|
Post by gtziaf on Jun 24, 2019 10:28:39 GMT 2
Μας έλειψε η Buggati Κωνσταντίνε. Πολύ ποιοτική δουλειά και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κάτι που έχω παρατηρήσει στο συγκεκριμένο κιτ. Κοιτάζοντας το, είναι εμφανή η διαφορά μεταξύ των πλαστικών και των μεταλλικών κομματιών. Τα πλαστικά, δείχνουν πολύ πλαστικά, και τα μέταλλα, πολύ μέταλλα. Προφανώς, αυτό έχει να κάνει με το κιτ, που δίνει πολλά μέταλλα, brass κλπ. Και δεν ήταν τόσο εμφανές στις προηγούμενες κατασκευές σου. Αν δοκίμαζες να βάφεις, τα πλαστικά, με σπρέι εμπορίου (π.χ. αυτά που χρησιμοποιούν για τις ζάντες) δεν θα είχες πιο «μεταλλικό» αποτέλεσμα. Μια ιδέα είναι, προφανώς θα υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Αν δεν βαριέσαι, τα περιφερειακά που είναι πάνω στο πυρόφραγμα , έχουν ακόμη σημάδια και γραμμές καλουπιού. Αν είναι εφικτό να ξεκολλήσουν, με λίγη δουλίτσα παραπάνω, θα δείχνουν πολύ καλύτερα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 25, 2019 6:37:03 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Γιώργο! Κάτι που έχω παρατηρήσει στο συγκεκριμένο κιτ. Κοιτάζοντας το, είναι εμφανή η διαφορά μεταξύ των πλαστικών και των μεταλλικών κομματιών. Τα πλαστικά, δείχνουν πολύ πλαστικά, και τα μέταλλα, πολύ μέταλλα. Προφανώς, αυτό έχει να κάνει με το κιτ, που δίνει πολλά μέταλλα, brass κλπ. Και δεν ήταν τόσο εμφανές στις προηγούμενες κατασκευές σου. Αν δοκίμαζες να βάφεις, τα πλαστικά, με σπρέι εμπορίου (π.χ. αυτά που χρησιμοποιούν για τις ζάντες) δεν θα είχες πιο «μεταλλικό» αποτέλεσμα. Μια ιδέα είναι, προφανώς θα υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Έχεις δίκιο, αφορά κυρίως στα ασημόχρωμα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και το Gloss Aluminum της Tamiya γι αυτό το σκοπό. Ευτυχώς, στο γυμνό μάτι δεν φαίνονται τόσο έντονα οι αντιθέσεις ματ-γυαλιστερό. Ο φακός και ο φωτισμός αναδεικνύουν πιο έντονα τέτοιες λεπτομέρειες... Αναφέρεσαι σίγουρα και σ' αυτό εδώ: Το έχω προσέξει και αυτό που με ενοχλεί ιδιάιτερα είναι το pin mark στο επάνω μέρος. Σκέφτομαι να σκεπάσω τον κόλουρο κώνο με ένα φύλλο αυτοκόλλητου αλουμίνιου, που θα δώσει και περισσότερη γυαλάδα (όπως φαίνεται σε φωτό αναφοράς).
|
|
|
Post by alex78 on Jun 27, 2019 13:24:33 GMT 2
Προχωρά μεθοδικά με προσοχή στην κάθε του λεπτομέρεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 27, 2019 17:45:38 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη, προσπαθώ... Ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 27, 2019 21:23:54 GMT 2
Όσο προστίθενται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες, γίνεται όλο και πιο όμορφο! Πολλά μπράβο! Και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 28, 2019 6:21:51 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 1, 2019 6:23:25 GMT 2
Καλημέρα, καλή βδομάδα και καλό μήνα! Όπως είχε προαναγγελθεί με την τοποθέτηση των πεντάλ και του τιμονιού ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μηχανικού μέρους. Προστέθηκε επίσης όπως διαπιστώνετε και το πάτωμα του σαλονιού, πάνω στο οποίο θα στηριχτεί όλο το αμάξωμα:
Και περνάμε έτσι στην κατασκευή του αμαξώματος με ένα συνολικό dry fit της καμπίνας, των φτερών, των πορτών και του καπό:
Η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι τα κομμάτια ταιριάζουν ικανοποιητικά μεταξύ τους και με το πλαίσιο, οπότε θα χρειαστούν ελάχιστες διορθώσεις. Αν σας φαίνεται ότι στην τελευταία φωτογραφία το σύνολο γέρνει ελαφρά προς τα δεξιά, σωστά σας φαίνεται - ήταν ένα μπλοκάρισμα της ανάρτησης που διορθώθηκε. Επόμενες εργασίες: Βάψιμο του αμαξώματος (τελικά κατέληξα στον συνδυασμό κίτρινο-μαύρο) και όσο τα κομμάτια αυτά θα στεγνώνουν περιμένοντας το γυάλισμα τους, ενασχόληση με το εσωτερικό: καθίσματα, επένδυση οροφής και πλαϊνών κλπ...
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 1, 2019 17:13:25 GMT 2
Το περίμενα πιο γκούμουτσα, Δεν είμαι φαν της επιλογής του χρώματος, αλλά δεν θα μπει στη δικιά μου βιτρίνα, από όσο φαντάζομαι δηλαδή ΥΓ. Διόρθωσε τις πινελιές στο τιμόνι Άντε, καλά βαψίματα
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 1, 2019 17:31:23 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! ΥΓ. Διόρθωσε τις πινελιές στο τιμόνι Είναι απ' αυτά που βλέπεις μόνο στη μεγέθυνση... Ευχαριστώ για την παρατήρηση, έγινε! (και δεν είναι πινελιές, βάφτηκε με έναν τεράστιο μαρκαδόρο για επιδιορθώσεις βερνικιού επίπλων...)
|
|
|
Post by alex78 on Jul 2, 2019 16:47:33 GMT 2
Για να είμαι ειλικρινής δεν με ψήνει ιδιαίτερα το χρώμα Κωνσταντίνε, αλλά περι ορέξεως.... Με ποιό κίτρινο σκέφτεσαι να βάψεις? Κατα τ'άλλα όλα σούπερ!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 2, 2019 16:59:13 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Με ποιό κίτρινο σκέφτεσαι να βάψεις? Με το κίτρινο gloss της Humbrol. Έπαιξε ρόλο για την επιλογή το ότι αφ' ενός δεν έχω κανένα κίτρινο στα ράφια μου (εκτός από το ρύγχος της Caterham) και αφ' ετέρου το ότι η καλύτερη χρωματική επιλογή μου (το Blue Violet, #TS-57 της Tamiya) έδειξε παραδόξως να μην στρώνει καλά πάνω στο κουτάλι κατά την δοκιμή των χρωματικών συνδυασμών. Οπότε και με δεδομένη την σπανιότητα του κιτ που δεν επιτρέπει στραβές...
|
|
|
Post by nektarios on Jul 2, 2019 22:22:20 GMT 2
Μια χαρά προχωράει! Εγώ στο τιμόνι θα πρόσθετα και ένα ελαφρύ wash... Επίσης, για τη μεν απόχρωση του σκάφους εννοείται οτι θα επιλέξεις ό,τι σου αρέσει περισσότερο, ωστόσο για την επιλογή Humbrol έχω μια - γενικότερη - ένσταση... Επειδή τα χρώματα αυτής της εταιρίας (τα οποία στο παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει κατά κόρον) γενικά δεν στρώνουν τόσο εύκολα όσο τα ακρυλικά, και επειδή οι επιφάνειες που θα βάψεις είναι μεγάλες, ίσως υπάρχει ο κίνδυνος το χρώμα να "χτίσει" (για τον επιπρόσθετο μάλιστα λόγο οτι επειδή είναι ανοιχτόχρωμο θα χρειαστεί πολλά χέρια) και μετά να χρειάζεται να τρίβεις με τις ώρες, πιθανότατα θυσιάζοντας και μεγάλο ποσοστό τής γυαλάδας. Προσωπική άποψη, και πάντα καλοπροαίρετα... Καλή συνέχεια σε ό,τι αποφασίσεις!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 3, 2019 5:49:20 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και την προειδοποίηση Νεκτάριε! Όσο για το Humbrol, μιλάω πάντα για ακρυλικό σπρέι, όχι για enamel σε αερογράφο. Το έχω δοκιμάσει όπως είπα και στον Αλέξη στο ρύγχος της Caterham και έχει στρώσει τέλεια χωρίς κανένα πρόβλημα στο τρίψιμο και γυάλισμα. Ελπίζω να κρατήσει τις υποσχέσεις του!!!
ΥΓ. Ξέρεις γιατί μας έκοψε τα αστέρια του προφίλ μας ο admin?
|
|
|
Post by nektarios on Jul 3, 2019 9:49:22 GMT 2
Καλημέρα! Για ακρυλικό spray δεν γνωρίζω τίποτε, εγώ είχα κατά νου τα enamel της εταιρίας. Καλή επιτυχία! Για τα αστέρια, επειδή με παραξένεψε κι εμένα, μίλησα με τον Γιώργο και μου είπε οτι η "καγηγορία" στην οποία κατατάσσεται κάθε μέλος δεν εξαρτάται από τον αριθμό των προσωπικών post αλλά από το ποσοστό που αυτά αντιπροσωπεύουν στο συνολικό αριθμό των post του φόρουμ. Για παράδειγμα, αν εγώ έχω ποστάρει 10 φορές, κατατάσσομαι σε άλλη κατηγορία αν τα συνολικά ποστ του φόρουμ είναι 20 και σε άλλη αν αυτά είναι 20.000. Συνεπώς, η κατηγορία καθενός μπορεί να αυξομοιώνεται ανά πάσα στιγμή. (Τουλάχιστον κάτι τέτοιο κατάλαβα, και ελπίζω να κατάλαβα σωστά...)
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 3, 2019 11:25:44 GMT 2
η "καγηγορία" στην οποία κατατάσσεται κάθε μέλος δεν εξαρτάται από τον αριθμό των προσωπικών post αλλά από το ποσοστό που αυτά αντιπροσωπεύουν στο συνολικό αριθμό των post του φόρουμ. Τότε μάλλον πρέπει να προσέξουμε, διότι ως τακτικός επισκέπτης και χρήστης δεν είδα να γίνεται κανένας χαμός από ποσταρίσματα τον τελευταίο καιρό... Και για να πέσεις εσύ Νεκτάριε 2 κατηγορίες σημαίνει ότι προχτές το βράδυ ξαφνικά μπουκάρισαν χιλιάδες "αθέατα" ποστ. Απλά μαθηματικά είναι αυτά. Μήπως κάποιο ρομποτάκι μας χακάρει;;; Για κοίτα λίγο αρχηγέ τις ασφάλειες μας...
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 3, 2019 12:21:42 GMT 2
η "καγηγορία" στην οποία κατατάσσεται κάθε μέλος δεν εξαρτάται από τον αριθμό των προσωπικών post αλλά από το ποσοστό που αυτά αντιπροσωπεύουν στο συνολικό αριθμό των post του φόρουμ. Τότε μάλλον πρέπει να προσέξουμε, διότι ως τακτικός επισκέπτης και χρήστης δεν είδα να γίνεται κανένας χαμός από ποσταρίσματα τον τελευταίο καιρό... Και για να πέσεις εσύ Νεκτάριε 2 κατηγορίες σημαίνει ότι προχτές το βράδυ ξαφνικά μπουκάρισαν χιλιάδες "αθέατα" ποστ. Απλά μαθηματικά είναι αυτά. Μήπως κάποιο ρομποτάκι μας χακάρει;;; Για κοίτα λίγο αρχηγέ τις ασφάλειες μας... Προφανώς δεν γίνεται αυτόματα, αλλά πρέπει να τρέξει ένας αλγόριθμός στη βάση, οπότε δεν έχει σχέση με τα τελευταία αλλά τα συνολικά ποστ. Όταν το έκανα, μαζί με τη καθιερωμένη συντήρηση - συμπίεση της βάσης δεδομένων του φόρουμ, έγινε αναπροσαρμογή σε όλους, κι όχι σε εσάς τους δύο, μόνο. Προφανώς έχω καλύτερα πράγματα να ασχολούμαι από τα σβήνω αστεράκια.
|
|