|
Post by gtziaf on Aug 20, 2019 9:13:43 GMT 2
Πολύ όμορφο δείχνει, Κωνσταντίνε. Και τα μασκαρίσματα σούπερ
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 20, 2019 10:46:42 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Κι όσο για τα μασκαρίσματα, προσπαθώ - και προσπαθώντας μαθαίνω...
|
|
|
Post by alex78 on Aug 20, 2019 13:07:24 GMT 2
Πολύ ωραίο και απαιτητικό φινίρισμα Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 20, 2019 18:07:23 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! "Απαιτητικό" είναι αυτό που οι Άγγλοι λένε "understatement"... Μου 'χουν βγει τα χέρια εδώ και 10 μέρες στο τρίψιμο...
|
|
|
Post by nektarios on Aug 23, 2019 22:11:47 GMT 2
Σίγουρα είναι μια κοπιαστική διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα είναι υπέροχο! Οι επενδύσεις αλλά και τα ηλεκτρικά κυκλώματα με έχουν εντυπωσιάσει! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 24, 2019 8:16:33 GMT 2
Να 'σαι καλά Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 25, 2019 18:32:29 GMT 2
Η ζέστη συνεχίζεται και οι ενημερώσεις παραμένουν λακωνικές. Ωστόσο τελειώσαμε με τα γυαλίσματα - πορτμπαγκάζ... ...και φτερά με τα λιλιά τους:
Ομολογώ ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα (όπως είπαμε χωρίς βερνίκι...) που εν μέρει οφείλεται στο εξαιρετικό φινίρισμα των επιφανειών αυτών των κομματιών από τη μάνα τους. Από βδομάδα μπαίνουμε στην τελική ευθεία με την οριστική συναρμολόγηση και περιμένω εκτός απροόπτου να έχω τελειώσει μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 26, 2019 9:17:38 GMT 2
Πολύ καθαρή δουλειά Κωνσταντίνε. Και το φινίρισμα, ιδίως στα καμπύλα σημεία πολύ καλό. Στα υπόλοιπα, όπως το καπάκι του χώρου αποσκευών, η προσπάθεια να γυαλίσεις το χρώμα φαίνεται, με γραμμές γυαλίσματος, διάθλαση φωτός και έλλειψη βάθους, αλλά στο τέλος δεν με χαλάει. Εξάλλου το μοντέλο δεν θα εκτίθεται με μια λάμπα από πάνω. Οπότε well done! Αναμένω το τελικό στήσιμο με αγωνία
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 26, 2019 12:28:36 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο - τόσο για τις καίριες παρατηρήσεις, όσο και για το ανακουφιστικό βάλσαμο! Να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 31, 2019 17:19:20 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου Η κατασκευή συνεχίστηκε με την εσωτερική επένδυση της καμπίνας. Πρώτα ντύθηκε η οροφή με αυτοκόλλητο βελούδο (από την Κίνα) όπου ενσωματώθηκε πλαφονιέρα (από το spare box της Citroen 15six):
Στη συνέχεια κολλήθηκαν τα πίσω εσωτερικά πλαϊνά:
Κι εκεί κάπως ακούμπησε το ανοιχτό σωληνάριο της κυανοακρυλικής στην γυαλισμένη οροφή... . Άντε λοιπόν, ξανά-μανά τρίψιμο, μασκάρισμα, αστάρωμα, βάψιμο... ... γυάλισμα. Κάπου εκεί είμαστε τώρα... . Η τελική συναρμολόγηση καθυστερεί συνολικά μια βδομάδα - πλην απροόπτου. Καλό ΣΚ σε όλους!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 1, 2019 9:48:29 GMT 2
Δεν πειράζει Κωνσταντίνε, έχει συμβεί σε όλους. ΥΓ. Αν μπορείς δώσε λινκ για το αυτοκόλλητο βελούδο. Ενδιαφέρον φαίνεται
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 1, 2019 14:35:31 GMT 2
Πολύ κρίμα για την άτυχη στιγμή Κωνσταντίνε! Δεν πειράζει όμως, συμβαίνουν αυτά! Ο συνδυασμός κίτρινου-μαύρου είναι από τους αγαπημένους μου! Όπως είπε και ο Γιώργος, αν μπορείς δώσε μας τον σύνδεσμο για το αυτοκόλλητο βελούδο, νομίζω δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα κλίμακας., ούτως ή άλλως λίγη ορατότητα έχει κάποιος για τον ουρανό, οποτε μπορεί να μας φάνει χρήσιμος! Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 1, 2019 19:25:08 GMT 2
Γιώργο, Φάνη, ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση! Για το βελούδο, δυστυχώς δεν έχω πια τις συντεταγμένες... Ξέρω μόνο ότι γκουγκλάροντας self-adhesive velvet βρήκα διάφορους προμηθευτές στο AliBaba και στην Amazon (όλοι από την Κίνα) και καθώς ήταν πάμφθηνο, αγόρασα από 3 διαφορετικούς. Αυτό που τελικά χρησιμοποίησα (ποιοτικά και χρωματικά το καλύτερο) ήταν από μια φίρμα Benecreat, νομίζω μέσω της Amazon.
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 7, 2019 17:32:34 GMT 2
Κι έτσι, με τούτα και με τ' άλλα φτάσαμε μετά από 6 και κάτι μήνες (εκ των οποίων οι 5 αφιερωμένοι σ' αυτό το μοντέλο) στο τέλος κι αυτής της κατασκευής - της 10ης μου Pocher. Μια εκτενέστερη αξιολόγηση θα δοθεί στα τελειωμένα όταν βγουν οι γνωστές φωτογραφίες "στη φύση". Μπορώ όμως ήδη να πω ότι πρόκειται για το αριστούργημα της εταιρείας, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο ότι μετά τη συναρμολόγηση λειτουργούν τα πάντα - πόρτες, παράθυρα, τιμόνι, φώτα, στροφαλοφόρος/διαφορικό - εκτός από τα φρένα, κάτι για το οποίο ευθύνεται το ότι αντικατέστησα το νήμα με συρματόσχοινο. Χωρίς άλλα λόγια σας αφήνω με το συναρμολογημένο μοντέλο από διάφορες απόψεις: Και οι καθιερωμένες φωτογραφίες στο κουτί:
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους - θα τα ξαναπούμε με την εισαγωγή του χειμωνιάτικου θέματος σε καμιά-δυο βδομάδες.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 7, 2019 18:24:57 GMT 2
Εξαιρετικό , Κωνσταντίνε. Περιμένουμε την τελική φωτογράφηση!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 8, 2019 10:35:34 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Περιμένουμε την τελική φωτογράφηση! Θα αργήσει λιγάκι - αρχές Οκτώβρη τη βλέπω...
|
|