.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Dec 15, 2011 21:16:30 GMT 2
Καλησπερα Νεκταριε, ναι φιλε μου καλα καταλαβες εγω ειμαι! Για τις φθορες και τα λερωματα μην αγχωνεσαι, θα ερθουν στην ωρα τους...Οσο για βοηθεια ,οπου χρειαστεις κατι θα χαρω να σου πω τη γνωμη μου.Καλη συνεχεια και καλη επιτυχια με τους γαντζους...!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 30, 2011 21:23:42 GMT 2
Φίλοι συνχομπίστες, Χαίρετε, και χρόνια πολλά! Ήρθε η ώρα – επιτέλους! – για το πρώτο update! Από τη μια η χιονόπτωση που με κράτησε 2 μέρες μέσα, από την άλλη οι γιορτές και οι άδειες των Χριστουγέννων, και το γερανοφόρο προχώρησε αρκετά. Πρώτα από όλα, φτιάχτηκαν οι – περιβόητοι – γάντζοι. Τελικά φτιάχτηκαν μόνο 2 αντί για 3, γιατί βρέθηκε τυχαία ένας έτοιμος. Οι 2 φτιάχτηκαν από φύλλο πλαστικού (τηλεκάρτα), και είναι αυτοί: Και φτάνουμε στο «κυρίως θέμα»: Κινητήρας και σασί. Η εφαρμογή των κομματιών είναι πολύ καλή και σε γενικές γραμμές εντελώς απροβλημάτιστη, ωστόσο οι οδηγίες μού φάνηκαν σε αρκετά σημεία ασαφείς. Οι εργασίες που έγιναν μέχρι στιγμής είναι οι εξής : Συναρμολόγηση σασί (67 κομμάτια): Συναρμολόγηση κινητήρα (25 κομμάτια): Συγγνώμη που οι φωτό είναι άθλιας ποιότητας, αλλά στάθηκε αδύνατον να βγάλω καλύτερες… Σασί και κινητήρας συναρμολογημένα, πριν το βάψιμο : Στο σασί και τον κινητήρα έχουν γίνει μόνο εργασίες συναρμολόγησης και δεν θα ακολουθήσει τίποτε άλλο, εκτός από ένα απλό αστάρωμα και βάψιμο με μαύρο satin (Humbrol 85), αφού μετά την ολοκλήρωση του μοντέλου δεν θα φαίνονται καθόλου. Ακολούθως, βάφηκαν και συναρμολογήθηκαν σασί και κινητήρας. Συνέχεια με τη συναρμολόγηση της βάσης του γερανού (15 κομμάτια), στην οποία θα είναι προσαρμοσμένες και οι πλαϊνές εργαλειοθήκες. Η βάση θα βαφεί στο χρώμα του γερανού και του πρόσθιου προφυλακτήρα (κόκκινο gloss). Και, πριν σας αφήσω, ένα πρόχειρο dry fit των βασικών κομματιών του μοντέλου! Θα ακολουθήσουν ασταρώματα και βαψίματα με αερογράφο, μόλις το επιτρέψει ο καιρός (για βάψιμο σε ανοιχτό χώρο) και βρεθεί αρκετός χρόνος. Ευχαριστώ για τον χρόνο και την υπομονή σας! Καλή Πρωτοχρονιά!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Dec 30, 2011 21:52:56 GMT 2
Νεκταριε ολα πολυ καλα κ οι γαντζοι σου εμπνευση!! Καλη συνεχεια κ Καλη Χρονια να εχεις!!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 30, 2011 21:56:15 GMT 2
Γειά σου Νεκτάριε με τις τηλεκάρτες σου... Ωραίος, τίποτα δεν πετιέται, τα πάντα χρησιμοποιούνται στο μοντελισμό... : : Καλή συνέχεια στον τράκτορα και καλή πρωτοχρονιά να έχεις. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by alex78 on Dec 30, 2011 23:32:22 GMT 2
Κατασκευή με την μεγαλοπρέπεια που της αρμόζει...Όλα άψογα Νεκτάριε...Εύχομαι καλή συνέχεια... : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Dec 31, 2011 0:15:03 GMT 2
Πολυ καλα μεχρι εδω Νεκταριε! Περιμενω με αγωνια τη συνεχεια. : :
|
|
|
Post by nektarios on Dec 31, 2011 20:34:48 GMT 2
Χρήστο, σε ευχαριστώ πολύ! Συνεχίζω ακάθεκτος. :-) Καλή Χρονιά και σε σένα!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 31, 2011 21:22:32 GMT 2
Αγάπιε, σε ευχαριστώ! Η τηλεκάρτα είναι φτιαγμένη από υλικό ιδανικό για μοντελισμό, και κατά καιρούς την έχω χρησιμοποιήσει για διάφορες ιδιοκατασκευές. Καλή Πρωτοχρονιά και σε σένα!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 31, 2011 21:28:30 GMT 2
Αλέξη, σε ευχαριστώ! Πράγματι, "μεγαλοπρεπές" μοντέλο, αν σκεφτείς οτι όταν ολοκληρωθεί θα έχει μήκος περίπου μισό μέτρο! Καλή Πρωτοχρονιά!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 31, 2011 21:31:50 GMT 2
Βαγγέλη, σ' ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ περιμένω τη συνέχεια με αγωνία, γιατί θα περιλαμβάνει βαψίματα με metal και nickel χρώματα, μεγάλου μεγέθους χαλκομανίες, και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα... Καλή Πρωτοχρονιά!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 2, 2012 13:06:05 GMT 2
Ωραίο και πλούσιο update Νεκ... Οι γάντζοι είναι πραγματικά πολλοί εμπνευσμένοι... Καλή συνέχεια...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 2, 2012 22:42:09 GMT 2
Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ! Τελικά, οι γάντζοι μάλλον θα είναι το highlight του μοντέλου!...
|
|
|
Post by rawshooter on Jan 3, 2012 23:56:55 GMT 2
Εεεεεεε λοιπόν με "κόλλησες" το μικρόβιο ;D των τρακτόρων!!!!! Ξέρω ο Γιώργος θα βγάλει εξανθήματα ;D αλλά τί να κάνουμε Ολα μέσα στο πρόγραμμα είναι Προσεχώς θα πιάσω και 'γώ ενα τράκτορα "379" ("τραυματισμένο" απο άλλο μοντελλιστή) αλλά σ' άλλα κατάσταση (βλ. μπίχλα/σκουριές κτλ). Καλή συνέχεια φίλε μου
|
|
|
Post by nektarios on Jan 4, 2012 10:07:25 GMT 2
Παναγιώτη, σε ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ πιστεύω οτι ο Γιώργος δεν θα ενθουσιαστεί ιδιαίτερα, εκτός βέβαια και αν βάψεις τον τράκτορα κόκκινο, ;D προσθέτοντας ίσως και καμιά αερογραφία με τον Schuhmacher να πανηγυρίζει! Το σίγουρο πάντως είναι οτι ο Γιάννης ο "φορτηγοφτιάχτης" θα χοροπηδάει από τη χαρά του! Με το καλό να τον ξεκινήσεις!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 5, 2012 1:11:08 GMT 2
Γιατί το χρώμα μου θυμίζει αυτό του Jazz..;Πολύ καλό το αποτέλεσμα ως εδώ Νεκτάριε!Στηρίζεις επάξια τη συγκεκριμένη θεματολογία και σου εύχομαι καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 5, 2012 9:21:36 GMT 2
Θάνο, σε ευχαριστώ πολύ για το ενθαρρυντικό σχόλιο! Το χρώμα είναι φυσικό να σου θυμίζει το αντίστοιχο του Jazz, αφού είναι το ίδιο! Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε... ;D Πάντως, για να αποφύγεις δυσάρεστους συνειρμούς λόγω του ίδιου χρώματος σε διαβεβαιώνω οτι στον προφυλακτήρα του γερανού δεν θα υπάρχουν "ραφές" από το καλούπι!
|
|