|
Post by konstantinf on Apr 29, 2018 17:44:34 GMT 2
Μια χαρά έκατσαν - καθαρή δουλειά! Ερώτηση: Οι φούσκες του προφυλακτήρα εμπρός είναι βαμμένες στο χρώμα της καρότσας ή έπρεπε να είναι μαύρες;
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2018 18:14:41 GMT 2
Μια χαρά έκατσαν - καθαρή δουλειά! Ερώτηση: Οι φούσκες του προφυλακτήρα εμπρός είναι βαμμένες στο χρώμα της καρότσας ή έπρεπε να είναι μαύρες; Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Μαύρες θα είναι, όπως και άλλα μέρη, θα βαφτούν στο τέλος, μετά το γυάλισμα, με ακρυλικό μαύρο ματ
|
|
|
Post by alex78 on Apr 29, 2018 19:45:40 GMT 2
Τα κατάφερες περίφημα Φάνη παρόλο τον βαθμό δυσκολίας που είχαν όπως προανέφερες και εσύ οι χαλκομανίες. Ελπιδοφόρο πάντως το γεγονός οτι η Revell στα πρόσφατα κιτ της δείχνει βελτιωμένη σε όλους τους τομείς.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2018 20:56:18 GMT 2
Τα κατάφερες περίφημα Φάνη παρόλο τον βαθμό δυσκολίας που είχαν όπως προανέφερες και εσύ οι χαλκομανίες. Ελπιδοφόρο πάντως το γεγονός οτι η Revell στα πρόσφατα κιτ της δείχνει βελτιωμένη σε όλους τους τομείς. Ευχαριστώ Αλέξη. Μακάρι η Revell να συνεχίσει έτσι!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 29, 2018 21:35:51 GMT 2
Μαύρες θα είναι, όπως και άλλα μέρη, θα βαφτούν στο τέλος, μετά το γυάλισμα, με ακρυλικό μαύρο ματ Η Tamiya έχει και το Black Rubber. Είναι ακόμα πιο ρεαλιστικό για λαστιχένια κομμάτια, έχει μια ιδέα πράσινο μέσα.
|
|
|
Post by Φάνης on May 1, 2018 14:53:47 GMT 2
Μαύρες θα είναι, όπως και άλλα μέρη, θα βαφτούν στο τέλος, μετά το γυάλισμα, με ακρυλικό μαύρο ματ Η Tamiya έχει και το Black Rubber. Είναι ακόμα πιο ρεαλιστικό για λαστιχένια κομμάτια, έχει μια ιδέα πράσινο μέσα. Ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Ναι, έχω όλη την σειρά της, αντίστοιχο έχει κσι η Vallejo στα modelcolor (light, κσι dark rubber). Προτιμώ τα Vallejo για τέτοιες δουλειές. Θα δω όταν φθάσω σε εκείνο το σημείο με το καλό. Χαιρετώ.
|
|
|
Post by Φάνης on May 1, 2018 16:24:13 GMT 2
Έπεσε και το βερνίκι, πρώτα ένα πολύ ελαφρύ χέρι και μετά από 10 λεπτά, 2 πιο γεμάτα με διαφορά 20 λεπτών το καθένα, το τελευταίο χέρι με 10% extra Thinner. Χρησιμοποίησα το 2Κ της Zero paints (το απλό οχι το Diamond). Αύριο θα αρχίσω το τρίψιμο-γυάλισμα. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί σε 1-2 σημεία, έχει στις άκρες φουσκώσει ελάχιστα η χαλκομανία στο φτερό. Ισως δεν είχε στεγνώσει καλά ή το πρώτο ελαφρύ χέρι δεν είχε πιάσει καλά σε εκείνα τα σημεία. Όπως και να έχει συνεχίζω να το ολοκληρώσω. Όσα περισσότερα φτιάχνω πιστεύω θα βελτιώνομαι και άλλο και θα ελαχιστοποιώ τα λάθη μου... Καλό απόγευμα σε όλους!
|
|
|
Post by alex78 on May 1, 2018 18:12:16 GMT 2
Όμορφο βερνίκωμα Φάνη! Έχω ακούσει οτι το Diamond της ZP είναι κατα πολύ καλύτερο απο το ''απλό'' της ίδιας εταιρείας, ισχύει? Όπως και να έχει συνεχίζω να το ολοκληρώσω. Όσα περισσότερα φτιάχνω πιστεύω θα βελτιώνομαι και άλλο και θα ελαχιστοποιώ τα λάθη μου... +1000
|
|
|
Post by Φάνης on May 1, 2018 18:48:59 GMT 2
Όμορφο βερνίκωμα Φάνη! Έχω ακούσει οτι το Diamond της ZP είναι κατα πολύ καλύτερο απο το ''απλό'' της ίδιας εταιρείας, ισχύει? Ευχαριστώ Αλέξη! Ναι, έτσι λένε όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει. Κοστίζει όμως πολύ ακριβά και δεν ξέρω πως συγκρίνεται με τα καλά 2Κ του εμπορίου. Αν μπορεί κάποιος ας μας διαφωτίσει... Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on May 2, 2018 11:49:01 GMT 2
Σήμερα ξεκινήσαμε το τρίψιμο. Απλώς λίγες φωτογραφίες για τα νέα παιδιά (όχι ότι εγώ είμαι παλιός!) που θα ξεκινήσουν την διαδικασία για πρώτη φορά. Αν και είχα πολύ λίγο orange peeling, και παρόλο ότι θα γυαλίσω με το Proxxon μου, ακολουθώ όλην την διαδικασία. Εδώ έχω τρίψει την οροφή, αρχίζοντας με 2500, πολύ ελαφρά, νωπά (με μια σταγονίτσα υγρό πιάτων στο νερό), αποφεύγοντας γωνίες, εσοχές, κτλ. Από gloss η επιφάνεια έχει γίνει matte, και η διαφορά είναι αισθητή με τα high spots που φαίνονται στην οροφή ακριβώς στα πλάγια στο τελείωμα και φυσικά στο υπόλοιπο αμάξωμα που δεν έχει τριφτεί. Θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα (micromesh), στην τελευταία φωτό φαίνονται τα διάφορα grades, από (δεξιά προς τα αριστερά): 2500, 3600, 4000, 6000, 8000, 12000. Καλή συνέχεια σε όλους.
|
|
|
Post by czt on May 2, 2018 19:16:40 GMT 2
Όμορφο βερνίκωμα Φάνη! Έχω ακούσει οτι το Diamond της ZP είναι κατα πολύ καλύτερο απο το ''απλό'' της ίδιας εταιρείας, ισχύει? Ευχαριστώ Αλέξη! Ναι, έτσι λένε όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει. Κοστίζει όμως πολύ ακριβά και δεν ξέρω πως συγκρίνεται με τα καλά 2Κ του εμπορίου. Αν μπορεί κάποιος ας μας διαφωτίσει... Καλό βράδυ! η αγορα του αν θυμαμαι καλα εχει γυρω στα 30€ απο γνωστο καταστημα εντος συνορων. Φανη ποσο δυναμη ασκεις για να μη γινει ακποιο σοβαρο λαθος?
|
|
|
Post by Φάνης on May 2, 2018 19:50:17 GMT 2
Κώστα, μηδέν πίεση, την δουλειά την κάνει το micromesh. Θέλει συγκέντρωση και το κάνουμε τμηματικά. Σιγουρα κάποια στιγμή λόγω κούρασης ή έλλειψης συγκέντρωσης μπορεί να αρχίσεις να εξασκείς πίεση, καλύτερα τότε να κάνεις κάποιο διάλειμμα. Στην μια πλευρά ξεκίνησα με 3600, οπότε μου πήρε σχεδόν 3 ώρες να το φέρω σε αυτή την κατάσταση (ήθελε που προσοχή στα φτερά ιδιαίτερα στο μπροστινό). Ακόμη δεν έχει τελειώσει η δουλειά με το 3600 σε αυτή την πλευρά αλλά είμαι σε καλό δρόμο. Αύριο θα έχω ολοκληρώσει όλο το αμάξωμα πιστεύω. Το πλεονέκτημα με το 3600 σαν αρχή είναι ότι οι γρατζουνιές είναι αμελητέες ενώ στην οροφή πιο έντονες. Θα εξαλειφθούν όμως στην συνέχεια με τα υπόλοιπα micromesh και τις αλοιφές. Αυτά τα ολίγα, πιστεύω να σου είναι χρήσιμα. Καλό βραδυ! PS. Ευχαριστώ για την ενημέρωση σχετικά με το κόστος του Diamond. Μόλις τελειώσει το απλό που έχω, θα το δοκιμάσω!
|
|
|
Post by czt on May 2, 2018 21:00:27 GMT 2
Κώστα, μηδέν πίεση, την δουλειά την κάνει το micromesh. Θέλει συγκέντρωση και το κάνουμε τμηματικά. Σιγουρα κάποια στιγμή λόγω κούρασης ή έλλειψης συγκέντρωσης μπορεί να αρχίσεις να εξασκείς πίεση, καλύτερα τότε να κάνεις κάποιο διάλειμμα. Στην μια πλευρά ξεκίνησα με 3600, οπότε μου πήρε σχεδόν 3 ώρες να το φέρω σε αυτή την κατάσταση (ήθελε που προσοχή στα φτερά ιδιαίτερα στο μπροστινό). Ακόμη δεν έχει τελειώσει η δουλειά με το 3600 σε αυτή την πλευρά αλλά είμαι σε καλό δρόμο. Αύριο θα έχω ολοκληρώσει όλο το αμάξωμα πιστεύω. Το πλεονέκτημα με το 3600 σαν αρχή είναι ότι οι γρατζουνιές είναι αμελητέες ενώ στην οροφή πιο έντονες. Θα εξαλειφθούν όμως στην συνέχεια με τα υπόλοιπα micromesh και τις αλοιφές. Αυτά τα ολίγα, πιστεύω να σου είναι χρήσιμα. Καλό βραδυ! PS. Ευχαριστώ για την ενημέρωση σχετικά με το κόστος του Diamond. Μόλις τελειώσει το απλό που έχω, θα το δοκιμάσω! Οι αλοιφες που θα βαλεις θα ειναι οι κλασσικες της ταμιγια? με χερι η με καποιο μηχανημα? επισης χρειαστηκε καποιο κοψιμο στις χαλκομανιες για πιο ευκολη τοποθετηση? Απο οτι εχω διαβασει πολυ καλυτερο αποτελσμα εχει to diamond επισης για να σε ενημερωσω σωστα 30 το σετ το πολυ 35 να εκανε. καλο βραδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on May 3, 2018 17:57:47 GMT 2
Είσαι πιστόλι Φάνη, δεν σε προλαβαίνουμε αδελφέ. Πολύ ποιοτικά όλα. Τα μαύρα σιρίτια στα φτερά που δίνει χαλκομανία η revell, είναι λάστιχα καθώς το ίδιο το φτερό είναι ξέχωρο τμήμα από το αμάξωμα. Εγώ θα το σκριμπάριζα και θα έκανα wash για να αναπαραστήσω το λάστιχο. Έτσι θα έδειχνε και το σκαλοπάτι που έχει. Δεν σε πρόλαβα πιο νωρίς, αλλά το θέτω για επόμενα ή για τους φίλους που θα θέλουν να φτιάξουν το αυτοκίνητο. Και μια φώτο για inspire... Όσο για τα κιτ, μπορεί το revell να δίνει περισσότερη λεπτομέρεια, αλλά το tamiya έχει πιο σωστό σχήμα. Επίσης, οι χαλκομανίες του revell είναι αρκετά λάθος (πολύ χοντρό μωβ τμήμα) οπότε χαλάει η εικόνα του μοντέλου τους. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on May 3, 2018 18:42:25 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο, Συμφωνώ για τα φτερά και το λάστιχο, το έχω στα υπόψιν για το επόμενο (θέλω να φτιάξω την Jagermeister της Tamiya). Για αυτό υπάρχουν και τα rivets, να δένουν τα φτερά με το αμάξωμα. Δεν είχα σκεφτεί να τα σκριμπάρω απλώς σκεφτόμουν να περάσω στο τέλος από πάνω μια λεπτή ταινία Black Bare Meta Foil ώστε να δειχνε το σκαλάκι σαν ανάγλυφο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα δείχνει οκ γιατί από την φωτό φαίνονται σαν εσώγλυφα τα λάστιχα.... Όσο για τα πάχος του μωβ χρώματος, ναι δεν δείχνει σωστό, Επίσης, το μωβ κομμάτι που ξεκινάει απο το πίσω φανάρι είναι πιο μακρύ στην χαλκομανία (είναι 2 κομμάτια) και μετακινεί όλη την χαλκομανία προς το εξωτερικό μέρος του φτερού ενώ έπρεπε να είναι πιο μέσα, δες φωτό. Χαιρετώ
|
|
|
Post by Φάνης on May 4, 2018 15:32:18 GMT 2
Οι αλοιφες που θα βαλεις θα ειναι οι κλασσικες της ταμιγια? με χερι η με καποιο μηχανημα? επισης χρειαστηκε καποιο κοψιμο στις χαλκομανιες για πιο ευκολη τοποθετηση? Απο οτι εχω διαβασει πολυ καλυτερο αποτελσμα εχει to diamond επισης για να σε ενημερωσω σωστα 30 το σετ το πολυ 35 να εκανε. καλο βραδυ! Κώστα, αν και έχω τις μοντελιστικές της Tamiya, και τις μη-μοντελιστικές από την Novus, θα χρησιμοποιήσω τις επίσης μη-μοντελιστικες από την Meguiar´s που χρησιμοποίησα και στο Calsonic με ταχυτροχό. Υπάρχει φωτό εκεί μπορείς να δεις, τις οποίες έμαθα από τον Γιώργο όταν τον ρώτησα τι χρησιμοποεί - αφού τις βρήκα εδω στο νησί, είπα να τις χρησιμοποιήσω και είμαι πολύ ευχαριστημένος (δεν είναι ιδιαίτερα φθηνές!). Φυσικά, αν έχεις τις Tamiya μια χαρά δουλειά κάνουν, επίσης το wax της Tamiya είναι πολύ καλό. Χαιρετώ
|
|