|
Post by gtziaf on Jul 22, 2019 12:41:25 GMT 2
Λοιπόν, εδώ υπάρχει μια βασική διαφορά του σπρέι από τον αερογράφο: Καθώς το σπρέι δεν ρυθμίζεται, οι ριπές είναι ομοιόμορφες και το μόνο που μπορεί να παίξει (εντός ορίων και πολύ λίγο) είναι η απόσταση ψεκασμού. Η συνέπεια είναι ότι τό πάχος κάθε χεριού / στρώματος μπογιάς είναι τουλάχιστον διπλάσιο από αυτό του αερογράφου. Πλεονέκτημα: Λιγότερα χέρια. Μειονέκτημα: Μερικές φορές, όταν οι ανοχές των διαστάσεων είναι μικρές, μετά το βάψιμο η εφαρμογή που επετεύχθη στο dry fit δεν ισχύει (μου συνέβη στο 500ράκι...). Η τεχνική μου είναι επομένως 2-3 χέρια και να σταματάω όταν η επιφάνεια γίνεται πλέον ομοιόμορφη χωρίς υπέρμετρο orange peel. Τα υπόλοιπα γίνονται στο γυάλισμα. Δεν συνηθίζω να δευτερολογώ όταν κάνω κάποιο σχόλιο, αλλά εδώ νομίζω αξίζει τον κόπο. Για την οικονομία της κουβέντας, να σε ενημερώσω ότι δεν έβαφα πάντα με αερογράφο. Έβαφα χρόνια με σπρέι (χρώμα ή/ και βερνίκι) και ακόμη ασταρώνω τα μοντέλα μου (ακόμη και τα 43άρια) με αστάρι εμπορίου. Οπότε κάτι σκαμπάζω από σπρέι. Ξεκινώ από το τελευταίο που αναφέρεις. Σου σχολίασα το βάψιμο επειδή ακριβώς ξέρω που μπορεί να φτάσεις στο φινίρισμα (ακόμη και στην περίπτωση που κάνεις το τέλειο γυάλισμα). Στην ουσία του σχολίου μου τώρα, που αφορά τις ανοχές συναρμογής. Αρχικά πίστεψε με ένα καλό wet χέρι 2Κ με τον αερογράφο είναι πολύ πιο "βαρύ" από 1-2 χέρια βαψίματος χρώματος, με σπρέι. Πολλές φορές χρειάζονται 2-3 τέτοια χέρια. Σε αυτά πρέπει να συνυπολογίσεις αστάρια, χρώμα και το βερνίκι. Άρα σύμφωνα με την λογική σου, αν δεν κλείνουν τα μοντέλα στην 1/8, που αυταπόδεικτα οι ανοχές είναι μεγαλύτερες κανείς δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει τα πάνελ του αμαξώματος στην 1/24, την 1/32 ή την 1/43 , αν έβαφε περισσότερα χέρια χρώματος. Οπότε σόρρυ η λογική μου δεν μπορεί να "πάρει", αυτό το σενάριο. Όπως και να έχει, εγώ βάζω χαρτοταινίες στις ενώσεις π.χ. των καπό, πριν τα τελευταία χέρια βερνίκι, (χρώματος για σένα) για να αντιμετωπίσω τα φαινόμενα που λες. Σίγουρα ο καθένας κάνει ότι θέλει στα μοντέλα του, αλλά ήταν ένα ωραίο πάτημα για κουβέντα, οπότε είπα να το εκμεταλλευτώ. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 22, 2019 16:14:11 GMT 2
Σίγουρα ο καθένας κάνει ότι θέλει στα μοντέλα του, αλλά ήταν ένα ωραίο πάτημα για κουβέντα, οπότε είπα να το εκμεταλλευτώ. Και πολύ καλά έκανες - αυτή είναι η ουσία ενός φόρουμ, όχι ο μονόλογος. Όσα tutorials και αν ανεβάσεις, οι χρήσιμες συμβουλές έρχονται ad hoc στα συγκεκριμένα θέματα... Και προς επιβεβαίωση των παραπάνω, ιδού η χρήσιμη συμβουλή, που δεν την είχα σκεφτεί... Thanks!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 26, 2019 13:45:56 GMT 2
Κωνσταντίνε, τα καθίσματα είναι πανέμορφα! Χαρά στην υπομονή σου! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 26, 2019 17:19:01 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε! Σιγά-σιγά μαθαίνω ταπετσερική. Το θέμα είναι ότι αρχίζει το έτερον μου ήμισυ να πετάει κάτι σπόντες ότι τάχα μου φθάρηκαν οι ταπετσαρίες στο καθιστικό κλπ...
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 27, 2019 18:03:51 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους! Την εβδομάδα που πέρασε τελείωσαν τα βαψίματα σε όλα τα σημεία της καρότσας με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ιδιαιτέρως ευχάριστο ήταν ότι βγήκαν καθαρά τα μασκαρίσματα, οπότε εκτός από 1-2 ανεπαίσθητα ρετουσαρίσματα με το ψιλό πινελάκι δεν χρειάζονται καμιά διόρθωση:
Τώρα θα περιμένουν μια-δυο βρομάδες να στεγνώσουν καλά πριν περάσω στα γυαλίσματα και την τελική συναρμολόγηση. Ανάμεσα στα διάφορα χέρια ασχολήθηκα με τα εξωτερικά εξαρτήματα και τις εσωτερικές επενδύσεις.Οι τελευταίες καλύφθηκαν με δέρμα και στα ανοίγματα των μπροστινών προστέθηκε λεπτή σήτα:
Στους μπροστινούς προβολείς αντικαταστάθηκαν τα λαμπάκια πυρακτώσεως που δίνει το κιτ με LED warm white. Στον μεσαίο προβολέα δεν προβλεπόνταν καλωδίωση, οπότε ανοίχτηκε δεύτερη τρύπα στο κάλυμμα για να περάσουν τα καλώδια και χρησιμοποιήθηκε κίτρινη LED (ομίχλης!):
Στα πίσω φώτα, που επίσης δεν προβλέπονταν καλωδίωση, αντικαταστάθηκε όλος ο μηχανισμός στήριξης τους πάνω στα φτερά (βίδες) με ορειχάλκινα σωληνάκια κολλημένα με CA:
Ετοιμάστηκε το παρμπρίζ με τους υαλοκαθαριστήρες και δοκιμάστηκε σε dry fit:
Τέλος ετοιμάστηκαν ο μπροστινός προφυλακτήρας και οι κόρνες και ιδού τα:
Όσο στεγνώνει η καρότσα, και για να μην κάθομαι με σταυρωμένα χέρια, θα βάλω μπροστά την καθιερωμένη κλασική "καλοκαιρινή" μοτοσικλέτα. Η πρώτη ανάρτηση λίαν προσεχώς. Καλό ΣΚ και καλά μπάνια!
|
|
|
Post by Diecast917k on Jul 27, 2019 19:20:28 GMT 2
Εξαιρετικο βαψιμο και ανυπομονουμε για την μοτοσικλετα!!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 27, 2019 19:26:09 GMT 2
Εντυπωσιακή η ηλεκτρολογική δουλειά!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 28, 2019 8:21:33 GMT 2
Δημήτρη και Αλέξη, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Να 'στε καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 29, 2019 8:17:06 GMT 2
Μας ταξιδεύεις στα χρόνια της αθωότητας, όταν φανταζόμασταν τα μοντέλα μας με φώτα, ήχους κλπ. Ωραία προσθήκη όπως και να έχει. Περιμένουμε φώτο από τη βιτρίνα νύχτα, με τις γηραιές κυρίες σου, φωτισμένες. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 29, 2019 10:56:38 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Για ήχους δεν ξέρω, αλλά ως προς τα φώτα η αθωότητα πέρασε με την έλευση των LED. Έχω έναν προμηθευτή στις ΗΠΑ που διαθέτει LED ψείρες σε όλα τα χρώματα, έτοιμες καλωδιωμένες και σε πολύ φτηνές τιμές (έρχονται σε φάκελο, χωρίς τελωνεία κλπ.): Για την 1:43 δεν ξέρω, αλλά από την 1:24 και πάνω ταιριάζουν σίγουρα. Και μπορείς να τις τροφοδοτήσεις από μία μπαταρία λιθίου "κουμπί" των 3 V επί κάμποσες μέρες διαρκούς λειτουργίας. Αν ενδιαφέρεσαι πες μου να σου στείλω τις συντεταγμένες.
|
|
|
Post by czt on Jul 29, 2019 11:05:23 GMT 2
πανεμορφο!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 29, 2019 12:49:32 GMT 2
Να 'σαι καλά συνονόματε!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 29, 2019 16:22:41 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Για ήχους δεν ξέρω, αλλά ως προς τα φώτα η αθωότητα πέρασε με την έλευση των LED. Έχω έναν προμηθευτή στις ΗΠΑ που διαθέτει LED ψείρες σε όλα τα χρώματα, έτοιμες καλωδιωμένες και σε πολύ φτηνές τιμές (έρχονται σε φάκελο, χωρίς τελωνεία κλπ.): Για την 1:43 δεν ξέρω, αλλά από την 1:24 και πάνω ταιριάζουν σίγουρα. Και μπορείς να τις τροφοδοτήσεις από μία μπαταρία λιθίου "κουμπί" των 3 V επί κάμποσες μέρες διαρκούς λειτουργίας. Αν ενδιαφέρεσαι πες μου να σου στείλω τις συντεταγμένες.
Τα έχω υπόψη μου Κωνσταντίνε γιατί τα χρησιμοποιώ σε πρότζεκτ ρομποτικής, ευχαριστώ πάντως, όπως και να έχει. Μοντελιστικά δεν τα χρησιμοποιώ γιατί τα μοντέλα μου έχουν άλλο στυλ, μέχρις ότου φυσικά, ξεκινήσει να τα ζητάει ο πιτσιρικάς, οπότε εκεί δεν μπορείς να πεις όχι.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Aug 13, 2019 13:45:06 GMT 2
Ετσι, κιτρινομαυρο σπεσιαλ
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 13, 2019 17:36:46 GMT 2
Θενκς!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 18, 2019 12:53:37 GMT 2
Ξαναπιάσαμε σιγά-σιγά την Κυρία με το γυάλισμα της καρότσας. Ως συνήθως, δεν πέρασα βερνίκι - ό,τι θα δείτε είναι το αποτέλεσμα micromesh και αλοιφών Tamiya. Πρώτα γυαλίστηκαν και συναρμολογληθηκαν τα κομμάτια του καπό: Στη συνέχεια γυαλίστηκαν οι πόρτες, προστέθηκαν τα πόμολα και συναρμολογήθηκε το εσωτερικό τους:
Τέλος γυαλίστηκε η καμπίνα:
Απομένουν το πορτμπαγκάζ και τα φτερά που θα γίνουν από βδομάδα. Ως τότε
|
|