|
Post by gtziaf on Jul 7, 2018 11:51:56 GMT 2
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά πλέον, οπότε ήρθε καιρός να ξεκινήσουμε την φετινή μας καλοκαιρινή κατασκευή.Για τον σκοπό αυτό επιλέχτηκε η Roadster εκδοχή της Aventador, μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2013, ως εναλλακτική της κλασσικής κουπέ. Ακολουθώντας την παράδοση, το μοτέρ είναι V12, χωρητικότητας 6,5 λίτρων και απόδοσης 700 αλόγων. Μπορεί βέβαια, σε απόλυτες επιδόσεις, να έχει ξεπεραστεί ακόμη και από μικρότερης κατηγορίας supercars, η ηχητική όμως, του δωδεκακύλινδρου κινητήρα είναι ασύγκριτη, όπως προσωπικά διαπίστωσα μετά από τυχαία «συνάντηση», στο κέντρο της Βιέννης, πριν 3-4 χρόνια. Ακολουθεί ένα όμορφο άρθρο του drive, με χρήσιμα close up στο τέλος, για όσους θέλουν να φτιάξουν κάποια έκδοση της Aventador. www.drive.gr/test-drives/apostoli/odigoyme-ti-lamborghini-aventador-roadster-videoΓια την κατασκευή επιλέχτηκε το γνωστό κιτ τη Aoshima. Περιέχει πολλά κομμάτια, αρκετά spares, όμορφο αμάξωμα, ανοιγόμενες πόρτες και το πάνω μισό του κινητήρα. Μαζί ένα μινιμαλιστικό βελτιωτικό της hobby design, αφού δεν πάμε για πολλά – πολλά, παρά μόνο να γεμίσουμε μπαταρίες για τη νέα σεζόν, που ξεκινά από τον Σεπτέμβριο. Τα περιεχόμενα του μοντέλου και τις οδηγίες, μπορείτε να τις βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο: www.1999.co.jp/eng/image/10270930Μετά από την πρώτη εξερεύνηση του κιτ, επισημάνθηκε μια γενική ασάφεια στις οδηγίες. Το φλας υπάρχει αλλά είναι λίγο, τα περισσότερα πιν μαρκς κρύβονται όταν κολληθούν τα κομμάτια, αλλά τα άπειρα τμήματα που αποτελούν το αμάξωμα και η αδυναμία της aoshima να οργανώσει τις οδηγίες, με το τι πρέπει να κολληθεί, τι πρέπει να βαφεί κλπ, κάνουν απαραίτητο έναν καλό αρχικό σχεδιασμό. Όπως είναι αναμενόμενο μην περιμένετε φουλ παρουσιάσεις, αναλυτικό WIP, πολυλογίες κλπ. Απλά ένα θέμα για να επικοινωνούμε σε πιο χαλαρό ρυθμό το καλοκαίρι. Με την ελπίδα να δούμε κι άλλες καλοκαιρινές κατασκευές στο φόρουμ, σας χαιρετώ μέχρι το πρώτο update.
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 7, 2018 13:26:01 GMT 2
Καλή αρχή Γιώργο. Το έχω και εγώ για τα επόμενα από Σεπτέμβριο όποτε ένας λόγος παραπάνω να πάρω ιδέες από την κατασκευή σου
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 7, 2018 16:37:24 GMT 2
Καλό ξεκίνημα με φραπεδιές Γιώργο! Τη δικίά μου Λάμπο (την Huracan) θα την πιάσω με το καλό μετά τις διακοπές...
|
|
|
Post by pkout on Jul 8, 2018 20:54:30 GMT 2
Μιλάμε έχεις πάρει φωτιά, που τα προλαβαίνεις όλα
Καλή κατασκευή!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 9, 2018 16:46:19 GMT 2
Ευχαριστώ για την υποδοχή παίδες. Μιλάμε έχεις πάρει φωτιά, που τα προλαβαίνεις όλα Ξυπνάω νωρίς και κοιμάμαι αργά ή και καθόλου, για την ακρίβεια, μερικές φορές
|
|
|
Post by nektarios on Jul 16, 2018 7:57:18 GMT 2
Καλή αρχή κι από μένα, φίλε, και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 16, 2018 8:27:04 GMT 2
Καλή αρχή κι από μένα, φίλε, και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! Να είσαι καλά Νεκ. Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Jul 18, 2018 18:46:23 GMT 2
Τα καλοκαιρινά σου project Γιώργο είναι πραγματικά απολαυστικά και δε σου κρύβω ότι τα περιμένω πως και πως κάθε χρόνο...
Έχεις καταλήξει σε χρώμα?
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 19, 2018 17:41:12 GMT 2
Τα καλοκαιρινά σου project Γιώργο είναι πραγματικά απολαυστικά και δε σου κρύβω ότι τα περιμένω πως και πως κάθε χρόνο... Έχεις καταλήξει σε χρώμα? Κι εγώ κι εγώ τα περιμένω Άλεξ. Αφού λόγω εργασίας της συζύγου, το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού είναι δεσμευμένο, οπότε είναι μια ευκαιρία για χαλάρωμα. Ιδίως φέτος, ένα παραπάνω, όπου έχω να αντιμετωπίσω και κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Υγεία πάνω απ' όλα και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Για το χρώμα, ναι υπάρχει ένα κόνσεπτ στο μυαλό μου, με ολίγον ποδοσφαιρική επιρροή, διχρωμία, κάρμπον κλπ. Όπως πιθανόν θα την έστηνα για το φανταστικό μου γκαράζ.
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 19, 2018 21:46:33 GMT 2
Αποφασίζοντας να αξιοποιήσω το φόρουμ, για τον λόγο τον οποίον φτιάχτηκε, προχωράμε με την αρχή της κατασκευής της Roadster. Γνωρίζοντας ότι προβλήματα έχουμε όλοι, δε θα σας το κρύψω ότι και για μένα, αυτή η περίοδος δεν είναι η καλύτερη. Αλλά, η επικοινωνία μας μέσω του φόρουμ είναι ένα αγχολυτικό και μια ακόμη ώθηση στην αντιμετώπιση των αναποδιών που τυχαίνουν στην καθημερινότητα μας, Έτσι πάμε για να ξεκινήσουμε. Καταρχήν, ξεχωρίσαμε τα τμήματα του αμαξώματος θα βαφτούν στο κυρίως χρώμα. Όσοι έχετε ή θα φτιάξετε το κιτ, μπορείτε να δείτε ποια αποφάσισα να κολλήσω εξ, αρχής στο αμάξωμα και ποια όχι. Δεν το αναλύω παραπάνω, εξάλλου εδώ είμαστε για διευκρινήσεις, διορθώσεις και επισημάνσεις. Μια μόνο επισήμανση αφορά την ενσωμάτωση του κομματιού που συγκρατεί τον μηχανισμό ανοίγματος των πορτών. Αποφάσισα να το κολλήσω σε αυτό το στάδιο κι όχι στο τέλος όπως προτείνει η Aoshima. Η επιλογή έγινε για να αποφευχθούν αναίτια ρίσκα στο βαμμένο και φινιρισμένο αμάξωμα, αν και δυσκολέψει την εφαρμογή της πόρτας, πάνω στον μηχανισμό. Αν έπραξα σωστά, θα το μάθουμε σύντομα και φυσικά θα σας ενημερώσω σχετικά. Όπως και να έχει δεν μπορώ παρά να σχολιάσω, ότι αυτός ο μηχανισμός πιάνει στην πόρτα στο "περίπου"... Οι πόρτες γενικά είναι ένα πρόβλημα. Επειδή εξ' ορισμού δεν κάθονται καλά, έσκαψα μια υποδοχή για τον υποτιθέμενο μεντεσέ (που υπάρχει και στο πραγματικό ). Κατά τα άλλα έγιναν τα κλασσικά ακολουθώντας την οργάνωση που αναφέρω παραπάνω. Το αμάξωμα έχει τρύπες που θέλουν στοκάρισμα, οπότε προσοχή. Σκριμπάρισμα μετά, τρίψιμο για να έρθουν πρόσωπο τα διάφορα τμήματα του αυτοκινήτου, πλυσιματάκι και είμεθα έτοιμοι για βαψίματα. Να έχετε ένα όμορφο βράδυ. Τα φιλιά μου
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 20, 2018 6:19:08 GMT 2
Καλό ξεκίνημα αρχηγέ, κι όσο για τις δύσκολες μέρες, για ένα να είσαι σίγουρος: Περνάνε...
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 21, 2018 19:34:47 GMT 2
Καλή συνέχεια Γιώργο. Την ακολουθώ με μεγάλη προσοχή γιατί θέλω να το φτιάξω και εγώ μέσα στο 2018, με το δικό της βελτιωτικό. Πολύ αγχωτική η διαδικασία με τους μεντσέδες και τις ανοικτές πόρτες.... Συνήθως δεν κάθονται σωστά κλειστές στο τέλος.... ελπίζω όλα να πάνε καλά. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη για τις όποιες δυσκολίες στην καθημερινότητα σου
|
|
faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Jul 22, 2018 10:29:53 GMT 2
Σκεφτομουν απξ καιρό Aoshima ή Fujimi, με τα βελτιωτικά της Τ2Μ που νομίζω ταιριάζουν και στα 2? Αν μου επιτρέπεται παρακολουθώ καιρό τώρα τον παρακάτω στο κανάλι του και ίσως η κατασκευή του έχει κάτι να σου πει επίσης, δεν ειμαι σε θέση ακόμα να τον κρινω αλλα παρουσιάζει αναλυτικά ότι κάνει. youtu.be/sfGq2uGFJ58
|
|
|
Post by nektarios on Jul 23, 2018 10:02:24 GMT 2
Δυναμικό ξεκίνημα με τους μηχανισμούς για τις πόρτες! Πιστεύω οτι είναι το πιο "επικίνδυνο" σημείο του μοντέλου, αλλά είμαι σίγουρος οτι με την προετοιμασία που έκανες δεν θα αντιμετωπίσεις εκπλήξεις. Επίσης, ο μεταλλικός μηχανισμός (από συνδετήρα δείχνει πολύ... "ψαγμένος"! Καλή συνέχεια, τόσο με το μοντέλο όσο και με τα υπόλοιπα... μέτωπα του αγώνα σου!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 23, 2018 12:35:33 GMT 2
Ευχαριστώ, για τη στήριξη mates. Κωνσταντίνε, μεγάλη αλήθεια αυτό που λες. Ευχαριστώ, βοήθησε αλήθεια Φάνη, γενικά το κιτ μοιάζει ενδιαφέρον. Οι πόρτες έτσι όπως τις δίνει η Aoshima δεν κλείνουν καλά, εξ' ορισμού. Δοκίμασα με μαγνήτες, αλλά το σχήμα δεν βοηθάει, τοποθετούνται μακρυά ο ένας απ' τον άλλον, ουσιαστικά. Ξεκίνησα με την επέμβαση που βλέπεις και θα δούμε, στην πορεία της κατασκευής τι άλλο θα χρειαστεί. Έχεις το βελτιωτικό της Aoshima; Αν, ναι θα σου ήταν εύκολο να μου σκανάρεις ή να το βγάλεις μια φωτογραφία και να το ανεβάσεις. Η HD αντιγράφει κάποια κομμάτια από το βελτιωτικό της Aoshima, αλλά δεν φαίνεται πουθενά που χρησιμοποιούνται. Θα σου ήμουν ευγνώμων. Κυριάκο, αν θες την γνώμη μου τα κατασκευαστικά βιντεάκια στο youtube είναι λίγο χάσιμο χρόνου. Αν δεν το κάνεις μόνος σου, όσα βίντεο και να δεις, δύσκολα μπορείς να περάσεις στην πράξη αυτό που βλέπεις. Οπότε καλύτερα προσωπική εξάσκηση σε κιτάκια παρά τηλεμάθηση. Τώρα για το συγκεκριμένο κανάλι, ναι παρουσιάζει ενδιαφέρον και ο Τομ, φίλος από τις εποχές του AF και πολύ καλός μοντελιστής. Επειδή, πρέπει να δείξει προϊόντα για το κατάστημα του, επαναλαμβάνεται λίγο αλλά είναι λογικό. Αυτό που θα απέφευγα σίγουρα, από την κατασκευή που μου έστειλες, είναι το βάψιμο των μισών κομματιών (αμάξωμα, μηχανικά μέρη, εσωτερικό) με μαύρο ματ. Γενικά, στο Scw έχουμε δει πολύ πιο advance πράγματα οπότε επιμένετε Ελληνικά. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, ας στηρίξουμε αυτό που έχουμε εδώ. Νεκ, τον μηχανισμό (συνδετήρα) τον δίνει το κιτ. Το θέμα είναι ότι η υποδοχή για αυτόν στην πόρτα είναι κουκουρούκου και η εφαρμογή της ίδιας της πόρτας, ακόμη και χωρίς μηχανισμό... σερενάτα Να είστε καλά
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 23, 2018 19:55:11 GMT 2
|
|