|
Post by konstantinf on Aug 30, 2018 8:32:15 GMT 2
Τέλειο! Συγχαρητήρια! Ερώτηση: Μπορείς να αναβάσεις λίγο ακόμα το οριακό σημείο ανοίγματος των θυρών;
|
|
|
Post by czt on Aug 30, 2018 10:20:41 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 30, 2018 12:19:27 GMT 2
Κωνστανίνοι, σας ευχαριστώ για το σχολιασμό... Το ολοκληρωμένο μοντέλο είναι εδώ : scalewheels-gr.com/thread/2582/lamborghini-aventador-lp700-roadster-aoshimaΚωνσταντίνε, ναι γίνεται αν βάλεις πιο μακρύ rod από αυτό που δίνει aoshima ή αυτό που δίνεται το τοποθετήσεις πιο έξω από την υποδοχή του κιτ. Όπως και να έχει οι πόρτες θα κλείσουν για να αποθηκευτεί και να ταξιδέψει στον κάτοχο. Θα τον συμβουλέψω σχετικά, πως να τις τοποθετήσει, όταν με το καλό το παραλάβει...
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 30, 2018 14:10:10 GMT 2
Πολύ όμορφο Γιώργο. Συγχαρητήρια. Είμαι σίγουρος ότι ο κάτοχος του θα το ευχαριστηθεί. Οι πόρτες κλειστές είναι εντάξει;
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 31, 2018 9:07:17 GMT 2
Πολύ όμορφο Γιώργο. Συγχαρητήρια. Είμαι σίγουρος ότι ο κάτοχος του θα το ευχαριστηθεί. Οι πόρτες κλειστές είναι εντάξει; Να είσαι καλά Φάνη. Οι πόρτες όπως τις δίνει η Aoshima δεν κλείνουν καλά. Πέρα από τις εργασίες, που έδειξα στο αμάξωμα, απαιτείται και αρκετή δουλειά ιδίως στις επενδύσεις. Στις δικές μου, "έφαγα" το πάχος της επένδυσης και τώρα κλείνουν σχετικά καλά. Όταν κάνεις τη δικιά σου, πιστεύω ότι αν μεγαλώσεις ελαφρά, τρίβοντας, το άνοιγμα της μπανιέρας του εσωτερικού, θα λυθούν πολλά από τα προβλήματα. Προσοχή αυτό περιλαμβάνει και το κομμάτι που δίνει η Aoshima για πυρόφραγμα. Στο δικό μου δεν το έκανα, γιατί το σκέφτηκα μετά και το έλυσα επιμένοντας στις επενδύσεις. Όπως και να έχει, όταν τη βάλω στη βάση για να την στείλω, θα βγάλω μια φώτο και με τις πόρτες κλειστές, για να δεις πως κάθονται. Καλημέρα
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Aug 31, 2018 15:02:13 GMT 2
Υπεροχο φιλε ΜΠΡΑΒΟ!!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 31, 2018 18:09:08 GMT 2
Ευχαριστώ Κομ. Να είσαι καλά φίλε μου...
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 31, 2018 21:11:44 GMT 2
Πολύ όμορφο Γιώργο. Συγχαρητήρια. Είμαι σίγουρος ότι ο κάτοχος του θα το ευχαριστηθεί. Οι πόρτες κλειστές είναι εντάξει; Να είσαι καλά Φάνη. Οι πόρτες όπως τις δίνει η Aoshima δεν κλείνουν καλά. Πέρα από τις εργασίες, που έδειξα στο αμάξωμα, απαιτείται και αρκετή δουλειά ιδίως στις επενδύσεις. Στις δικές μου, "έφαγα" το πάχος της επένδυσης και τώρα κλείνουν σχετικά καλά. Όταν κάνεις τη δικιά σου, πιστεύω ότι αν μεγαλώσεις ελαφρά, τρίβοντας, το άνοιγμα της μπανιέρας του εσωτερικού, θα λυθούν πολλά από τα προβλήματα. Προσοχή αυτό περιλαμβάνει και το κομμάτι που δίνει η Aoshima για πυρόφραγμα. Στο δικό μου δεν το έκανα, γιατί το σκέφτηκα μετά και το έλυσα επιμένοντας στις επενδύσεις. Όπως και να έχει, όταν τη βάλω στη βάση για να την στείλω, θα βγάλω μια φώτο και με τις πόρτες κλειστές, για να δεις πως κάθονται. Καλημέρα Ευχαριστώ Γιώργο, όταν βρεις χρόνο τις ανεβάζεις. Θα είναι πολύ χρήσιμες. Σκεφτόμουν να τις αφήσω κλειστές στο δικό μου, αν καταφέρω να κάθονται ικανοποιητικά, γιατί ούτως ή άλλως είναι open top οπότε το εσωτερικό φαίνεται. Αν όχι, θα τις αφήσω ανοικτές. Σίγουρα οι συμβουλές σου είναι πολύτιμες και θα πράξω αναλόγως. Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου και τις πολύτιμες συμβουλές σου.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 1, 2018 12:36:19 GMT 2
Δεν κάνει τίποτα Φάνη. Όπου μπορώ, προσπαθώ βοηθάω. Θεωρώ ότι οι πόρτες μπορούν να κλείσουν εξ' αρχής χωρίς κανένα πρόβλημα. Το άνοιξε κλείσε είναι θέμα. Καλή επιτυχία στη δικιά σου. Πότε θα ξεκινήσεις τα προτζεκτάκια σου?
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 1, 2018 12:59:23 GMT 2
Δεν κάνει τίποτα Φάνη. Όπου μπορώ, προσπαθώ βοηθάω. Θεωρώ ότι οι πόρτες μπορούν να κλείσουν εξ' αρχής χωρίς κανένα πρόβλημα. Το άνοιξε κλείσε είναι θέμα. Καλή επιτυχία στη δικιά σου. Πότε θα ξεκινήσεις τα προτζεκτάκια σου? Ευχαριστώ Γιώργο. Νομίζω από την άλλη εβδομάδα σιγά-σιγά θα αρχίσω επιτέλους να (ξανά) μοντελάρω...
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 30, 2018 12:59:24 GMT 2
Γιώργο, κάτι που ξέχασα να ρωτήσω. Το χρώμα που χρησιμοποίησες για τα καθίσματα, μέρος του ταμπλό, κτλ είναι ματ (όπως συνήθως τα ZP) και μετά τα ψεκάσες με satin ή gloss βερνίκι; Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ένα από τα καινούργια Ferrari Leather Colors της ZP για τα καθίσματα στο MX-5, για να σπάσω την μονοτονία του μαύρου στο εσωτερικό. Γνωρίζεις αν και αυτά τα χρώματα είναι ματ? Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 30, 2018 13:06:48 GMT 2
Ποτέ δεν ψεκάζω ματ ή σεμι γκλος βερνίκια, εκτός αν θέλω να σφραγίσω decals. Στην πραγματική ζωή οι επιφάνειες δεν είναι ομογενοποιημένες (προφανώς εξαιρούνται τα αντικείμενα που πραγματικά δέχονται βερνίκια πάνω τους, π.χ. αμαξώματα) οπότε το να περάσεις βερνίκια για μένα, καταστρέφει την ρεαλιστικότητα και δείχνει λίγο ψεύτικο ή επιτηδευμένο.
Με λίγη εμπειρία και δοκιμές στο ψέκασμα των ZP, μπορείς να πετύχεις μια σέμι επιφάνεια. Τέλος η εφαρμογή φίλτρων βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 30, 2018 13:20:43 GMT 2
Ποτέ δεν ψεκάζω ματ ή σεμι γκλος βερνίκια, εκτός αν θέλω να σφραγίσω decals. Στην πραγματική ζωή οι επιφάνειες δεν είναι ομογενοποιημένες (προφανώς εξαιρούνται τα αντικείμενα που πραγματικά δέχονται βερνίκια πάνω τους, π.χ. αμαξώματα) οπότε το να περάσεις βερνίκια για μένα, καταστρέφει την ρεαλιστικότητα και δείχνει λίγο ψεύτικο ή επιτηδευμένο. Με λίγη εμπειρία και δοκιμές στο ψέκασμα των ZP, μπορείς να πετύχεις μια σέμι επιφάνεια. Τέλος η εφαρμογή φίλτρων βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση. Έγινε Γιώργο, ευχαριστώ. Όταν τα βάψω θα ανεβάσω φωτό να δούμε τι πέτυχα!
|
|