|
Post by nektarios on Jan 8, 2019 23:20:30 GMT 2
Χαίρετε άπαντες, και καλή Χρονιά! Εδώ και αρκετό καιρό έχω "υποσχεθεί" σε κάποια από τα μέλη του φόρουμ να φτιάξω κάτι "παλαβό" (όχι δηλαδή ότι όλα τα προηγούμενα που έφτιαξα ήταν "λογικά", αλλά τέλος πάντων…). Ήρθε λοιπόν η ώρα… Το μόνο σίγουρο γι' αυτό το project είναι ότι η βάση του θα αποτελείται από τους τροχούς, τη σωληνωτή κατασκευή και τον κινητήρα του διάσημου (κυρίως ανάμεσα στους κάγκουρες των ΗΠΑ) monster truck Dodge "Raminator" (Lindberg, 1/24, κωδ. 73014). Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος και τις "δάφνες" του σε διάφορα τοπικά ή ομοσπονδιακά πανηγύρια της Αμερικής δεν θα γράψω τίποτε, αφού μάλλον δεν ενδιαφέρουν κανέναν (ούτε κι εμένα). Επάνω λοιπόν στη βάση του "Raminator" - που θα "τροποποιηθεί" κατάλληλα (με την διαχρονική επιστημονική μέθοδο του Προκρούστη!) - θα "χτιστεί" ένα όχημα που θα διαθέτει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για διάφορες απαιτητικές αποστολές [κατά βάση στρατιωτικές, αλλά χωρίς να υπάρχει ίχνος οπλισμού - εκτός ίσως από καμιά custom made… σφεντόνα! - γιατί αλλιώς βλέπω τον Αντμίν να με σουτάρει…]. Σύμφωνα με τον θεωρητικό σχεδιασμό, το σκάφος που θα τοποθετηθεί επάνω στη βάση θα είναι από το κιτ τού γνωστού σε όλους σας αγωνιστικού Unimog (από το Paris - Dakar) που έχω ήδη παρουσιάσει στο 9ο GB, ενώ η καρότσα του θα διαμορφωθεί "κατά βούληση", όπως δηλαδή έγινε στο άλλο μου Unimog ("Safari"). Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, αν όμως δεν βολέψει (π.χ. δεν καταφέρω να προσαρμόσω το σασί του Unimog επάνω στην σωληνωτή κατασκευή του "Raminator" ή δεν ταιριάζουν οι διαστάσεις τους λόγω διαφορετικών μεταξόνιων κ.λπ.), τότε βλέπουμε… Το περιεχόμενο του κουτιού του "Raminator" είναι αυτό… …ενώ του Unimog είναι αυτό: Από κει και πέρα, τα όποια εξαρτήματα χρησιμοποιηθούν θα σας τα παρουσιάσω κατά τη διάρκεια της κατασκευής, αφού τίποτε δεν είναι σίγουρο από τώρα… Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by Diecast917k on Jan 8, 2019 23:24:48 GMT 2
Καλη αρχη ανυπομονω για αυτη την κατασκευη!!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 8, 2019 23:55:29 GMT 2
Την τρέλα μου μέσα...
Με πέθανες. Αναμένω τη συνέχεια εναγωνίως...
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 9, 2019 10:22:19 GMT 2
Παλαβό το πρότζεκτ, Νεκτάριε, αλλά προβλέπεται συναρπαστικό... Καλό ξεκίνημα!
|
|
|
Post by czt on Jan 9, 2019 17:33:30 GMT 2
Νεκταριε φανταστικη σκεψη! Ο αντμιν ειναι φιλειρηνιστης για αυτο δε θελει οπλα! Οντως και εγω θα περιμενω να δω τα επομενα σταδια με πολυ ανυπομονησια. Αν βαλεις και λιγο αεροπλανο ενταξει δε θα παιζεσαι με τιποτα!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 9, 2019 19:10:31 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ όλους για την... ανυπομονησία σας! Πιστεύω οτι η κατασκευή τού - όντως παλαβού - πρότζεκτ θα σας αποζημιώσει. Κώστα (czt), το σχόλιό σου μού δίνει - χωρίς να το ξέρεις - μια θαυμάσια πάσα για να σου / σας αποκαλύψω οτι στο σχέδιο υπάρχει πράγματι και μια "αεροπορική πινελιά", με τη μορφή τού Μ61Α1 ή του GAU-8/A [και ο νοών νοείτω, δεν τολμώ ούτε να γράψω σε τι αφορούν οι κωδικοί...], αλλά αυτά είναι "αυστηρώς εκτός ύλης του φόρουμ", οπότε πες οτι δεν τα είπα καν... Να είστε όλοι καλά, παραμείνετε συντονισμένοι!
|
|
|
Post by czt on Jan 9, 2019 20:05:16 GMT 2
εγω καταλαβα ψηφιζω GAU με χερια ποδια μπρρρρρρρρ. Μαζι με το διδυμο και το κατσαριδακι και με εσενα το 19 φενεται και πιστευω θα ειναι μια χρονια με εκπληξεις και ωραια πραγματα! Συντονισμένοι και με καφε στο χερι!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 10, 2019 10:14:56 GMT 2
Νεκ, ευτυχώς που μας έβαλες τα πλαίσια του Unimog, γιατί δεν τα είχαμε ξαναδεί. Ωραίο "προτζεκτάκι" , που θα υπογράψει το δια παντός μπανάρισμα σου, από το φόρουμ. Καλή επιτυχία φίλε μου
|
|
|
Post by nektarios on Jan 10, 2019 16:35:22 GMT 2
Ναι, καλά! Αν νομίζεις οτι θα γλιτώσεις τόσο εύκολα από μένα, κάνεις μεγάλο λάθος! Έχω βρει ήδη τη λύση στις ραδιουργίες σου (χε χε χε) : Στο w.i.p. το όχημα θα είναι άκρως φιλειρηνικό (δεν θα βάλω ούτε τη... σφεντόνα που σκεφτόμουν), και μετά θα το ανεβάσω ολοκληρωμένο στην ενότητα "Το ScW ανοίγει τα φτερά του", μαζί με το Μ48 του paparadiation!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 18, 2019 19:09:11 GMT 2
Νεκτάριε πραγματικά προτζεκτάρα φίλε, καλή επιτυχία!
Εντελώς αναπάντεχα προ ημερών έφτασε στα χέρια μου το ''αδελφάκι'' του (73015), συμπαθητικό δείχνει....
|
|
|
Post by nektarios on Jan 28, 2019 23:17:07 GMT 2
Ρε φίλε, εσένα ξέχασα να σου απαντήσω!... Το πρότζεκτ έχει πλέον προχωρήσει αρκετά, και συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου! Το πρώτο update δεν θα αργήσει, αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά για να βάλω σε μια σειρά τις φωτό που είναι πραγματικά ό,τι νά'ναι... Το κιτ που έχεις (πρακτικά όμοιο με το δικό μου) είναι αρκετά προσεγμένο, με ικανοποιητική λεπτομέρεια σε γενικές γραμμές και ευκολοδούλευτο πλαστικό. Το βασικό του μειονέκτημα είναι οι οδηγίες, στις οποίες πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εργασία. Με μια φράση, αν σε ενδιαφέρει η θεματολογία, το κιτ μπορεί να σου δώσει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα με σχετικά λίγο κόπο, συν οτι μπορείς να ξεκινήσεις με βάση το κιτ και στην πορεία να φτιάξεις διάφορες μετατροπές κατά βούληση!...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 29, 2019 13:13:48 GMT 2
Ρε φίλε, εσένα ξέχασα να σου απαντήσω!... Καλά βρε σύ, μην τρελαίνεσαι.... Το πρότζεκτ έχει πλέον προχωρήσει αρκετά, και συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου! Το πρώτο update δεν θα αργήσει, αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά για να βάλω σε μια σειρά τις φωτό που είναι πραγματικά ό,τι νά'ναι... Το κιτ που έχεις (πρακτικά όμοιο με το δικό μου) είναι αρκετά προσεγμένο, με ικανοποιητική λεπτομέρεια σε γενικές γραμμές και ευκολοδούλευτο πλαστικό. Το βασικό του μειονέκτημα είναι οι οδηγίες, στις οποίες πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εργασία. Με μια φράση, αν σε ενδιαφέρει η θεματολογία, το κιτ μπορεί να σου δώσει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα με σχετικά λίγο κόπο, συν οτι μπορείς να ξεκινήσεις με βάση το κιτ και στην πορεία να φτιάξεις διάφορες μετατροπές κατά βούληση!...
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές! Η θεματολογία δεν με συγκινεί ιδιαίτερα, το κίτ έφτασε στα χέρια μου απο την φετινή ''ανταλλαγή δώρων'', και η αλήθεια είναι ότι μου κίνησε λίγο την περιέργεια λόγω ιδιαιτερότητας και σπανιότητας του θέματος.
|
|
|
Post by czt on Jan 29, 2019 18:09:25 GMT 2
Το πρότζεκτ έχει πλέον προχωρήσει αρκετά, και συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου! Το πρώτο update δεν θα αργήσει, αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά για να βάλω σε μια σειρά τις φωτό που είναι πραγματικά ό,τι νά'ναι... Το κιτ που έχεις (πρακτικά όμοιο με το δικό μου) είναι αρκετά προσεγμένο, με ικανοποιητική λεπτομέρεια σε γενικές γραμμές και ευκολοδούλευτο πλαστικό. Το βασικό του μειονέκτημα είναι οι οδηγίες, στις οποίες πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εργασία. Με μια φράση, αν σε ενδιαφέρει η θεματολογία, το κιτ μπορεί να σου δώσει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα με σχετικά λίγο κόπο, συν οτι μπορείς να ξεκινήσεις με βάση το κιτ και στην πορεία να φτιάξεις διάφορες μετατροπές κατά βούληση!...
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές! Η θεματολογία δεν με συγκινεί ιδιαίτερα, το κίτ έφτασε στα χέρια μου απο την φετινή ''ανταλλαγή δώρων'', και η αλήθεια είναι ότι μου κίνησε λίγο την περιέργεια λόγω ιδιαιτερότητας και σπανιότητας του θέματος.
Αλεξ ειμαι υπερ στο να δοκιμαζουμε νεα πραγματα νεα θεματολογια η μιξη αυτων ασχετως αποτελεσματος για να εχουμε μια ωραια η οχι αναμνηση και κριση . αποψη μου παντα. φυσικα περιμενω το απντειτ του νεκταριου για να κατεβασω καποια ιδεα.
|
|
|
Post by nektarios on Feb 2, 2019 18:36:17 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Το πολυαναμενόμενο πρώτο update τού «Franken-Monster-Unimog» έφτασε! Πριν από ο,τιδήποτε άλλο, να διευκρινίσω 2 πράγματα: 1) Οτι επειδή οι εργασίες προχωρούν συγχρόνως σε διάφορα σημεία τού οχήματος (π.χ. σασί, καμπίνα οδήγησης και καρότσα), ορισμένες από τις φωτό θα είναι αναγκαστικά ετεροχρονισμένες, δηλ. θα δείχνουν εξαρτήματα που δεν θα έχω ακόμη παρουσιάσει και που θα παρουσιαστούν αργότερα. 2) Ότι τα εξαρτήματα που δείχνω στην αρχή τής κατασκευής κάθε τμήματος δεν είναι αναγκαστικά αυτά (ή μόνον αυτά) που χρησιμοποιούνται τελικά, καθώς πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κατασκευής αλλάζει ο σχεδιασμός, είτε λόγω τεχνικών δυσκολιών είτε λόγω… νέων ιδεών. Ξεκινάμε λοιπόν - από πού αλλού; - από το σασί και το μεγάλο «στοίχημα», αν δηλαδή ταιριάζουν οι «χαρακτήρες» του Monster και του Unimog… Πριν από οποιαδήποτε εργασία έγινε σύγκριση των 2 οχημάτων, από την οποία προέκυψε ότι τουλάχιστον τα μεταξόνια ήταν αρκετά… κοντινά (παρά το ότι τα 2 οχήματα έχουν διαφορετικό συνολικό μήκος και εντελώς διαφορετική διάταξη ως προς τη θέση της καμπίνας οδήγησης), συνεπώς υπήρχαν σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας. Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν από του κιτ του Monster είναι αυτά: Αφού έγινε ένα πρώτο dry fit των βασικών εξαρτημάτων και ελέγχθηκαν μήκη, ύψη, αποστάσεις κ.λπ., με ενθαρρυντικά συμπεράσματα… …ακολούθησαν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο σασί τού Unimog, ώστε αυτό να εφαρμόσει επάνω στη σωληνωτή κατασκευή τού monster. Οι τροποποιήσεις ήταν πολλές, οι μετρήσεις και οι δοκιμές που απαιτήθηκαν ακόμη πιο πολλές, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό, όπως φάνηκε από το 2ο dry fit, στο οποίο το «υβρίδιο» πάτησε για πρώτη φορά στα υπερμεγέθη «πόδια» του. Επίσης, όπως ασφαλώς θα καταλάβατε, συναρμολογήθηκε και ο κινητήρας, ωστόσο επειδή δεν παρουσιάζει κανένα κατασκευαστικό ενδιαφέρον δεν γράφω τίποτε σχετικό, εκτός από τα εξής: - Ότι θα χρησιμοποιηθεί ο κινητήρας τού Monster και όχι του Unimog, και ότι, συνεπώς, το όχημα θα είναι κεντρομήχανο. Αυτό υποτίθεται ότι θα έχει 2 επιχειρησιακά πλεονεκτήματα: καλύτερη κατανομή τού βάρους του οχήματος και καλύτερη βαλλιστική προστασία (λέμε τώρα…). - Ότι αντί για τις 8 εξατμίσεις τού Monster θα χρησιμοποιηθούν 2 σκρατσο-«μπουριά» που θα σας παρουσιάσω στο επόμενο update. - Ότι η αεροεισαγωγή του κινητήρα του Monster ήταν προς τα πίσω, πράγμα που όχι μόνον αλλάζει (θα «βλέπει» μπροστά), αλλά αντικαθίσταται κιόλας, αφού την εισαγωγή ήθελα να την χρησιμοποιήσω κάπου αλλού (πράγμα που τελικά δεν έγινε, και τζάμπα την κατέστρεψα…). Ωστόσο, η αντικατάσταση έγινε κανονικά, με μια αεροεισαγωγή από F-16 (εδώ Κώστα czt μπορείς να χειροκροτήσεις!) σε κλίμακα 1/72, που τροποποιήθηκε κατάλληλα με φύλλο διαφάνειας, και ιδού το αποτέλεσμα: Και πριν σας αφήσω, μερικές φωτό από το επόμενο… «επεισόδιο»: Αυτά για την ώρα… Ελπίζω η παρουσίαση να δικαίωσε την προσμονή σας. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by Diecast917k on Feb 2, 2019 19:01:55 GMT 2
Πολυ ομορφο θα βγει πιστευω! Η εισαγωγη του αερα υποδειγματικη σαν σκεψη! Απο βαψιμο τι θα γινει;;;
|
|
|
Post by nektarios on Feb 2, 2019 22:16:36 GMT 2
Δημήτρη, σε ευχαριστώ! Αφού τα 2 σασί "συμπεθέριασαν", πιστεύω οτι κάπου θα καταφέρουμε να φτάσουμε... Για το χρώμα, ο προγραμματισμός λέει τα εξής: το βασικό χρώμα (καμπίνα οδήγησης, υπερκατασκευή καρότσας, ζάντες) θα είναι το Field Green (Η340) της Mr. Hobby, τα "μεταλλικά" εξαρτήματα (π.χ. roll bar, roll cage, πλάκες θωράκισης) θα βαφούν με το Steel (H18) της ίδιας εταιρίας, ενώ τα διάφορα "ψιλολόγια" (π.χ. φώτα, καθρέπτες, χερούλια, κ.λπ.) καθώς και το σωληνωτό πλαίσιο του monster με κάποιο σατινέ μαύρο, πιθανότατα το Χ-18 της Tamiya. Για το εσωτερικό καμπίνας και καρότσας, ό,τι μού' ρθει εκείνη τη στιγμή...
|
|