|
Post by gtziaf on Dec 17, 2018 23:41:19 GMT 2
H ιδέα για την Giulia TZ, ήρθε το 1959 για να αντικαταστήσει την SZ ως ένα GT αυτοκίνητο για την σημαντική κατηγορία των 1,6 λίτρων. To project ξεκίνησε o Zagato το 1960, οι πρώτες δοκιμές έγιναν το 1961, ενώ το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε επίσημα, στο σαλόνι του Τορίνο το 1962. Παρόλα αυτά πέρασε αρκετός καιρός έως ότου το μοντέλο μπει στην γραμμή παραγωγής (από την Autodelta), καθώς είχε δοθεί προτεραιότητα στα μοντέλα Giulia και 2600. Τελικά η Giulia TZ άρχισε να πωλείται το 1963 για να μπορέσει να ομολογκαριστεί η αγωνιστική έκδοση. Ο κινητήρας απέδιδε 112 ίππους, ήταν ο ίδιος που εξόπλιζε την Sprint Special, αλλά χάρη στο σωληνωτό πλαίσιο και στο ελαφρύ αλουμινένιο αμάξωμα, το αυτοκίνητο ζύγιζε μόλις 650 kg. και είχε τελική 216km/h. Η αγωνιστική ΤΖ ξεκίνησε την πλούσια αγωνιστική της καριέρα με νίκη στο Monza FISA Cup του 1963, ενώ ακολούθησαν οι θρίαμβοι στα 1000 km του Nürburgring και τις 12 ώρες του Sebring. φώτο: Η ΤΖ1 νικήτρια στο SebringΤην ώρα που η ΤΖ κυριαρχούσε και οι διάφοροι ιδιώτες έφερναν κάθε σαββατοκύριακο νίκες, η Autodelta, που τότε είχε διευθυντή τον πρώην μηχανικό της Ferrari Carlo Chiti, εξέλιξε σχεδόν κάθε κομμάτι της TZ. Έτσι, το 1965 παρουσιάστηκε η 2η βελτιωμένη έκδοση, που ήταν ελαφρύτερη κατά 55kgr, διέθετε αμάξωμα από fibreglass και ήταν δυνατότερη κατά 56 ίππους με τελική που άγγιζε τα 245 km/h. H παραγωγή των μόλις 12 αυτοκινήτων σταμάτησε στα τέλη του 1965 λόγο της έναρξης του αγωνιστικού Project GTA, αλλά η ΤΖ2 έμεινε στη ιστορία με το προσωνύμιο «baby GTO» και σήμερα είναι ένα από τα πιο ποθητά GT αυτοκίνητα όλων τον εποχών. φώτο: Η ΤΖ2 νικήτρια επίσης στο Sebring του 1966Το αυτοκίνητο που αποτελεί το θέμα του παρόντος είναι η TZ2 όπως έτρεξε στα 1000km της Monza, το 1967, από τους Serge Trosch - Teddy Pilette και το #27 στις πόρτες. Πριν παρουσιάσουμε το κιτ της MFH, λίγη ηχητική πανδαισία
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 17, 2018 23:57:39 GMT 2
Ένα απ' τα κιτ που έφερα στις αποσκευές μου από Ιταλία, ήταν η TZ2 της MFH. Επείδη, δεν ήρθε μόνη της, οπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση και το μοντελάκι πέρασε ήδη στο πάγκο μας. Γενικά, αποτελεί δείγμα κλασσικού κιτ της Hiro στη κλίμακα, με κατά βάση μεταλλικά κομμάτια και ολομεταλλικό αμάξωμα. Ουσιαστικά είναι scale-down του αντίστοιχου 24άριου που δυστυχώς δεν έχω την τύχη να έχω στη συλλογή μου. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται ολόκληρο το χωροδικτύωμα του αυτοκινήτου, και πάνω του στήνονται μηχανικά μέρη και αμάξωμα, αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας, στη κατασκευή. περισσότερα στο επόμενο, για αυτό το θέμα όμως. Μια γενική εικόνα των περιεχομένων: Το μεταλλικό αμάξωμα δείχνει να έχει καλή εφαρμογή. Δίνονται επίσης αρκετά φωτοχαραγμένα. Τέλος οι οδηγίες, είναι λίγο πυκνές καθώς η κατασκευή ολοκληρώνεται σε μόλις 4 στάδια, αλλά τουλάχιστον έρχονται σε μεγάλο φορματ και δεν βγάζεις τα μάτια σου (που θα τα βγάλεις με το κιτ, αλλά λέμε τώρα ) Αυτά, για την ώρα. Δεν θα είμαι πολύ αναλυτικός στο WIP, 2-3 φώτο σε κάθε ενημέρωση, αφού τα περισσότερα που πρέπει να γίνουν, δύσκολα αποτυπώνονται στο φακό. Ελπίζω να σας αρέσει το θέμα.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 18, 2018 0:13:15 GMT 2
Ω ρε φίλε τι έπιασες πάλι... Πραγματικά θα πεταχτούν τα μάτια σου για να βγεί αυτό που θα πετάξει τα δικά μας Άντε καλή αρχή! Αγάπιος
|
|
|
Post by czt on Dec 18, 2018 0:33:25 GMT 2
μακαρι να σου δινουν και να μεταφερεισ τετοια δωρα στις αποσκευεσ σου για να βλεπουμε θυρια του παρελθοντος που εχουν ραψει ιστορια. καλη αρχη και κολληριο για εμας χαχα γιατι θα δουμε εργο τεχνης.
|
|
|
Post by alex78 on Dec 18, 2018 1:14:02 GMT 2
Θεματάρα Γιώργο, αυτή η βαλίτσα πρέπει να κρύβει θησαυρούς....
Προφανώς μέταλλο δεν είναι η πρώτη φορά που δουλεύεις σωστά...?
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 18, 2018 8:41:38 GMT 2
Το θέμα μας αρέσει πολύ και περιμένουμε εναγωνίως την εξέλιξη της κατασκευής... Όμως φοβάμαι πως σιγά-σιγά εθίζεσαι στο ζόρι Καλή αρχή!
|
|
|
Post by Sakis on Dec 18, 2018 13:35:51 GMT 2
Πολυαγαπημένο αυτοκίνητο που περιμένω πως και πως να το δω περιποιημένο από τα χεράκια σου...
Καλό ξεκίνημα και καλή επιτυχία μακριά από στραβές!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 18, 2018 21:24:39 GMT 2
Ευχαριστώ για την υποδοχή, συνμοντελιστάδες. Άλεξ, προφανώς εννοείς με μεταλλικό αμάξωμα; Αν ναι, όχι και οι 917 μέταλλο ήταν. Αλλά και πιο παλιά θα σου θυμίσω, αφού είσαι παλιά καραβάνα του φόρουμ, η 625 της Revival είχε μεταλλικό αμάξωμα, επίσης. Σάκη, θα προτιμούσα να δουλέψω στην 1/24 την TZ2, όπου υπάρχει χώρος για περισσότερα πράγματα. Ελπίζω, κάποια στιγμή να βρω το κιτ σε λογική τιμή και να το προσπαθήσω και στην 1/24. Αγάπιε, στάσου να μην πονέσουν τα μάτια σας με αυτό που θα δείτε. Δεν απέχει πολύ η καταστροφή, μερικές φορές. Κώστα, δεν είναι ακριβώς δώρα αφού το κιτ θα επιστρέψει φτιαγμένο στον ιδιοκτήτη του, αλλά όπως και να έχει είμαι τυχερός που μπορώ να κάνω το χόμπι μου και να εξασφαλίζω μεγαλύτερη άνεση στην οικογένεια μου. Οπότε, ναι είναι δώρο, από αυτή την άποψη. Κωνσταντίνε, το έχω γράψει και παλιότερα. Μου αρέσει η πρόκληση των πιο δύσκολων Multimedia κιτ. Τώρα για την κλίμακα, δεν είναι επιλογή μου. Καλή η 1/43, αλλά εγώ προτιμώ πάντα την 1/24. Να είστε καλά
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 18, 2018 21:43:52 GMT 2
Καλή αρχή Γιώργο. Πολλά κομμάτια για 1:43, αν και δεν έχω εμπειρία σε αυτήν την κλίμακα. Ούτως ή άλλως γέρασαμε και δεν βλέπουμε καλά , αλλά τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε ζουμ στις εικόνες και να βλέπουμε με άνεση την πρόοδο σου
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 21, 2018 17:57:25 GMT 2
Καλή αρχή Γιώργο. Πολλά κομμάτια για 1:43, αν και δεν έχω εμπειρία σε αυτήν την κλίμακα. Ούτως ή άλλως γέρασαμε και δεν βλέπουμε καλά , αλλά τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε ζουμ στις εικόνες και να βλέπουμε με άνεση την πρόοδο σου Πολλά κομμάτια, αλλά όχι όσα οι 917 και οι 512 της feeling. Ευχαριστώ για το σχόλιο
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 21, 2018 21:20:53 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 21, 2018 22:01:00 GMT 2
Έτσι απλά... !!!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 23, 2018 16:35:42 GMT 2
Το νερό μπήκε στο αυλάκι, καλή αρχή.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 23, 2018 16:48:39 GMT 2
Ωραίες οι αντιστρεπτικές Γιώργο και δείχνουν ομοιόμορφες στο λύγισμα από ότι βλέπω. Καλά Χριστούγεννα.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 23, 2018 17:59:35 GMT 2
Ήταν κρίσιμο βήμα και το φοβούμουνα λίγο, να σας πω την αλήθεια. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Dec 25, 2018 22:44:41 GMT 2
Αγαπημένο θρυλικό αμάξι. Ως γνωστόν έχω θέμα με τα Zagato... Πολυ ωραίο θέμα, απίστευτο για 1/43. Καλή δύναμη Γιωργο. Χρόνια πολλά σε όλους!
|
|