαρα. Καλη συνεχεια Χαχά, ναι τέρμα μαζοχισμός είναι Μήτσο. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό σε αυτό το μοντέλο και ας υπονομεύεται η σιγουριά του αποτελέσματος. Για το μέγεθος που λες, πιο μεγάλα θα χάλαγαν την αίσθηση της κλίμακας, νομίζω. Είχα βρει αυτή φώτο που το μονοθέσιο είναι φωτογραφημένο από ψηλά και τα πριτσίνια αχνοφαίνονται. Αν συσχετίσουμε απόσταση με κλίμακα, τότε η χρήση των 0.4 ή και 0.3 αν υπήρχαν, νομίζω δείχνει πιο ρεαλιστική. Τι λες κι εσύ; Ξέρω βέβαια ότι όσοι έχουν φτιάξει κάτι αντίστοιχο, πήγαν με 0.5 κεφάλι, αλλά εμένα δεν θα μου άρεσε. Αυτά για το μέγεθος, επ' ευκαιρίας, έτσι για χάρη της (ποιοτικής) μοντελοκουβέντας. Η μέθοδος που λες, πολύ σωστή και να σου πω, αυτή θα ακολουθήσω στα αντίστοιχα 12άρια. Πριν αποφασίσω τι θα κάνω το σκέφτηκα πολύ, ζυγίζοντας τις πιθανές λύσεις και δοκιμάζοντας σε άλλα μοντέλα σε μικρότερη κλίμακα (5-10, άντε 15 ρίβετς). Τι προβλήματα αντιμετώπισα... Αρχικά υπάρχει περίπτωση να καλυφτούν οι τρύπες από το βερνίκι. Εδώ πες ότι είσαι προσεκτικός και το γλυτώνεις. Το πιο συνηθισμένο είναι να κλείσουν αρκετά ώστε να θέλουν περάσματα για να ανοίξουν. Αυτό θεώρησε το βέβαιο, αφού και χωρίς βάψιμο η 0.3 τρύπα δεν έφτανε (η βάση τους είναι θεωρητικά 0.3 αλλά λόγου της ρητίνης, παίζει μεταξύ 0.35+) οπότε χρειάζονταν επάλληλα περάσματα με το τρυπανάκι, κάτι που δημιουργεί σημάδια στο φινίρισμα. Επίσης, ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι επειδή είναι εύθραυστες, δεν μπορείς απλά να τις πατήσεις από πάνω και να μπουν. Έτσι απλά θα σπάσουν. Οπότε θέλει μικρές κινήσεις με το τσιμπίδι, το οποίο σε κάποιες δοκιμές μου έφευγε και χάραζε το βερνίκι. Αν βάλεις ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει 450 φορές, θεωρώ ότι η αστοχία είναι βέβαιη. Τέλος θα έπρεπε να κολλήσω, τρίψω, μασκάρω πάνω στα ρίβετσς και ξαναβάψω από μέσα τις περιοχές που φαίνονται, κάτι ολίγο ρίσκι επίσης. Για τους παραπάνω λόγους επέλεξα τη λύση που ακολούθησα. Φυσικά, αν είχα μεταλλικά ρίβετς, όλα θα ήταν ευκολότερα, αλλά ο προϋπολογισμός θα πήγαινε στον Θεό. Για το βερνίκωμα, ελπίζω να μην παρασυρθώ, τραβήξω τη σκανδάλη και βουρ στα μέλια. Ευελπιστώ με λίγη προσοχή να αποφύγω το φαινόμενο που λες. Θα δείξει... Ευχαριστώ για τη στήριξη.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 21, 2019 19:00:31 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις-αναλύσεις από Γιώργο και Δημήτρη, να μαθαίνουμε και να παίρνουμε ιδέες! Ευχαριστούμε πολύ παίδες! Κάτι που κάνει το ScW μοναδικό στο είδους του! Επίσης, ευχαριστώ Γιώργο για την έξτρα απάντηση σου σχετικά με το 2ο σκέλος προηγούμενης ερώτησης μου! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2019 11:41:18 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις-αναλύσεις από Γιώργο και Δημήτρη, να μαθαίνουμε και να παίρνουμε ιδέες! Επίσης, ευχαριστώ Γιώργο για την έξτρα απάντηση σου σχετικά με το 2ο σκέλος προηγούμενης ερώτησης μου! Φάνη, η πραγματική και ουσιαστική μοντελοκουβέντα είναι αυτό που έχει λείψει από το φόρουμ σε σχέση με το παρελθόν. Η επαναδραστηριοποίηση του Δημήτρη, βοηθάει σε αυτό χάρη στις γνώσεις και την εμπειρία του. Ελπίζω να είναι αφορμή για να συζητάμε, συχνότερα, περισσότερο και φυσικά περισσότεροι. Καλημέρα
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 24, 2019 16:32:05 GMT 2
Αν συσχετίσουμε απόσταση με κλίμακα, τότε η χρήση των 0.4 ή και 0.3 αν υπήρχαν, νομίζω δείχνει πιο ρεαλιστική. Τι λες κι εσύ; Ξέρω βέβαια ότι όσοι έχουν φτιάξει κάτι αντίστοιχο, πήγαν με 0.5 κεφάλι, αλλά εμένα δεν θα μου άρεσε. Αυτά για το μέγεθος, επ' ευκαιρίας, έτσι για χάρη της (ποιοτικής) μοντελοκουβέντας. Αφηστε αυτα με τα ποιοτικά, μην καταντησουμε σαν τους τραγουδιστες του καλου ποιοτικού έντεχνου τραγουδιού, που μαζεύονται να τους δουν συγγενείς και φίλοι Βασικα αν φαινεται σωστό, δεν εχει πολυ σημασία η διαμετρος. Και απο εκει και υστερα ειναι και θεμα προσωπου γουστου. Εσυ θες υπερυψωμενη και αγνοεις την τρυπα. Εγω έχω καπου μισοαρχισει μια Matra του Χιρο, όπου δεν θα κανω τιποτα και θα αφησω τις τρυπες ελπιζοντας να μικρύνουν και άλλο απο ασταρια κλπ. Στην Β2 θα παιξει πριτσιναδορος αεροπορικου τυπου. Ολα ειναι θεμα γουστου. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2019 17:57:00 GMT 2
Αν συσχετίσουμε απόσταση με κλίμακα, τότε η χρήση των 0.4 ή και 0.3 αν υπήρχαν, νομίζω δείχνει πιο ρεαλιστική. Τι λες κι εσύ; Ξέρω βέβαια ότι όσοι έχουν φτιάξει κάτι αντίστοιχο, πήγαν με 0.5 κεφάλι, αλλά εμένα δεν θα μου άρεσε. Αυτά για το μέγεθος, επ' ευκαιρίας, έτσι για χάρη της (ποιοτικής) μοντελοκουβέντας. Αφηστε αυτα με τα ποιοτικά, μην καταντησουμε σαν τους τραγουδιστες του καλου ποιοτικού έντεχνου τραγουδιού, που μαζεύονται να τους δουν συγγενείς και φίλοι Βασικα αν φαινεται σωστό, δεν εχει πολυ σημασία η διαμετρος. Και απο εκει και υστερα ειναι και θεμα προσωπου γουστου. Εσυ θες υπερυψωμενη και αγνοεις την τρυπα. Εγω έχω καπου μισοαρχισει μια Matra του Χιρο, όπου δεν θα κανω τιποτα και θα αφησω τις τρυπες ελπιζοντας να μικρύνουν και άλλο απο ασταρια κλπ. Στην Β2 θα παιξει πριτσιναδορος αεροπορικου τυπου. Ολα ειναι θεμα γουστου. Καλη συνεχεια Δεν πειράζει, λίγοι και καλοί Αν κάποιος ήθελε την υπερυψωμένη βίδα και την τρυπίτσα, υπάρχει η λύση με τα σχετικά σετ της top studio ή της t2M. Αλλά για 450 ρίβετς, με δεδομένο ότι κάθε σετ έχει 20 μέσα και στοιχίζει γύρω στο 10άρικο, θα ήθελα 225 €, με το αξίωμα ότι δεν θα έχανα καμία, αν ακολουθούσα αυτή την επιλογή! Όπως είναι λογικό δεν υπάρχουν τόσα μικρά rivet ρητίνης με τρύπα. Έτσι βλέποντας φώτο του αυτοκινήτου από κάποια απόσταση, που η τρύπα δεν φαίνεται επέλεξα το υπερυψωμένο τμήμα, που φαίνεται. Μήτσο, εσύ θα διάλεγες την τρύπα κι όχι το υπερυψωμένο, στην 1/20; Για την 1/43 και την B2 που λες, με τα μπούνια, μαζί σου 110%. Πάντως αν δεν βαρεθώ και όλα πάνε καλά, μπορεί με καμιά καρφίτσα να κάλω ένα μαύρο σημαδάκι σε κάθε ρίβετ, εν είδει τρύπας . ΥΓ. Για να είναι σαφές για το τι μιλάμε, παραθέτω και σχετική φώτο, που φαίνεται η μικροσκοπική τρυπίτσα στο rivet.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 25, 2019 9:37:31 GMT 2
Δεν πειράζει, λίγοι και καλοί To λεω από την άποψη οτι δεν χρειαζεται να χαρακτηριζουμε συζητησεις σε ποιοτικες, μη ποιοτικες κλπ. Και τα παλαμακια χρειαζονται, κ τα ψυχαναγκαστικα για το μεγεθος του πριτσινιου και ολα. Μήτσο, εσύ θα διάλεγες την τρύπα κι όχι το υπερυψωμένο, στην 1/20; Για την 1/43 και την B2 που λες, με τα μπούνια, μαζί σου 110%. Δεν θα εβαζα υπερυψωμενο γιατι ειναι εκτος κλιμακας. Ακομα και το 0,3mm αν το βαψεις και βαλεις σηματα, θα βγαζει ματι. Απο τη φωτο ας πουμε που ανεβασες, θα υπολογιζα χοντρικα οτι αυτα τα πριτσινια ειναι μετα βιας 5mm, μην πω και μικροτερα (0,25mm υπο κλιμακα), και θα φαινονται εξωφθαλμα. Αντιθετα οταν βλεπεις φωτογραφιες απο το πραγματικο, πρεπει να πας σε πολυ κοντινες ληψεις και παλι, αντιλαμβανεσαι μια υπονοια πριτσινιου. Τωρα που το ξανασυζητάμε, σκεφτομαι οτι στη Matra, οπου οι τρυπες κανουν μπαμ και δεν θα πολυμικρυνουν με το ασταρωμα, λεω οταν ερθει η ωρα, να στοκαρω και να επαναχαράξω τα πριτσινια με τα κλασικα αεροπορικα εργαλειακια Απο εκει και υστερα, ο καθενας αντιλαμβανεται την πραγματικοτητα διαφορετικα, εχει το δικο του γουστο και το φτιαχνει οπως θελει, δεν υπαρχει σωστο-λαθος
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 25, 2019 10:00:50 GMT 2
Δεν πειράζει, λίγοι και καλοί To λεω από την άποψη οτι δεν χρειαζεται να χαρακτηριζουμε συζητησεις σε ποιοτικες, μη ποιοτικες κλπ. Και τα παλαμακια χρειαζονται, κ τα ψυχαναγκαστικα για το μεγεθος του πριτσινιου και ολα. Σε καμιά περίπτωση Μήτσο. Εξάλλου η πορεία μου στα 8 χρόνια φόρουμ νομίζω το έχει αποδείξει αυτό, προσπαθώντας να στηρίξω ή βοηθήσω, όπου μπορώ, από τον πιο άπειρο έως τον πιο έμπειρο μοντελιστή, με τα σχόλια μου. Μίλησα για πραγματική μοντελοκουβέντα, που αφορά τον πραγματικό μοντελισμό κι όχι τα γύρω-γύρω, όχι για ποιοτική. Μήτσο, εσύ θα διάλεγες την τρύπα κι όχι το υπερυψωμένο, στην 1/20; Για την 1/43 και την B2 που λες, με τα μπούνια, μαζί σου 110%. Δεν θα εβαζα υπερυψωμενο γιατι ειναι εκτος κλιμακας. Ακομα και το 0,3mm αν το βαψεις και βαλεις σηματα, θα βγαζει ματι. Απο τη φωτο ας πουμε που ανεβασες, θα υπολογιζα χοντρικα οτι αυτα τα πριτσινια ειναι μετα βιας 5mm, μην πω και μικροτερα (0,25mm υπο κλιμακα), και θα φαινονται εξωφθαλμα. Αντιθετα οταν βλεπεις φωτογραφιες απο το πραγματικο, πρεπει να πας σε πολυ κοντινες ληψεις και παλι, αντιλαμβανεσαι μια υπονοια πριτσινιου. Τωρα που το ξανασυζητάμε, σκεφτομαι οτι στη Matra, οπου οι τρυπες κανουν μπαμ και δεν θα πολυμικρυνουν με το ασταρωμα, λεω οταν ερθει η ωρα, να στοκαρω και να επαναχαράξω τα πριτσινια με τα κλασικα αεροπορικα εργαλειακια Απο εκει και υστερα, ο καθενας αντιλαμβανεται την πραγματικοτητα διαφορετικα, εχει το δικο του γουστο και το φτιαχνει οπως θελει, δεν υπαρχει σωστο-λαθος Ευχαριστώ για τις σκέψεις σου (με μπέρδεψες αρχικά - στο πρώτο σχόλιο σου λες ότι και 0.5 να ήταν δεν θα πείραζε-) αλλά τώρα κατάλαβα τι λες. Το συγκεκριμένο θέμα με απασχολούσε από την πρώτη μέρα που αγόρασα το κιτ. Επέλεξα τα rivets για το extra challenge. Τι θα βγει, θα μάθουμε σε λίγο αφού το μοντέλο είναι στο τελευταίο στάδιο βερνικώματος. Αν προλάβω πριν φύγω για το γραφείο, αύριο θα έχετε νέα. Καλημέρα
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 25, 2019 10:06:29 GMT 2
Ναι διαφωνησα με τον εαυτο μου χαχαχαχαχα αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι φτιαξτο οπως θες. Εσενα θα σε προβληματισει και θα σου αρεσει, εγω θα σου πω οτι ειναι εκτος κλιμακας, καποιος αλλος θα του αρεσει πολυ γιατι θα εχει αυτη τη λεπτομερεια. Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει μηχανημα τυπου "Αγαπη μου συρρικνωσα τα παιδια" για να αποτυπωνουμε ολη τη λεπτομερεια σε κλιμακα 1/1000, παντα θα υπαρχει υποκειμενικοτητα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 30, 2019 23:12:19 GMT 2
Μετά την ριβετιάδα, ήρθε η ώρα της κρίσης και το βάψιμο. Κλασσικά αστάρι εμπορίου (σπρέι Άλεξ, σπρέι ), ροζ ζέρο, ρόσσο 60's κι όλα καλά κι ανθηρά, μέχρι εδώ. Ιδίως αφού οι διάφορες μπογίτσες θεωρούσα ότι είχαν φέρει πιο κοντά στην κλίμακα τα rivet και η 312 δεν έμοιαζε πλέον σαν 15χρόνο με ακμή. Κάπου εκεί πυροβόλησα το βερνίκι, με μπόλικο άγχος είναι αλήθεια, αφού δεν είχα παίξει ξανά μπάλα με τέτοια επιφάνεια. Κι ενώ ήμουν προσεκτικός κι έριχνα τα χέρια με ολίγη, το αποτέλεσμα, όταν το βερνίκι άρχισε να στεγνώνει, δεν ήταν καθόλου αυτό που επιθυμούσα. Λίγο το άγχος, λίγο η τελευταίες ψεκασιές για να αποφύγω το γυάλισμα, λίγο η τάση των σύγχρονων 2Κ να μελώνουν κατά το στέγνωμα, έκαναν την 312 να μοιάζει με χοτ ροντ σε κοκονκουρς ντι ελεγκανς. Μετά το σχετικό χάλασμα, βασικά δεν μιλιόμουν την Παρασκευή και την εξέταση των πιθανών λύσεων, το φίδι από την τρύπα έβγαλε το πατροπαράδοτο γυάλισμα. Μάικρομες, αλοιφές κλπ αγαπημένα, που είχα παρατήσει στα τελευταία μοντέλα μου, επανήλθαν στο προσκήνιο για να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται. Μαζί, μας τελείωσε και το χρώμα από τα ρίβετ, αλλά αυτό ήταν το μικρότερο κακό, αφού η επιφάνεια ήταν πλέον πολύ καλύτερη. Τέλος, με οδοντογλυφίδα πέρασα ένα - ένα τα 450 rivet ή σχεδόν, αφού κάποια ξέφυγαν. Δυστυχώς η φώτο δεν είναι καλή αλλά θα επανέλθω με περισσότερες στο άμεσο μέλλον. Όπως και να έχει, η κατάσταση σώθηκε σε μεγάλο βαθμό αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πλέον είμαι πιο έμπειρος, έχοντας καταγράψει τα λάθη που έγιναν ώστε να τα αποφύγω στο μέλλον. Προφανώς, χωρίς το riveting, το φινίρισμα θα ήταν μια από τα ίδια, στο ίδιο μοτίβο των 10άδων μοντέλων που έχω βάψει τα τελευταία χρόνια. Με τα ριβετς, μπορεί να παιδεύτηκα παραπάνω, αλλά το χάρηκα κιόλας. Από το επόμενο επιστρέφουμε στα μηχανικά μέρη. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by alex78 on Oct 31, 2019 0:19:54 GMT 2
Βασικά το σώσιμο ήταν επιπέδου ''πω πω μια στροφάρα......έλα Γιώργη'' και βγήκες αλώβητος, σ'ωραίος φίλε!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Nov 1, 2019 14:21:31 GMT 2
Μοντελιστικα/τεχνικα ειναι πολυ καλο Απο πλευρας κλιμακας κλπ τα εχουμε συζητησει διεξοδικα και πιο πριν, οποτε δεν χρειαζεται να γραφουμε τα ιδια και τα ιδια Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 2, 2019 22:48:16 GMT 2
Αλέξη και Δημήτρη ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Μήτσο, για τις τρυπίτσες στα ρίβετς, κουβέντα. Σαν τον Αυγενάκη και τον Ολυμπιακό Βέβαια, μετά το επαναβάψιμο δεν φαίνονται, παρά μόνο αν βάλεις το φακό αλλά το προσπάθησα. Τουλάχιστον, το προσπάθησα. Καλή συνέχεια σε όλους
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 3, 2019 21:16:36 GMT 2
Πολύ όμορφο Γιώργο! Μου αρέσει ιδιαίτερα! Ανεξαρτήτως αν ένα βερνίκι στεγνώσει καλά και φαίνεται ωραίο στο μάτι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν συγκρίνετε με τίποτα με ένα καλογυαλισμένο μοντέλο! (Ακόμη περισσότερο στα πολιτικά αυτοκίνητα που πρέπει να δώσουμε και κάποιο βάθος...) Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Nov 4, 2019 12:14:34 GMT 2
Μήτσο, για τις τρυπίτσες στα ρίβετς, κουβέντα. Σαν τον Αυγενάκη και τον Ολυμπιακό Βέβαια, μετά το επαναβάψιμο δεν φαίνονται, παρά μόνο αν βάλεις το φακό αλλά το προσπάθησα. Τουλάχιστον, το προσπάθησα. Δεν φαινεται κατι στο τελειωμενο. Βασικα δεν καταλαβα, εκανες νεες τρυπες γιατι αν θυμαμαι καλα τα ριβετς δεν ειχαν τρυπες; Μιλας με γρίφους, για ανελυσε λιγο πληζ. Παντως πραγματικα, ενω μοντελιστικα ειναι αξιο συγχαρητηριων και προσδιδει ενα ενδιαφερον σε μια κατα τα αλλα αδεια επιφανεια, το μεγεθος τους παραπεμπει σε 1/12. Για να κανουμε εναν παραλληλισμο, ειναι η ιδια φαση με το ριβετινγκ σε μοντελα αεροπλανων. Η συζητηση ειναι αεναη και δεν βγαζει πουθενα γιατι στο τελος ολα ειναι θεμα προσωπικου γουστου. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 4, 2019 18:03:05 GMT 2
Πολύ όμορφο Γιώργο! Μου αρέσει ιδιαίτερα! Ανεξαρτήτως αν ένα βερνίκι στεγνώσει καλά και φαίνεται ωραίο στο μάτι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν συγκρίνετε με τίποτα με ένα καλογυαλισμένο μοντέλο! (Ακόμη περισσότερο στα πολιτικά αυτοκίνητα που πρέπει να δώσουμε και κάποιο βάθος...) Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα! Χαχα, είσαι το καλό αγγελάκι... Τζιαφάαααα γυάλιζε τα μοντέλα σου Αρχικά, το βάθος που λέμε δεν γίνεται με το γυάλισμα αλλά το βάψιμο - βερνίκωμα. Στη συνέχεια βέβαια το αναδεικνύουμε το γυάλισμα. Γενικά, θα συμφωνήσω και μέχρι πριν 1-2 χρόνια θα ήμουν απόλυτος. Πλέον, έχοντας εξερευνήσει πιθανές και απίθανες λύσεις, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αν ακολουθηθεί μια σωστή σταδιακή εφαρμογή με ενδιάμεσα τριψίματα με 4000- 6000 μπορείς το τελικό χέρι να μην το γυαλίσεις (ίσως μια αλοιφή κι ένα wax) και το αποτέλεσμα να είναι εφάμιλλο ή και καλύτερο. Εξάλλου, όπως φαντάζεσαι δεν θα ρίσκαρα τη δουλειά σε ένα μοντέλο που δούλευα 2 χρόνια, όπως π.χ. η fleron αν το αποτέλεσμα δεν θα ήταν αντίστοιχο. Εκτός από την 33, δεν έχω γυαλίσει πλήρως τις 2 BMW (εκτός από την οροφή της M6 που τη γυάλισμα για να κατεβάσω το μέλωμα), την 43άρα 312PB και κάποια ακόμη που δεν θυμάμαι. Προφανώς, αν ρίξεις 5 χέρια βερνίκι, μάλλον δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που πρέπει, είναι λογικό. Χρειάζεται εμπειρία και λίγο τύχη. Στην προκειμένη περίπτωση, το σφάλμα ήταν καθαρά δικό μου. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 4, 2019 18:12:35 GMT 2
Μήτσο, για τις τρυπίτσες στα ρίβετς, κουβέντα. Σαν τον Αυγενάκη και τον Ολυμπιακό Βέβαια, μετά το επαναβάψιμο δεν φαίνονται, παρά μόνο αν βάλεις το φακό αλλά το προσπάθησα. Τουλάχιστον, το προσπάθησα. Δεν φαινεται κατι στο τελειωμενο. Βασικα δεν καταλαβα, εκανες νεες τρυπες γιατι αν θυμαμαι καλα τα ριβετς δεν ειχαν τρυπες; Μιλας με γρίφους, για ανελυσε λιγο πληζ. Παντως πραγματικα, ενω μοντελιστικα ειναι αξιο συγχαρητηριων και προσδιδει ενα ενδιαφερον σε μια κατα τα αλλα αδεια επιφανεια, το μεγεθος τους παραπεμπει σε 1/12. Για να κανουμε εναν παραλληλισμο, ειναι η ιδια φαση με το ριβετινγκ σε μοντελα αεροπλανων. Η συζητηση ειναι αεναη και δεν βγαζει πουθενα γιατι στο τελος ολα ειναι θεμα προσωπικου γουστου. Καλη συνεχεια Δημήτρη, βασικά χαβαλέ κάνω. Είναι αλήθεια ότι τρύπησα με μια βελόνα τα rivet (ίσως φαίνεται στην προτελευταία φώτο) αλλά δυστυχώς δεν είναι εμφανές μετά το βάψιμο τους με το χέρι. Δεν βοηθάει και η αρχαία μου φωτογραφική, που έχει την τάση να κάνει blending τα πάντα, αν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Τουλάχιστον έβγαλα μια καλή φώτο, την προτελευταία, και σας έδειξα τι έγινε. Θα το μετάνιωνα αν δεν το έκανα, το είχα λίγο άχτι. Την επόμενη φορά, θα δω πως θα το αντιμετωπίσω.
|
|