|
Post by Φάνης on Apr 23, 2018 20:13:23 GMT 2
Μετά από κάποιο διάστημα αποχής βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με την 934 RSR. Αυτή την φορά αποφάσισα να ξεκινήσω με το αμάξωμα και τα επιμέρους κομμάτια τα οποία (ή μέρος τους) θα πρέπει να βαφτούν με το βασικό χρώμα (Vaillant Green της Zero Paints). Σκοπός μου είναι να τελειώνω με το βάψιμο τους και τις χαλκομανίες και στο χρόνο που θα μεσολαβήσει μέχρι το βερνίκι-γυάλισμα να ασχοληθώ με τον κινητήρα και το εσωτερικό. Τίποτα σπουδαίο μέχρι τώρα, απλώς καθάρισα τα ανάγλυφα στο καπό που θα μπουν τα hood pins (pe) και περάσα αστάρι, χρησιμοποιώντας το Liquid Surface Primer (Grey) της Tamiya, ελαφρύ τρίψιμο με 2500-3000 να ομαλοποιηθεί η επιφανεία και πλύσιμο-τρίψιμο με παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα και απιονισμένο νερό. Τα κομμάτια στεγνώνουν και ελπίζω να έχω χρόνο αύριο το βράδυ για το βασικό χρώμα. Καλό βράδυ σε όλους.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 24, 2018 6:29:00 GMT 2
Σωστή η προσέγγιση με βάψιμο του αμαξώματος νωρίς. Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 24, 2018 17:02:13 GMT 2
Ορεξάτος έφυγες, ορεξάτος επέστρεψες στον πάγκο σου Φάνη, καλά βαψίματα!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 24, 2018 19:12:24 GMT 2
Κωνσταντίνε, Αλέξη σας ευχαριστώ. Αλέξη, ορεξάτος σίγουρα επέστρεψα αλλά δυστυχώς λόγω δουλειάς και οικογενειακών υποχρεώσεων αυτό το διάστημα έχω λίγο χρόνο, οπότε η κατασκευή θα πάει λίγο αργά. Οψόμεθα.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 26, 2018 17:03:40 GMT 2
Έπεσε και το βασικό χρώμα, αργότερα θα τρίψω ελαφρά το αμάξωμα με 4000-6000 να έχω μια πιο ομαλή επιφάνεια για να προσαρμόσω τα decals. Ειμαι ευχαριστημένος με την απόχρωση, σκεφτόμουν να ρίξω ακόμη 1 χέρι αλλά μάλλον θα το αφήσω έτσι (μην έχουμε καμία στραβή...) Ελπίζω στην επόμενη ενημέρωση να έχουν περαστεί οι χαλκομανίες και το αμάξωμα να είναι βερνικωμένο-γυαλισμένο!
|
|
|
Post by Diecast917k on Apr 26, 2018 18:20:52 GMT 2
μετα το τριψιμο του χρωματος με τι το καθαριζεις? Παντα φοβαμαι να το κανω γιατι δεν ξερω αν θα καθαριστει αρκετα ωστε να πιασει καλα το βερνικι. Οποτε ριχνω μαζι με το χρωμα και 2 χερια βερνικι και τριβω το βερνικι
|
|
|
Post by alex78 on Apr 26, 2018 19:22:11 GMT 2
Πολύ ωραίο και στρωτό βάψιμο Φάνη, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 27, 2018 8:51:53 GMT 2
μετα το τριψιμο του χρωματος με τι το καθαριζεις? Παντα φοβαμαι να το κανω γιατι δεν ξερω αν θα καθαριστει αρκετα ωστε να πιασει καλα το βερνικι. Οποτε ριχνω μαζι με το χρωμα και 2 χερια βερνικι και τριβω το βερνικι Καλημέρα Όπως έγραψα παραπάνω, το τρίβω πολύ ελαφρά (νωπά) με 4000-6000 και μετά το πλένω με απιονισμένο νερό, το αφήνω να στεγνώσει και μετά περνώ τις χαλκομανίες. Μετά ρίχνω 2Κ βερνίκι και συνεχίζω με τρίψιμο-γυάλισμα. Δεν έχει πρόβλημα το βερνίκι, πιάνει και χαρά. Φυσικά δεν σημαίνει ότι αυτό που κάνω είναι η ενδεδειγμένη διαδικασία. Απλώς εγώ προτιμώ τις χαλκομανίες να τις περάσω πριν το βερνίκι, φυσικά αυτό που περιγράφεις μια χαρά είναι αν το προτιμάς και σίγουρα οι περισσότεροι έτσι κάνουν. Με την ευκαιρία, έτριψα και έπλυνα το πρωί το αμάξωμα, όπως ανέφερα παραπάνω, και τώρα στεγνώνει ώστε το απογευματάκι να αρχίσω τις χαλκομανίες.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 27, 2018 8:57:03 GMT 2
Πολύ ωραίο και στρωτό βάψιμο Φάνη, καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Αλέξη. Νομίζω αυτή την φορά έπεσε λίγο καλύτερα το χρώμα από ότι στο Calsonic! Καλημέρα
|
|
|
Post by czt on Apr 27, 2018 23:02:51 GMT 2
πολυ ομορφη δουλεια και πολυ κατατοπιστικος στα σταδια σου τη κανεις πως κλπ. αν μπορουσες και πιο αναλυτικα για βοηθεια στους υπολοιπους θα ηταν ακομα καλυτερα θα ηταν ( το αναφερω γιατι γραφεις στρωτα λες και διαβαζεις βιβλιο )
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 28, 2018 9:08:34 GMT 2
Ωραίο το χρώμα Φάνη, περιμένω να το δω γυαλισμένο... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 28, 2018 10:11:11 GMT 2
Ωραίο βάψιμο Φάνη, μπράβο. Επειδή έχεις να κάνεις με revell, κι όχι με Tamiya, δοκίμασε κάποιες βασικές εφαρμογές που σχετίζονται με το αμάξωμα πριν βερνικώσεις. Π.χ. τζάμια, φώτα, ένωση με το σασί, θέση των τροχών κ.α. , για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων με το αμάξωμα έτοιμο σενιαρισμένο.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2018 11:20:45 GMT 2
Ωραίο το χρώμα Φάνη, περιμένω να το δω γυαλισμένο... Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε. Το ίδιο και εγώ
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2018 11:23:08 GMT 2
πολυ ομορφη δουλεια και πολυ κατατοπιστικος στα σταδια σου τη κανεις πως κλπ. αν μπορουσες και πιο αναλυτικα για βοηθεια στους υπολοιπους θα ηταν ακομα καλυτερα θα ηταν ( το αναφερω γιατι γραφεις στρωτα λες και διαβαζεις βιβλιο ) Ευχαριστώ πολύ Κωσνσταντίνε για τα καλά σου λόγια. Προσπαθώ για το καλύτερο, όπου μπορώ θα γράφω πιο αναλυτικά.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2018 12:04:50 GMT 2
Ωραίο βάψιμο Φάνη, μπράβο. Επειδή έχεις να κάνεις με revell, κι όχι με Tamiya, δοκίμασε κάποιες βασικές εφαρμογές που σχετίζονται με το αμάξωμα πριν βερνικώσεις. Π.χ. τζάμια, φώτα, ένωση με το σασί, θέση των τροχών κ.α. , για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων με το αμάξωμα έτοιμο σενιαρισμένο. Ευχαριστώ Γιώργο. ´Οπως είχα αναφέρει στην αρχή, έχω ελέγξει την εφαρμογή σε πολλά κομμάτια και είναι πολύ καλή. Γενικά, το συγκεκριμμένο είναι από τα καλά καινούργια κομμάτια της Revell και είναι καλύτερο από το αντίστοιχο της Tamiya. Το μόνο μειονέκτημα είνια ότι δεν έχει αντίστοιχα PE που δίνει η Tamiya, αλλά με €20 που το αγόρασα δεν πρέπει να παραπονιέμαι! ‘Ελεγξα όμως και τα τζάμια κτλ όπως μου είπες και η προσαρμογή τους είναι και αυτή πολύ καλή. Η ποιότητα τους όμως δεν είναι όπως της Tamiya, αλλά με λίγο γυάλισμα με Novus 2 ή Fine της Tamiya θα δείχνουν οκ. Μπήκαν στα αριθμημένα σακουλάκια τους και αποθηκεύτηκαν για το τέλος. Το μόνο πριβλήμα είνια στο πίσω τζάμι. Δυστυχώς, υπάρχει μια, νομίζω, φουσκάλα εσωτερική η οποία αντιλαμβάνομαι δεν μπορεί να διορθωθεί. Δεν φαίνεται να είμαι τυχερός με τα clear parts της Revell! Οπότε θα γράψω ξανά στην Revell να μου το αντικαταστήσει. Νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα αυτή την φορά, αφού είναι πρόσφατο κιτ... Ελπίζω δηλαδή ...
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2018 12:16:09 GMT 2
Αφού τελείωσα με τις χαλκομανίες είπα να ανεβάσω κάποιες φωτό να υπάρχουν πριν πέσει τι βερνίκι-γυάλισμα. Είναι καλής ποιότητας, όχι cartograph, αλλά καμία σχέση με τις Tamiya! Δεν είχαν πρόβλημα εφαρμογής και χρησιμοποίησα ελάχιστο βελτιωτικό. Δεν ήταν και οι ευκολότερες αφού υπήρχαν ενώσεις, καμπύλες, λεπτές γραμμές, κτλ. Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, έχουν χαραχθεί και στις ενώσεις, υπάρχει λίγο slivering αλλά είναι ότι είναι! Επίσης η μαύρη γραμμή στο ένα φτερό έχει μια ελάχιστη απόκλιση σε ένα σημείο, αλλά τονίζεται ιδιαίτερα στην φωτό ενώ με γυμνό μάτι δεν διακρίνεται τόσο πολύ.... Παρεμπιπτόντως, η αρίθμηση στο φύλλο με τις χαλκομανίες έχει αρκετά λάθη σε σχέση με την αντίστοιχη αρίθμηση στις οδηγίες. Επίση, οι φωτό στο κουτί δεν έχουν σχέση με το πως ταιριάζουν οι χαλκομανίες σε κάποια σημεία. Οπότε φωτό από άλλες κατασκευές του συγκεκριμένου κιτ είναι χρήσιμες. Σκοπός μου είναι στο τέλος να χρησιμοποιήσω μεταλλικές hex (0.5 mm) στα φτερά, οπότε οι χαλκομανίες θα μου δώσουν την θέση για να τρυπήσω. Θα το κάνω μετά το γυάλισμα για να είναι προστατευμένες οι χαλκομανίες να μην έχω κάποιο ατύχημα με αυτές... Καλό απόγευμα
|
|