|
Post by konstantinf on Feb 3, 2019 8:53:33 GMT 2
Γουάου! Μπόλικη και εντυπωσιακή δουλειά Νεκτάριε, έξιζε η αναμονή... Η εισαγωγή αέρα ευρηματικότατη. Ούτως ή άλλως στην φαντασία δεν υπάρχουν όρια... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Feb 4, 2019 1:08:01 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 4, 2019 18:56:24 GMT 2
Νεκ, πολύ εντυπωσιακό το πάντρεμα των δύο σασί! Επένδυσε λίγο χρόνο να βελτιώσεις τα αμορτισέρ του Monster. Του κιτ είναι πολύ πλαστικούρα και καθόλου ρεαλιστικά. Σκέφτομαι ότι η χρήση μονού από τηλεκατευθυνόμενο (πουλιούνται ξεχωριστά) ή κάτι αντίστοιχο, θα ήταν πιο εντυπωσιακά στο μάτι. ΥΓ. Βλέπω πεδίο δόξης λαμπρό για στοκάρισμα στο σασί του Unimog Καλή επιτυχία στο δρόμο σου προς το μπαν
|
|
|
Post by nektarios on Feb 4, 2019 20:41:44 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρομαι που σας αρέσει και σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια! Κωνσταντίνε (f) αυτό με τη φαντασία μού άρεσε πολύ, γιατί έχετε να δείτε διάφορα... παράξενα! Κωνσταντίνε (czt), διαβάζοντας την τελευταία φράση από το σχόλιο του Γιώργου, καταλαβαίνεις οτι η ισορροπία ανάμεσα στα "παραθυράκια" της νομοθεσίας του φόρουμ και στο άγρυπνο βλέμμα τού Αντμίν δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση... Επομένως, για την ώρα ξεχνάμε τα Tomcat και τα Harrier και... προσγειωνόμαστε, προκειμένου να μην καταρριφθούμε... Αν κάποια στιγμή το άγρυπνο βλέμμα κοιτάξει σε κάποια άλλη κατεύθυνση, το ξαναβλέπουμε... Η ιδέα με το καπώ είναι καλή και σίγουρα εντυπωσιακή, ωστόσο ο χώρος τού κινητήρα στο Unimog είναι τόσο μικρός, ώστε δεν χωράει ούτε τον κινητήρα τού... Jazz , χώρια που σκοπεύω να τον διατηρήσω κενό ώστε, μαζί με το καπώ (και μια "πλάκα θωράκισης" που έχει προστεθεί (είναι η μωβ τηλεκάρτα που διακρίνεται στις τελευταίες φωτό, για την οποία θα γράψω σε επόμενο update) "να παρέχει καλύτερη αντιβαλλιστική προστασία στο πλήρωμα". Όσο για την αεροεισαγωγή από το F-16, είναι προφανές οτι δεν είναι από ελληνικό αλλά από αμερικανικό, αφού τα ελληνικά φέρουν τον κινητήρα τής P&W και όχι της GE, σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα υπόλοιπα F-16! Γιώργο, στοκάρισμα στο σασί δεν..., αφού θα φροντίσω να είναι ολόκληρο καλυμμένο με διάφορα ψιλολόγια ώστε να μη φαίνεται καθόλου! Όσο το είδατε, το είδατε... Η ιδέα για τα αμορτισέρ είναι πολύ καλή, αφού κι εμένα από την αρχή δεν μου πολυάρεσαν και δεν νομίζω οτι ταιριάζουν στη χρήση του οχήματος που θέλω να φτιάξω. Θα καταφέρω όμως να βρω κάτι σε τόσο μικρό μέγεθος από τηλεκατ/μενο; Σκέφτομαι να ρωτήσω στο Hobbyl... που έχει πολλά τηλεκατ/μενα. Επίσης, σκέφτομαι μήπως θα μπορούσα να προσθέσω ιδιοκατασκευασμένα αμορτισέρ (δεν το έχω ξανακάνει, αλλά αφού όλοι οι υπόλοιποι τα καταφέρνετε, μάλλον θα τα καταφέρω κι εγώ...), χρησιμοποιώντας ελατήρια από στυλό. Έχω ήδη ορισμένα κρατημένα, αλλά δυστυχώς κάποια που μου άρεσαν (μήκος 22 mm και διάμετρος 6 mm) είναι μόνο τρία... Θα δούμε...
|
|
|
Post by czt on Feb 4, 2019 23:41:10 GMT 2
Nεκταριε νομιζω εχουμε και απο τους 2 τυπους μοτερ στα 30 ειναι τα γε. ξερω οτι ειναι δημοκρατικος και οντως φενεται αλλα ξερει οτι θα παει σε αλλο επιπεδο το κιτ! θα βρουμε ελατηρια εκει ειναι το θεμα
|
|
|
Post by nektarios on Feb 5, 2019 1:29:56 GMT 2
Σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο! Πράγματι, τα ελληνικά Blk 30 φέρουν τον κινητήρα τής GE ενώ όλα τα μεταγενέστερα αυτόν της P&W! Όσο για το σχόλιο για τον Αντμίν (δημοκρατικός κ.λπ.), μια χαρά το πας! Αν μάλιστα επιβεβαιώσεις εγγράφως και οτι είναι εξπέρ στο να κόβει τη βασιλόπιτα σε απολύτως όμοια κομμάτια χωρίς μοιρογνωμόνιο, δεν αποκλείεται να δεις το Unimog να έχει ακόμη και... πτέρυγες με πυραύλους αέρος-αέρος από κάτω!
|
|
|
Post by czt on Feb 5, 2019 7:35:38 GMT 2
Όχι απλά είναι εξπερ δεν μπορώ να χαρακτήρισω το ποσο καλά κόβει τη βασιλόπιτα σωστά όλα αδιάβλητα και ωραία ! Η συγκεκριμένη κατασκευή σου Νεκτάριε με έχει εμπνεύσει παρά πολύ ! Θα περιμένω σύντομα νέα ως προς τη κατασκευή και στο θέμα με τα φτερά κλπ
|
|
|
Post by nektarios on Mar 1, 2019 21:32:20 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Και καλό μήνα, βεβαίως - βεβαίως! Το σημερινό update αφορά εργασίες σε διάφορα «περιφερειακά» εξαρτήματα του σασί, πριν προχωρήσουμε στην «πάνω από τη βάση» κατασκευή. Πρώτα απ’ όλα, κατασκευάστηκε από φύλλο πλαστικού μια προέκταση του σασί τού Unimog που θα χρησιμεύσει για την στήριξη των roll bar, του εργάτη, κ.λπ. Η προέκταση είναι προσθαφαιρούμενη (με 4 βίδες) αν και στην πράξη δεν έχει αφαιρεθεί ποτέ μέχρι τώρα και ούτε αναμένεται να αφαιρεθεί ποτέ. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το «κυρίως» roll bar, που αποτελεί aftermarket εξάρτημα προερχόμενο από Australian Road Train της Italeri. Τοποθετήθηκε ανάποδα, ωστόσο χωρίς σχεδόν καμία μετατροπή, πλην της αναγκαίας τροποποίησης για τη στήριξή του στο σασί. Προστέθηκαν όμως μεταλλικές σίτες (που θα παραμείνουν άβαφες) σε τέσσερα από τα «παράθυρά» του, και πίσω από αυτές θα τοποθετηθούν ισάριθμοι προβολείς, στηριγμένοι σε βάσεις από τηλεκάρτα και φύλλο πλαστικού. Επίσης, στο κέντρο τού roll bar θα τοποθετηθεί ιδιοκατασκευασμένος εργάτης, του οποίου έχουν ήδη δημιουργηθεί τα διάφορα εξαρτήματα. Αμέσως μετά ασχολήθηκα με το «δευτερεύον» roll bar, που προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το Unimog. Έγινε μόνον μια αναγκαία επιμήκυνσή του, ώστε να «συμβαδίζει» με το κυρίως roll bar, που θα βρίσκεται ακριβώς από κάτω του. To - εξαιρετικά μικρό για long range αποστολές - ρεζερβουάρ τού Unimog αντικαταστάθηκε από δυο «βαρέλια» προερχόμενα από νταλίκα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για τα 2 μισά ενός ρεζερβουάρ, αφού είχα μόνο 1 διαθέσιμο… Μικρό όμως το κακό, αφού από την εξωτερική τους πλευρά θα φέρουν θωράκιση, που αναπαραστάθηκε με φύλλο τηλεκάρτας. Ακολούθως, σειρά είχαν οι εξατμίσεις. Οι 8 εξατμίσεις από τον κινητήρα του monster αντικαταστάθηκαν από 2 ιδιοκατασκευασμένα «μπουριά», από μήκη χοντρού πλαισίου και με τη συνδρομή… αναπτήρα. Και ιδού ένα dry fit των ρεζερβουάρ και των εξατμίσεων. Τέλος, μια μέρα που είχε ευνοϊκό καιρό, έγινε το βάψιμο των εξαρτημάτων των 2 σασί καθώς και των ζαντών, που κανονικά θα έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί στο προηγούμενο update. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by czt on Mar 2, 2019 1:45:52 GMT 2
πολυ ωραια προχωραει ! το εισητηριο του οασθ ειναι το πιο ομορφο κομματι του κιτ ( το εννοω ) . τα νικελ εσυ τα εβαψες νεκταριε?
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 2, 2019 7:47:46 GMT 2
Φοβερή δουλειά Νεκτάριε και η εφευρετικότητά σου στις σκρατσιές και στη χρήση των πιο ετερόκλητων υλικών εντυπωσιακή! Μένω ενεός και περιμένω ανυπόμονα τη συνέχεια...
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 2, 2019 8:54:26 GMT 2
Ωραίος Νεκ!!! Αυτές οι βίδες, παίζει να φαίνονται;
|
|
|
Post by nektarios on Mar 2, 2019 12:34:29 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ! Κωνσταντίνε πρώτε, το εισιτήριο του ΟΑΣΘ είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο σαν υλικό, επειδή δεν είναι ούτε χαρτί ούτε χαρτόνι αλλά κάτι ενδιάμεσο, συνδυάζοντας ιδιότητας και των δυο υλικών. Εδώ το βλέπεις σε χρήση ως πατρόν. Όσο για τα νίκελ, αν μπορούσα να πετύχω τέτοιο αποτέλεσμα με βάψιμο, θα πήγαινα να προτείνω pair build στον Αντμίν! Ό,τι βλέπεις σε νίκελ είναι εργοστασιακό (ποτέ δεν ξεβάφω νίκελ για να τα ξαναβάψω, γιατί αποκλείεται έστω και να πλησιάσω αυτό το αποτέλεσμα), ωστόσο τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να παραμείνει έτσι, αφού όλα τα εξαρτήματα του οχήματος θα πρέπει να είναι χαμηλής ορατότητας. Κωνσταντίνε δεύτερε, αν εσύ έχεις μείνει ενεός με αυτές τις ψευτοκατασκευές, εμείς τι πρέπει να κάνουμε με τα ολοκληρωμένα ηλεκτρικά κυκλώματα οπτικών ινών και τους full detail κινητήρες στην 1/8 που μας δείχνεις; Γιώργο, οι βίδες δεν θα φαίνονται, γιατί πολύ απλά θα.. αφαιρεθούν! (Επιπλέον, στη φωτό που ανέβασα δεν είναι και πλήρως βιδωμένες, οπότε φαίνονται πολύ περισσότερο). Ένα θέμα που εξακολουθεί να με απασχολεί είναι οι αναρτήσεις. Όχι μόνο για το πού θα βρω τις κατάλληλες σε μέγεθος, αλλά και για το οτι - λόγω της φύσης τού monster - το κομμάτι των αμορτισέρ από το τελείωμα των ελατηρίων και κάτω είναι πολύ μακρύ, οπότε θα πρέπει να κάνω και εκτεταμένες τροποποιήσεις, σε ένα αντικείμενο που δεν γνωρίζω καθόλου... Όποιος έχει κάποια ιδέα, ας τη μοιραστεί μαζί μας...
|
|
|
Post by Diecast917k on Mar 2, 2019 14:00:42 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ! Κωνσταντίνε πρώτε, το εισιτήριο του ΟΑΣΘ είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο σαν υλικό, επειδή δεν είναι ούτε χαρτί ούτε χαρτόνι αλλά κάτι ενδιάμεσο, συνδυάζοντας ιδιότητας και των δυο υλικών. Εδώ το βλέπεις σε χρήση ως πατρόν. Όσο για τα νίκελ, αν μπορούσα να πετύχω τέτοιο αποτέλεσμα με βάψιμο, θα πήγαινα να προτείνω pair build στον Αντμίν! Ό,τι βλέπεις σε νίκελ είναι εργοστασιακό (ποτέ δεν ξεβάφω νίκελ για να τα ξαναβάψω, γιατί αποκλείεται έστω και να πλησιάσω αυτό το αποτέλεσμα), ωστόσο τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να παραμείνει έτσι, αφού όλα τα εξαρτήματα του οχήματος θα πρέπει να είναι χαμηλής ορατότητας. Κωνσταντίνε δεύτερε, αν εσύ έχεις μείνει ενεός με αυτές τις ψευτοκατασκευές, εμείς τι πρέπει να κάνουμε με τα ολοκληρωμένα ηλεκτρικά κυκλώματα οπτικών ινών και τους full detail κινητήρες στην 1/8 που μας δείχνεις; Γιώργο, οι βίδες δεν θα φαίνονται, γιατί πολύ απλά θα.. αφαιρεθούν! (Επιπλέον, στη φωτό που ανέβασα δεν είναι και πλήρως βιδωμένες, οπότε φαίνονται πολύ περισσότερο). Ένα θέμα που εξακολουθεί να με απασχολεί είναι οι αναρτήσεις. Όχι μόνο για το πού θα βρω τις κατάλληλες σε μέγεθος, αλλά και για το οτι - λόγω της φύσης τού monster - το κομμάτι των αμορτισέρ από το τελείωμα των ελατηρίων και κάτω είναι πολύ μακρύ, οπότε θα πρέπει να κάνω και εκτεταμένες τροποποιήσεις, σε ένα αντικείμενο που δεν γνωρίζω καθόλου... Όποιος έχει κάποια ιδέα, ας τη μοιραστεί μαζί μας... Για τις αναρτήσεις δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί αλλά αμορτισέρ από lego technic η και από τηλεκατευθυνόμενα που έχουν διαφορά μεγεθη! Αν μου πείτε τι διαστάσεις θέλετε, θα ψάξω να βρω αν υπάρχουν αντίστοιχα
|
|
|
Post by czt on Mar 2, 2019 15:48:02 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ! Κωνσταντίνε πρώτε, το εισιτήριο του ΟΑΣΘ είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο σαν υλικό, επειδή δεν είναι ούτε χαρτί ούτε χαρτόνι αλλά κάτι ενδιάμεσο, συνδυάζοντας ιδιότητας και των δυο υλικών. Εδώ το βλέπεις σε χρήση ως πατρόν. Όσο για τα νίκελ, αν μπορούσα να πετύχω τέτοιο αποτέλεσμα με βάψιμο, θα πήγαινα να προτείνω pair build στον Αντμίν! Ό,τι βλέπεις σε νίκελ είναι εργοστασιακό (ποτέ δεν ξεβάφω νίκελ για να τα ξαναβάψω, γιατί αποκλείεται έστω και να πλησιάσω αυτό το αποτέλεσμα), ωστόσο τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να παραμείνει έτσι, αφού όλα τα εξαρτήματα του οχήματος θα πρέπει να είναι χαμηλής ορατότητας. Ένα θέμα που εξακολουθεί να με απασχολεί είναι οι αναρτήσεις. Όχι μόνο για το πού θα βρω τις κατάλληλες σε μέγεθος, αλλά και για το οτι - λόγω της φύσης τού monster - το κομμάτι των αμορτισέρ από το τελείωμα των ελατηρίων και κάτω είναι πολύ μακρύ, οπότε θα πρέπει να κάνω και εκτεταμένες τροποποιήσεις, σε ένα αντικείμενο που δεν γνωρίζω καθόλου... Όποιος έχει κάποια ιδέα, ας τη μοιραστεί μαζί μας... Νεκταριε σημερα μου εδωσαν κατι προμο καρτες τις κραταω για εσενα θα σε βοηθήσουν γιατι ειναι σε ιδιο υλικο οπως του οασθ. Ο αγαπιος εχει καλες ιδεες σε θεματα αμορτισερ! για ελατηρια το κλασσικο απο στυλό. θα ελεγα να βαλεις μια φωτο για το σημειο και ολο κατι θα βγαλει καποιος
|
|
|
Post by nektarios on Mar 2, 2019 21:01:44 GMT 2
Περί αναρτήσεων… Μια εικόνα = χίλιες λέξεις, έλεγε ο σοφός Κινέζος… Αφού λοιπόν είδατε την εικόνα, διαβάστε τώρα και τις 1.000 λέξεις!... Λοιπόν, το στόρυ με τις αναρτήσεις έχει ως εξής: Στο monster κάθε ανάρτηση διαθέτει σετ από 4 αμορτισέρ, σε 2 διαφορετικά μήκη (τα 2 ακριανά είναι πιο κοντά από τα 2 κεντρικά). Επιπλέον, τα 2 τετραπλά σετ των πίσω τροχών είναι λίγο μακρύτερα από των μπροστινών. Στο κιτ που φτιάχνω, το σκεπτικό μου λέει να αντικατασταθούν τα τετραπλά σετ από μονά ή διπλά αμορτισέρ, που θα είναι όλα ίδια. Όμως, δυστυχώς δεν διαθέτω τίποτε από αυτά. Έχω ελατήρια 2 μεγεθών, αλλά από τα κοντόχοντρα (που νομίζω ότι ταιριάζουν καλύτερα) έχω μόνο 3, ενώ από τα άλλα έχω μόνο 2. Τα λεπτά είναι τα κλασικά ελατήρια των στυλό, συνεπώς μπορώ να βρω εύκολα όσα θέλω, αλλά νομίζω ότι δεν ταιριάζουν στο στυλ του οχήματος. Τα αμορτισέρ των LEGO σίγουρα θα ήταν πολύ καλή λύση – ίσως η καλύτερη – αλλά δυστυχώς δεν έχω κανένα. Από μια πρόχειρη διαδικτυακή έρευνα που έκανα, βρέθηκε ένα σετ των 8 ελατηρίων που μου φάνηκαν κατάλληλα και σε καλή τιμή, αλλά επειδή οι διαστάσεις τους ήταν σε… αλγόριθμους, ανέθεσα στον Αντμίν να τις… αποκρυπτογραφήσει και περιμένω με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα. Και πέρα από το πώς θα βρεθούν τα ελατήρια, υπάρχει και το θέμα ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ολόκληρος ο υπόλοιπος μηχανισμός των αμορτισέρ και να βρεθεί τρόπος να τοποθετηθούν στο σασί με αληθοφάνεια… Και τελικά, για να είμαι ειλικρινής, βλέπω πιο πιθανό να τα αφήνω όπως είναι, και να «παίξω» λίγο με τον χρωματισμό τους και ίσως κάνω και κανένα στεγνό πινέλο… Τις υπόλοιπες λέξεις (μέχρι τις χίλιες) θα σας τις χρωστάω μέχρι κάποια άλλη "εμπεριστατωμένη ανάλυση"… Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας! Κωνσταντίνε, εσένα σε ευχαριστώ και για τις κάρτες!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 5, 2019 20:40:14 GMT 2
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και πράττεις φίλε, καλή συνέχεια!
|
|