|
Post by gtziaf on Dec 27, 2018 9:49:27 GMT 2
Καλημέρα Παναγιώτη. Τις ευχές μου. Το ξέρω ότι σου αρέσουν τα zagato . Ελπίζω να σας το παρουσιάσω κάποια στιγμή και στην 1/24.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 2, 2019 18:52:07 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Το 2019 μετράει τη δεύτερη μέρα του, οπότε είναι ώρα για τη 2η ενημέρωση, στη ταφ-ζήτα. Το κακό είναι ότι δεν θα γίνει το ίδιο με την τρίτη μέρα, κ.ο.κ Σε αυτή βάψαμε το σωληνωτό πλαίσιο με το μαύρο σπρέι της citadel (που δυστυχώς σταμάτησε να εισάγεται από το modelworld), γιατί είναι πράγματι πολύ καλό, ακόμη και για την 1/43 , ιδίως όταν είναι αδύνατο να βρεθεί χρόνος για βάψιμο με τον αερογράφο. Στη συνέχεια προστέθηκαν το διαφορικό και ο άξονας. Επίσης, έβαψα τα κομμάτια της πίσω ανάρτησης, τα φρένα και την δεξαμενή καυσίμων. Στο τέλος έβγαλα το χταπόδι, που κάθε μοντελιστής κρύβει μέσα του και με κάποιο τρόπο τα κόλλησα. Τα ημιαξόνια θέλουν μια ευθυγράμμιση, αλλά θα γίνει στη τελική δοκιμή με τους θόλους του αμαξώματος. Στο επόμενο, θα παίξουμε με την εμπρός ανάρτηση που είναι, πιο πολύπλοκη, όπως κάθε άλφα, που σέβεται τον εαυτό της και θα μπει η καθιερωμένη καλωδίωση. Να αγαπάτε τον μοντελισμό αλλά περισσότερο να αγαπάτε, αυτούς που σας επιτρέπουν να τον αγαπάτε
|
|
|
Post by alex78 on Jan 2, 2019 20:00:40 GMT 2
Γιώργο sprays της Citadel φέρνουν τα ''Κάισσα'' & ''Μονόκερως'', εναλλακτικά νομίζω το μαύρο αστάρι (επίσης σε spay) της Vallejo είναι πολύ κοντά σε απόδοση.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 3, 2019 18:28:23 GMT 2
Γιώργο sprays της Citadel φέρνουν τα ''Κάισσα'' & ''Μονόκερως'', εναλλακτικά νομίζω το μαύρο αστάρι (επίσης σε spay) της Vallejo είναι πολύ κοντά σε απόδοση.
Ευχαριστώ Άλεξ, θα το έχω υπόψη μου. Πήρα το αντίστοιχο ΑΚ, αλλά με τα μποφόρια που βαράνε εδώ πάνω, δεν μπορείς να βγεις στο μπαλκόνι, όχι να βάψεις. Οπότε δεν το δοκίμασα ακόμη.
|
|
|
Post by czt on Jan 3, 2019 22:02:31 GMT 2
Υπαρχει και καταστημα στη θεσσαλονικη που φερνει Citadel το hobby games georgiou theoxari 4. αυτο το χταποδι παντα μετραει οταν εχει ορεξη
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 4, 2019 19:35:20 GMT 2
Αυτο το χταποδι παντα μετραει οταν εχει ορεξη Ιδίως αν είναι με κοφτό μακαρονάκι!! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε, θα το έχω κατά νου...
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 5, 2019 11:48:16 GMT 2
Εντυπωσιακό αν και μαύρο το πλαίσιο... Καλή συνέχεια Γιώργο!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 8, 2019 21:29:20 GMT 2
Να είσαι καλά Κωνσταντίνε...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 9, 2019 19:44:15 GMT 2
Καλή χρονιά κι από μένα, φίλε, και καλή συνέχεια! (αφού το στάδιο "Καλή αρχή" το έχασα...) Παράλληλα όμως, επειδή η χταποδοσυζήτηση μού άνοιξε την όρεξη, νομίζω οτι - μόλις η "Υπατία" (ή όποιος άλλος την ακολουθήσει...) - το επιτρέψει, θα πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτό το πρότζεκτ!...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 10, 2019 10:40:38 GMT 2
Μας τα χάλασε λίγο η Υπατία Νεκ, αλλά υπομονή λίγες μέρες. Θα έρθει η ώρα του χταποδιού και όχι μόνο Ευχαριστώ και καλή συνέχεια και σε σένα
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 13, 2019 12:38:04 GMT 2
Η μπροστινή ανάρτηση, είναι το θέμα της σημερινής ενημέρωσης, για την αλφίτσα. Πριν την πιάσω στα χέρια μου, από τις οδηγίες, είχα πειστεί ότι θα με δυσκολέψει. Σε αυτό δεν βοήθησε η Hiro, καθώς τα κομμάτια (ιδίως τα 2 κεντρικά), ήταν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως στραβωμένα. Έτσι, αποφάσισα να μην τα βάψω πριν και τα κόλλησα στο σασί, άβαφα για να μπορώ να κάνω τις απαραίτητες ευθυγραμμίσεις. Τέλος, με κάποιο τρόπο όλες αυτές οι ράβδοι, ενώθηκαν, κόλλησαν και βάφτηκαν. Ακολούθησε weathering και συναρμολογήθηκαν τα αμορτισέρ και τα δισκόφρενα. Είχα υποσχεθεί και καλωδίωση, αλλά τα χέρια μου τρέμουν από τη γρίπη οπότε δεν είμαστε για πολλά. Ελπίζω στο επόμενο, μαζί με το μοτέρ να δείξω κάτι. Καλό υπόλοιπο Κυριακής και καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 13, 2019 13:27:11 GMT 2
Φαντάσου και να μην έτρεμαν τα χέρια... Οι στραβές ράβδοι ούτε που φαίνονται... Καλή ανάρρωση για καλή συνέχεια!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Jan 14, 2019 15:57:56 GMT 2
Θελω να μου εξηγησεις επειδη εισαι και πρεσβευτης καλης θελησης του Χιρο, πως γινεται τα μεταλλα της MFH να στραβωνουν και των υπολοιπων να μενουν ισια Νομιζω οτι επρεπε να ειχε παει σε 3d printed πλαισιο, γιατι περα απο το στραβωμα ειναι και λιγο οβερσκεηλ, παρολαυτα η καθαρα μοντελιστικη δουλεια βαψιματα κλπ ειναι τοπ. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 14, 2019 17:44:06 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια. Μήτσο, το πήρες στραβά από την αρχή... Προφανώς δεν είμαι πρεσβευτής κανενός , απλά είχα μια ιδέα, που δεν την είχε ο γιόχαν, ο στράους ή ο φρανς. Σόρρυ Παρεμπίπτοντος, αν το 3D printed πλαίσιο ήταν, σαν αυτό στις 917, άστο καλύτερα. Μεγάλο fail λέμε. Το οποίο, επίσης... ναι... σωστά μάντεψες... ήταν στραβό (και στα 2 κιτ!) Μοντελιστικά, τοπ είναι μόνο το ξύδι. Αν όταν βαφτεί και μονταριστεί 100%, εξακολουθούν οι τροχοί να είναι στη θέση τους, σε σχέση με το αμάξωμα και όλα κλείνουν χωρίς να αφήσω το μισό κιτ στο πλάι, τότε θα ξέρουμε τι κάναμε. Μέχρι τότε έχουμε μέλλον ακόμη. Καλό απόγευμα
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Jan 15, 2019 12:24:56 GMT 2
Αν όταν βαφτεί και μονταριστεί 100%, εξακολουθούν οι τροχοί να είναι στη θέση τους, σε σχέση με το αμάξωμα και όλα κλείνουν χωρίς να αφήσω το μισό κιτ στο πλάι, τότε θα ξέρουμε τι κάναμε. Δεν βλεπω το μελλον Ζησε το σήμερα Το πλαισιο παντως που δινει στην 917 ειναι μια κλαση πανω απο αυτο.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 15, 2019 14:05:35 GMT 2
Χαχά, σωστός... Το πλαισιο παντως που δινει στην 917 ειναι μια κλαση πανω απο αυτο. Δημήτρη, αισθητικά, τεχνολογικά και σαν ιδέα, μαζί σου. Κι εγώ είχα ενθουσιαστεί. Αλλά, στην πράξη, είναι τόσο ευαίσθητο, που δεν μπορεί να "σηκώσει" το βάρος του μεταλλικού μοτέρ, δεν μπορεί να βιδώσεις τίποτα πάνω του (διαλύεται) και είναι στραβό (που δεν διορθώνεται εκτός αν ξεκινήσεις να αλλάξεις με μεταλλικές ράβδους, τα αρπαγμένα τμήματα). Τέλος, το καθάρισμα του είναι εφιάλτης. Αν το υλικό της 3D εκτύπωσης ήταν καλύτερο και πιο αντοχής, δεν το συζητάω. Για μένα ήταν μια ωραία ιδέα, σε μέτρια εκτέλεση, κάτι κλασσικό για τον μεσιέ χίρο. Φυσικά, με πατέντες, μπορεί να αναδειχθεί. Αν έφτιαχνα τώρα τις 917, θα το αξιοποιούσα καλύτερα, αλλά έλα να που ήμουν εντελώς στραβάδι την κλίμακα (όχι τώρα ότι έχει αλλάξει κάτι ). Αν είχα χρόνο, θα τα έφτιαχνα απ΄την αρχή με brass, αλλά κάτι τέτοιο δεν παίζει, δυστυχώς. Οπότε, προσπαθώ να μην πολύ-χαλιέμαι και να τα τελειώσω ώστε να φύγουν και μετά βλέπω αν θα φέρω κι άλλα στη γνωστή βαλίτσα, από την Ιταλία. Έχεις αγοράσει εσύ καμιά από τις 43άρες 917 ή 908 της Hiro, με το 3D frame;
|
|