|
Post by pkout on Aug 15, 2017 19:05:31 GMT 2
Ευχαριστώ Νεκ, αν και υπερβάλεις λίγο!!! Αν το πιάσουν τα δικά σου χέρια θα μας πέσουν τα σαγόνια Για να συνεχίσουμε με το αμάξωμα και τα πρώτα παρελκόμενα Τα ρέστα από το αμάξωμα ήταν: -η κλίση του καπό προς την γρίλια και -τα φιλετάκια γύρω γύρω από τους θόλους των τροχών free image hostingΚαι η αρχή με τα παρελκόμενα είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, η θέση για το βίντσι και οι μπάρες Όπως φαίνεται και στις φωτό έπεσαν οι πρώτοι στόκοι και τα πρώτα τρίψιματα Θέλει λίγο βελτίωση ο προφυλακτήρας και οι θόλοι των τροχών και είμαστε έτοιμοι για πρώτο αστάρωμα Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες Off-topic ελπίζω ότι κάποτε θα ωριμάσουμε, θα αποκτήσουμε παιδεία και θα σταματήσουμε την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος για τον οποιοδήποτε λόγο
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 16, 2017 13:06:01 GMT 2
Παίρνει μορφή σιγά-σιγά... Πολύ προσεγμένα όλα. Μπράβο!!! Οι καμπύλες στον προφυλακτήρα πώς έγιναν; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 17, 2017 7:29:40 GMT 2
Ο "3D" προφυλακτήρας - και τα παρελκόμενά του - είναι εξαιρετικός! Ερώτηση: Τώρα που σιγά-σιγά πηγαίνει προς το τέλος, με τα σήματα τι σκέφτεσαι να κάνεις; Έχεις ξετρυπώσει κάποιο σετάκι του εμπορίου [εγώ σε μια πρόχειρη έρευνα που είχα κάνει παλιότερα δεν βρήκα τίποτε σχετικό..], ή θα τα εκτυπώσεις μόνος σου; Καλή συνέχεια! Υ.Γ.: Τα σαγόνια σας δεν κινδυνεύουν από μένα, υπάρχουν πολλοί άλλοι στο φόρουμ που είναι πολύ πιο.. "επικίνδυνοι"! Εξάλλου μην ξεχνάς οτι εγώ δεν έχω τολμήσει ποτέ να φτιάξω κάτι εξ ολοκλήρου από το μηδέν..
|
|
|
Post by pkout on Aug 19, 2017 11:45:24 GMT 2
Κωνσταντίνε και Νεκτάριε σας ευχαριστώ πολύ Οι καμπύλες στον προφυλακτήρα πώς έγιναν; Με διαμαντόλιμα τα χοντρά και χαρτόλιμα η καμπύλη Ερώτηση: Τώρα που σιγά-σιγά πηγαίνει προς το τέλος, με τα σήματα τι σκέφτεσαι να κάνεις; Έχεις ξετρυπώσει κάποιο σετάκι του εμπορίου [εγώ σε μια πρόχειρη έρευνα που είχα κάνει παλιότερα δεν βρήκα τίποτε σχετικό..], ή θα τα εκτυπώσεις μόνος σου; Δεν έχω βρει κάτι στο ιντερνετ οπότε θα πάμε στην λύση εκτύπωση κατ'οίκον , φυσικά όχι στο δικό μου "οικον" γιατί δεν έχω καν εκτυπωτή, πόσω μάλλον να ξέρω να εκτυπώνω και χαλκομανίες Το πρόβλημα των σημάτων είναι μακρινό ακόμα, αφού πρώτα πρέπει να λύσω το θέμα των τροχών. Για ένα απλό ροβερ θα χρησιμοποιούσα τους τροχούς από το ιταλέρι που πρότεινε και ο Γιώργος, έστω και με το "μιλιτέρ" look των ελαστικών το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά εν πάση περιπτώση δεν θα πολυφαινόντουσαν τοποθετημένα. Επείδη όμως θα είναι camel trophy και οι τροχοι θα είναι εμφανέστατοι (καπό, 5η πόρτα) δεν με πολυενθουσιάζει η ιδέα τα ελαστικά να έχουν την συνηθισμένη στρατιωτική χάραξη και το έχω ρίξει στην αναζήτηση εναλλάκτικών, όπως τροχούς από άλλα κίτ ή αγορά ρητινένιο σετάκι τροχών. Δυστυχώς, το μόνο αξιόλογο σετ τροχών που βρήκα είναι στο μακρινό Αμέρικα αλλά το φόβητρό των τελωνείων είναι αποτρεπτικό. Μια επίσης εξαιρετική λύση (και ζάντα και λάστιχο) είναι ένα κιτ της esci το toyota bj44 (το οποίο στην έκδοση safari έχει και τζιτζιμπλίκια για την σχάρα αλλά είναι δυσεύρετο και μάλλον πανάκριβο) Anyway θα δούμε τι θα γίνει Σας ευχαριστώ και πάλι Να είστε όλοι καλά
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 19, 2017 12:17:56 GMT 2
Παύλο δες αν σου κάνει αυτή η Mercedes Dakar, επανέκδοση της Italeri από τα καλούπια της Esci. Νομίζω το έχω δει σε Ελληνικά καταστήματα. Είναι σχετικά εύκολο να βρεθεί, αν σου είναι χρήσιμο. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 19, 2017 13:37:30 GMT 2
Δυστυχώς, το μόνο αξιόλογο σετ τροχών που βρήκα είναι στο μακρινό Αμέρικα αλλά το φόβητρό των τελωνείων είναι αποτρεπτικό. Για εμπόρευμα αξίας κάτω από 100 ευρώ, δεν περνάει από τελωνείο. Επίσης μπορείς να ζητήσεις από τον αποστολέα έμπορο να δηλώσει την αποστολή ως gift άνευ αξίας (απλώς τότε δεν έχεις ασφάλιση αν χαθεί...)
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 19, 2017 19:12:20 GMT 2
Δυστυχώς, το μόνο αξιόλογο σετ τροχών που βρήκα είναι στο μακρινό Αμέρικα αλλά το φόβητρό των τελωνείων είναι αποτρεπτικό. Για εμπόρευμα αξίας κάτω από 100 ευρώ, δεν περνάει από τελωνείο. Επίσης μπορείς να ζητήσεις από τον αποστολέα έμπορο να δηλώσει την αποστολή ως gift άνευ αξίας (απλώς τότε δεν έχεις ασφάλιση αν χαθεί...) Δυστυχώς δεν ισχύουν αυτά πια Κωνσταντίνε. Το ποσό είναι 50 € μαζί με τα μεταφορικά για τον εκτελωνισμό. Επίσης, πλέον ο τελωνειακός έχει δικαίωμα να ελέγξει το περιεχόμενο και να αποφανθεί για την αξία, ασχέτως της αναγραφόμενης τιμής στο καρτελάκι εισαγωγής ή αν είναι χρεωμένο ως gift. Όπως και να έχει όλα τα δέματα περνάν από τελωνείο και αν τα κρίνουν χαμηλής αξίας, τότε χρεώνονται μόνο το παράβολο των 3 €. Επίσης, με τις "γρήγορες" μεταφορικές τύπου κούριερ, υπάρχουν παραδείγματα εκτελωνισμού και σε δέματα αξίας 30€, κυρίως γιατί αυτές οι εταιρείες εκτελωνίζουν μόνες τους τα αντικείμενα και όχι μέσω των ΕΛΤΑ. Παύλο, σόρρυ για το σπαμ, αλλά τα πράγματα άλλαξαν τον τελευταίο μήνα και πρέπει να ενημερωθούμε. Ελπίζω να τους περάσει, αν και το σωστό είναι αυτό που γίνεται τώρα, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 19, 2017 19:21:07 GMT 2
Γηράσκω αεί διδασκόμενος... Οφείλω ωστόσο να πω, ότι έχω πάραλάβει τελευταία (τον Μάιο) πράγματα από ΗΠΑ, αξίας άνω των 100 δολλαρίων (σε φάκελλο) χωρίς εκτελωνισμό...
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 19, 2017 20:09:57 GMT 2
Γηράσκω αεί διδασκόμενος... Οφείλω ωστόσο να πω, ότι έχω πάραλάβει τελευταία (τον Μάιο) πράγματα από ΗΠΑ, αξίας άνω των 100 δολλαρίων (σε φάκελλο) χωρίς εκτελωνισμό... Τον Ιούλιο ξεκίνησε το "Σαφάρι"... Είναι νέα δεδομένα Κωνσταντίνε. Θα ψάξω να βρω το σχετικό pdf και θα το ανεβάσω στο σχετικό θέμα...
|
|
|
Post by pkout on Aug 21, 2017 19:12:00 GMT 2
Παύλο, σόρρυ για το σπαμ, αλλά τα πράγματα άλλαξαν τον τελευταίο μήνα και πρέπει να ενημερωθούμε. Ελπίζω να τους περάσει, αν και το σωστό είναι αυτό που γίνεται τώρα, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Μην το συζητάς καθόλου, κανονικά πρέπει να (σου) λέμε και ευχαριστώ που μας ενημερώνεις Τα λάστιχα του mercedes είναι ακριβώς αυτό που θέλω, ευχαριστώ ξανά Γιώργο Στα του land rover: μικρή συνέχεια στις εργασίες με: -σχάρας οροφής -τρελό τρύπημα για τις σανίδες που δεν ξέρω πως λέγονται αλλά βοηθάνε στο ξεκόλλημα από τις λάσπες -Κόλληση μούρης και τρύπημα αμαξώματος στα μικρά φωτάκια εμπρός -κόψιμο ουράς για να δεχτεί το μόνο εμφανές μέρος του σασί (που τελικώς θα κολληθεί στο αμάξωμα και όχι στο σασί) -όλα μαζί!! Η σχάρα της οροφής είναι ελαφρώς εκτός κλίμακος, αλλά χρησιμοποιώντας λεπτότερα μήκη πλαστικού φοβήθηκα σακουλιάσματα και κυρίως δεν είχα στην διάθεσή μου Καλή συνέχεια στους συνεχίζοντες τις διακοπές και καλή δύναμη σε εμάς τους υπόλοιπους sorry για τις μέτριες φωτο
|
|
|
Post by nektarios on Aug 22, 2017 7:39:45 GMT 2
Για τις "σανίδες που δεν ξέρω πώς λέγονται" [ούτε εγώ ξέρω... ] σε καταλαβαίνω απολύτως, γιατί τα πέρασα κι εγώ... Πραγματικά μεγάλη ταλαιπωρία... Η σχάρα οροφής, απλά εξαιρετική! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 25, 2017 16:07:23 GMT 2
Παύλο με αυτά που βλέπω ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτογράψω φίλε, ανυπομονώ πραγματικά να το δώ ολοκληρωμένο!!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 26, 2017 10:29:13 GMT 2
Εξαιρετικός!
|
|
|
Post by pkout on Aug 26, 2017 12:00:31 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες για τα σχόλια σας Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε
|
|
|
Post by pkout on Nov 10, 2017 21:10:57 GMT 2
Γεια σας και πάλι, Για να απαντήσω και στον Νεκτάριο, οι εργασίες είναι ελάχιστες και σποραδικές λόγω έλλειψης χρόνου και θα τις ανεβάσω σύντομα. Ο σχεδιασμός από την άλλη ολοκληρώθηκε, και σας τον παρουσιάζω συνοπτικά: -Το αμάξωμα μου θα ταιριαστεί με τα εντόσθια του ιταλεύρι, τα οποία τροποποιούνται αναλόγως -Επίσης, τα εντόσθια του ιταλέρι θα δεχθούν και μερικά κομμάτια από το μερσεντε (ενιαίο πίσω κάθισμα) -Τα ζαντολάστιχα είναι έτοιμα και είναι λουκουμάκια (ρητινένια αντίγραφα ζάντα από το ρόβερ της ιταλέρι και λάστιχο από το μερσεντε που πρότεινε ο Γιώργος) Το ζουμί του ποστ όμως είναι οι γνώμες σας για το χρώμα. Ο κωδικός του camel trophy land rover είναι ο LRC 361 και είναι περίπου αυτό, αλλά όπως ξέρετε οι φωτό είναι λίγο παραπλανητικές στο ιντερνετ "images are for discussion purposes only" Έχετε καμια ιδέα πως να το αναπαραστήσω? (εκτός από το να πάρω το έτοιμο της zero) σκεφτόμουν πάνω σε γκρί αστάρι (για να σκουρήνει) να ρίξω το Tamiya XF59 με ελάχιστο κιτρινάκι Κανενάς αρματάς να μας βοηθήσει σας ευχαριστώ προκαταβολικά
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 10, 2017 21:52:01 GMT 2
Εφ' όσον έχεις τον κωδικό χρώματος της εταιρείας, μπορείς να ζητήσεις σε οποιοδήποτε χρωματοπωλείο αυτοκινήτων να σου αναμείξουν αυτό ακριβώς το χρώμα σε σπρέι. Κοστίζει 5-10 ευρώ η συσκευασία των 400 gr. Αν θες περισσότερες πληροφορίες, στείλε μου ΡΜ. Καλή συνέχεια!
|
|