RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 11, 2017 13:49:34 GMT 2
Πονοκέφαλος!!! Ειδικά η φωτογραφία με όλα τα κοκοκόψια μαζί, είναι ιδανική για δημιουργία κρίσης πανικού... Καλή συνέχεια φίλε!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 11, 2017 18:03:54 GMT 2
Ευχαριστώ φίλοι μου για την ενθάρρυνση. Κωνσταντίνε, το σκριμπάρισμα ήταν το διασκεδαστικό της υπόθεσης. Νεκτάριε έχω βάλει στον Βασιλάκη πρόβλημα, να βρει πόσες 917 1/43 χωράνε σε μια Lotus 1/8 Παναγιώτη, το κιτ είναι donwsize του 1/24. Ελάχιστα πράγματα λείπουν, εξού και η πολυπλοκότητα. Και για μένα η σειρά ων 917 της Hiro, είναι το πιο λεπτομερές 24άρι που έχω δει... Απόστολε, πραγματικά... Πολύ πετυχημένο
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 11, 2017 18:56:19 GMT 2
Μικρό αλλά σημαντικό Update σήμερα... Σημαντικό γιατί ξεμπερδέψαμε από την, ίσως, πιο αγχωτική εργασία στο κιτ. Το καθάρισμα των πλαισίων. Αυτά έρχονται όπως τα βγάζει ο 3D εκτυπωτής, οπότε θέλουν υπομονή, συγκέντρωση και... καινούργια λεπίδα στον κόφτη, για να αφαιρεθεί το περισσευούμενο υλικό. Στις φώτο τα βλέπετε πριν και μετά. Φυσικά η διαδικασία έγινε επί δύο. Στη συνέχεια έγινε δοκιμή των διαφανών κομματιών του πίσω τμήματος. Αρχικά δημιουργήθηκαν οι τρύπες και στη συνέχεια βιδώθηκαν δοκιμαστικά. Γενικά, όταν υπάρχουν βίδες στα κιτ, ιδίως στα multimedia, καλό είναι να "παίρνουμε" τις στροφές της βίδας από πριν κι όχι να βιδώνουμε πρώτη φορά στο τελικό στάδιο της συναρμογής με κίνδυνο να καταστρέψουμε τα βαμμένα - συναρμολογημένα κομμάτια, από την πίεση που θα ασκηθεί για τη διαδικασία. Σε αυτό το στάδιο τα φτερά ελέγχτηκαν σε σχέση με το frame αλλά το πίσω καπό. Παράλληλα έλεγξα την εφαρμογή των πλαισίων. Το εμπρός εφαρμόζει τέλεια, κάτι που δεν συμβαίνει με το πίσω, που θέλει δουλειά. Ακόμη δεν έχω καταλήξει πως θα το στηρίξω στο αμάξωμα καθώς είναι πολύ ευαίσθητο για να αντέξει το βάρος του μοτέρ, από μόνο του. Αυτά, την επόμενη φορά θα έχει φλατ-12, έστω και σε έκδοση κοτσιανικούλης , οπότε θα είναι πιο ενδιαφέρον. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 12, 2017 10:17:23 GMT 2
O Λεοπόλδος φον Ζάχερ-Μαζόχ (1836 – 1895) έδωσε το όνομά του στον Μαζοχισμό... Τι άλλο να πω για τις δυο πρώτες φωτό; Ευτυχώς που επίκειται ο σούπερ-μπόξερ για να βρεθούμε σε πιο νορμάλ καταστάσεις! Γεια στα μάτια σου και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 12, 2017 18:30:07 GMT 2
O Λεοπόλδος φον Ζάχερ-Μαζόχ (1836 – 1895) έδωσε το όνομά του στον Μαζοχισμό... Τι άλλο να πω για τις δυο πρώτες φωτό; Ευτυχώς που επίκειται ο σούπερ-μπόξερ για να βρεθούμε σε πιο νορμάλ καταστάσεις! Γεια στα μάτια σου και καλή συνέχεια! Δεν ξέρω τι ήταν τελικά πιο επώδυνο. Που έμαθα για τον Λεοπόλδο ή που καθάρισα το frame Να είσαι καλά, αλλά όταν λες σούπερ μπόξερ? Ένα δίευρο είναι μεγαλύτερό
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 12, 2017 19:04:20 GMT 2
...αλλά όταν λες σούπερ μπόξερ? Ένα δίευρο είναι μεγαλύτερό 12 κύλινδροι είναι 12 κύλινδροι ακόμα και με διάμετρο καρφίτσας...
|
|
|
Post by alex78 on Dec 13, 2017 21:12:28 GMT 2
Άκρως απαιτητική και επίπονη διαδικασία τόσο λόγω κλίμακας όσο και οτι έγινε εις δειπλούν! Αναμένουμε την ενδιαφέρουσα συνέχεια Γιώργο.
|
|
|
Post by pkout on Dec 16, 2017 8:29:35 GMT 2
.... Αυτά έρχονται όπως τα βγάζει ο 3D εκτυπωτής, οπότε θέλουν υπομονή, συγκέντρωση και... καινούργια λεπίδα στον κόφτη, για να αφαιρεθεί το περισσευούμενο υλικό. Στις φώτο τα βλέπετε πριν και μετά. Φυσικά η διαδικασία έγινε επί δύο. Βλέποντας τις φωτό, θα πρόσθετα κανά-δυό κουτιά λεξοτανίλ, χαλάρη μουσική και κλειστά παράθυρα προς αποφυγή παραβίασης του FIR του δρόμου, αν η οικία βρίσκεται σε ανώτερο του 1ου ορόφου!!!!! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 16, 2017 9:18:08 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου. Καταρχήν ευχαριστώ για το σχολιασμό και τη στήριξη. Στο σημερινό update, ασχοληθήκαμε με την προετοιμασία των κομματιών που αποτελούν το μοτερ, μαζί με κάποια περιφερειακά του. Αρχικά πήραμε τα τρυπάνια. Όπως θυμάστε από προηγούμενες Multimedia κατασκευές, που έχουν παρουσιαστεί στο φόρουμ, οι υποδοχές των κομματιών για να γίνει η συναρμογή δεν είναι ανοιγμένες. Αυτό το κάνει ο μοντελιστής. Έτσι οι υποδοχές για τις εξατμίσεις (12), τους κυλίνδρους (4), τα περιφερειακά στο μπλοκ (4), τα fiber glass (12) κ.α. ανοίχτηκαν με διαφορών διαμετρημάτων τρυπάνια και κάθε φορά γινόταν δοκιμή εφαρμογής. Επίσης, όπως συνήθως, τρύπησα τις κυλινδροκεφαλές για τα μπουζοκαλώδια (έχει δύο μπουζί στο κύλινδρο, οπότε αυτά είναι 24, ζωή να έχουν) και τα σημεία που ξπερνάει το κύκλωμα της βενζίνης. Στη συνέχεια ξεκίνησε η συναρμολόγηση και το βάψιμο. Η αρχή έγινε από τα περιφερειακά. Π.χ. To airbox που αποτελείται από 4 ΡΕ και 3, έντονα στραπατσαρισμένα, μεταλλικά κομμάτια. Αφού ήρθε στη θέση του, βάφτηκε με alclad black primer. Οι εξατμίσεις, αφού καθαρίστηκαν, κολλήθηκαν κι έγινε εμβάθυνση στην απόληξη, ασταρώθηκαν με μαύρο. Στη συνέχεια ψεκάστηκε το λευκό και τέλος smoke, σε επιλεγμένες περιοχές για τα καψίματα. Οι κύλινδροι, παρέμειναν στο φυσικό χρώμα του μετάλλου (όλα τα μεταλλικά κομμάτια γυαλίζονται και πλένονται, για να φύγει η μαυρίλα που βγάζει το υλικό καλουπαρίσματος τους, πριν χρησιμοποιηθούν). Στη συνέχεια έγινε wash. Η διαφορά του πριν με το μετά είναι πραγματικά χαώδης. Ο έχων ώτα... Στη συνέχεια έπαιξα με τα fiberglass τμήματα που κυριαρχούν τον χώρο του κινητήρα. Μετά το καθάρισμα ψεκάστηκαν με smoke και ελάχιστο αραιωμένο μαύρο σε περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερη καταπόνηση. Στο τέλος έγινε wash με το dirt της flory models. Αριστερά είναι μετά το wash, δεξιά χωρίς... Το κλείσιμο του παρόντος, αφορά το χιλιοτραγουδισμένο χρώμα των flat 12, κινητήρων της Porsche. Έχοντας διαβάσει χιλιάδες θέματα και δημοσιεύσεις σε βιβλία περιοδικά, φόρουμ, συζητήσεις, fb κλπ, ικανά να συνθέσουν τα έπη του Ομήρου, αποφάσισα ότι θα ακολουθήσω τον δικό μου δρόμο, βασιζόμενος πάντα στις απαιτήσεις της κλίμακας. Έγινε μίξη λοιπόν των χρωμάτων της ΑΚ με βάση το cooper. Στο τέλος πρόσθεσα μια τζούρα gun metal (δεν φαίνεται στη φώτο) και πάτησα τη σκανδάλη Το κιβώτιο είναι και αυτό μίξη, με βάση το gun metal, αλλά δεν ξέρω να σας πω πολλά, καθώς ήταν από τα ενδιάμεσα μίγματα που χρησιμοποιούσα για να φέρω αυτό του κινητήρα στο αποτέλεσμα που φανταζόμουν. Κράτησα λίγο και το έριξα με ελεύθερο χέρι στο κιβώτιο. Οπότε μετά τα βαψίματα τα κομμάτια συγκεντρώθηκαν για την οικογενειακή φωτογράφηση. Αυτά... Περισσότερο μοτέρ στα επόμενα. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 16, 2017 11:37:21 GMT 2
Πολυ ωραια η δουλεια σας κ.Γιωργο ειδικα σε τοσο μικρη κλιμακα! Πολυ θελω να φτιαξω κι εγω ενα MFH καποια στιγμη αλλαειναι απλησιαστα με την τιμη τους για μενα,προς το παρον ασχολουμαι με μια 917k στην 1:18 που ειχα παρει με διαφορα θεματα. Επειδη το rollcage της Autoart δεν ειχε καμια σχεση με το αληθινο, εκανα μια προσπαθεια να το φτιαξω μονος μου απο διαφορες φωτογραφιες,παρακατω βαζω μια φωτο απο την κατασκευη. Παρ'ολα αυτα και παλι δεν ημουν ευχαριστημενος,υπαρχει πιθανοτητα να βγαλετε καποιες φωτογραφιες των rollcage των 1:43 για να το φτιαξω καλυτερα; Θα με βοηθουσαν πλαϊνες,απο πανω,απο κατω,απο μπροστα και απο πισω.Σας ευχαριστω πολυ,αν ειναι δυσκολο καταλαβαινω! Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 16, 2017 14:07:04 GMT 2
Αφού χάζεψα για αρκετή ώρα τις διάφορες ομορφιές (χωρίς εισαγωγικά!) που έχεις κάνει, απλά προσυπογράφω αυτό που έγραψες, οτι δηλαδή η διαφορά του πριν με το μετά είναι χαώδης! Καλή συνέχεια!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Dec 17, 2017 1:06:49 GMT 2
Φοβερος Γιωργο! Καλη συνεχεια και χαρα στο κουραγιο σου φιλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 20, 2017 16:59:38 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου και ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Δημήτρη, δεν νομίζω ότι από το 1/43 θα βγάλεις άκρη. Θα σου στείλω τις φώτο που θες, από το 12άρι. Απλά δώσε μου λίγο χρόνο. Νεκτάριε και Βαγγέλη ευχαριστώ για τη στήριξη. Νεκ, ευκαιρία να πειραματιστής περαιτέρω. Η Τεσταροσσα είναι μια καλή περίπτωση να γίνει με σκιάσεις. Think for it
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 21, 2017 13:17:19 GMT 2
Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, εντυπωσιακότερη η σιγουριά του χεριού του κατασκευαστή. Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα Γιώργο, παρόλες τις δυσκολίες της κλίμακας . Καλή συνέχεια! Και μιας και πιάσαμε τα ευαγγελικά ρητά, υπάρχει και το άλλο που λέει "Φωνή βοώντος..." . Σοβαρά τώρα: Νομίζω ότι έχω ξαναπεί, ότι το wash, αν δεν κάνω λάθος, χρησιμεύει πρωτίστως για να αναδείξει τις λεπτομέρειες που στη μικρή (πολλώ μάλλον στην μικρότατη) κλίμακα θα χάνονταν. Στην 1/8 και στην 1/4 η φυσική φωτοσκίαση νομίζω πως αρκεί. Όσον αφορά στην προσθήκη "λερώματος", π.χ. γύρω από κεφαλές βιδών, συμφωνώ, αλλά εγώ τα φτιάχνω "καθαρά". Σε μια από τις επόμενες 1/12 που θα κάνω, υπόσχομαι να βουτήξω στα κρύα...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 22, 2017 15:01:14 GMT 2
Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για το σχολιασμό. Μακάρι να υπήρχε η σιγουριά του χεριού που λες. Νταξ..., αυτοπεποίθηση έχουμε αλλά πηγάζει μάλλον από την άγνοια των δυσκολιών της κλίμακας, ιδίως στην περίπτωση μας που αφορά full detail project. H νεκροψία θα δείξει... Πάμε τώρα στις γραφές... Το σχόλιο ήταν εσωτερικό αστείο (μπηχτή για να είμαστε ειλικρινής ) στο φίλο Νεκτάριο, που τον έχω πρήξει αλλά δεν ενδίδει στο συγκεκριμένο τομέα και μάλιστα εξακολουθεί να ποιεί την ίσα . Δεν περίμενα ότι θα έχουμε και άλλους γνώστες των γραφών, να σου πω την αλήθεια. Αλλά, αφου το αναφέρεις, συμφωνώ με όσα γράφεις με κάποιες μικροεντάσεις. Προφανώς η αντιμετώπιση μας στους φωτισμούς πρέπει να είναι διαφορετική ανάλογα με την κλίμακα. Διαφωνώ στο ότι ότι π.χ. μια βίδα στην 1/8 φωτίζεται το ίδιο με την αντίστοιχη στην 1/1 στο ίδιο σημείο του κινητήρα, από το φυσικό φως. Για μένα κάτι πρέπει να κάνει ο μοντελιστής, με φειδώ βέβαια, ιδίως αν θέλει καθαρό αποτέλεσμα. Από την άλλη συμφωνώ μαζί σου ότι π.χ. την ανάγλυφη επιφάνεια σε ένα κιβώτιο ταχυτήτων, στην 1/8, δεν χρειάζεται να την τονίσεις, όπως κάνουμε στις μικρότερες κλίμακες. Το ίδιο έκανα κι εγώ στην Λότους, άλλωστε. Το σημαντικότερο είναι αυτό που γράφεις στο τέλος, όμως. Επειδή, δεν υπάρχει το κατά Τζιαφά ευαγγέλιο! (τουλάχιστον ακόμη ), ούτε κάποιος απαραβίαστος κανόνας, αλλά μόνο η οπτική του εκάστοτε μοντελιστή, το πιο ουσιαστικό είναι να δοκιμάζουμε και να υιοθετούμε αυτό που τελικά μας αρέσει, "χτίζοντας" το προσωπικό μας στυλ. Ο μοντελισμός είναι δοκιμές, ιδέες, δοκιμές κλπ. Να είσαι καλά
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 24, 2017 18:39:32 GMT 2
|
|