|
Post by pkout on Jul 5, 2019 20:56:30 GMT 2
Καλησπέρα Κωνσταντίνε Έχω μείνει λίγο πίσω στα update και προσπαθώντας να φτάσω στο τελευταίο, κόλλησα στη φώτο με το σασί ανάποδα και όλα τα καλούδια σε κοινή θέα. Είναι αντιπροσωπευτική του μοντέλου και της κατασκευής σου. Κοντολογίς φοβερή
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 6, 2019 5:32:51 GMT 2
Να 'σαι καλά Παύλο, ευχαριστώ πολύ! Μόνο που τα καλούδια στο τέλος δεν θα φαίνονται...
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 13, 2019 18:15:07 GMT 2
Καλήν εσπέραν! Με κάτι εκλογές και κάτι μπάνια μείναμε λίγο πίσω, αλλά δεν τα παρατήσαμε εντελώς. Αφού ολοκληρώθηκε το dry fit της καρότσας προχωράμε στο βάψιμο. Όλα τα κιτρινόμαυρα κομμάτια ασταρώθηκαν (με τη σειρά: γκρι αστάρι Humbrol, Mr.Base White 1000, Mr.Surfacer 1000) και περάστηκαν τρία χέρια κίτρινο Humbrol - όλα σπρέι:
Το χρώμα έστρωσε πολύ καλά (μην το βλέπετε τόσο ωχρό είναι θέμα φωτισμού), το orange peel είναι σε χαμηλά επίπεδα, δείχνει χωρίς προβλήματα για το γυάλισμα. Αυτά θα παραμείνουν για στέγνωμα μια βδομάδα πριν μασκαριστούν για να βαφτούν τα μαύρα μέρη. Στα ενδιάμεσα των έξι χεριών αστάρι και χρώμα κατασκευάστηκαν οι εσωτερικές επενδύσεις των θυρών. Αντί για μια απλή επικάλυψη με την δερματίνη που δίνει το κιτ, προτιμήθηκε μια διαμόρφωση με λουστραρισμένο καπλαμά επάνω, δερμάτινη επένδυση στο μέσον και μοκέτα κάτω. Για το δερμάτινο κομμάτι ετοιμάστηκε ένα υπόβαθρο από φύλλο στυρενίου και πηχάκια μπάλσα για να αποδοθεί το ανάγλυφο περίγραμμα. Επίσης εγκαταστάθηκε από την πίσω μεριά της επένδυσης ο μηχανισμός ανεβοκατεβάσματος των τζαμιών (λειτουργεί!): Από βδομάδα θα ασταρωθούν τα μαύρα κομμάτια (φτερά και πορτμπαγκάζ) και θα βαφτούν μαζί με τα μαύρα μέρη των κιτρινόμαυρων. Στα ενδιάμεσα των βαψιμάτων θα ξεκινήσω με τα καθίσματα (δουλειά ταπετσέρη...). Καλό ΣΚ σε όλους και καλό κουράγιο στους πληγέντες της Χαλκιδικής!
|
|
|
Post by pkout on Jul 16, 2019 18:36:41 GMT 2
Καλησπέρα Κωνσταντίνε Όλα προσεγμένα όπως πάντα Επειδή χρησιμοποιείς humbrol spray αρκετά τακτικά, μήπως έχεις άποψη για κάποιο safe βερνίκι??
Καλή συνέχεια και καλά μπάνια
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 16, 2019 19:32:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Παύλο! Έχω χρησιμοποιήσει και τα τρία της Gunze (flat, semi-gloss, gloss) πάνω από Ηumbrol αλλά και βερνίκι του εμπορίου (Motip, Duplicolor...) χωρίς προβλήματα. Προϋπόθεση: Καλό στέγνωμα του χρώματος. Αλλά τις περισσότερες φορές αρκούμαι στο απλό γυάλισμα με πανάκια micromesh και αλοιφές.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 16, 2019 21:18:46 GMT 2
Εξαιρετικό βάψιμο και η δουλειά με τα μπάλσα υπέροχη!
Το Mr.Surfacer 1000 για ποιό λόγο χρησιμοποιήθηκε πάνω από το λευκό αστάρι?
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 17, 2019 6:37:48 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Το Mr.Surfacer 1000 για ποιό λόγο χρησιμοποιήθηκε πάνω από το λευκό αστάρι? Για ακόμα πιο λεπτό κόκκο και κάλυψη τυχόν αόρατων με γυμνό μάτι ατελειών...
|
|
faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Jul 18, 2019 7:54:58 GMT 2
Ηθελα να ρωτήσω το ίδιο...ελπιζω να έκανε την διαφορα στο τελικο χρώμα....ελπίζω επίσης να φορούσες ειδικη μάσκα. ...μυρίζει απαράδεκτα....το αμάξωμα ειναι ισως το πιο εντυπωσιακό απο τις σειρες με τα παλια μοντελα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 18, 2019 11:33:14 GMT 2
Το τελικό χρώμα στο κίτρινο δείχνει, όπως είπα, ΟΚ. Δεν περιμένω εκπλήξεις στο γυάλισμα... Δεν ξέρω αν το αμάξωμα είναι εντυπωσιακό. Σίγουρα είναι το μόνο της σειράς Classic που έχει πλήρη οροφή μέχρι το παρμπρίζ. Αυτό που ξέρω είναι ότι γενικά είναι το πιο προσεγμένο στις λεπτομέρειες και ότι για τους διάφορους μηχανισμούς έχουν υιοθετηθεί πιο έξυπνες μηχανολογικά λύσεις (π.χ. οι μεντεσέδες στις πόρτες, τά πόμολα, οι μηχανισμοί των τζαμιών...), πράγμα που αυτόματα εξασφαλίζει σε μεγαλύτερο βαθμό τη λειτουργικότητά τους στο τελειωμένο μοντέλο - αν κι αυτό μένει να αποδειχτεί.
|
|
|
Post by nektarios on Jul 18, 2019 12:28:20 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά, οι επενδύσεις των θυρών μού άρεσαν πολύ, ενώ ο λειτουργικός μηχανισμός των παραθύρων δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιακός! Καλή συνέχεια στη Bugatti και στις βουτιές!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 18, 2019 18:54:25 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 20, 2019 17:42:25 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jul 20, 2019 18:06:49 GMT 2
Τι λές τώρα, καταπληκτική ιδέα και εφαρμογή!!! Ωστόσο τα πλαινά ''φιλέτα'' των καθισμάτων πρέπει να σε παίδεψαν αρκετά.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 20, 2019 18:31:04 GMT 2
Ωστόσο τα πλαινά ''φιλέτα'' των καθισμάτων πρέπει να σε παίδεψαν αρκετά. Εντάξει, είπαμε, έχει δουλειά από πίσω το πράγμα... Ευχαριστώ πολύ Αλέξη!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 21, 2019 9:53:05 GMT 2
Με χαρά βλέπω ότι χρησιμοποιείς punch and die πλέον, οπότε το πρήξιμο που κατά καιρούς σου κάνω, αποδίδει Τα δέρματα πολύ όμορφα. Είναι από τα αγαπημένα μου τμήματα στις κατασκευές σου, κυρίως γιατί δεν θα τα εφαρμοστούν ποτέ στα δικά μου μοντέλα, λόγω κλίμακας. Για το φινίρισμα, εγώ θα επένδυα κι άλλο χρόνο (κι άλλο χέρια σίγουρα, για αρχή). Αφού ξόδεψες τόσο κόπο και χρόνο για να φτιάξεις τα μηχανικά μέρη, ξόδεψε ανάλογο για να έχεις ένα πιο γυαλιστερό, με βάθος αποτέλεσμα. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 21, 2019 10:12:32 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τα καλά λόγια Γιώργο! Με χαρά βλέπω ότι χρησιμοποιείς punch and die πλέον, οπότε το πρήξιμο που κατά καιρούς σου κάνω, αποδίδει Και είμαι βαθύτατα ευγνώμων!!! Λοιπόν, εδώ υπάρχει μια βασική διαφορά του σπρέι από τον αερογράφο: Καθώς το σπρέι δεν ρυθμίζεται, οι ριπές είναι ομοιόμορφες και το μόνο που μπορεί να παίξει (εντός ορίων και πολύ λίγο) είναι η απόσταση ψεκασμού. Η συνέπεια είναι ότι τό πάχος κάθε χεριού / στρώματος μπογιάς είναι τουλάχιστον διπλάσιο από αυτό του αερογράφου. Πλεονέκτημα: Λιγότερα χέρια. Μειονέκτημα: Μερικές φορές, όταν οι ανοχές των διαστάσεων είναι μικρές, μετά το βάψιμο η εφαρμογή που επετεύχθη στο dry fit δεν ισχύει (μου συνέβη στο 500ράκι...). Η τεχνική μου είναι επομένως 2-3 χέρια και να σταματάω όταν η επιφάνεια γίνεται πλέον ομοιόμορφη χωρίς υπέρμετρο orange peel. Τα υπόλοιπα γίνονται στο γυάλισμα.
|
|