|
Post by konstantinf on Oct 29, 2018 22:47:30 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Γιώργο! Φυσικά και μας ενδιαφέρει η μεταφορά του σχεδίου Κωνσταντίνε... Θα γίνει εντός των ημερών - ρίχνετε καμμιά ματιά στα Tips and Tutorials. Έπαιξα με την ιδέα. Υπάρχουν όντως φωτογραφίες αναφοράς που δείχνουν τέτοιες ραφές, αλλά πάντα σε συνδυασμό με ραφές πάνω στο σκέπασμα του καντράν και στο εσωτερικό της στεφάνης του τιμονιού. Αφενός λοιπόν τα δύο τελευταία κομμάτια δεν παρέχουν από τη μάνα τους το υπόβαθρο για βάψιμο, αφ'ετέρου μου φάνηκε πολύ κιτσαρία. Άρα, και καθώς υπάρχουν πάμπολλες φωτό αναφοράς χωρίς "χρωματιστές" ραφές, θα μείνει μάλλον έτσι. Σε όλες τις φωτό αναφοράς που έχω τα μόνα διαφοροποιημένα μέρη του τιμονιού είναι το κάτω μέρος (το ευθύγραμμο κομμάτι) και οι τρεις βραχίονες. Αυτά μπορεί να είναι είτε σε μέταλλο (τα περισσότερα - εγώ προσομοίωσα κάτι σαν polished aluminium) είτε σε κάρμπον. Το πάνω μέρος ανάμεσα στις δύο χαραγές είναι σε όλες τις φωτογραφίες που είδα από δέρμα. Αλλά καθώς το αυτοκίνητο αυτό είναι άκρως customizable στο εσωτερικό του, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Και μένα (όχι και ανυπόφορα ωστόσο...).
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 3, 2018 10:31:23 GMT 2
Ελλείψει άλλης κατασκευαστικής προόδου, ανέβασα στα Tips and Tutorials τις οδηγίες για τη μεταφορά ενός σχεδίου σε αυτοκόλλητο. Καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Nov 4, 2018 13:37:20 GMT 2
Πάντα αρωγός...Καλή εφαρμογή και στην 1/24 θα έχει. Πως να φτιάχναμε photo etch αραγε, αν κάποιος έκανε κατα παραγγελία και θα βοηθούσε πολλούς και θα είχε καλό κέρδος.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 4, 2018 14:17:42 GMT 2
Πάντα αρωγός...Καλή εφαρμογή και στην 1/24 θα έχει. Πως να φτιάχναμε photo etch αραγε, αν κάποιος έκανε κατα παραγγελία και θα βοηθούσε πολλούς και θα είχε καλό κέρδος. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Αν το 'χεις λίγο με το autocad η κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα και ετοιμάσεις τα σχέδια που θέλεις, με ένα διάλυμα τριχλωριούχου σιδήρου μπορείς να το κάνεις εύκολα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιείται για pcb πλακετες. Το έχω κάνει πολλές φορές για πλακέτες αλλά όχι για pe. Ψάξτο λίγο πάντως αν σε ενδιαφέρει τοσο πολύ. Αγάπιος
|
|
|
Post by pkout on Nov 4, 2018 22:09:49 GMT 2
Προσεγμένη και προσεχτική δουλειά ως συνήθως Κωνσταντίνε
Το πάνω μέρος του ταμπλό έχει μια γκριζομπλέ απόχρωση ή το λάπτοπ μου πνέει τα λοίσθια?
Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 5, 2018 8:31:23 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Παύλο! Το πάνω μέρος του ταμπλό έχει μια γκριζομπλέ απόχρωση ή το λάπτοπ μου πνέει τα λοίσθια? Όχι, είναι όντως σκούρο γκρι (German Grey της Tamiya).
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 12, 2018 0:14:36 GMT 2
Καλησπέρα και καλή βδομάδα! Μικρό update, αποτέλεσμα ωστόσο επίπονης δουλειάς... Το κουβούκλιο του αμαξώματος δίνεται ολόκληρο σε diecast μέταλλο. Χρειάστηκε κατ' αρχήν να τριφτούν με τον τροχό οι υποδοχές για τις βίδες ώστε να φύγουν τα γρέζια και να κοπούν με κολαούζο τα σπειρώματα στις τρύπες για να μην έχουμε προβλήματα με σπάσιμο της βίδας:
Ακολούθησε το dry fit των πλαστκών κομματιών της εσωτερικής επένδυσης που ανέδειξε την ανάγκη μπόλικου τριψίματος για να έρθουν στα ίσια οι διάφοροι αρμοί μεταξύ τους και με το ταμπλό:
Αυτά τα λίγα για σήμερα, έπεται ξεμοντάρισμα και βάψιμο και ξαναμοντάρισμα, αλλά αυτά μετά από 2 βδομάδες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων... Ως τότε, keep modelling!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2018 18:15:41 GMT 2
Δίνει καλύμματα για τις βίδες στην επένδυση, το κιτ, Κωνσταντίνε; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 13, 2018 8:29:30 GMT 2
Δυστυχώς όχι, προφανώς στη βάση ότι όταν το μοντέλο σταθεί στα πόδια του οι βίδες δεν θα φαίνονται... Αυτό που σκοπεύω να κάνω είναι να τις περάσω ένα χέρι μαύρο μάτ με το πινέλο για να φύγει η γυαλάδα και τα ίχνη του κατσαβιδιού. Καμμιά άλλη ιδέα;;;
|
|
|
Post by Diecast917k on Nov 13, 2018 13:11:42 GMT 2
Δυστυχώς όχι, προφανώς στη βάση ότι όταν το μοντέλο σταθεί στα πόδια του οι βίδες δεν θα φαίνονται... Αυτό που σκοπεύω να κάνω είναι να τις περάσω ένα χέρι μαύρο μάτ με το πινέλο για να φύγει η γυαλάδα και τα ίχνη του κατσαβιδιού. Καμμιά άλλη ιδέα;;; Mόνο αν στοκαριστουν οι βιδες δεν θα φαινονται,με λιγο εποξικο στοκο και λειανση με νερακι οσο ειναι ακομα μαλακος απλα ετσι θα πρεπει να βαφτει ολο το ταβανι και οι κολωνες. Δεν ξερω κατα ποσο θελετε να κανετε κατι τετοιο αλλα σε τοσο μεγαλο μοντελο θα το κανει ακομα πιο αληθοφανες!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 13, 2018 18:19:10 GMT 2
απλα ετσι θα πρεπει να βαφτει ολο το ταβανι και οι κολωνες. Δεν ξερω κατα ποσο θελετε να κανετε κατι τετοιο αλλα σε τοσο μεγαλο μοντελο θα το κανει ακομα πιο αληθοφανες! Τσ - τσ - τσ.... Η τέλεια επιφάνεια της οροφής θύμα μιας αληθοαφάνειας; Όπως είπα, στα όρθια (και δη με ανοιχτές τις πόρτες) οι βίδες θα είναι αφανείς... Δεν παίρνω το ρίσκο! Εκτός αυτού, πες πως σπάει ο διάολος το ποδάρι του και για κάποιο λόγο χρειάζεται να ξεμοντάρω. Οπότε;;; Και γενικότερα, η προσωπική μου φιλοσοφία σαν μηχανικός, είναι η επιδίωξη του βέλτιστου συμβιβασμού κι όχι της τελειότητας!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 14, 2018 17:38:55 GMT 2
Με μικρό κυκλικό κομμάτι πλαστικού κομμένο με αντίστοιχο punch & die ή φωτοχαραγμένη κεφαλή βίδας κατάλληλης διαμέτρου (π.χ. top studio, t2m κλπ). Απλά τα κολλάς πάνω από τις βίδες, όταν έχεις βιδώσει πια, στην τελική της θέση, την επένδυση. Δεν χρειάζεσαι ούτε κόλες, ούτε στοκαρίσματα. Για μένα είναι δουλειά που πρέπει να γίνει.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 15, 2018 19:35:16 GMT 2
Αχ Τζώρτζ, μου δυσκολεύεις τη ζωή... Θα δούμε, ανάλογα με τα κέφια...
|
|
faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Nov 16, 2018 19:53:48 GMT 2
Να πω την ταπεινή μου αφελη γνώμη...το υλικό για τα παρμπρίζ.....μπαίνει και βγαίνει και κάνει για Όλες τις δουλειές
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 17, 2018 10:47:17 GMT 2
Θύμισε μου Κυριάκο... Ποιο υλικό για παρμπριζ;
|
|
faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Nov 17, 2018 11:39:02 GMT 2
Αυτο που εχω βάλει στην μηχανή σαν φλαντζοκολλα...
|
|