|
Post by gtziaf on Oct 7, 2019 8:10:58 GMT 2
Να είσαι καλά Φάνη, ευχαριστώ. Τα καλώδια της βενζίνης, σωστά είναι τα 0.4 που πουλιούνται και ξεχωριστά από τη Hiro. Στα περισσότερα 20άρια δίνονται μέσα στο κιτ. Στα 1/24 συνήθως όχι. Για τα ρεύματα δεν χρησιμοποίησα αυτά του κιτ, καθώς είναι πολύ μαλακά και θα στεκόταν αφύσικα. Η διάμετρος τους είναι 0.35 . Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Στην φωτό φαίνονται πολύ μικρότερα από 0.35 αν τα συγκρίνεις με αυτά των καυσίμων! Το μαύρο αδυνατίζει Κάποια στιγμή θα κάνω ένα τεστ με το παχύμετρο, τα διάφορα καλώδια που χρησιμοποιούμε συνήθως, για να μάθουμε τις πραγματικές του διαστάσεις τους.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 7, 2019 8:11:59 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο Μοντελισμός ή χειρουργείο Τρελή λεπτομέρεια και εκπληκτκό αποτέλεσμα Καλη και απροβλημάτιστη συνέχεια Ευχαριστώ Μπιλ. Μοντελισμός - μοντελισμός Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 7, 2019 10:49:09 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Στην φωτό φαίνονται πολύ μικρότερα από 0.35 αν τα συγκρίνεις με αυτά των καυσίμων! Το μαύρο αδυνατίζει Κάποια στιγμή θα κάνω ένα τεστ με το παχύμετρο, τα διάφορα καλώδια που χρησιμοποιούμε συνήθως, για να μάθουμε τις πραγματικές του διαστάσεις τους. Χα, χα σωστός, κάτι ξέρω εγώ που το μαύρο είναι από τα αγαπημένα μου χρώματα στα ρούχα! Πολύ καλή ιδέα αυτό με το παχύμετρο! Αναμένουμε τις μετρήσεις σου!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 7, 2019 10:50:22 GMT 2
Είναι φοβερά Γιώργο αυτά της GasPatch, νομίζω τα καλύτερα 48 άρια για δίπλανα στην αγορά, πολύ καλύτερα της Eduard! Η Wingnut Wings άπαιχτη στα 32αρια, μακράν η καλύτερη εταιρία σε αυτήν την κλίμακα για δίπλανα, αν αρχίσεις ένα από αυτά θα κολλήσεις με τα δίπλανα! Θα τα δοκιμάσω κάποια στιγμή, έτσι από περιέργεια. Ίσως τα Χριστούγεννα αν έχει περισσέψει μπάτζετ από την Άλφα της Ιταλέρι, ο Αϊ Βασίλης να μου φέρει ένα άλμπατρος Ωραίος! Αχ αυτός ο Αϊ Βασίλης τι έχει να τραβήξει από όλους μας!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 8, 2019 22:10:47 GMT 2
Θα τα δοκιμάσω κάποια στιγμή, έτσι από περιέργεια. Ίσως τα Χριστούγεννα αν έχει περισσέψει μπάτζετ από την Άλφα της Ιταλέρι, ο Αϊ Βασίλης να μου φέρει ένα άλμπατρος Ωραίος! Αχ αυτός ο Αϊ Βασίλης τι έχει να τραβήξει από όλους μας! Αφού, θα έρθει που θα έρθει στο σπίτι, να μην φέρει κάτι και για μας.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 9, 2019 21:36:01 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 10, 2019 13:08:44 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Γιώργο! Τα μεταλλικά που χρησιμοπίησες για να δέσεις τα σωληνάκια πάνω στο roll bar τι είναι; Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 10, 2019 21:53:47 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Γιώργο! Τα μεταλλικά που χρησιμοπίησες για να δέσεις τα σωληνάκια πάνω στο roll bar τι είναι; Ευχαριστώ. Είναι δέστρες που περιλαμβάνονται μέσα στα φωτοχαραγμένα του κιτ, Φάνη. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 18, 2019 18:07:42 GMT 2
Μετά τις βασικές δοκιμαστικές και σχεδόν παράλληλα με τα μηχανικά μέρη ξεκίνησα την προετοιμασία του αμαξώματος. Αυτή αφορούσε το περτσίνωσα όλης της επιφάνειας του, χαρακτηριστικό των Ferrari της εποχής. Ξεκίνησα με τις τρύπες (0.3mm) Ακολούθησε σιγά - σιγά η προσθήκη των rivets της Masterclub, με διάμετρο κεφαλής στα 0,4mm. Για κάθε ένα από 450 βιδάκια, χρειάστηκε να περνάω και να ξανα-περνάω το τρυπάνακι μέσα από την τρύπα, μέχρι το σώμα (υποτίθεται 0.3) του rivet, να περάσει από μέσα, χωρίς να σπάσει. Έτσι το όλο κόνσεπτ εξελίχτηκε ο εφιάλτης μου για νύχτες. One hour later... A week later... Years later... Ένταξ', ήταν το πιο βαρετό πράγμα που έχω κάνει, πιο βαρετό και από το γυάλισμα λέμε. Ελπίζω να αξίζει τον κόπο. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 18, 2019 20:04:13 GMT 2
Μπράβο Γιώργο! Τέλεια ψυχοθεραπεία! Σίγουρα κάτι που θέλω να δοκιμάσω και εγώ! 1) Θα κολλήσεις τα rivets από μέσα και μετά θα τα ξυρίσεις; 2) Αντιλαμβάνομαι στο γυάλισμα θα θέλει προσοχή με τόσα εξογκωματάκια .... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 18, 2019 22:46:21 GMT 2
Μπράβο Γιώργο! Τέλεια ψυχοθεραπεία! Σίγουρα κάτι που θέλω να δοκιμάσω και εγώ! 1) Θα κολλήσεις τα rivets από μέσα και μετά θα τα ξυρίσεις; 2) Αντιλαμβάνομαι στο γυάλισμα θα θέλει προσοχή με τόσα εξογκωματάκια .... Καλή συνέχεια! Τι να τους κάνουμε τους ψυχολόγους μετά... 450 ρίβετς την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα Οι φήμες, ότι τα βράδια ακουγόταν κάποιος να ουρλιάζει στην Αριδαία, μόνο ως προϊόν μυθοπλασίας μπορούν να χαρακτηριστούν. Όπως και να έχει, αυτό που διαπίστωσα κι εγώ στην πορεία ήταν ότι η διαδικασία είναι πολύ πιο δύσκολή ή καλύτερα εκνευριστική, από ότι αρχικά περίμενα. Το μέγεθος (νομίζω οι μικρότερες που υπάρχουν), τα πολλά περάσματα με το τρυπανάκι, το γεγονός ότι οι βίδες της master σπάνε εύκολα και φυσικά η εκτόξευση στους στο διάστημα, με το που τις ακουμπούσε η τσιμπίδα, συνηγορούν στο παραπάνω. Για το βάψιμο δεν ξέρω ακόμη, έχω κι εγώ τις απορίες μου, αλλά για αυτό κάνουμε νέα πράγματα, αλλιώς θα το έκλεινα το εργαστήριο, δεν έχει νόημα να πηγαίνεις εκ του ασφαλούς, το ίδιο και το ίδιο συνέχεια. Βασικά, ελπίζω το καλό μου σερί να συνεχιστεί και να μην χρειαστεί να γυαλίσω. Αν χρειαστεί θα δω πως θα το αντιμετωπίσω. Το σίγουρο είναι ότι μετά το πρώτο αστάρι, θα τις "κατεβάσω" λίγο για να έρθουν στην κλίμακα. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by alex78 on Oct 19, 2019 0:10:20 GMT 2
Άσχετο και να με συγχωρείτε, αλλά εμένα μου θυμίζει έντονα κάτι από άτρακτο 24αριού Airfix ή 48αριού Monogram bober του WW2 που πάλευαν κάτι μερακλήδες να εξαφανίσουν την υπερυψωμένη και πριτσίναραν δίχως αύριο.....
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 19, 2019 8:40:19 GMT 2
Άσχετο και να με συγχωρείτε, αλλά εμένα μου θυμίζει έντονα κάτι από άτρακτο 24αριού Airfix ή 48αριού Monogram bober του WW2 που πάλευαν κάτι μερακλήδες να εξαφανίσουν την υπερυψωμένη και πριτσίναραν δίχως αύριο..... Τι μου θύμισες και μένα, Άλεξ... Έχω κάνει κι εγώ επαναχάραξη γράμμωσης και ριβετινγκ σε παλιό ανάγλυφο RF-84 της Heller. Και φυσικά χωρίς scriber και rivet tool, μόνο με μια βελόνα καρφωμένη στον X-acto. Άλλες, εποχές, όπως άλλη εποχή είναι και τα 60's για την F1.
|
|
|
Post by Sakis on Oct 19, 2019 11:08:40 GMT 2
Δεν καπνίζεις να σου φέρω και τσιγάρα εκεί που είσαι όπως είθισται. Πέρα από την πλάκα είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι οι γραμμές είναι ευθείες (ακόμα κι αν είχαν οδηγό πάλι μπορείς να ξεφύγεις).
Το γυάλισμα το τρέμω εκτός κι κάνεις πάλι τα κόλπα σου και δεν χρειαστεί.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 19, 2019 12:48:24 GMT 2
Δεν καπνίζεις να σου φέρω και τσιγάρα εκεί που είσαι όπως είθισται. Πέρα από την πλάκα είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι οι γραμμές είναι ευθείες (ακόμα κι αν είχαν οδηγό πάλι μπορείς να ξεφύγεις). Το γυάλισμα το τρέμω εκτός κι κάνεις πάλι τα κόλπα σου και δεν χρειαστεί. Χαχα, της φυλακής τα σίδερα είναι για τους αντμίν... Σάκη, το κιτ έχει εγχάρακτα πριτσίνια στο 90% του συνόλου. Σκέψου, κάτι ανάλογο με τα κιτ αεροπλάνων. Δεν αρκούν για να πιάσει το τρυπανάκι, αλλά ο οδηγός υπάρχει και όπως είδες βοήθησε πολύ. Φάνη, ξέχασα ότι είχε δύο σκέλη η ερώτηση σου και δεν σου απάντησα. Τα ριβέτ ανά τακτά διαστήματα, τα κολλούσα από μέσα για να μην φεύγουν. Δεν το άφησα για το τέλος. Τώρα για το ξύρισμα, θα φάω μόνο όσο φαίνονται ή εμποδίζουν το μονοκότ να κολλήσει στο αμάξωμα. Τα υπόλοιπα δεν έχει νόημα να ασχοληθώ. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 21, 2019 12:33:48 GMT 2
Κατα αρχην απο μοντελιστικοσαδομαζοχιστικης αποψεως, ευγε και μπραβο, για την επιμονη, υπομονη να το πριτσινωσεις Σχετικα με το μεγεθος, και λιγο πιο μεγαλα να ειναι, δε με προβληματιζουν, δινουν ενα αισθητικο ενδιαφερον στα πανελς. Το γενικο προβλημα των πριτσινιων ειναι οτι πρεπει να αποδωθει ταυτόχρονα τοσο το εξόγκωμα, όσο και η τρυπα στη μέση. Οποτε απο τη μια κερδιζεις στο πρωτο, χανεις στο δευτερο. Στην δε 1/20 αυτο δεν παιζει, διαλεγεις ή το ενα ή το αλλο. Εννοειται πως δεν θα εκανα ποτε κατι τετοιο γιατι θα βαραγα ενεσεις, απο την αλλη αν με εβαζες με το ζορι να πριτσινωσω, τοτε θα κολαγα τα πριτσινια σε τιποτα μπλουτακ, θα τα εβαφα και θα τα περναγα μετα για να γλυτωσω οχι τοσο το προβλημα του γυαλισματος αλλα του βερνικιου που τηνει να μαζευεται γυρω απο τετοια εξογκωματα. Εν πασει περιπτωση, οτι και να γινοταν, το μοντελο προχωραει μια χαρα. Καλη συνεχεια
|
|