|
Post by nektarios on Nov 10, 2017 23:47:05 GMT 2
Χαίρε! Αρματάς δεν είμαι, οπότε ουσιαστική ανάλυση δεν μπορώ να κάνω, ωστόσο εγώ θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το ΖΡ, που φαντάζομαι οτι θα έχει φτιαχτεί κατόπιν σχετικής μελέτης. Επιπλέον, το XF-59 μού φαίνεται αρκετά "μουντό", και δεν βλέπω κάποιον πρακτικό λόγο να κάθεσαι να πειραματίζεσαι για να το τροποποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλή συνέχεια, την οποία περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 11, 2017 9:21:23 GMT 2
Παύλο κι εγώ σε ΖP θα πήγαινα. Δίνεις ένα 10€ και τελειώνεις. Άσε που το χρώμα που θα περισσέψει είναι γενικά χρήσιμο, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικά, βάση για επιφάνειες kevlar, κλπ. Αλήθεια, τα χρώματα που φτιάχνουν στα χρωματοπωλεία υδατοδιαλυτά δεν είναι; Κωνσταντίνε; Καλά βαψίματα
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 11, 2017 10:00:38 GMT 2
Αλήθεια, τα χρώματα που φτιάχνουν στα χρωματοπωλεία υδατοδιαλυτά δεν είναι; Κωνσταντίνε; Τα ColorMatic που έχω χρησιμοποιήσει εγώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους (http://www.motipdupli.com/en/INT/products/colormatic.html) προσφέρονται είτε υδατοδιαλυτά είτε με οργανικό διαλύτη... Ο χρωματοπώλης ξέρει να συμβουλέψει.
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Nov 12, 2017 23:00:55 GMT 2
Παύλο η δουλειά σου είναι υπέροχη!!! Το να ξεκινάς από το μηδέν, και να βγάζεις μοντέλο είναι μεγάλη υπόθεση... Μπράβο!!!
|
|
|
Post by pkout on Nov 14, 2017 19:06:24 GMT 2
Κωνσταντίνε, Γιώργο και Νεκτάριε, Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις, σημειώθηκαν!!!!!! Όταν πλησιάσουμε το βάψιμο θα αποφασίσω, μιας και η διαδικασία του βαψίματος προϋποθέτει ευνοϊκες συνθηκές (όχι μόνο καιρικές) Παύλο η δουλειά σου είναι υπέροχη!!! Το να ξεκινάς από το μηδέν, και να βγάζεις μοντέλο είναι μεγάλη υπόθεση... Μπράβο!!! Ευχαριστώ πολύ Απόστολε, να είσαι καλά
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 14, 2017 20:04:06 GMT 2
Φιλε τι να πω, απλά συγχαρητήρια που ασχολείσαι με τόσο αξιόλογα και ιδιαίτερα προτζεκτ. Σε παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον.
|
|
|
Post by pkout on Nov 14, 2017 20:59:02 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την παρέα, Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα εντόσθια του ιταλέρι μπας και και καταφέρω να τελειώσω κάποια στιγμή ένα μοντέλο. Η μετατροπή του διθέσιου ιταλέρι σε τετραθέσιο και το ικανοποιητικό ταίριασμα του ενιαίου δαπέδου στο αμάξωμα μου, αποδείχτηκε πολύ μεγάλη πρόκληση και σπαζοκεφαλιά, αλλά στο τέλος κάτι καταφέραμε. Φροντίδα και τροποποιήσεις χρειάζονται και τα μηχανικά μέρη με κυριότερο την επιμήκυνση κάθε άξονα για να κάθονται πιο έξω οι τροχοί και να μην φαίνεται το αμάξωμα σαν κλόουν! Λίγα λόγια και για το ιταλέρι σαν κίτ: Το αμάξωμα δεν το λες άσχημο αν συνυπολογίσεις και την ηλικία του, αλλά όλα τα υπόλοιπα κομμάτια είναι επιεικώς άθλια . Δεν υπάρχει κομμάτι που να μην έχει φλας, υπολείματα καλουπιού και κακή χήτευση. Όποιος αποφασίσει να το φτιάξει θα ετοιμαστεί για πολλές ώρες προετοιμασίας των κομματιών. και πάμε: -επιμήκυνση πίσω άξονα (θα ακολουθήσει και ο εμπρός) -μετατροπή δαπέδου από διθέσιο σε τετραθέσιο -μια ιδιαιτερότητα της καμήλας είναι ο εσωτερικός/εξωτερικός κλωρός ασφαλειάς -Κατασκευή εργάτη που θα φωλιάσει στον προφυλακτηρα. Διόρθωσα τον προφυλακτηρα, στον οποίο αρχικά άνοιξα την τρύπα που περνα το συρματόσχοινο στο κέντρο, ενώ το σωστό είναι ασύμετρο προς τα δεξιά και μερικές φωτό (δυστυχώς μέτριες και νυχτερινές) όπου φαίνονται συνολικά οι εργασίες του κλωβού και δαπέδου θα επανέλθω με καθαρότερες φωτό σύντομα Χαιρετώ
|
|
|
Post by pkout on Nov 14, 2017 21:02:10 GMT 2
Φιλε τι να πω, απλά συγχαρητήρια που ασχολείσαι με τόσο αξιόλογα και ιδιαίτερα προτζεκτ. Σε παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον. Σε ευχαριστώ φιλαράκι, να είσαι καλά
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 14, 2017 21:19:46 GMT 2
Συγχαρητήρια Παύλο. Το πάντρεμα του σκρατς με το Italeri επετεύχθη μια χαρά . Ερώτηση: Η ανάγκη προσαρμογής των αξόνων είναι λόγω ιδιαιτερότητας του Camel ή λόγω μικρής απόκλισης των κλιμάκων (δικής σου και της Italeri); Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 14, 2017 22:59:26 GMT 2
Ήταν που ήταν άκρως απαιτητικό το πρότζεκτ έμπλεξες και με χρεποκίτ Παύλο! Καλή δύναμη και συνέχισε να μας εντυπωσιάζεις φίλε!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 14, 2017 23:21:38 GMT 2
Ωραίος, φίλε! Και η επιμήκυνση του πατώματος, και οι κλωβοί, και ο εργάτης, όλα είναι ιδιαίτερα προσεγμένα και καλοφτιαγμένα! Συνέχισε να μου δίνεις έξυπνες σκρατσοϊδέες, σίγουρα κάπου θα μου φανούν χρήσιμες!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2017 17:45:41 GMT 2
Σωραίος Νομίζω ότι ήταν καλή επιλογή να χρησιμοποιούν κάποια κομμάτια (ή μέρος αυτών τέλος πάντων ) από το κιτ της Italeri. Θα σου γλυτώσει χρόνο και θα σε φέρει πολύ κοντά σε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα. Μπράβο και πάλι
|
|
|
Post by pkout on Nov 16, 2017 17:20:46 GMT 2
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας και τη συνεχή παρακολούθηση του ρόβερ Ερώτηση: Η ανάγκη προσαρμογής των αξόνων είναι λόγω ιδιαιτερότητας του Camel ή λόγω μικρής απόκλισης των κλιμάκων (δικής σου και της Italeri); Για 2 λόγους: Πρώτον δεν μου άρεσε στο μάτι (εντελώς δυσανάλογο-νόμιζες ότι αν πατήσει πέτρα θα ντελαπάρει!) και, δεύτερον το αμάξωμα του ιταλέρι είναι της προηγούμενης γενιάς (χωνευτό ψυγείο) που πραγματικά οι τροχοί ήταν αρκετά πιο μέσα. Μερικές φώτο ακόμα με λίγο καλύτερο φωτισμό από διάφορα dryfit και σύγκριση των δύο αμαξωμάτων edit τα καθίσματα είναι από το μερσεντε μοντέλο Φρανκενστάιν!!!!!! και άλλο edit ο μπροστά άξονας δεν έχει μπει, αλλά έβαλα τους τροχούς για τολόγους αναφοράς!!! Σας χαιρετώ
|
|
|
Post by pkout on Dec 14, 2017 16:53:32 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, Έστω και με αργούς ρυθμούς (και πολλά μπινελίκια) η λαντροβερια προχωράει, με την μερίδα του λέοντος να αφορά την προετοιμασία του αμαξώματος. Μετά από πολύ στόκο και τρίψιμο στις ενώσεις όλων των κομματιών (και ακόμα δεν τελειώσαμε ) φτάσαμε σε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε!!! (φατσούλα με φάσκελο δεν έχουμε ) στις επόμενες φωτό: Θεωρητικά με λίγο στόκο θα κλείσουν και οι τελευταίες τρυπούλες και ραγίσματα (ιδιαίτερα στο περίγραμμα των θόλων) Προσθέτουμε την υδροροή που κάθεται η σχάρα οροφής, τους μεντεσέδες και τις βάσεις των τροχών και είμαστε έτοιμοι για βαψίματα!!!! Αν έχω διάθεση μπορεί να διορθώσω και την χάραξη του περιγράμματος στις πόρτες, ιδιαίτερα στο σημείο της καμπύλης Παράλληλα φτιάχνονται και τα υπόλοιπα μέρη, με σοβαρές εκπτώσεις στην ποιότητα, όπως θα δείτε στο επόμενο update Καλό απόγευμα ΥΓ. επιβεβαιώθηκε και ο σκληρός-ανθεκτικός χαρακτήρας του ρόβερ, μιας και έφαγε μια μεγαλοπρεπή τούμπα από τον αέρα ενόσω στέγνωνε το αστάρι και παρέμεινε αρτιμελές
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 14, 2017 19:36:19 GMT 2
Πάρα πολύ ωραίο Παύλο... Συγχαρητήρια και για την ποιότητα και για την αντοχή! Σίγουρα χρειάζεται λίγο ακόμη στόκο στα σημεία που έχεις εντοπίσει για να κλείσουν οι τρυπούλες και να είναι εντελώς αψεγάδιαστο. Περιμένουμε εναγωνίως τα πρώτα βαψίματα. Καλή συνέχεια!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 15, 2017 12:20:14 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά Παύλο!!! Είναι μία κατασκευή (από τις λίγες) που θα έχω να θυμάμαι...
Καλή συνέχεια!!!
|
|