|
Post by gtziaf on Feb 13, 2019 18:49:13 GMT 2
Καλησπέρα παίδες κι ευχαριστώ για τα σχόλια. Άλεξ, τα μαύρα είναι το βαλέχο για τα δέρματα, αστάρι zero (ψιλό matt) για το πάτωμα του κόκπιτ και αστάρι alclad για τα υπόλοιπά. Τέλος μια μίξη rubber και matt black για τη ρεζέρβα Δημήτρη, τώρα πάνω στα διαφορα μαυρα που έγραψα στον Αλέξη και ανάλογα την υφή εφαρμόζεις διαφορετική απόχρωση για το στεγνό πινέλο. Και πότε μία για να μην είναι μονότονο σε όλη την επιφάνεια. Π.χ τα δερμάτινα τμήματα γίνονται με καφέ, ακολουθεί κάποιο λαδί και στο τέλος ελαφρύ sand γι το "ξεθώριασμα" των ακμών. Σίγουρα το φώτισμα δεν γίνεται με ένα μόνο χρώμα και ανάλογα με την αίσθηση που θες να δίνει η δουλειά σου χρησιμοποιείς τις ανάλογες αποχρώσεις. Τα weathering σετ της tamiya είναι μια καλή αρχή και εύκολη αρχή, η χρήση λαδιών η πιο περίπλοκη. Νεκ, αυτές είναι οι εικόνες, δεν υπάρχει χρόνος για πενηντα δύο φωτογραφίες. Δημήτρη, δεν είναι θέμα καθαρίσματος αφού δεν υπάρχει ζάντα Η ρεζέρβα δίνεται σε ένα κομμάτι μετάλλου, οπότε απλά δεν είναι 100% τέλειο το βάψιμο. Η κατασκευή στο ψυγείο αφέθηκε έτσι για να κάνει αντίθεση, με τη μουνταμάρα του υπολοίπου. Μένει να μπει από πάνω ένα "σφουγκαράκι" όποτε τότε θα κάνω και στεγνό για να σπάσει η γυαλάδα. Αλλά, πρέπει να γίνει αφού μπει το καπό, ώστε να μην παρεμποδίζει την εφαρμογή. Να είστε καλά
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 16, 2019 17:16:52 GMT 2
Εντυπωσιακή δουλειά Γιώργο, κρίμα που θα σκεπαστούν όλα αυτά... Στο λέω με καημό ψυχής αυτό... Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 25, 2019 18:31:14 GMT 2
Εντυπωσιακή δουλειά Γιώργο, κρίμα που θα σκεπαστούν όλα αυτά... Στο λέω με καημό ψυχής αυτό... Καλά τελειώματα! Φαίνονται αρκετά από κάτω Κωνσταντίνε, εξάλλου το καπό του μοτέρ ανοίγει. Ευχαριστώ για το σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 25, 2019 18:38:07 GMT 2
Το τελευταίο κεφάλαιο της κατασκευής αφορά την προετοιμασία του αμαξώματος και το βάψιμο του. Δεν επεκτείνομαι περισσότερο καθώς είναι πράγματα που έχω δείξει 10άδες φορές. Για την ιστορία ανοίχτηκαν οι γρίλιες στη μάσκα και σκριμπάρισα τα panel lines. Το βάψιμο έγινε με alfa rosso της ZP ενώ το βερνίκι είναι 2Κ. Μένει η τελική συναρμολόγηση, οπότε αν όλα πάνε καλά μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by alex78 on Feb 26, 2019 11:21:17 GMT 2
Βάφτηκε στα χρώματα του πολέμου, πολύ όμορφο Γιώργο!
|
|
hlias
Kart Driver
Ηλιας
|
Post by hlias on Feb 26, 2019 21:00:21 GMT 2
Γιώργο πολύ ωραία η Άλφα!!!Μπράβο σου!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 2, 2019 8:52:07 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξιε και Ηλία... Ηλία, χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στα μέρη μας. Είσαι καλά παλικάρι μου;
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 2, 2019 9:49:04 GMT 2
H διαδικασία της τελικής συναρμολόγησης έχει ξεκινήσει και φυσικά δεν είναι εύκολη, όπως στο 90% των Hiro. Μετά το κόψιμο και την τοποθέτηση των διαφανών τμημάτων, η ζαγκάτο μοιάζει κάπως έτσι... Μένει το εμπρός καπό και φυσικά οι τροχοί. Κάποιες επιβεβλημένες μικρο-διορθώσεις θα γίνουν στο τέλος. Καλημέρα και καλό ΣΚ
|
|
|
Post by czt on Mar 2, 2019 10:18:33 GMT 2
πανεμορφο!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 2, 2019 10:56:48 GMT 2
Παιρνει μορφή σιγά-σιγά Γιώργο και προμηνύει ωραίο τέλος. Αυτό που με ενοχλεί κάπως στο μάτι είναι το wash στα σκριμπαρισμένα σημεία - σαν να έχει"απλώσει"... Αλλά υποθέτω πως κάτω από το βερνίκι δεν διορθώνεται... Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 2, 2019 11:55:11 GMT 2
Ευχαριστώ, ευχαριστώ... Το πιο δύσκολο μέρος είναι μπροστά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) Κωνσταντίνε (εφ), ποτέ δεν κάνω wash πριν το βερνίκι, πάντα μετά για να μην "γυαλίζουν" οι γραμμώσεις. Δυστυχώς το κόκκινο είναι δύσκολο χρώμα στη φωτογράφηση και η έλλειψη φωτισμού δεν βοηθάει, οπότε όλο το αμάξωμα (χρώμα, βερνίκι, wash, μικρολεπτομέρειες) δείχνει λίγο πασαλειμμένο στις φώτο. Καμιά σχέση με αυτό που βλέπω δια ζώσης. Χαίρομαι πάντως που σε απασχολεί το wash στα μοντέλα μου
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 2, 2019 11:58:58 GMT 2
Χαίρομαι πάντως που σε απασχολεί το wash στα μοντέλα μου Είναι που δεν με απασχολεί σχεδόν καθόλου στα δικά μου Και χαίρομαι που δια ζώσης είναι αλλοιώς!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 2, 2019 12:06:29 GMT 2
Χαίρομαι πάντως που σε απασχολεί το wash στα μοντέλα μου Είναι που δεν με απασχολεί σχεδόν καθόλου στα δικά μου Και χαίρομαι που δια ζώσης είναι αλλοιώς!!! χαχα καλό
|
|
|
Post by Diecast917k on Mar 2, 2019 14:07:51 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα! Λουκούμι γίνεται το μοντέλο! Μια ερώτηση περί βαψιματος, με πιο μικρή βελόνα βάφετε τα 43 αρια; 0,2 ή 0,3 ας πούμε;
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 4, 2019 18:26:17 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα! Λουκούμι γίνεται το μοντέλο! Μια ερώτηση περί βαψιματος, με πιο μικρή βελόνα βάφετε τα 43 αρια; 0,2 ή 0,3 ας πούμε; Δημήτρη, μην μου μιλάς στον πληθυντικό ρε συ. Το ξέρω ότι είσαι ευγενικός, αλλά μεταξύ μας χαλαρά... Φαντάζομαι εννοείς για το αμάξωμα. Όχι... Για αστάρι χρησιμοποιώ σπρέι εμπορίου και τα χρώματα - βερνίκια, με τη 0.5. Τα μηχανικά μέρη, γίνονται με την 0.3 ή όποιος αερογράφος, τέλος πάντων, είναι καθαρός Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by Diecast917k on Mar 4, 2019 20:18:47 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα! Λουκούμι γίνεται το μοντέλο! Μια ερώτηση περί βαψιματος, με πιο μικρή βελόνα βάφετε τα 43 αρια; 0,2 ή 0,3 ας πούμε; Δημήτρη, μην μου μιλάς στον πληθυντικό ρε συ. Το ξέρω ότι είσαι ευγενικός, αλλά μεταξύ μας χαλαρά... Φαντάζομαι εννοείς για το αμάξωμα. Όχι... Για αστάρι χρησιμοποιώ σπρέι εμπορίου και τα χρώματα - βερνίκια, με τη 0.5. Τα μηχανικά μέρη, γίνονται με την 0.3 ή όποιος αερογράφος, τέλος πάντων, είναι καθαρός Ευχαριστώ για τον σχολιασμό Έγινε ευχαριστώ
|
|